İçiniz rahat olsun, ben doktor bir arkadaşımın söylediklerinden ve bir de okuduğum ve bana güvenilir ve ikna edici gelen bir makalede yazanlardan sonra biraz daha rahattım. Yüzeylerden bulaş riski yok denecek kadar düşükmüş, Sadece sık kullanılan kapı kolları gibi sürekli ellenen yüzeylerde risk daha fazla olabilirmiş. Bu virüs insandan insana nefesteki hava damlacığı yolu ile bulaşıyormuş genel olarak. Yani sizin örnekte kitapları veren kadın covid olacak ve kısa bir süre önce kitapların üzerine hapşırmış olacak ya da ağzına gözüne dokunup kitapları öyle verecek size ve kitaptaki virüs hala aktifken konunuza bulaşacak, oradan alnınıza ve ter ile karışıp gözünüze girecek, ölme eşeğim ölme. Ayrıca virüs yoğunluğu da önemliymiş dolayısıyla temas süresi de önemli bir etken. Grip gibi düşünün muhakkak başımıza gelmiştir grip olan bir arkadaşımızla yolda karşılaşıp hal hatır sormuşuzdur ama bize virüs bulaşmamıştır ama aynı kişi ile uzun süre kapalı bir ortamda haşır neşir olduksa bulaşmıştır. Bu virüs tabi ki gripten daha bulaşıcı ama neticede yine bir insan gerekiyor. Ayrıca kapalı ortamlarda klima ve havalandırma cihazları da normalde havada asılı kalmayıp yere inecek olan hava damlacıklarını sirkülasyon ile daha uzun süre havada kalıp her yere dağılmasına neden oluyormuş. Yani bizim sosyal mesafe ve maskeye ve kapalı klimalı ortamlara dikkat etmemiz gerekiyor. Dün bizim karşı arsaya komşumuz ve bir çift geldi. Eşim de konuşmak için yanlarına gitmek istedi. Hepimiz maskeliydik ama benim öncesinde uyarmama rağmen eşim adamın dibine kadar girdi konuşurken. Boşuna kapatmıyorum ben bu adamı eve

Ama genel olarak ben artık marketten gelen ürünler konusunda biraz daha gevşedim, yine bekletip kolonya, sıkıyorum ama artık yeterli mi diye stres etmiyorum.