• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye'de Kadın Olmak

cennetyarim

Hadi Gelin Bebeklerim
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
2.814
2.062
333
bu ülkede kadın olmak cok zor malesef... şiddet hakaret aşagılanma ihanet paylaşmamak 2.sınıfa konulma ve ezilmek ezilmek ezilmek..tv de izliyorum zavallı bir hanım arkadasımıza hamileyken karnına bisiklet atılmış,başka bir gelinimizi kaynanası dolaba kitlemiş vs vs uzayıp gidiyor bunlar ve biz erkeklerimizi değiştiremiyoruz PEKİ YA BİZ ? Acaba biz kadınlar birşeyleri değiştiremezmiyiz kenetlenemezmiyiz? Lugatımızdan bazı kelimeleri silemezmiyiz mesela ?

- dul kadın tabirini hep birlikte unutabiliriz yanımızda konusulunca tepki gösterebiliriz dul olmak bir insanı bir kadına eziklik yaratmaz medenice boşanabilir eşi ölebilir ama o hala bir kadındır.
- evde kalmıs kız kurusu olayını unutabiliriz ailesinin dizinin dibinde kalmayı isteyen ne cok kadın var bu ülkede keşke evde kalsaydık diyen....
- kaynana olunca ogullarımızı 1.sınıf insan gibi degil eşit insan gibi yetiştirip gelinlerimize insan gibi davranabiliriz
- evli erkeklerle ilişki yasamayız bir kadının yuvasını yıkmayabiliriz
- sivil toplum örgütlerine maddi olmasada manevi destek verebilir kadınlarımıza destek cıkabiliriz
- yolda tacize ugrayan arkadaşlarımız için polisi aramak gibi yardım istemek gibi birşeyler yapabiliriz
- açık bir kadın görünce onu kötü bir kadın gibi görmeyebiiliriz aa heryerini acmıs bu tecavüze müstehaktır gibi yaklaşımlardan kaçınabiliriz
- şiddet gördügünü bildigimiz bir kadına hertürlü destegi sunabiliriz
- boşanmış genç kadınlarımıza da tıpkı bir genç kız muamelesi yapabiliriz ki bu böyledir zaten
- erkeklere insanlıgımızı verecek kadar taviz vermeyebilir birazda olsa karsılarına güçlü çıkabiliriz
- kız anneleri kızlarına sonuna kadar elleriini acabilir gelinlikle cıktın kefenle girersin zihniyetini silebilirler...
vs vs cogaltılabilir

GELİN BİZ BİRBİRİMİZE DESTEK OLALIM DEĞİŞTİRELİM ŞU ÜLKEYİ .... HERŞEY SOSYAL MEDYADAN KAMOOYUNDAN BAŞLAR AĞLAMASIN KADINLARIMIZ....

bende ağlıyorum malesef ağlamayalım artık tutanalım birbirimizee

Kimse belki bir gun bende bu duruma duserim demiyor. Herkesin evliligi super, herkes cok iyi geciniyor akrabalariyla, kimsenin maddi sorunu yok, kimse siddet gormuyor, kimse tacize ugramiyor. Tacize ugradigi zaman zaten suclu kadindir, orasini burasini acmistir ve tahrik etmistir. Bu yakistirmalar yuzunden bazen kadinlar istemedikleri seyleri yapabiliyor. Her inisin bir cikisi olabilecegi gibi her cikisin inisi de olabilir. Kadin olmak zor ama insan olmak daha zor. Olayi cinsiyet ayrimciligindan cikartip butun hayatimizi bir erkege endexlemesek bir gun degisik seyler olabilir.

kadınız ama beynimiz erkek! erkek beyniyle düşününce bunları yapmamız çok normal

erkeğin uydusu olarak büyürsek böyle olur...

kadınız ama beynimiz erkek! erkek beyniyle düşününce bunları yapmamız çok normal

erkeğin uydusu olarak büyürsek böyle olur...

