Türkiye'de DUL olmak..

canım bence sen,nasıl böyle bir hata yaptım 2.5 ay için kız adım dula çıktı diye aslında kendini suçluyorsun... çünkü kızımda ilk geldiği günlerde böyle düşünüyordu...emin ol insanlar sizin kadar düşünmüyorlar düşünselerde bir süre sonra başka olaylar olacak ve unutacaklar...ne olur üzme kendini hatta 2.5 ayda bittiği için sevin bile...olacağı varmış olmuş diye düşün...benim de kızım 16 aylık evliliğini bitirdi...asla yaşantısını değiştirmsine izin vermedik, eve kapatmadık, aksine üzülüp psikolojisi bozulmasın diye biz çıkmasını gezmesini sağladık çünkü benim kızım depresyona girseydi işinden, sosyal yaşantısından olsaydı üzülen,uğraşan yine biz olacaktık laf söz edenler dışardan bakacaktı...herkes kapısını kapatır çeker gider ama sıkıntıyı anne baba çeker... siz yanlış bişey yapmadınız ki telli duvaklı gelin oldunuz ne haltlar yiyip kızım diye gezenlerden değilsiniz...ve bence çok güçlü kadınlarsınız...biz kızım döndükten 2 ay sonra evi ve semti değiştirdik böylesi daha iyi oldu... aslında amacım daha geniş bir evdi ama hepiiz için çok iyi oldu...bana da eşime de kızıma da kimse sormadı ne oldu diye gerekli açıklamayı yaptık ve olay bitti.. bu kişinin ve ailenin duruşuyla ilgili bir şey...herkes kendi hayatını yaşar ve bir kez yaşar...üzme yavrum tatlı canını bu iş bir tek senin başnda değil...sevgilerimle...:16::16::16:

eşimden resmi olarak ayrılalı 5 ay oldu.. evet artık DUL bi bayanım..ve nelerle uğraşmaya başladım nelerle!!!

dulsun yaa herkesin kocasını erkek arkadaşını ayartırsın herkes sana o gözle bakar..
kendini bilmez baban yaşındaki adamlar sana teklifler yollarlar... evse ev arabaysa araba..
erkeklerin bakışları değişir.. sanki hep erkek istiyosun durumunda geziyomuşsun gibi.. bıyık altı gülmeler..
dulsun yaa tek başımı biyere gidemiyorum..laf söz olur görürlerse yanlış yere çekerler..
evde telefonla bile konuşamıyorumm..bi erkek arkdaşım felan olamaz..
öle canımın istediği yere hele hayatta gidemem DUL um çünkü.. ve artık şu 3 gündür nefes alamaz haldeyim.. artık herşeyden nefret ediyorum..giyinmek nefes almak bile istemiyorum.. çünkü DUL um..çünküü bunların olması ben istedim ben günahkarım ben kakayım..çok bunaldım arkadaşlar çokk... şuanda bile bunları yazarken ağlıyorum.. dayanamıyorum artık bu muameleyi görmeye..dayanamıyorum...

acaba kadınlarmı erkeklerı ayartıyo yok sa onlarmı yolda gördüğü her kadına insan gibi değilde sekx objesi olarak mı bakıyo....bence kendi psikolojini neden bozuyorsun ki eşinden ilk bosanan sen değilsin son da olmayacak evlenmek kadar doğal birşey etraf herzaman birşey söyleyecektir ama sen dimdik duracaksın karşılarına işine gücüne bakacaksın söylenenleri duymayacaksın bu kadar basit taş yerinde ağırdır sen tavrını her zaman koyarsan kimse yanına bile yanaşamaz...cok gecmıs olsun hakkında hayırlısı olsun

öncelikle insanların nasıl tavır takındıklarını anlamak zor değil anlayabiliyorum sizi yaşamadım allah da yaşatmasın ama ablm yaşadı ama biz ailecek yanında olduk ama illaki zorluklar yaşadı hem çalışıyorsun da. sanırım yeni de bi durum onun için sen böyle düşünyorsun ama elinden geldikce kendine eziyet etme düşünme, bekarken nasılsan şimdi de öylesin buna kendin de inan önce başından geçti gitti o kadar ama senin psikolojinden anladığım az çok aileden de bi sıkılma var onlarda alışır zamanla ha bu arada benim ablam evlendi çok da mutlu bir evliliği var senin için herşey bitmiş değil daha çok gençsin ve yeniden bir mutluluk yaşayabilirsin bunu kendine çok görme inan ve gerisini de allah a bırak o seni görüyor yaşadıklarını en içten şekilde biliyor.sınav dünyası herşey bizim için

çalışıyorum işimde iyi çok şükür ama yaşadığım yer küçükü biyer..şimdi diceksiniz elalemin lafıylamı yuaşıycaksın diye ama insanlar çok acımasız ve Allahtan korkuları yok iftira bile atarlar..herşey bekliyorum bu insanlardan..

eger onuda yapacaklarsa ALLAHINDAN BULSUNLAR..kimse sonuçta boşanmak için evlenmez.

