Türkiyede akademi camiası nasıl

Ya tam da bu yüzden emin olamıyorum, bunları da duydum. Ben apolitik bir insanım, siyasetle, dinle falan işim olmaz. Sadece özgür bir ortamda bilim yapabilmek istiyorum... :ruh:
Burası türkiye, burada özgür ortam yok.
Gerçi özgür olmasak burada bunları nasıl yazıcaz.. :ruh: :işsiz:

Hadi ya, benim gördüğüm okul da böyle bir derecedeydi, aynı kategoriden diyebiliriz. Niçin kötü?
Valla Velvette kısaca başlıklar şunlar: ağırlıklı olarak siyasal mevzular,yenen haklar, yenen paralar, akademik personelin birbirine yaptığı tabiri caizse pislikler, kuyu kazmalar, maddi yetersizlikler , öğrencilerine yapılan muamele, fiziksel yetersizlikler, eğitim kalitesinin düşmesi.valla bunları sayarken bile içim karardı yine.

Ben üniversite okurken hiç festival görmedim, iptal edilmişti o yıl sonra olmadı bir daha
Neden bilmem
sözde terör tehlikesini bahane ederek kaldırdılar.itülü müslümanlar diye bir grup türedi , kendi kendilerine korkunç bildiriler falan dağıtmaya başladılar, haram günah listeleri bilmemne.bir daha da festival yapılmadı hatta konusu bile açılmadı.o zamandan beri öğrenci kulupleri kendi arasında festivalimsi geceler düzenlemeye çalışıyor ama çok küçük çaplı oluyor tabi eskisi gibi değil.

sözde terör tehlikesini bahane ederek kaldırdılar.itülü müslümanlar diye bir grup türedi , kendi kendilerine korkunç bildiriler falan dağıtmaya başladılar, haram günah listeleri bilmemne.bir daha da festival yapılmadı hatta konusu bile açılmadı.o zamandan beri öğrenci kulupleri kendi arasında festivalimsi geceler düzenlemeye çalışıyor ama çok küçük çaplı oluyor tabi eskisi gibi değil.
Yillarin muhendishanesinde olanlara bak...

Tek kelime: Berbatttt

Isini adam gibi yapip gerisine karismayacagin az sayida yer var, ben sadece 2 tane biliyorum 2si de Istanbul'da ozel universite. Gerisinde calismak istesen, adam gibi isimi yapicam desen bile yaptirmazlar yapamazsin yani bu kadar yaziyorum

Gercekten hic profesyonellik yok, isler ya adam kayirma ya da hatir gonul cercesinde donuyor. Size bir ornek yazayim: Ben Turkiye'nin en iyi universitelerinden birinden mezunum. Ders aldigim bolumlerden bir hoca, eski PhD ogrencilerinden biriyle evliydi. Birbirlerini sevmisler peki haydi eyvallah diyebilirsiniz. Ama bizim sehirdeki 2. bir universitede bos pozisyon acildiginda onca ogrencisi varken gitti bu kizi koydu, yani ne de olsa ekmek parasi :deli:Kepazelik yani, her 2 bolum de durumu biliyor, bolum baskanlari da biliyor, her 2 rektorluk de biliyor, herkes biliyor ama 1 kisi de cikip yahu arkadas bu ne rezillik sen kendi karini gittin ise koydun diger ogrencilerinin hakkina girdin demiyor yani diyemiyor ??? Isterseniz kim olduklarini ozelden yazarim.

Eski akademisyenim, hem de bu sayili okullarin 4'nde de calisma imkanim oldu. Ve bunlarin disinda bilindik ve koklu olan digerlerini de az bucuk biliyorum. Cok net diyebilirim ki, koc sabanci itu odtu bogazici (bunlarin iyi oldugunu tartismaya bile gerek yok) haricinde biryer ise, cok iyi arastirin, akademisyenlerin hangi dergilerde ne tur yayinlari olduguna bakin.

Yani o son 2 universitemiz de kadro bakimindan bir miktar tozuttu maalesef, torpilsiz tanidiksiz is bulmak zorlasti. Yine de bileginin hakkiyla girenler de var.

Aslında çok isterdim keşke mesela eğitimi tamamlayıp TRde bu bölümün açılabilmesine katkıda bulunsam, böyle insanlarla bir araya gelsek falan ama hayaller hayatlar:)

Yaptirmazlar net ciddiyim
Yai sen ben para falan istemiyorum sadece devlet millet icin yapicam desen de yaptirmazlar.
Bu ulkede bu zamanda dogruluk durustluk, duzgunluk, caliskanlik cezalandiriliyor, bu kadar yaziyorum.

Yine de siz bilirsiniz. Bana kalirsa simdi yurtdisini tercih edin, elinizde yayininiz CVniz olsun ondan sonra gelip oyle savasin.

Son düzenleme:
Cocuklugumun tek hayali idi. Ancak hic de disardan gorundugu gibi degil akademisyenlik. Ogretim uyesiyim. Artik kadro bulmaniz cok zor eger bir tanidiginiz yoksa. Yayinlarinizin ne kadar iyi olduguna bakilmiyor pek. Hayalimdeki cok sevdigim isimi yapacagim diyerek buyuk umutlarla basladim ise. Ancak malesef basarili olanlar sanki cezalandiriliyor bu ulkede. Projem ilk basvuruda kabul oldu ve sonuclari bekledigimden cok cok iyi cikti. Ben de patent icin basvurdum ancak takdir edilmeyi zaten beklemiyorum ama ustu kapali bazi sorunlar yasiyorum. Bezdiri mi dersiniz adina mobbing mi ne denirse. Yayinlarin hangi dergide impact factorunun kac olduguna cok bakilmiyor bu ulkede. Hint ya da Cin dergileriyle Science ayni puanda. SCI olmasi yeterli. Yani siz yillarca proje icin calisip iyi bir dergide yayin cikarsaniz da baskasi impact factoru dusuk bir SCI dergideki yayinla sizinle ayni puani aliyor.

