Merhabalar,
bende yurtdi$inda dogmu$ (28 ya$indayim) burada ya$ayan biri olarak benzer bir durumdayim. E$imle TR de tani$tim. O da buraya gelmeyi istemiyordu bense TR de yapip yapamayacagimi dü$ünüyordum.
Iki tarafli bizim için eksileri ve artilari konu$tuk uzun uzun...
O buraya gelse neler olacakti, ben oraya gitsem neler olacakti.
Ve bir karar verdik e$im buraya geldi... Evleneli buarada 3 yil oldu ve $uan hamileyim ilk çocuga, 2 çocuk dü$ünüyoruz ve mutlaka 10yil i geçmeden TR'ye gitme planlarimiz var.
Buarada TR de ya$amak için mutlaka bir evin olmasi gerektigini dü$ünmekteyim kira mira birde TR de ki o sosyal $artlar felan biliyorsun görüyoruz tv den, etrafimizdan,... ne kadar zor oldugunu. Maddi yönden kendini güvenceye aldiktan sonra gitmeyi dü$ünmelisin bence.
Ve hakkini mutlaka sildirme gel gitler yap Almanya'ya... hatta çocuklarini bile Almanya vatanda$i yaparsan ilerde AB ülkesinde daha kolay giri$ çiki$ yapar belki okumaya gelir üniversitelere felan (bu tarz firsatlar varken elinde neden kullanmayasin?).
Baya baya bunlari da dü$ünmek lazim.CADIARZUyerimseniben
+ Ben 68 li ya$larima kadar burada gri tonlu ülkede çali$mayi, ya$lanmayi ve bu somurtkan insanlarin kahrini çekmeyi istemiyorum açikcasi. Burda dogma büyüme olmamiza ragmen HEP YABANCIYIZ!
Merhaba arkadaslar...
ben almanyada dogdum büyüdüm, 21 senedir ordayim ve 3 ay önce nisanlandim...
Nisanlim ise ankarada dogma büyüme. 6 ay sonra evlenecez ve biz nerde kalacagimiza dair bi karar alamadik. O türkiyede kalalim ben almanyaya gelmem diyor benim Gönlüm ise Almanyadan yana. Sirf ona olan askimdan türkiyede kalmayi kabul ettim ama bi türlü mutlu olamiyorum. onu kaybetmeyi de asla göze alamam. O kadar cikmazdayim ki.. bi tarafda caniman cok sevdigim nisanlim, diger tarafda ailem, hayatim, gecmisim ve gelecegim...
Benim tek korkum türkiyeye alisabilecekmiyim acaba, ayak uydurabilecekmiyim, yapamazsam ne olur ? Beni yari yolda birakirsa ne olurum ? Bana bi akil verin arkadaslar, sizin basiniza böyle bisey gelmis olsa neden ALMANYADA yasamak isterdiniz, veya neden TÜRKIYEDE yasamak isterdiniz ? Tabii ki de Vatanim Türkiye asla inkar etmem, ama ben gözümü burda actim, türkiyeye senede birkere gidiyor olsam bile benim icin ayak uydurmak zor olabilir diye düsünüyorum. Sizce ?:a015::a015:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?