• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye'de DUL olmak..

Sen kendine dikkat ettikten sonra onlara neymiş.Sen önce Allah'a hesap vereceksin.Kendini çok kasma,biraz da psikolojinin sana oyunu olabilir...Kendi kendini dolduruyorsundur belki de..
Etrafın umarım daha hoş karşılar.Benim çevremde öyle sorunlar çok olmadı.Depresyonla uğraşıyorum tek..Bir de istediğim gibi birini bulamıyorum..İşim var kamuda ..Başka bir sorunum yok..İş edinirsen belki kafan dağılır,yeni çevrelerle tanışırsın..Ama o çevrede boşanma olayını söyleme...Ben yeni çevrelerden gizledim ve çok faydasını gördüm.Gereksiz sorularla da karşılaşmadım.Sank, hiç evlenmemiş gibi oldum ,yeni çevrelerden bunu gizleyince..

Son düzenleme:
En çok da kadınlar kendi kendilerine yapıştırıyorlar bu sıfatı. Artık kimliklerde bile dul değil bekar yazıyor.

Benim annem de bekar. Soran olursa "21 yaşında kızım var, bekarım" diyor. Yaşlı da değil, 37 yaşından beri bekar ve şu an bile taş çatlasın 33 34 gösteriyor. Zamanında bu tarz teklifler almadı mı, aldı. Ama oturup ağlamak yerine teklifi yapanı anasından doğduğuna pişman etti.

Görüştüğü kadınlardan biri kocasını bu sebeple ondan uzak tutacak ya da laf edecek olsun, o kadını yaşadığına pişman eder benim annem. Yüzüne de söyler üstelik, hiç çekinmez. O yüzden belki de kimse dönüp tek laf edemez anneme.

Bıyık altından gülenler de oldu zamanında, laf sokanlar da. Bunlara da yapılacak şey belli, "keşke yerimde olsan da o kocayı boşayabilsen böyle aciz görünmesen..." diyeceksin, bak bir daha konuşuyor mu, gülüyor mu? Çünkü bunu yapan kadınlar gerçekten aciz. Evde kocasından dayak yiyor, boynuzlanmadığı gün yok, işi yok gücü yok, ailesi kabul etmiyor. Çekmek zorunda o kocayı, çekmeyip ne yapacak? Seni vurmaya çalışanı sen paramparça edeceksin.

İnsanların sana saygı duyması senin ne kadar haddini bildirebildiğine bağlı.

Kendini üzeceğine güçlü olmaya bak.

ben kendimi bekar olarak görüyorum ama bana dul olduğumu evlenip boşandığımı sürekli hatırlatıyolar.. normalde çok güçlü gözüken biriyim zaten bunu sizlerle paylaşıyorum bu bugünlük bi mevzu değil birikim patladım doldum artık..ben kendimi biliyorum kimsenin eşinde sevgilisinde gözüm yok ama daraldım hemde çok küçük biyerde yaşyorum biyere kadar bazı şeylere yapıyosun ama bazı yerde tıkanıp kalıyosun..teşekkür ederim tavsiylerin için inşş bigün bende annen gibi çok ve daha çok güçlü olurum bu günlerimi geride bırakırım..

Başka bir şehirde iş bulabilme imkanın olsa keşke...Ama sen mesajlarından ve yorumlarından takip ettiğim kadarıyla ne yaptığını bilen,aklı başında ve çok güçlü bir karaktersin..Hakededenlere hakettikleri cevabı vereceğinden eminim...Ne bileyim ters bakarsın,ne o bakış ne oluyor diye yüksek sesle herkesin duyabileceği şekilde onu rezil edersin..vs. vs. vs....Sen sessiz kaldıkça daha çok üstüne gidebilirler diye düşünüyorum...Sesin çıkınca tırsarlar belki....Bunu yapanlar erkekler mi,kadınlar mı genelde ??

Sen kendine dikkat ettikten sonra onlara neymiş.Sen önce Allah'a hesap vereceksin.Kendini çok kasma,biraz da psikolojinin sana oyunu olabilir...Kendi kendini dolduruyorsundur belki de..
Etrafın umarım daha hoş karşılar.Benim çevremde öyle sorunlar çok olmadı.Depresyonla uğraşıyorum tek..Bir de istediğim gibi birini bulamıyorum..İşim var kamuda ..Başka bir sorunum yok..İş edinirsen belki kafan dağılır,yeni çevrelerle tanışırsın..Ama o çevrede boşanma olayını söyleme...Ben yeni çevrelerden gizledim ve çok faydasını gördüm.Gereksiz sorularla da karşılaşmadım.Sank, hiç evlenmemiş gibi oldum ,yeni çevrelerden bunu gizleyince..