çok doğru bir tespit arkadasm gerçektennn beynimiz erkek gerçektennn

bu ülkede insan olmak zor.

evet gerçekten bu ülkede insan olmak zor hayvan olmak bitki olmak bile zor ancak kadın olmakk öyle bir yükki odaha da zorr :50:

meselaa gecen hafta izledim zavvallı bir kadınımız 3 ay devletten koruma alabilmiş ölmemek için nefes alabilmek için ama kocası 3. ayın bittigi gün kadını öldürmüşşş ........ şimdi bunda bu toplumun bu devletin bu yasaların sucu yokmu o kadının ailesinin sucu yokmu o adamı yetiştiren annenin sucu yokmu ... noldu bir bayanımız daha öldü MAALESEF........:5::5:

Size sonuna kadar hak veriyorum. Bu kafaları değiştirmeli, kadına hak ettiği değer verilmelidir. Erkeklerin egosunu şişirmekten de vazgeçmeliyiz artık. Eşini döven ya da öldüren erkekler de hem kamuoyu hem de yasalar önünde en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Kimse belki bir gun bende bu duruma duserim demiyor. Herkesin evliligi super, herkes cok iyi geciniyor akrabalariyla, kimsenin maddi sorunu yok, kimse siddet gormuyor, kimse tacize ugramiyor. Tacize ugradigi zaman zaten suclu kadindir, orasini burasini acmistir ve tahrik etmistir. Bu yakistirmalar yuzunden bazen kadinlar istemedikleri seyleri yapabiliyor. Her inisin bir cikisi olabilecegi gibi her cikisin inisi de olabilir. Kadin olmak zor ama insan olmak daha zor. Olayi cinsiyet ayrimciligindan cikartip butun hayatimizi bir erkege endexlemesek bir gun degisik seyler olabilir.

evet malesef geçen gün izledim tacizi tecavüzü işliyorlar nasıl engel olabiliriz nasıl birbirmize destek olabiliriz diyeee bir hemcimsimiz baglandı dediki ya bir sahile gidiyorum kızlar hep acıklar etek giyiyorlar davet ediyorlar erkekleri dedi ..... delirdim o an....... bu nasıl zihniyet işte böyle olunca erkekler aldatır da dogal olur bu ülkede cunku erkegun sucu yok kadın yaptı acık giyinmeseydi :50: ve bunu hemcimsimiz söylüyor vah ki vah

Size sonuna kadar hak veriyorum. Bu kafaları değiştirmeli, kadına hak ettiği değer verilmelidir. Erkeklerin egosunu şişirmekten de vazgeçmeliyiz artık. Eşini döven ya da öldüren erkekler de hem kamuoyu hem de yasalar önünde en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

işte benim üzüntümde bu erkekleri bu hale getiren birazda bizler oluyoruz ben dahil değiştirmem gereken birsürü şeyim var diye düşünüyorum kendimi eleştiriyorum. biyerden başlamalıyımmm başlıcam......

evet malesef geçen gün izledim tacizi tecavüzü işliyorlar nasıl engel olabiliriz nasıl birbirmize destek olabiliriz diyeee bir hemcimsimiz baglandı dediki ya bir sahile gidiyorum kızlar hep acıklar etek giyiyorlar davet ediyorlar erkekleri dedi ..... delirdim o an....... bu nasıl zihniyet işte böyle olunca erkekler aldatır da dogal olur bu ülkede cunku erkegun sucu yok kadın yaptı acık giyinmeseydi :50: ve bunu hemcimsimiz söylüyor vah ki vah

kimse erkekler gözlerine sahip olsunlar demiyor ama değl mi? Ki ahlaksız zihniyetteki bir erkek tesettürlü bir bayana da küçük bir çocuğa ya da hayvana bile kötü gözle bakabilir.

