Bugün KPSS'ye girdim. Mart ayından beri hiçbir yere gitmeyen ben için çok büyük bir kalabalık olmuş oldu. Hatta son dakikaya kadar acaba gitmesem mi diye de düşündüm. Çok ciddiye alarak girmiyorum çünkü atama sayılarımız komik rakamlar, sadece 2 yılda bir puan elimde olması için giriyorum.
Sınıfa girdim kesinlikle sıralar arasında mesafe yoktu, ortalarda bir yerde oturdum. Önümde oturan arkadaşın ter kokusunu çift maskeyle aldım diyeyim siz anlayın mesafesizligi. Sınavı beklerken bir arkadaş maskesi çenede hapşırdı ya sabır dedim içimden.
Sınav başlamak üzereyken gözetmenler yönergeleri okuyordu. En sonunda "sınav başladığında maskenizi çıkarabilirsiniz" dedi.

Ben yanlış duydum herhalde dedim sınıftan da ses çıkmadı. 10 saniye durdum dayanamadım. "zaten mesafemiz yok bir de maske takmayı insiyatife mi bırakıyorsunuz" dedim. Gözetmen "bizim çıkarmamız yasak ama sizin isterseniz çıkarma hakkınız var" dedi. "siz zaten oldukça uzaksınız ama bu mesafede maske çıkaramayiz biz bence" dedim onlar ÖSYM müsaade ediyor falan derken arkadan bir kızcağız bence çıkmamalı dişimizi sıkalım kimse çıkarmasın dedi. Sagolsun destek oldu diğer 18 kişiden çıt çıkmadı. Sınav esnasında maske çıkaran sadece 1 kişi gördüm. Bir başka arkadaşımın sınıfında da olmuş bu izin meselesi onlarda çoğu çıkarmış. Acaba ben ses çıkarmasam bizde de çıkarırlar miydi diye düşündüm. Hanımlar böyle mantıksız şeyler varken ben bu kadar vakaya şaşırmamak lazım diye düşünüyorum.