bende bigün bu yaşdığım yeri değiştirirsem kimseye sölemicem ama burda öle bi seçeneğim yok ama toplumda yerleşmiş bu fikir englleyenmiyorsun aslında evet evlenip boşanmak kötümü gizlenecek bişeymi ama iştee buna zorluyolar insanı..

canım kıyamam sana yaa,sanki sen istedin boşanmayı,kim tatlı ekmeğini bırakır gider,hiç bir neden yokken,öyle gerekiyormuş,ve bunu başarmışsın,biliyormusun sen aslında çok güçlü bir kadınsın,bununla başetmiş,ve sonuca varmışsın,boşanmaktan korkan,başta ben öyle çok kadın varki ülkemizde,önüne bak canım,önce kendine güven,sen kendinden emin olursan,sana kimse bir şey demez,ben 2 ay kaldım,eşimden ayrı,hiç öyle sıkıntı hissetmedim,üstüme almadım,ama sonun getiremedim,olmadı,yeni hayatına bak,bakarsın seni seven,değer veren biri çıkar karşına,ne güzel yeni bir hayat,umut,böyle düşün canım, yaşın kaç bilmiyorum ama,sanırım gençsin,kendine acıma,bak işinde varmış,2, hayatına,kaç artıyla başlamışsın,yoluna çıkan dikenlere aldırma kendine odaklan,şimdi senin yerinde olmak isteyipte olamayan kadınları düşün,bu şartlarda,hala ayaktasın,bravo sana,inşallah çok ama çok mutlu olusun canımmm

Başka bir şehirde iş bulabilme imkanın olsa keşke...Ama sen mesajlarından ve yorumlarından takip ettiğim kadarıyla ne yaptığını bilen,aklı başında ve çok güçlü bir karaktersin..Hakededenlere hakettikleri cevabı vereceğinden eminim...Ne bileyim ters bakarsın,ne o bakış ne oluyor diye yüksek sesle herkesin duyabileceği şekilde onu rezil edersin..vs. vs. vs....Sen sessiz kaldıkça daha çok üstüne gidebilirler diye düşünüyorum...Sesin çıkınca tırsarlar belki....Bunu yapanlar erkekler mi,kadınlar mı genelde ??

erkekler genelde bayanlarda oluyo tabii..evet yapıyorm tersliyorum ama işte bi yere kadar biyerden sonra böle patlıyosun..

ben kendimi bekar olarak görüyorum ama bana dul olduğumu evlenip boşandığımı sürekli hatırlatıyolar.. normalde çok güçlü gözüken biriyim zaten bunu sizlerle paylaşıyorum bu bugünlük bi mevzu değil birikim patladım doldum artık..ben kendimi biliyorum kimsenin eşinde sevgilisinde gözüm yok ama daraldım hemde çok küçük biyerde yaşyorum biyere kadar bazı şeylere yapıyosun ama bazı yerde tıkanıp kalıyosun..teşekkür ederim tavsiylerin için inşş bigün bende annen gibi çok ve daha çok güçlü olurum bu günlerimi geride bırakırım..

Güçlü gözükme, güçlü ol. Övmek için söylemiyorum ama annemi gerçekten takdir ediyorum bu konuda, sana da örnek olmalı. Eski konularına bakmadım, neden boşandığını bilmiyorum ama annem sırf aradaki aşk bitti diye boşandı, aldatma, şiddet, kumar borcu vs hiçbiri yoktu. Babam da pek sorumluluklarının bilincinde olan biri değildi, gözüne battı ister istemez. Evde katlanamaz oldu ona.
İstanbul'un en varoş semtinde yaşıyoruz. Boşandığında ailesi destek olmadı anneme, başka bir konuda yazmıştım, apartmanları var iki adım ötemizde 10 tane daireleri boş ve birini vermediler. asgari ücret+%30'a çalışıyor. boşandığında 17 yaşındaki kızla ortada kaldı, ama yine de eğmedi başını. Sen de eğme.

