Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O zaman, yolunuz acik, sansiniz bol olsun :)Bu saydıklarınızdan birisi evet:)
Siz en iyisi yurtdisinda kalmaya devam edin, ilerleyen zamanda, turkiye ile ortak proje baslatip, lab.i kurarsiniz. Baktiniz lab kuruldu, o zaman ille de isterseniz gidersiniz :)Aslında çok isterdim keşke mesela eğitimi tamamlayıp TRde bu bölümün açılabilmesine katkıda bulunsam, böyle insanlarla bir araya gelsek falan ama hayaller hayatlar:)
Beraber calisma yaptigim, arkadas sandigim insan beni kendisine dusman bellemis. Ayagini kaydirmaya calistigimi falan sanip benimle iletisimi kestikten sonra makalemizi kendi adina yollamis bir yere. Sadece bana degil, herkese dusman olmus. Paranoyaklik had safhada.Rica etsem anlatır mısınız:)
Zahmet olmazsa hem siz bir yere dökmüş olursunuz içinizi hem de ben öğrenmiş olurum![]()
Mühendislikle tek alakam mühendislik fakültesinin kantinine bir kez fotokopi çektirmek için girmekten ibaretAklıma direkt jeoloji mühendisliği geldi. Deprem üstüne deprem olunca![]()
Mühendislikle tek alakam mühendislik fakültesinin kantinine bir kez fotokopi çektirmek için girmekten ibaret![]()
Beraber calisma yaptigim, arkadas sandigim insan beni kendisine dusman bellemis. Ayagini kaydirmaya calistigimi falan sanip benimle iletisimi kestikten sonra makalemizi kendi adina yollamis bir yere. Sadece bana degil, herkese dusman olmus. Paranoyaklik had safhada.
Bir baskasiyla konusuyoruz, aaa soyle bir burs varmis. Arastiralim, gidelim diye konustuktan birkac ay sonra bir baktik ki o bursu almis gidiyor. Bursa 1 sene once basvurmasi gerekiyor. Yani konusurken, haa haberim var ben basvurdum demeyip yeni duymus gibi davraniyor.
Ofis arkadasim ben buradan biktim baska uniye gidicem diyor. Mulakata gidiyor. A universitesine basvurdum diyor, B universitesine gidiyor. Niye? Cunku dogruyu soylerse belki kendisinden once davranip o universiteye gecmek isterim.
Ya bi de benim hic alakam yok bu entrikalarla. Dunyadan haberim bile yok.
Benim tanidigim cogu junior akademisyen fesat, paranoyak ve kotu kalpliydi. Hepsini hayatimdan sildim.
Cok kotu bir tablo cizdim belki ama benim tecrubem boyle. Icimde ne bir istek ne bir sevk kaldi. Bu tipler bu hirs ve azimle rektor olsunlar. Ben cevremde insan gibi insan olunca daha mutlu oluyorum. Kariyer icin bundan odun veremem.
Ben hic iyi seyler duymadim, arkadaslardan hep olumsuz hikayeler duydugumdan kendim donmeye de cesaret edemiyorum. Kimyagerim, lisans ve yuksek lisans Turkiye`den, doktora ve postdoc yurtdisindan. Hala da postdoc olarak calisiyorum, kendimi ovmek icin demiyorum ama alanimin en iyi dergilerinde onlarca yayinim var ama bu islerin CV ye bakmadigini arkadaslarim cok guzel anlattilar, en iyi universiteleri tenzih ediyorum, cunku onlara zaten hep iyi olanlar basvuruyor. Siz doktoraya mi basvuracaksiniz, onemli olan doktoradan sonra pozisyon bulabilmeniz.
Akademik tüm pozisyonlar icin merkezi sinav ile atama yapilmadikca bakiniz ilanlar hep kisiye ozeldir. Universiteler her sene kadro ihtiyacini belirleyip merkezi sinav (atiyorum senede 1 kere) yapilmali. Herkes alanina göre bir merkezi sinava girmeli. Temel bilgisi objektif olarak olculmeli. Yayinlar vs ekstra puan getirmeli. En yüksek puani saglayan atanmali. Mülakat denilen adam kayirmaciligin örtülü düzeni ortadan kalkmadikca bu gidisat degismez. Disardan basvuru yapan insanlara cogu zaman sözlü mulakattan düşük verip yine alacaklarini almaya çalışıyorlar.
BerbatAslında hiç aklımda yoktu ama yine bir ilan gördüm
Ben Finlandiya, İsveç falan bakarken İstanbulda görünce şimdi.
Hep duyduğum bazı şeyler oldu akademi ile ilgili ama sizce nasıl Türkiyede akademi?
Ben son 5 senedir yurtdışında akademiyle uğraştım YLdır, asistanlıktır vs şimdi kafam karışık.
Sizce kalmaya değer mi?
Siz idari isleden yilmissiniz. Ben size daha guzel ornekler vereyim. Doktora gidip hocanizin ilaclarini yazdirmak, ciceklerini sulamak, faturalarini odemek, bankaya para yatirmak, hocanizin kitaplarinin satisiyla ilgilenmek (kolilemek, kargoya vermek vs.) toplu alisverislerle ilgilenmek kimin neyi ne kadar siparis ettigini (toplu gida alisverisleri) ogrenip para toplamak ve gelen siparisleri hocalara tek tek dagitmak.O angarya işlerden yıldık yıl dıkk resmen. Ders çalışıp; anlatıp yayın yapmamız gerekirken idari işler denilen işlerden vallahi gına geldi. Doğum iznindeyim; dönünce ne olacak bakalım.
Onları yaşayanları da duydum. Allah kolaylık versin.Siz idari isleden yilmissiniz. Ben size daha guzel ornekler vereyim. Doktora gidip hocanizin ilaclarini yazdirmak, ciceklerini sulamak, faturalarini odemek, bankaya para yatirmak, hocanizin kitaplarinin satisiyla ilgilenmek (kolilemek, kargoya vermek vs.) toplu alisverislerle ilgilenmek kimin neyi ne kadar siparis ettigini (toplu gida alisverisleri) ogrenip para toplamak ve gelen siparisleri hocalara tek tek dagitmak.
ANgaryaya gelin ey dostlar![]()
itü'nün içinden bildiriyorum ki, ben olsam gelmem yurtdışında kalırım..Bu ülkede zaten özgür bir ortamda bilim yapılabiliyor olsaydı şu an bu durumda olmazdık.
Koç Boğaziçi İTÜ ODTÜ gibi bir okulsa kalın ama diğer okullar için bşy diyemem.