Olaya yalnızca maddi açılardan bakmamak lazım. Alım gücü filan zaten yerlerde o kısımlara hiç girmeyeceğim, çalıştığınızın karşılığını alamazsınız Türkiye'de. Hobilerinize, zevklerinize zaman ayıramazsınız, iş yerinde muhatap olacağınız insan profili sizi mutsuz eder. Şuan Türkiye'de sayıları gittikçe artan sığınmacı nüfusu var, bu insanlar 3-5 seneye büyük sıkıntı olacaklar, benim işyerim yaşadığım şehrin en merkezi yerlerinden birisinde ve ben akşamları ana sokakta yürürken bile rahatsız oluyorum, hiç bir şey yapmasalar bile bakışları ile rahatsız ediyorlar.
Bunun dışında Türkiye'de insan hayatının değeri yok, yarın bir gün trafikte bir maganda kurşunu ile ölmeyeceğinizin garantisi yok, deprem, hastalıklar bunları saymıyorum zaten. Her an her şey gelebilir burada başınıza.
Çocuğunuz var mı bilmiyorum, ama çocuk düşünüyorsanız burada alacağı eğitim ile İngiltere'de alabileceği eğitim arasında sağlam fark olacaktır. Burada ne dil öğrenebilir, ne doğru düzgün kendisini geliştirebilir. Maddi durumunuz ve imkanlarınız çok çok iyi olacak da ancak o zaman güzel bir eğitim alma fırsatı olur, onu da zaten yine yurtdışında alabilir.
Romantik düşüncelere bence hayatta yer yok, ben de Türkiye'yi çok seviyorum, bana göre de dünyanın en güzel ülkesi. Ama içinde yaşarken hiç de öyle ay çok güzel diye hissetmiyor insan, şu an yoldan çevirip sorsak 10 kişiden 9'u başka ülkede yaşama şansı olsa gözü kapalı terk eder burayı. Tatillerde gelip güzel havanın, kur farkı ile her şeyin çok ucuz oluşunun keyfini çıkarmakla buraya gelip yerleşmek çok farklı şeyler. Dönüş yapmanız büyük hata olur. Geleceğinizi tehlikeye atmayın.