Gizlemek de doğu mu diye kafa yorma; bazı şeyleri ,insanların kuralına göre oynayacaksın,açık vermeyeceksin gereksiz laflar duymak istemiyorsan..Kafa yorma bunlara..Yeni çevrelerden gizle,duyulursa tavır yap;bilenlere ve soranlara ise konuşmak istemediğini söyle(yakın arkadaşların hariç)Özellikle bu dönemlerde sadece huzurunu düşün,etrafını çok düşünme..Çok kırılgan olacaksın bu dönemde...Kendi kendini tamir etmeye çalışacaksın..Etrafı boşver de içinde zordur;geçmesini bekle..Psikiyatrise gitmeyi,antidepresan kullanmayı ihmal etme..

erkekler genelde bayanlarda oluyo tabii..evet yapıyorm tersliyorum ama işte bi yere kadar biyerden sonra böle patlıyosun..

benim artık vardığım bir kanaat varki toplum olarak inanılmaz derecede ikiyüzlü ve riyakarız en namuslu geçinip en sapkın şeyi bile yaparız alemin namusuna göz koyarız ama sorsan %99 u müslüman bir ülkeyiz ben artık öyle bir soğudum ki insanlardan...korkuyorum yakınlık kurmak istemiyorum ne olacağız böyle bilmiyorum daha 24 yaşındayım umutlarım kırılıyor,samimiyet ,iyi niyet ,saflık bunlar artık fayda etmiyor böyle insanlara enayi gözüyle bakılıyor ...of of ...

şehir değiştirmeyi düşünmezmisin böyle böyle hayat mı geçer...

büyükşehirde yaşamak daha rahat kimse kimseye karışmaz görüşmez kafanı dinlersin...

Güçlü gözükme, güçlü ol. Övmek için söylemiyorum ama annemi gerçekten takdir ediyorum bu konuda, sana da örnek olmalı. Eski konularına bakmadım, neden boşandığını bilmiyorum ama annem sırf aradaki aşk bitti diye boşandı, aldatma, şiddet, kumar borcu vs hiçbiri yoktu. Babam da pek sorumluluklarının bilincinde olan biri değildi, gözüne battı ister istemez. Evde katlanamaz oldu ona.
İstanbul'un en varoş semtinde yaşıyoruz. Boşandığında ailesi destek olmadı anneme, başka bir konuda yazmıştım, apartmanları var iki adım ötemizde 10 tane daireleri boş ve birini vermediler. asgari ücret+%30'a çalışıyor. boşandığında 17 yaşındaki kızla ortada kaldı, ama yine de eğmedi başını. Sen de eğme.

ben şiddet yüzünden boşandım eşimden 2.5 aylık evliydiim..bunun için bile ne tepkiler aldım..ama kimseye aldırmadım çünkü ben bu şekilde bi hayat istemiyodum..çok şükür Allah A olan inancım ayatkta tuttu beni..ama işte biyerde çok doluyo insan ..sıkılıyo.. herşeyi çok yoğun bişekilde yaşadım..kendi durumla uğraşırken insanlarla laflarla uğraştım..hastalık sahibide oldum buarada ama genede çok şükür..ama burda yaşamak istemöiyorum artık bunu çok iyi anladım.. evet inşş bende annen gibi güçlü olurum..AMA bazen kaldırmıyor insan..ağrına gidiyor bazı şeyler..

benim artık vardığım bir kanaat varki toplum olarak inanılmaz derecede ikiyüzlü ve riyakarız en namuslu geçinip en sapkın şeyi bile yaparız alemin namusuna göz koyarız ama sorsan %99 u müslüman bir ülkeyiz ben artık öyle bir soğudum ki insanlardan...korkuyorum yakınlık kurmak istemiyorum ne olacağız böyle bilmiyorum daha 24 yaşındayım umutlarım kırılıyor,samimiyet ,iyi niyet ,saflık bunlar artık fayda etmiyor böyle insanlara enayi gözüyle bakılıyor ...of of ...

şehir değiştirmeyi düşünmezmisin böyle böyle hayat mı geçer...

büyükşehirde yaşamak daha rahat kimse kimseye karışmaz görüşmez kafanı dinlersin...

Bu tarz insanlar malesef hep kendine müslüman canım.... :50: Başını örter,namaz kılar ama gıybet etmekten,kalp kırmaktan da geri kalmazlar....

Son düzenleyen: Moderatör:
zor da olsa kimseyi umursama canım:50:sen kendini bildikten sonra yanlış yapmadıktan sonra kimse sana laf edemez edeni de pişman et kimseyi konuşturma:19:şu zamanda böyle sığ düşünen insanların olduğuna inanamıyorum:19:kimseye prim verme güçlü ol Allaha dua et içini ferah tut böyle kendini bilmez insanlar için üzülme canım

gerçekten zor bir durum biliyorum... ama belli bir zaman sonra insanlar senin tavrından dolayı laf etmemeye başlayacaklardır... kararlı ve mesafeli davran herkese karşı... laf edenlerede hiç kulak asma ,yada onlara bu durumun herkesin başına geleceğini, kendilerine yada kızlarına böyle bir muamale yapılırsa ne hissedeceklerini sor...
zaten artık hemen hemen her ailede boşanan insanlar var... normalleşmeye başladı ne yazıkki boşanma olayları...

allah allah,filmlerde olmuyormu yahu bu dediklerin. Elalem senin dul oldugunu nereden biliyor,alnindami yaziyor. Yoksa tanidiklarmi bunlari yapan.
bir cok dul arkadasim var, teyzelerim,halalarim dul.Hic boyle durumlarla karsilasmadilar,hayret... Bikere senin tavrinada sasirdim, surekli dulum dullllll
bence kendi kendine kuruyorsun gibi, oncelikle kendin yediremiyorsun gruruna dul olmayi, yok yere.

