- 3 Şubat 2018
- 26.056
- 112.128
- 598
Yurtdisindan turkiyeye yerlesen biri olarak soyluyorum: YAPMA!
Neden pisman mi oldunuz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yurtdisindan turkiyeye yerlesen biri olarak soyluyorum: YAPMA!
valla burda trilyoner olsan dönme deselerki bak evin olsa bile gel saan devlet ev vercek ki ne vermesi millet aclıktan kırılıyoo sakın dönme sakın run run run arkana bile bakma valla bosver gurbetmıs aileymis oooo inan özgürce yürümeyi bile özlersinSelamlar. Uzun zaman burda yazılanları okuyor herkesin farkli bir penceresi çokta danisacak kimsem olmadigi için fikirlerinizi almak istiyorum. Aslen Türk'üm yaklasik 10 senedir Ingiltere de yasiyorum burda iyi bir universiteden ve bölümden bu yil mezun oldum eşimle evlendik sonrasi. Esim burada dogup Türk. Benim durumum karışık burda doğup 2 yasinda turkiyeye gelip 12 sene yakin Türkiye'de yaşadım. Sonra buraya dönüş yaptik. Ama ben hep Izmir'i özlüyorum aklim hep orada. Kuzen, buyukanne buyukbaba hep orada. Baba annede isyerini sattıklarında doncek. Iyi de arkadaslar var benim. Ben düşünüyorum oraya is basvurusu yaptim cok hastaneler kabul etti sonra dusunuyorum kuzenlerim buraya gelmek, yasamak istiyor. Bu yüzden biraz korku var. Eşim karari bana birakti. Orda tutunmak olur? Esimde ayni bolum sinif mezunuz bi acil durum parasi yok kenarda. Turkiyeyi seviyorum çıkan kitaplar, sinemalar, haberler hepsini takip ediyorum. Çok özlüyorum burda ordaki gibi arkadas yok. Kuzen var ama uzak duruyor. 3 ay düşünüyor arastiriyorum bilemedim fikre ihtiyac var Lütfen yardimci olursunuz siz?
Sadece maddi sıkıntı değil. (Hoş burada alım gücü yerlerde, siz 20 birim paraya sepetinizi doldurur bir hafta yersiniz burada 200 liraya bir haftalık erzak alamazsınız. Çocuğun eğitimi için de çok para dökersiniz)Evet zaten tum energyle dusunuyorum iyi olur, belki 14 bin olmaz para net değil az oluruda var. Parada önemli değil 4 dil var extra iş calisiriz. eşim var onun aile burda düşünüyor ben üzgunluk olabilir! Tek ben olsa düşünmek bile istemez hemen dönerdi![]()
yurtdisi vatandaslik olunca ben olsam gider izmiri denerdim. ama benim tavsiyem 3 5 sene ingilterede calisip para biriktirin. 14000tl dedigin 1200pound falan yapiyor. bir de turkcen cok kötü soylemeden edemeyecegim :)
Sadece 10 yıl yaşamışsın ve Türkçen hakikaten çok kötü. Bense benim ki kötü sanıyordum oysaki daha beteride varmışBu iyi durum60 gün turkish kurs başladı. Konuşunca daha kötü yazmada keyboard düzen veriyo.
No baby geçinemezler . İngiltere’yle Türkiye’yi kıyaslarsan geçiremezler . Bilhassa orda yaşamışsa bu dahada zor . Orda eğitim bedava , sağlık bedava , kreş vs hersey gelire göre orantılı. Ayrıca bu insanlar her sene hatta sende bi kaç kez tatile gitmek isteyecekler ... Türkiye’de maalesef adım atmak bile ücretli hale gelmiş . Ayrıca ilerde çocukları olucak onun eğitimi , giderleri vs .. bence çok zor , yada sadece geçinirler .14 bin liraya tabii ki yaşarsınız burada. Bence kenara para koyarsanız ya da erken rezervasyon falan yaparsanız her sene iki-üç ülke gezersiniz. Yani bizim eve 14 bin girmiyor ama biz çok rahat geziyoruz. Evimiz kendimizin ama kiralamadık. Şimdiden hoşgeldiniz![]()
Ingiltere nerede yaşıyorsunuz. Ben 1 yıldır kadardir Londra dayim. Burada o kadar cok Türk var ki bazen yurtdisinda oldugumu unutuyorum. Siz okul dönemlerinin dışında yaşadınız Türkiye'de sanırım. Acikcasi bende adapte olamadim henüz. Yorumlariniza göz ucuyla baktım. Biraz burada yasamaya bakin. Mesleğiniz biraz ilerlesin burada. Az para biriktirin Turkiye de yatirim yapin o parayla. 