Türkiye de boşanmış olmak bir suç

Mangoluturta; şimdi şöyle bir ayrıntı var.Evlilik olup da boşanınca bekaretinin bozulduğunu veya bir erkekle yaşadığını resmileştirmiş oluyorsun toplumun nazarında...Evlilik dışı olunca kimse bilmiyor.Bu durumda hiç değilse aile işin içine girmiyor.Erkek kabul ederse ediyor.Öbür türlü ailenin haberi oluyor.Herkesin konuşma hakkı oluyor..Her ikisi için de dert ama toplum açısından boşanmış daha zor durumda sanki''demek istiyor arkadaş bence..

İşin dini boyutuna hiç girmeyeceğim..Herkes o konuda farklı düşünüyor..Ama toplumun düşündüğü dini değerler değil..Kendi nefisleri..

Son düzenleme:
dirim,ben arkadaşın orada ne demek istediğini anladığınızı düşünmüyorum..Bunu açıklamak hoş birşey değil ama; arkadaşı ben anladım....Normal şartlar altında bekaret benim için önemlidir diyor.Evlilikle bekaretin gitmesi evlilik dışı gitmesinden daha iyi diyor..Ne varki bu zihniyettekiler olayın etiğine değil de bekaretin gitmesine bakıyorlar'' diyor..Yani o cinselliği yaşadıktan sonra ister evliyken olsun isterse evlilik dışı olsun,bu zihniyetler için farketmiyor ''diyor..Arkadaş diyor ki''İsterken evliyken yaşa;istersen evlilik dışı yaşa ; bana vız gelir tırıs gider diyen tipler bu zihniyetler''..

Ben gayet ne demek istediğini anladım.haklıda buluyorum bu konu da.
ama her konusunda evlendim,boşandım ama CİNSELLİK yaşanmadı vurgusu.
arkadaş bu noktaya fazla şartlanmış.ve asıl rahatsız olduğum nokta cinsellik yaşamadığı için ısrarla bekar birini arıyorum diyor.
aslında eleştirdiği aileler gibi düşünüyor.
ama nerden biliyor o bekar erkeğin bişeyler yaşamadığını?hani diyor ya "etrafımda bekarken neler neler yaşayan bir çok kişi var ama evlenmedikleri için sorun değil."
bu düşünceye göre evli bir erkek içinde, bekaretin gitmesi evlilik dışı gitmesinden daha iyi o halde.
insanların ne düşündüğü,senin için bu kadar önemli olmasın.
neyse dilerim mutlu olacağın,istediğin gibi birini bulursun.

Son düzenleme:
Evet bakire kalmak gibi bir ayrıntısı var..Bu durumu söyleseniz tavırları nasıl olur acaba?..onların düşüncelerine göre..Bir deneyin bakalım..Belki de bir erkekle beraber yaşamak yetiyordur onlara göre..Belki aynı sayıyorlardır..Belki bunu artı gören erkekler de olacaktır..Bir dene bakalım onları..Aksi düşünülüyorsa ;boşverirsin sen de ..
Alın hepsi sizin olsun'' dersin..Ne kıymetli oğulları varmış ''dersin.aAaah;başlarım sizin erkeklerinize de zihniyetiniz de ''der:53:..Kendini iyi hissetmeye odaklarsın:8:..Bu zihniyetleri yok sayar.Onlardan gelecek iyiliğin Allah'tan gelmesini dilersin..:45:
Zihniyetleriniz bile uymuyorken ..

İnşallah kendini daha iyi hissetmeni sağlamıştır bu topic..
iyi dileklerlerimle..

Son düzenleme:
Günlerdir şu konuyu okuyorum okuyorum aklım almıyor yahu. Bakire kalmak nedir? Hepimiz biliyoruz cinselliğin ne olduğunu ve bir penisin ne kadar içeri gidebildiğini. Tüm bunları yaşadıktan sonra bile hala "bakireyim amaaa" mı diyeceğiz karşımızdaki adama? Evlendim, boşandım bu kadar basit.

Ben henüz boşanmadım bile ama dünya kadar insan görüşmek istiyor benimle. İçlerinde evlenip boşanmışı da var bekarı da... hatta bazılarının annesi haber gönderiyor anneme. Demek ki cok da umurlarında değilmiş benim medeni halim, önemli olan insanlardaki Elmayra görünüşümmüş.