Aslında tecavüz edenleri hadım edecekler. En güzel ceza bu olurdu.

kadın kadının kurduyken evet çok zor...

sormayııınnn birbirimiz zulüm ediyoruz farkında da degiliz üstelik bunun. komsularım var diyorlarki ben oglumu bosanmıs bir kızla evlendirmem sonuna kadar karsı cıkarım diyor... peki ya o oglun bosanırsa......... yok orasının cevabı yok :47:

kimse erkekler gözlerine sahip olsunlar demiyor ama değl mi? Ki ahlaksız zihniyetteki bir erkek tesettürlü bir bayana da küçük bir çocuğa ya da hayvana bile kötü gözle bakabilir.

Aslında tecavüz edenleri hadım edecekler. En güzel ceza bu olurdu.

malesef arkadasııım sapık insan sapıktıııırr bunun kılıfı olamazz cocuga bakıyolar bu ülkedeeee ama kadınlar erkekleri koruyunca o zaman cok sinirleniyoruuummm benim babam öle bi adamdırki cıplak kadın görse uyurken üstünü örter yemin ederim öyle yaparr NAMUS başka bişeydir :41:

Namus kavramı sadece kadını kapsayan bir kavram olamaz, olmamalı. Kadın kadar erkek de namusunu korumalı, evlenmek için bakire kız ararken kendisi de bakir kalmalı. Aldatan erkek için elinin kiri olurken tecavüze uğrayan bir kadın namussuzluk yaptı diye öldürülmemeli.

Namus kavramı sadece kadını kapsayan bir kavram olamaz, olmamalı. Kadın kadar erkek de namusunu korumalı, evlenmek için bakire kız ararken kendisi de bakir kalmalı. Aldatan erkek için elinin kiri olurken tecavüze uğrayan bir kadın namussuzluk yaptı diye öldürülmemeli.

çoook haklısınız çoook işte bunları bizler dile getire getire bazen burda bazen kocamıza bazen kaynanamıza topluma kadınlarımıza deger verdigimizi gösttererek değiştiricez inş.
daha geçen aykaynım eltimi defalarca aldattı noldu biliomusunuz eltim banamısın demedi aynı tas aynı haman devam ediyo tepki koymadı kendini önemsetmedi ve daha acısı kaynanam erkek işte yapar sende kocana sahip cık dedi eltime....... simdi burda tek suclu erkek degilki birincisi bunu yapan bir kadın daha var evli oldugunu bile bile bunu yapan. kaynanamın mandalitesi daha komik . eltimde en azından biraz dik durabilrdi öyle affedebilirdi.

sormayııınnn birbirimiz zulüm ediyoruz farkında da degiliz üstelik bunun. komsularım var diyorlarki ben oglumu bosanmıs bir kızla evlendirmem sonuna kadar karsı cıkarım diyor... peki ya o oglun bosanırsa......... yok orasının cevabı yok :47:

kkda bile birbirimizi yerden yere vuruyoruz. sevgilisiyle ilişkiye giren kız konu açınca namus abidesi ablalar yerden yere vuruyor

-kızımmm ben ilk aşkımla evlendim. tam 6 yıl bekledik. onun bebesini taşıyorum taamm mııı

-şimdi sen bakire misin, bilmem kaçıncı ayetin şeysine göre zina günah-hemen ayet kopyalanır-

-bacak aranı verdin mi?

kkda söylenen şeyler bunlar... kadın bile kadına bunları söylerken erkekler ne yapsın?

bu ülkede kadının adı yok, ama buna sebep yine biziz, susan, sinen, erkek hakimiyetini koşulsuz kabul etmiş kadınlar, kıskançlık huyumuz da bi etken, sabah düşünüyodum acaba ülkedeki estetik cerrahların kaçı kadındır diye, halada merak ediyorum, başka bi kadını güzelleştirmek isteyen kaç kadın çıkmıştır

Bu ülkede kadın olmak zor,hayvan olmak zor,savunmasız çocuk olmak zor;çünkü canlıya saygı denen bir şey yok.Eğitim yeterli düzeyde değil.Eğitim derken herkes üniversite bitirmek,yüksek lisans yapmak zorunda değil,eğitim bu değildir çünkü.Etik boyuttaki eğitimden,insanın kendini geliştirmesinden bahsediyorum.

