Türkiyede ameliyat olmak

Hayal ettiğim pazar bu değil. Yoruldum

Aslında keşke öyle olsa, hizmetin ve eşyanın bedeli değişmese, birim üzerinden eşit olsa onlar 5000 birime ameliyat olsa biz de 40000 birime Mercedes BMW alsak, dünya ne kadar güzel olurdu değil mi?

Evet, global duzeyde tek bir para birimi olsa ne kolay olurdu her sey.

Araba konusu ile estetik konusu gerçekten benzer mi? Rica ediyorum bana açıkla cherry hımm senin burnun güzelleşmiş değerin artmış mı diyollar

Araba konusu ile estetik konusu gerçekten benzer mi? Rica ediyorum bana açıkla cherry hımm senin burnun güzelleşmiş değerin artmış mı diyollar
Estetik turizmide farklı bir şey ama araba nasıl ki ülkesine milyar dolarlar kazandırıyor bu estetik turizminde de ülkeye milyar dolarlar kazandırıyor. Şu an Türkiye yurt dışından estetik ameliyatı için gelenler bakımından 5. sırada yanlış hatırlamıyorsam. Misal siz yurt dışında yaşıyorsunuz var sayalım. Ülkenizde 50 bıne tekabül ediyor burda 40 bin ve daha alanında tanınmış isimler var. Nereyi tercih edersınız. Bir de bakın her doktor aynı değil bu sene erkek kardeşim burun ameliyatı oldu. 50 bin diyen 3 doktor diğerleri 35 25 civarı yani bu da bir pazar aslında. Daha sonra 8 bıne bulduk gayette çok güzel oldu. Şimdi doktorlar dünya pazarında neyin ne olduğunu biliyor ona göre fiyat ortalaması belirliyorlar.

Yok araba kesinlikle ihtiyaç, can taşıyorsun sonuçta, estetik öyle değil , kaza filan geçirip sağlığın için çok gerekli değilse çok keyfi bence

Yorumlarinizdan ben pek emin olamadim ama.
Ben bilgiliyim diye iddia etmedim mantığıma vicdanıma ters ben gidip suyu 1 tl ye alıyorsam yurt dısından gelende 1 tl ye alıyor dimi estetik olunca ne oluyor ama şaşirmıyorum bu ulkeden ümidi keseli çok oldu size çok bilgili hayatınızda başarılar :)

Yaptırmayın o zaman. Olduğunuz yerde yaptırın gitsin, bizden ne istiyorsunuz tam olarak?
Senden ne isteyebilirimki sadece yalancı muamele yapmanız hiç hoş değil. Ayrıca benim sorduğum şey yurtdışından geldiğimi belirtmemenin yasal olup olmadığı. Yani sormasalar ve bende söylemesem hukuksal olarak yanlışmı olur diye. Bukadar basitti aslında, ama herkes kur euro dollar tl vs muhabbeti açtı durduk yere Sanki ben belirliyorum bunları

Aslında benzetme şurda var , tüm ülkeler yabancılara otomatik olarak farklı fiyatlar uyguluyor .
Zorunlu tıbbi giderlerde uygulasın tabi ki bunlar nedir ödediğiniz vergilerin karşılığında aldığınız sosyal devletin gereği olan hizmetler. Ama serbest piyasada ben buna olumlu bakamıyorum.

Aynen öyle, birkaç kişi daha var öyle yaparım :)

Estetik mecburi olmadığı içindir belki . Hani özel uygulamaya giriyor ya ondan olabilir .

Peki sana niye yurtdışında suyu 1 TL ye vermiyorlar güzel bibim? Neden onlar 1 Euro'ya alıyor da sen Almanya ya gidince 10 TL veriyorsun bı şişe suya? Kazıklıyorlar mı yoksa bizi?

Bu doktorlar hala beyin gocune dahil olmayip ulkenizde buyuk basarilara imza atiyor ve bunun bedelini de piyasayi baz alarak belirleyip tonla insan cekerek ulkenize doviz kazandiriyorsa ulkeden umudunu kesmeyin derim.

Mersi.

Ben sağlık sektöründeyim. En son ortalama bir yerde calışıyorum. Ondan önce kurumsal büyük Bi hastanede calıştım. Orta ölçekli yerde fiyatlar standarttı. Yani bize 1000 TL olan sey herkese 1000 TL. Önceki büyük hastane olanda ise bize 1000 olan işlem yabancı hastaya 2400 civarıydı. Yani iki ayrı liste vardı. Yabancılara ayrı fiyat uygulaması yapılıyordu.
Konu sahibi sunu söylemek istiyor bence. Mesela tr de burun estetiği 15000 ise almanyada aynı operasyon 15000 euro. Dolayısıyla gelip yaptırması daha mantıklı. Biz buna sağlık turizmi diyoruz. Sırf bu işi yapan şirketler var. Konu sahibi böyle bir sirkete basvurabilir. Ya da Dr una karar verip direkt hastane ile görüşüp sorabilir. Zaten tr pasaportuna sahip ise o standart fiyattan olur ameliyatını. Sgk nın karsıladığı kısım cok az bir miktar zaten. Onu da belirtip net bir bilgi alabilir.

Zorunlu tıbbi giderlerde uygulasın tabi ki bunlar nedir ödediğiniz vergilerin karşılığında aldığınız sosyal devletin gereği olan hizmetler. Ama serbest piyasada ben buna olumlu bakamıyorum.
Yabancılardan kastım , o ülkede yaşamayan ve vergi ödemeyen insanlar . Zorunlu tıbbı giderler de ise yabancılar yine farklı bir ücret ödüyor ama üklerine döndüklerinde sigortadan alabiliyorlar . Ama sigorta estetiği kapsamıyor . Ay üç kez okudum soruyu anlamak icin

Ben de ben de..serbest piyasa da bı araba onlara 40000 olan bana 1000000 birim , o
Et onlara 2 birim bana 80 birim olmamalı..hiç olumlu değil bence de, yaşasın global dünya birimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…