1 senede hem ev alip hem dukkan acabilirsiniz tabi burda kira da degilseniz. Dilerseniz numaranizi atin özelden ben sizi dinleyebilirim. Calistigim yeri veririm ziyarette edebilirsiniz. Hatta yakinlarda isek görüşebiliriz de bos bir vakitte. Sizi anliyorum arkadas konusunda yabancilar pek biz gibi degiller. Fakat ortalik durulunca sık sık Turkiye ye gidin neden 8 yil gitmediniz bilmiyorum okuldan sebep olmali. Cunku ekonomik anlamda bir engel olmuyor. Türkçenize gelince de aynı bizim emlakci gibi konuşuyorsunuzSelamlar. Uzun zaman burda yazılanları okuyor herkesin farkli bir penceresi çokta danisacak kimsem olmadigi için fikirlerinizi almak istiyorum. Aslen Türk'üm yaklasik 10 senedir Ingiltere de yasiyorum burda iyi bir universiteden ve bölümden bu yil mezun oldum eşimle evlendik sonrasi. Esim burada dogup Türk. Benim durumum karışık burda doğup 2 yasinda turkiyeye gelip 12 sene yakin Türkiye'de yaşadım. Sonra buraya dönüş yaptik. Ama ben hep Izmir'i özlüyorum aklim hep orada. Kuzen, buyukanne buyukbaba hep orada. Baba annede isyerini sattıklarında doncek. Iyi de arkadaslar var benim. Ben düşünüyorum oraya is basvurusu yaptim cok hastaneler kabul etti sonra dusunuyorum kuzenlerim buraya gelmek, yasamak istiyor. Bu yüzden biraz korku var. Eşim karari bana birakti. Orda tutunmak olur? Esimde ayni bolum sinif mezunuz bi acil durum parasi yok kenarda. Turkiyeyi seviyorum çıkan kitaplar, sinemalar, haberler hepsini takip ediyorum. Çok özlüyorum burda ordaki gibi arkadas yok. Kuzen var ama uzak duruyor. 3 ay düşünüyor arastiriyorum bilemedim fikre ihtiyac var Lütfen yardimci olursunuz siz?
Lovely. Ben message atti numaraya. Yardim ettiniz çok teşekkür ediyorum. Okul yok hep Türkiye'de oldum 12 sene iyi olmuştu dil. 8 yıl hastalik oldu bende o nedenden. I sent my information to you. I will be happy if you call when u are available. Turkey I want to speak on the detailed, please. I hope we can be friends❤ The number starting with 07852 belongs to meIngiltere nerede yaşıyorsunuz. Ben 1 yıldır kadardir Londra dayim. Burada o kadar cok Türk var ki bazen yurtdisinda oldugumu unutuyorum. Siz okul dönemlerinin dışında yaşadınız Türkiye'de sanırım. Acikcasi bende adapte olamadim henüz. Yorumlariniza göz ucuyla baktım. Biraz burada yasamaya bakin. Mesleğiniz biraz ilerlesin burada. Az para biriktirin Turkiye de yatirim yapin o parayla. 1 senede hem ev alip hem dukkan acabilirsiniz tabi burda kira da degilseniz. Dilerseniz numaranizi atin özelden ben sizi dinleyebilirim. Calistigim yeri veririm ziyarette edebilirsiniz. Hatta yakinlarda isek görüşebiliriz de bos bir vakitte. Sizi anliyorum arkadas konusunda yabancilar pek biz gibi degiller. Fakat ortalik durulunca sık sık Turkiye ye gidin neden 8 yil gitmediniz bilmiyorum okuldan sebep olmali. Cunku ekonomik anlamda bir engel olmuyor. Türkçenize gelince de aynı bizim emlakci gibi konuşuyorsunuzbir farkla o birde aralarda yeah ablacim abicim diyor
konusmaniza gülmüyorum emlakci geldi gozumun onune kendinize guveninizi kaybetmeyin. Hizli yazmaya da çalışmayın.
Markete girip ciksalar verdikleri birim parayi karsilastrinca kosa kosa giderler zaten.No baby geçinemezler . İngiltere’yle Türkiye’yi kıyaslarsan geçiremezler . Bilhassa orda yaşamışsa bu dahada zor . Orda eğitim bedava , sağlık bedava , kreş vs hersey gelire göre orantılı. Ayrıca bu insanlar her sene hatta sende bi kaç kez tatile gitmek isteyecekler ... Türkiye’de maalesef adım atmak bile ücretli hale gelmiş . Ayrıca ilerde çocukları olucak onun eğitimi , giderleri vs .. bence çok zor , yada sadece geçinirler .
Türkçesinden dolayı mı ? Yoksa Türkiye’ye gelmek istemesi mi ?Boyle yazan birini sosyal medyada gorsem bana yürüse yalan atiyor derim ama burada fark etmiyor.
Gel gel sonucta vatandassin sende birlikte cekecez elemi kederi yok oyle avrupa ellerinde![]()
Türkçeden dolayi. Cok rus gibi yaziyor. Tamam ozne, yüklem , nesne cok farkli yer olarak ingilizce ile ama bu kadar TR ye gelmis ve akrabalari burada olan böyle konusur mu kiTürkçesinden dolayı mı ? Yoksa Türkiye’ye gelmek istemesi mi ?