Kimse size tek kelime etmeden siz karşınızdakine "evlendim ama bakireyim" mantığıyla yaklaşırsanız bu iş olmaz tabi....

Evet bakire kalmak gibi bir ayrıntısı var..Bu durumu söyleseniz tavırları nasıl olur acaba?..onların düşüncelerine göre..Bir deneyin bakalım..Belki de bir erkekle beraber yaşamak yetiyordur onlara göre..Belki aynı sayıyorlardır..Belki bunu artı gören erkekler de olacaktır..Bir dene bakalım onları..Aksi düşünülüyorsa ;boşverirsin sen de ..
Alın hepsi sizin olsun'' dersin..Ne kıymetli oğulları varmış ''dersin.aAaah;başlarım sizin erkeklerinize de zihniyetiniz de ''der:53:..Kendini iyi hissetmeye odaklarsın:8:..Bu zihniyetleri yok sayar.Onlardan gelecek iyiliğin Allah'tan gelmesini dilersin..:45:

iyi dileklerlerimle..

tulipa bu konu hakkindaki yorumlarini cok begeniyorum.Agzina yuregine saglik...

iyi dileklerlerimle..

Bu durumu söyleseniz tavırları nasıl olur derken,bakire olduğunu mu söyleyecek o insanlara?
nasıl söyleyecek peki? yakınlaşmalarımız oldu ama o iş mi olmadı diyecek?
açıkçası ben olsam utanırdım mahrem şeyler bunlar

Son düzenleme:
Bu durumu söyleseniz tavırları nasıl olur derken,bakire olduğunu mu söyleyecek o insanlara?

ben bakireyim diye karşı tarafa bilgi vermek kadar alçatıcı bişiy olamaz...

Bizim mahallede iki tane kız gelin olmuştu, ikiside eşlerinin iktidarsız olduğunu söyleyip kısa zamanda babaevine geri döndüler. Karşı taraftakilerde kızlara suç attı bakire değiller diye,, en sonunda kızlara bekaret raporu alındı ve birinin annesi bas bas anlattı herkese. Bu kızlar evlendi şimdi; ikiside bekar biriyle evlendiler. Ama ne kıymeti kaldı özelleri bu kadar ortalığa saçıldı,bekaretleri mahalle bakkalının bile dilinde dolandıktan sonra ne anlamı kaldı bunun.

Kısmet çıkmıyor demişsiniz, bence sizin bu takıntılı halinizden ürküp çıkmıyor kimse. Sonuçta herkes sorunlu biriyle başetmeyi göze alamaz.Kendinizle barışık olsanız bu durumu sürekli dile getirmeseniz, hayatı akışına bıraksanız, sizin hanımlığınıza insaniyetliğinize hal ve duruşunuza hayran birileri elbet çıkar.

Son düzenleme:
Günlerdir şu konuyu okuyorum okuyorum aklım almıyor yahu. Bakire kalmak nedir? Hepimiz biliyoruz cinselliğin ne olduğunu ve bir penisin ne kadar içeri gidebildiğini. Tüm bunları yaşadıktan sonra bile hala "bakireyim amaaa" mı diyeceğiz karşımızdaki adama? Evlendim, boşandım bu kadar basit.

Ben henüz boşanmadım bile ama dünya kadar insan görüşmek istiyor benimle. İçlerinde evlenip boşanmışı da var bekarı da... hatta bazılarının annesi haber gönderiyor anneme. Demek ki cok da umurlarında değilmiş benim medeni halim, önemli olan insanlardaki Elmayra görünüşümmüş.

Kimse size tek kelime etmeden siz karşınızdakine "evlendim ama bakireyim" mantığıyla yaklaşırsanız bu iş olmaz tabi....
ya hayır yani zorla kendine boşanmış dedirtiyo arkadaş.
bu karşı taraf için sorun değilsede bu mantıkla sorun haline getirebildiğini düşünüyroum.tuhaf.
kaldıki tamam dediklerinin bi kısmında haklı olabilirde şuda var,
bekar kızlar ilk evliliklerini 40 yaşlarında çocuklu dul adamla yapabiliyor.
onlar içinde çok laf söz eden oluyor çevreden ama bu bayan kadar takmıyolar onlar.

canım neden utansın ki ? bu kadar kafa yoruyosa bi zahmette bakireyim bakire erkekler istiyroum diyebilir.
mantık tuhaf işte. insanlar konunun başında tanımış yine mi aynı konu diyerek.
demekki ciddi takıntısı var.
dilerim gönlünce birini bulsn evlensin.
birde kendisi hoşgörülmek kendi de karşı görüştekileri hoş görmüyorki..