Bu tarz insanlar malesef hep kendine müslüman canım.... :50: Başını örter,namaz kılar ama gıybet etmekten,kalp kırmaktan da geri kalmazlar....
ben başı açık bir bayanım.denizime girince bikinimide giyerim, özel bi geceye gidince dekolteli abiyede..... sonuçta gıybet eden, kalp kıran başaçık insanlarda var... ama siz neden böyle kötü bir örnekte hemen başörtülü insanlara saldırıyorsunuz,
bu yaptıgınız çok antipatik :20:

Çok üzüldüm yaşadıklarına, hissettiklerine ancak küçük yerler hep öyledir. Ortada iftira gibi birşey yoksa önemsemesen, kulak arkası etsen. Varsın konuşsunlar bu onların ayıbı.

Son düzenleme:
KİŞİ NE BİLİRSE KENDİNDEN BİLİRMİŞ

arkadaşlar bu hanımı eleştirenler demek baslarına böyle birşey gelince böyle yapacaklar

Son düzenleme:
canım sıkma kendini herşeye hakkın var senin. elalem ne derse desin yeter artık kadınların ezindiği ne yapayım dul kaydıysan zaten mutlu olsan sende istemezdin boşanmayı.... sen biliyorsun ya dogruyu gerisi boş bence için rahat olsun... sana bu muameleyi yapanlar utansınlar

Canım bende boşanalı 1 yıl kadar oldu. Kendine bu sıfatı yakıştırmamalısın. Sen BEKAR bir insansın.Sen kendine bu kelimeyi söylemediğin takdirde herşey yoluna girecektir, hayatını yaşamaya devam et, üzülme herşey zamanla yoluna girecek. Yoluna çıkanlar olacaktır muhakkak, gerizekalı bir sürü erkek ve kadın var malesef kendilerinde saf ve namuslu sanan. Böyle kişilerin hepsine haddini bildirmen lazım, eğer çok rahatsız ediliyorsan karakola savcılığa kadar şikayet etmenin yolu var :34:

Cesaretsiz,korkak,kötü evliliklerini mutsuzluklarla yürütmeye çalışan insanların kıskançlıkları bizi bu noktaya getiren. Ben de eşimden boşanmaya karar vermiştim,tekrar bir araya geldik. O dönemde gördüm ki,insanlar kendi cesaretsizliklerini size bakınca daha iyi görüyorlar ve bu onları mutsuz ediyor. Mutsuzum,boşanacağım dediğim herkes istisnasız "rahat batmış sana" dedi. Batırasım geldi onları ki,söyllediklerine de pişman etmişliğim çoktur..

evet ozamanlarda daha yeni evlisin ilk başlarda olur böle şeyler diyenler bile oldu.. geçenlerde bile hani sabretsem mükafatı olur felandan bile bahsedildi yok artık dedim..zaten evli kalsam aklımı kaybederdim herhalde.. ben ayrıldığım için pişman değilim bi psikopatın elinden kurtuldum nie üzüleyim.. yani hani insanın hayalleri feklan onlar üzüyo ama genele olarak mantıklı bişey yaptığıma inanıyorum..ama toplumdaki bu dul imajı beni çok rahatsız ediyor hayattan soğutuyor..

Bu tarz insanlar malesef hep kendine müslüman canım.... :50: Başını örter,namaz kılar ama gıybet etmekten,kalp kırmaktan da geri kalmazlar....

işi kapalılığa dindarlığa vurmasak cnm hepimiz müslümanız dimi ve ayrıca bende tesettürlü bi bayanınm ..

ben başı açık bir bayanım.denizime girince bikinimide giyerim, özel bi geceye gidince dekolteli abiyede..... sonuçta gıybet eden, kalp kıran başaçık insanlarda var... ama siz neden böyle kötü bir örnekte hemen başörtülü insanlara saldırıyorsunuz,
bu yaptıgınız çok antipatik :20:

Ben kesinlikle başı örtülü insanlara saldırmadım..Sözde müslüman geçinip senin benim onun kalbini kıranlara,gıybet edenlereydi lafım..Sanki tüm islam alemine,tüm tesettürlü bayanlara laf söylemişim gibi algıladınız..Ben de başı açık ama inançlı biriyim.. Ve haketmediğim bir şekilde ceza aldım sayenizde...Böylece kul hakkına girmiş olmadınız mı ?? Çok kırıldım..Sizleri Allah affetsin.....Başka da yorumum yoktur bu konuya.......

seni çok iyi anlıyorum canım .ama sadece dul kadınlara değil bekar kadınlarada aynı davranışlar yapılıyor .mesela ben 25 yaşındayım evlenmedim henüz ve bazen bunu hissediyorum yani ben zaten hayatımı kuramadığım için sıkıntıdayım bide insanlar hemen herşeye karışıyor ailemde öyle.nereye gittin ne yaptın nerden geliyorsun yani okadar sıkıcı bir durum ki ben büyük şehirde yaşyorum düşün sen artık .yani genel anlamda kocası olmayan kadınlara bakış açısı bu .evli erkekler ilgi gösterir evindemutlu olamaz sana yaklaşmaya çalşır bir iş yerine girersin gözdesi olursun o yerin .azcıkda tip varsa fizik varsa tamam artık en kötü sensin .kadınlar nefret eder senden vs vs .hepmiz yaşıyoruz bunu maalese bu bizim ülkemizin bir gerçeği .namus namus diye yırtınanlar milletin karısına kızına bakmakta utnamıyor la ben birşey demiyorum artık.

Back
X