Son düzenleme:
Dul demeyelim ama boşanmş bir kadın olmak bizim ülkemizde gerçekten zor bir durum..hemen kadına suç bulunur,yuvasını ayakta tutamadı denilir..boşanırsın imalar,bakışlar değişir..potansiyel tehlike olarak görülür..çevredeki evli bütün erkek ve kadınlar mükemmeldir ama o boşandığı için suçludur,hatalıdır..bakış açımız böyle maalesef.ama siz en doğru olanı yapmışsınız,o adamdan kurtulmuşsunuz..inanıyorum ki bundan sonrasınıda kolay atlatacaksınız.eğer memur falansanız büyük bir şehire tayin isteyebilirsiniz.bu sizin için iyi bir fırsat olur,uzaklaşmak iyi gelir.

Mevlana'nın şu dizeleri çok hoşuma gider.böyle sıkıntılı durumlarda hep aklıma getiririm ve sizede tavsiye ederim: Ey kendine bakmayıp kendi kusurlarını görmeyip de,başka insanların iyisine kötüsüne bakıp kalan zavallı.Allah senin yardımcın olsun! sizin arkanızdan laf eden,günahınızı alan insanların Allah yardımcısı olsun.çünkü yaptıkları büyük günah,ayıp!!

allah allah,filmlerde olmuyormu yahu bu dediklerin. Elalem senin dul oldugunu nereden biliyor,alnindami yaziyor. Yoksa tanidiklarmi bunlari yapan.
bir cok dul arkadasim var, teyzelerim,halalarim dul.Hic boyle durumlarla karsilasmadilar,hayret... Bikere senin tavrinada sasirdim, surekli dulum dullllll
bence kendi kendine kuruyorsun gibi, oncelikle kendin yediremiyorsun gruruna dul olmayi, yok yere.

nası bi yorumdur arkadaşı bu yaa nie yediremeyim gururuma dul olmayı ben kötü bişey yapmadımki utanmıyorumda dul olmaktan ben karşılaştığım olumsuz şeylerden bahsediyrum farkındaysan teyzen halan dulmuş nerde yaşıyosun küçük bi şehire yasadığımıda belirttim..küçük yerlerde herkes birbirini tanır bunuda bilmiyosun..benim karşılaştıım şeyşler bunlar benim hayal ürünlerim değil lütfen konuyu iyi okuyarak yorum yaprsanız sevinirim!!!!

yaşadıklarını yaşamadım ama emınım dogrudur...insanlardan iftiralarından çok korkarım... ve her ıftıraya gene ben kendımı bılıyorum der gecebılırım ama namus konusunda asla susamam. kımse boşanmak için evlenmez. kimse kötü olucak evliliğim diye evlenmez. bunun etiketini sana yapıştıramazlar.. kucuk bıryerde yaşıyorsun ve kendıne yapabılecegın en güzel iyilik oradan kurtulmak bence.. saglam bır ıs bul bıseyler yap ve ordan gıtmeye bak derım. yoksa ruh sağlıgın bozulacak.. evliliğin için elinden geleni yaptıgına inanıyorsan ve o evliliği kurtaramadıysan başın dik gezmelisin arkadaşım. başın dik gez çökük görünürsen üzerine çökerler....insanlar acımasız

Bu tarz insanlar malesef hep kendine müslüman canım.... :50: Başını örter,namaz kılar ama gıybet etmekten,kalp kırmaktan da geri kalmazlar....

işi kapalılığa dindarlığa vurmasak cnm hepimiz müslümanız dimi ve ayrıca bende tesettürlü bi bayanınm ..

Benim annem 25 yaşından beri dul.. Babam öldü çünkü. Kimseyle evlenmedi,konuşmadı. Ne teklifler geldi iyii,kötü. Hepsine haddini bildirdi artık 15 senedir nasıl biri olduğu biliniyor ve hiç kimse yan gözle bile bakmaz. Bizde küçük bi yerde yaşıyoruz. Kaldı ki sen dul değil bekarsın. kimseye ezdirme kendini ağızlarının payını ver anlasınnlar.

Back
X