Hala cinsellik bir ayıpmış,namus iki damla kandaymış gibi davranılıyor.Oğullarının ufak yaşta yaptığı cinsel girişimler laf atmalar ''Aferin benim oğluma,erkek adam aynı babası''şeklinde destekleniyor.Topuklu giydiğim için laf yiyorum,yoldan geçerken adam yol verdi ardımdan''yürü yavrum yollar senin olsun'' diye bağırıyor.Saçım açık diye eleştirildiğim bile oldu.İnsanların bekar,evli,dul vs olması bile bazı deyimler içinde kırıcı bir şekilde kullanılıyor.''Dul kadın gibi'' diye bir tabir var mesela,ne kadar kırıcı.Evlenip boşanabilirim,dul kalabilirim,mutsuz olduğum için ayrılabilirim;her şey olabilir bu hayatta yarın ne olacağımızı bilemeyiz ki?Birbirimize saygılı olmak bu kadar mı zor?Hepimiz insanız,hepimizin tarzı farklı,seçimleri farklı,ırkları farklı ve herkes kendine özgü.Kadın erkek hayvan diye ayırmadan her canlıya hakettiği şekilde davranmayı öğrendiğimiz gün bu iş olur.Ne cinsiyetimize,ne kıyafetimize,ne inançlarımıza,ne ırklarımıza saygımız var.Bunu başarabilen çok az var.

Benim gayrimüslim arkadaşım ramazanda bizle beraber 1 gün oruç tutup bizim için iftar organize etmiş.Ne kadar ince bir davranış.Bize ve inancımıza ortak oldu.Bizde onların özel günlerinde Paskalya çöreği yedik.Birbirimizin insan olduğunu unutmadık,hangi dine mensup olursak olalım. Alışveriş yaparken çok tatlı kapalı bir bayana denk geldim kıyafetimden dolayı beni garipsemedi,hatta kıyafet seçiminde birbirimize yardımcı olduk'' Bence size bu renk yakışır,eşarbınıza güzel uyar'' şeklinde kıyafet seçimlerimize yardımcı olduk.Ne giyersek giyelim sonuçta ikimiz de kadındık ve her şeyden önce insandık.Birbirimizi yargılamak gibi bir hadsizlik yapmadık.

Bilemiyorum nereye gidiyor bu ülkede kadının hali,daha doğrusu cins farketmeksizin saygının yok olması?Bilinçli insan çok az gerçekten..

kkda bile birbirimizi yerden yere vuruyoruz. sevgilisiyle ilişkiye giren kız konu açınca namus abidesi ablalar yerden yere vuruyor

-kızımmm ben ilk aşkımla evlendim. tam 6 yıl bekledik. onun bebesini taşıyorum taamm mııı

-şimdi sen bakire misin, bilmem kaçıncı ayetin şeysine göre zina günah-hemen ayet kopyalanır-

-bacak aranı verdin mi?

kkda söylenen şeyler bunlar... kadın bile kadına bunları söylerken erkekler ne yapsın?

evet kk da birbirini yerden yere vuran bir kesim var evet yanlıs olmamalı günah kesinlikle dogru ama birşeyi hatayı geri döndürmek yerine asagılamak kızmak nedir anlayamıyorum ben gerçekten yada bunu yapan tek degilki bir erkekte var ortada.hatta ne garip burda toplumsal bir konu acılınca cok ragbet gormuyo ihanet konularında ise bir anda 60 kişi oluyo bunada ayrı üzülüyorum

Back
X