Akademisyenlik beyin ile yapilan bir is. Yani evde de ben calisiyorum, yayin okuyorum, proje yaziyorum. Ancak herkes boyle degil. Malesef oyle degil. Yillarca ayni ders notlarini anlatanlar mesela guncellemeden. Ya da slayti acip okuyani mi dersiniz onlar da var...
Bir de su var. Cogu kisi soyle dusunuyor: KPSS ye girip kazanamazsam ben de akademisyenlik yaparim.... iste bu cok yanlis bir dusunce. Bu zihniyet yuzunden bilim ulkemizde biraz da bu yuzden boyle. Akademisyenlik gercekten ozveri istiyor. Sadece is bulamadigi icin doktorayi bitirip torpille akademisyenlik yapmaya calisanlar ile kendini bilime adayanlar ayni kefeye konunca ortaya mobbing de cikiyor, cadi kazani hikayeleri de.

Son düzenleme:

Tüh ya ben hiç üni festivali göremedim Türkiyede işte
Tam olarak bu yüzden emin olamamıştım başvurmaktan.
Bir şeyleri yapmak istemek ama ilgim alakam bile olmayan mevzulardan dolayı yapamamak veya cezalandırılmak istemiyorum

Gercekten hic profesyonellik yok, isler ya adam kayirma ya da hatir gonul cercesinde donuyor. Size bir ornek yazayim: Ben Turkiye'nin en iyi universitelerinden birinden mezunum. Ders aldigim bolumlerden bir hoca, eski PhD ogrencilerinden biriyle evliydi. Birbirlerini sevmisler peki haydi eyvallah diyebilirsiniz. Ama bizim sehirdeki 2. bir universitede bos pozisyon acildiginda onca ogrencisi varken gitti bu kizi koydu, yani ne de olsa ekmek parasi :deli:Kepazelik yani, her 2 bolum de durumu biliyor, bolum baskanlari da biliyor, her 2 rektorluk de biliyor, herkes biliyor ama 1 kisi de cikip yahu arkadas bu ne rezillik sen kendi karini gittin ise koydun diger ogrencilerinin hakkina girdin demiyor yani diyemiyor ??? Isterseniz kim olduklarini ozelden yazarim.

Benim çalıştığım yerde iki akademisyenin ilişkisi olması bile yasaktı o yüzden iki hoca yer değiştirdi, taşındılar

Bana o isimleri değil de, o dediğin iyi olan üniversitelerin isimlerini yazar mısın Cherry, çünkü bu da özel bir üniversite ilanı gördüğüm

Yaptirmazlar net ciddiyim
Yai sen ben para falan istemiyorum sadece devlet millet icin yapicam desen de yaptirmazlar.
Bu ulkede bu zamanda dogruluk durustluk, duzgunluk, caliskanlik cezalandiriliyor, bu kadar yaziyorum.

Yine de siz bilirsiniz. Bana kalirsa simdi yurtdisini tercih edin, elinizde yayininiz CVniz olsun ondan sonra gelip oyle savasin.

Neden izin vermezler peki?

Bilimle uğraşan insanın öyle saçacak parası nerede:) Ama hani içimden geçen bir hayaldir o benim, böyle ben gibi ilgisi olan insanlar tanıyorum ama TRde ya tıp altında bu bölüm ve keskin bazı konulara odaklı, disiplinler arası açılımı yok, zaten lab yok :/

Olsa mesela böyle bir şeye katkıda bulunsam da gelecekte ilgisi olanlar da gelse vs de vs deee hayaller hayatlar:)

Cocuklugumun tek hayali idi. Ancak hic de disardan gorundugu gibi degil akademisyenlik. Ogretim uyesiyim. Artik kadro bulmaniz cok zor eger bir tanidiginiz yoksa. Yayinlarinizin ne kadar iyi olduguna bakilmiyor pek. Hayalimdeki cok sevdigim isimi yapacagim diyerek buyuk umutlarla basladim ise. Ancak malesef basarili olanlar sanki cezalandiriliyor bu ulkede. Projem ilk basvuruda kabul oldu ve sonuclari bekledigimden cok cok iyi cikti. Ben de patent icin basvurdum ancak takdir edilmeyi zaten beklemiyorum ama ustu kapali bazi sorunlar yasiyorum. Bezdiri mi dersiniz adina mobbing mi ne denirse. Yayinlarin hangi dergide impact factorunun kac olduguna cok bakilmiyor bu ulkede. Hint ya da Cin dergileriyle Science ayni puanda. SCI olmasi yeterli. Yani siz yillarca proje icin calisip iyi bir dergide yayin cikarsaniz da baskasi impact factoru dusuk bir SCI dergideki yayinla sizinle ayni puani aliyor.

Sevmeyince çok sıkıcı olur zaten, biraz memuriyete dönüşmüş diyorsunuz anladığım kadarıyla. Çin ve Hint üniversitelerinin çıkardığı makale sürüyle çünkü şartlarını öyle koyuyorlar yılda şu kadar makale yazacaksın diye. Yav siparişin böylesi, onlar da doldurmak için yazıyor da yazıyor ama açıkçası ben ön yargılıyım çünkü hocalarımız beğenmezdi bunları, hmm öyle Çinden doldurma mı buldun diye :D
Haklılar ama boş bu şekilde yazılanları...

Back
X