Son düzenleme:

çook haklısın evde kaldım ahaha diye ağlayan kızlarla dulum ahaha diyen arasında bence hiiiç fark yok ikiside isyanlarda.
Kendini nasıl görmek istersen etrafta öyle görecektir.
Bekaret iki bacak arasında değil beyinde biter.

Konu sahibi arkadaş artık kederlenmeyi bırakıp hayatınızda pozitif pencereler açın.
Siz böle dulum ama bakireyim diye dertlenirseniz o moddan çıkamazsınıki.
Kendi kendinizi sınıflandırıyorsunuz, evlenip ayrılmış o kadar çok insan var ki özgüvenleriyle üstesinden geliyorlar.
Boşanabilmeyi beceren kadın cesaretlidir aslında bunu unutmayın.

Birde eşi ölene dul derler, boşananların kimliğinde bekar yazıyor sizde bekarsınız unutmayın.

Konu sahibi arkadaş artık kederlenmeyi bırakıp hayatınızda pozitif pencereler açın.
Siz böle dulum ama bakireyim diye dertlenirseniz o moddan çıkamazsınıki.
Kendi kendinizi sınıflandırıyorsunuz, evlenip ayrılmış o kadar çok insan var ki özgüvenleriyle üstesinden geliyorlar.
Boşanabilmeyi beceren kadın cesaretlidir aslında bunu unutmayın.

Birde eşi ölene dul derler, boşananların kimliğinde bekar yazıyor sizde bekarsınız unutmayın.

konuş be arkadaşım kim tutar senii

bende boşandım 2 yıl olacak.4 ay süren ve cinselliğin yaşanmadığı bir evlilik ama gelin görün ki ben şimdiye kadar kimsenin yapmadığı bir suç işlemişim.BOŞANMIŞIM.artık bıktım bende çıkıp bağırmak istiyorum.boşanmadan önce herkesin gözbebeğiydim.oğullarıyla evlendirmek isteyen anneler çoktu.ben ise üniversitede böyle bir şey düşünmediği mi mesleğimi elime alınca düşündüğümü söyleyip görüşmedim kimseyle.mesleğimi elime aldığım dağ köyünde eski eşimle tanıştım ve evlendim.çevrem onun benim için ilk olduğunu daha önce yaşanmış bir ilişkim olmadığını biliyordu.ama ne oldu ben boşanınca herkes artık beni kimseye layık görmemeye başladı.neden ne değişti.başka bir kişi mi oldum evlenip ayrılınca.tabiri caizse şimdi kimse kapımı çalmıyor.çünkü sevgili bayanlar anneler beni büyük bir günah işlemiş olarak görüyorlar.tabi yaa resmi olarak başka bir erkek benim vücudumu gördü dokundu.soruyorum o kişilere oğlunuzu evlendirmek için düşündüğünüz kızlarında ne yaşadığını biliyormusunuz.lisede benim arkadaşlarım prezavatifin hangisinin daha iyi olduğunu konuşurlardı.ünide erkek arkadaşıyla aynı evde kalıp evine gittiğinde böyle yaşayanları ayıplayan kızlar vardı.şimdi o kızlar bana göre daha mı TEMİZ daha mı LAYIK.yaa oğulları onlar yapınca birşey olmuyorda kızlar yapınca mı günah.nefret ettim artık bu toplumun düşüncelerinden.benim suçum doğru yollarla evlenmekmiydi

en çok içimi açıtan bunları düşünenlerin hep KADINLAR olması.ben yargılamıyorum ama yargılanıyorum.bıktım artık.ben yanlış bir şey yapmadığımı biliyorum.o tabirlerde karşıyım ama bu toplumdaki bu damga olayı midemi bulandırıyor.eğitimli olsun ya da olmasın boşanmış bayanlar için dul kelimesini duyuyorum.kim dul evli olupta birlikte olan mı bekarken birlikte olan mı ya da erkeğin dulu yok mu.yeter fırsatım olsa bir dakika durmayacağım buralarda

