• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye'de DUL olmak..

belinay83

acısada öldürmez..
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2011
997
7
66
Bursa
eşimden resmi olarak ayrılalı 5 ay oldu.. evet artık DUL bi bayanım..ve nelerle uğraşmaya başladım nelerle!!!

dulsun yaa herkesin kocasını erkek arkadaşını ayartırsın herkes sana o gözle bakar..
kendini bilmez baban yaşındaki adamlar sana teklifler yollarlar... evse ev arabaysa araba..
erkeklerin bakışları değişir.. sanki hep erkek istiyosun durumunda geziyomuşsun gibi.. bıyık altı gülmeler..
dulsun yaa tek başımı biyere gidemiyorum..laf söz olur görürlerse yanlış yere çekerler..
evde telefonla bile konuşamıyorumm..bi erkek arkdaşım felan olamaz..
öle canımın istediği yere hele hayatta gidemem DUL um çünkü.. ve artık şu 3 gündür nefes alamaz haldeyim.. artık herşeyden nefret ediyorum..giyinmek nefes almak bile istemiyorum.. çünkü DUL um..çünküü bunların olması ben istedim ben günahkarım ben kakayım..çok bunaldım arkadaşlar çokk... şuanda bile bunları yazarken ağlıyorum.. dayanamıyorum artık bu muameleyi görmeye..dayanamıyorum...

paran var mı? kendi geçimini kim sağlıyor?

çalışıyorum işimde iyi çok şükür ama yaşadığım yer küçükü biyer..şimdi diceksiniz elalemin lafıylamı yuaşıycaksın diye ama insanlar çok acımasız ve Allahtan korkuları yok iftira bile atarlar..herşey bekliyorum bu insanlardan..

Canım kıyamam yaa...:( Hatırlıyorum senin eşinden boşanma nedenini..Çok çok iyi bir karar vermiştin boşanmakla...Madem çevrendeki insanların yaklaşımı bu şekilde boşandığını saklasan ya da parmağına bir alyans takıp sözlendim,evlendim vs desen ? Bilemiyorum saçmaladım mı ama aklıma şu an sadece bu geldi....:17:

Biraz da çevreyle alakalı bir durum bu.

Kimseyi kafana takma, herşeye herkese inat yaşamaya devam edeceksin. Bir sebep vardı ki boşandın. Böyle düşünmeye devam edersen yazdığın gibi hayatı kendine dar edersin. İmkanın varsa başka bir yere taşın yeni insanlar, yeni çevre sana iyi gelecektir. İmkanın yoksa herkesle savaş, lafını esirgeme yoksa herkes seni dediğin gibi tepelemeye kalkar...

En çok da kadınlar kendi kendilerine yapıştırıyorlar bu sıfatı. Artık kimliklerde bile dul değil bekar yazıyor.

Benim annem de bekar. Soran olursa "21 yaşında kızım var, bekarım" diyor. Yaşlı da değil, 37 yaşından beri bekar ve şu an bile taş çatlasın 33 34 gösteriyor. Zamanında bu tarz teklifler almadı mı, aldı. Ama oturup ağlamak yerine teklifi yapanı anasından doğduğuna pişman etti.

Görüştüğü kadınlardan biri kocasını bu sebeple ondan uzak tutacak ya da laf edecek olsun, o kadını yaşadığına pişman eder benim annem. Yüzüne de söyler üstelik, hiç çekinmez. O yüzden belki de kimse dönüp tek laf edemez anneme.

Bıyık altından gülenler de oldu zamanında, laf sokanlar da. Bunlara da yapılacak şey belli, "keşke yerimde olsan da o kocayı boşayabilsen böyle aciz görünmesen..." diyeceksin, bak bir daha konuşuyor mu, gülüyor mu? Çünkü bunu yapan kadınlar gerçekten aciz. Evde kocasından dayak yiyor, boynuzlanmadığı gün yok, işi yok gücü yok, ailesi kabul etmiyor. Çekmek zorunda o kocayı, çekmeyip ne yapacak? Seni vurmaya çalışanı sen paramparça edeceksin.

İnsanların sana saygı duyması senin ne kadar haddini bildirebildiğine bağlı.

Kendini üzeceğine güçlü olmaya bak.

Canım kıyamam yaa...:( Hatırlıyorum senin eşinden boşanma nedenini..Çok çok iyi bir karar vermiştin boşanmakla...Madem çevrendeki insanların yaklaşımı bu şekilde boşandığını saklasan ya da parmağına bir alyans takıp sözlendim,evlendim vs desen ? Bilemiyorum saçmaladım mı ama aklıma şu an sadece bu geldi....:17:

ya küçük biyer saklama olasılığım yok elimde olsa saklarım ..yüzük felan taksam onun için ayrı dedikodunlaf söz insanların amaçları sadece o bu şu ne yapmış ne etmiş..

Öyle düşünenler öküzün dik alası.

Sen o tarz ahmakça düşünen insanların sözlerine kulak asma kesinlikle muhatap olma.

konu hızlı ilerlemiş. çalışmana sevindim. inşallah ferahlarsın en yakın zamanda dönem dönem hepimiz boğulacak gibi oluyoruz türlü sebeplerle.

Back
X