WAUuu. insan bukadar mı hissettiklerime dokunabilir. sana sadece katılıyorum ve ayakta alkışlıyorum. Ben boşanmadım ama iyi gitmeyen birşeylerin olduğunun farkındayım. Allah herkesin hakkında hayırlısını versin.

arkadaşlar bu konuya takıldığım doğru kabul ediyorum ama lütfen bir şeyler yaşamayanlar için söylüyorum hafife almayın bu durumu.ben türkiyenin bir gerçeğinden bahsediyorum ki bunu herkes biliyor.bakire olduğumu,cinsellik yaşamadığımı vurguladığımı söylüyorsunuz evet vurguluyorum çünkü bu türkiyede önemli.madem önemli değil diyorsunuz neden bir erkekle evlenmeden önce cinsellik yaşayan bu cesareti gösterebilen bayanlar evlenecekleri zaman kızlık zarlarını diktirmek için doktorlara koşuyorlar.evlenecekleri erkeklere ben şunu yaşadım demiyorlar.

bir arkadaş demiş erkekler yapıyor asıl onların yaptıkları iğrenç diye.katılıyorum.benim isyanım işte burada başlıyor.erkek yaparsa sorun yok kız yaparsa problem.aynı durum bekarken birlikte ol sorun yok evliyken ol sorun var.erkek boşandıysa sorun değil kız boşandıysa sorun neden neden neden sadece kızın mı namusu evlenince değişiyor.

bekar bir erkekle evlenmek isterken öyle bekar olsun da ne olursa olsun diye bir düşüncem yok.benimle uyuşan boşanmış biriyle de evlenirim.sonuçta ilk evliliğimi bekar biriyle yapmıştım.önemli olan gerçekten adam olması.sadece korkmuştum boşanan her erkeği kadını ağlatan bir erkek olarak gördüm.bu formdaki bir çok boşanma hikayelerine bakın.hep erkeklern yaptıklarından dolayı bitiyor evlilikler.aynı şeyi bu erkek tekrar bana yaşatırsa korkum vardı.ben çok ağladım çünkü.eski eşime çok güvendim ve o bir çırpıda beni harcadı.
ve emin olun yazımın başında bayanları aşağılamak gibi bir dedim yoktu.örnekler yanlış olabilir.kadınların yaptıkları kadar erkeklerde yaptı.
söyleyecek başka bir şeyim yok artık.yaşanmadan bilinmiyor bazı şeyler.çevreden etkilenmek istemesem de etkilenebiliyorum.ben kendimi biliyorum güveniyorum benim takıntım çifte standarta karşı.

arkadaşlar bu konuya takıldığım doğru kabul ediyorum ama lütfen bir şeyler yaşamayanlar için söylüyorum hafife almayın bu durumu.ben türkiyenin bir gerçeğinden bahsediyorum ki bunu herkes biliyor.bakire olduğumu,cinsellik yaşamadığımı vurguladığımı söylüyorsunuz evet vurguluyorum çünkü bu türkiyede önemli.madem önemli değil diyorsunuz neden bir erkekle evlenmeden önce cinsellik yaşayan bu cesareti gösterebilen bayanlar evlenecekleri zaman kızlık zarlarını diktirmek için doktorlara koşuyorlar.evlenecekleri erkeklere ben şunu yaşadım demiyorlar.

bir arkadaş demiş erkekler yapıyor asıl onların yaptıkları iğrenç diye.katılıyorum.benim isyanım işte burada başlıyor.erkek yaparsa sorun yok kız yaparsa problem.aynı durum bekarken birlikte ol sorun yok evliyken ol sorun var.erkek boşandıysa sorun değil kız boşandıysa sorun neden neden neden sadece kızın mı namusu evlenince değişiyor.

bekar bir erkekle evlenmek isterken öyle bekar olsun da ne olursa olsun diye bir düşüncem yok.benimle uyuşan boşanmış biriyle de evlenirim.sonuçta ilk evliliğimi bekar biriyle yapmıştım.önemli olan gerçekten adam olması.sadece korkmuştum boşanan her erkeği kadını ağlatan bir erkek olarak gördüm.bu formdaki bir çok boşanma hikayelerine bakın.hep erkeklern yaptıklarından dolayı bitiyor evlilikler.aynı şeyi bu erkek tekrar bana yaşatırsa korkum vardı.ben çok ağladım çünkü.eski eşime çok güvendim ve o bir çırpıda beni harcadı.
ve emin olun yazımın başında bayanları aşağılamak gibi bir dedim yoktu.örnekler yanlış olabilir.kadınların yaptıkları kadar erkeklerde yaptı.
söyleyecek başka bir şeyim yok artık.yaşanmadan bilinmiyor bazı şeyler.çevreden etkilenmek istemesem de etkilenebiliyorum.ben kendimi biliyorum güveniyorum benim takıntım çifte standarta karşı.

ablam da bosandı şimdi ki eşi de daha önce boşanmış...ama o kadar güzel anlaşıyolar ki....boşanmış erkek demek ille de cok kötü demek değil...bazen ruhlar tenler uyusamayabilir...bekar biriyle de gene aynı seyleri yasayabilirsiniz..bunun garantisi yok ki...

Ben de ilk zamanlar boşanmış her erkeği eski eşimmiş gibi görürdüm ,kimbilir o kadını nasıl üzdüğünü düşünürdüm..Kendi terkettiyse o kadına yazık değil mi;terkedilyse nasıl kocaydı ki''şeklinde düşünceler belirirdi..Çünkü bayanlar evlilikte ,erkeklerden daha sabırlı..Boşanmış erkekten iyidir boşanmış kadın çoğunlukla..Bir araştırılırsa..Burda da görüyoruz..

Ama şimdi o his geçti..Zaman bu hissi alıyor...Anlaşamama durumu da olabilir..Onla anlaşamamıış olması diğerleriyle anlaşamayacağını göstermez bazen..

Son düzenleme:
ablam da bosandı şimdi ki eşi de daha önce boşanmış...ama o kadar güzel anlaşıyolar ki....boşanmış erkek demek ille de cok kötü demek değil...bazen ruhlar tenler uyusamayabilir...bekar biriyle de gene aynı seyleri yasayabilirsiniz..bunun garantisi yok ki...

haklısın o düşüncelerim geçti.dediğim gibi benim ilk eşimde bekardı.artık o düşünceler yok...

Ben de ilk zamanlar boşanmış her erkeği eski eşimmiş gibi görürdüm ,kimbilir o kadını nasıl üzdüğünü düşünürdüm..Kendi terkettiyse o kadına yazık değil mi;terkedilyse nasıl kocaydı ki''şeklinde düşünceler belirirdi..Çünkü bayanlar evlilikte ,erkeklerden daha sabırlı..Boşanmış erkekten iyidir boşanmış kadın çoğunlukla..Bir araştırılırsa..Burda da görüyoruz..

Ama şimdi o his geçti..Zaman bu hissi alıyor...Anlaşamama durumu da olabilir..Onla anlaşamamıış olması diğerleriyle anlaşamayacağını göstermez bazen..

o düşünceler zamanla geçiyor zamanla geçmesinin nedeni de ne artık onuda bilemiyorum

ahgs kusura bakma canım ama valla hep aynı konuları açıyosun,niye boşanmışlar benle evlenmek istiyo,niye bekarlar istemiyo, dulum diye hepsi... yani tamam anlamaya çalışıyorum ama çok acaip ya,sen okumuş etmiş,öğretmen olmuş bir kadınsın, aydın olman lazım, en basitinden konuşurken sürekli,evlilik dışı ilişki yaşayanlar bekarlarla evleniyor niye kimse beni istemiyor, dememen lazım.
fikirlerin 50 yıl öncesinin fikirleri,sen boşanmış olmana rağmen illaki bekar bekar diye tutturmuşsun, senin zihniyetinde bekar adam niye boşanmış istesin?
kurtul artık şu obsesyondan, eğitimsizlerle fark olsun biraz aranda zihin olarak,kurslara git,ilgilerine yoğunlaş,bir erkek sayesinde mi varoldun ki,onun yüzünden bu kadar yıkılasın?
hayata bağlan ya...olumsuzluk sarmış her yerini,silkelen kendine gel biraz.

Back
X