- 30 Nisan 2021
- 988
- 324
- 33
Gecmis olsun. Acil sifalar dilerim.Çok teşekkür ediyorum.
Maalesef burnum akmaya devam ediyor.
Ateş alnımda değil de göğüslerim yanıyor,bir acayip.
Çok teşekkür ediyorum.Gecmis olsun. Acil sifalar dilerim.
Çarşamba sorunun çözüleceğini söylemişti bakan.Ya tamam aşılarımızı olalım da kaç gündür randevu almaya çalışıyorum, alamadım arkadaş. 10 gün sonraya aşı randevusu veriyor sistem. Bugün artık evimin yolu üstündeki bir özelde deneyeceğim şansımı, olabilirsem artık olmak istiyorum ikinci dozumu.
Yanlış hatırlamıyorsam o zaman veriler tam sayı olarak verilmiyordu evdeki hastalar sayılmıyordu birazda kısıtlamalar devam ediyordu ama şimdi aşı olanda olmayanda virüse inanan da inanmayan da hepsi karışık bi rehavet var tünelin ucunda ışık var mı yok mu belirsizbu rehaveti hiç sevmedim .....
3 Ağustos 2020
Yapılan test sayısı : 41.301
Vefat : 19
Günlük hasta sayısı : 995
2 Ağustos 2021
Yapılan test sayısı : 270.426
Vefat : 91
Günlük hasta sayısı : 22.898
Geçen sene 3 Ağustos ile bu sene 2 Ağustos rakamlarının mukayesesi
Yapılan test sayısı 6.5 kat artmış
Vefat sayısı 4.8 kat artmış
günlük hasta sayısı ise 23 kat artmış.
ve geçen sene aşılı insan neredeyse yok iken bugün toplumun
1.DOZ TÜRKİYE ORTALAMASI % 66.28
2.DOZ ORTALAMASI: % 44.51
buradan çıkan sonuç;
ben yırtındım aşı olun aşı olun diye insanları kandırdım mı? yani aşı mı işe yaramıyor?
yoksa inanılmaz mı saldık?
daha da önemlisi geçen sene yasaklar varken durum buydu ...
Geçmiş olsun.Her ihtimale karşı yaklaşmayın eşinize pek.Benimde yeğenim oldu.Aynı evde ya kapmadı,ya belirtisiz geçirdiBunca zamandır hep dikkat ettik gayet iyiydik. Ancak hamileliğimde 7.aya girince daha Bi dikkat edelim az kaldı dedik eşim pozitif çıktı. Bende büyük ihtimalle pozitifim. Test yapılmasını bekliyorum.
1 haftaya kadar pimpirikli değildim.olduğum anda hastalandım. Dozunda kendini kollamak çok önemli
Çok teşekkür ederim. Onun pozitif çıktığı gibi ayırdık odaları, lavaboları felan. Hayırlısıyla hafif geçiriyor inşallah böyle bitiririz.Geçmiş olsun.Her ihtimale karşı yaklaşmayın eşinize pek.Benimde yeğenim oldu.Aynı evde ya kapmadı,ya belirtisiz geçirdi
Artık hiç birşeye inancımız kalmadı bundan sonra bu dünyanin düzeni de değişecek gibi görünmüyor.bu rehaveti hiç sevmedim .....
3 Ağustos 2020
Yapılan test sayısı : 41.301
Vefat : 19
Günlük hasta sayısı : 995
2 Ağustos 2021
Yapılan test sayısı : 270.426
Vefat : 91
Günlük hasta sayısı : 22.898
Geçen sene 3 Ağustos ile bu sene 2 Ağustos rakamlarının mukayesesi
Yapılan test sayısı 6.5 kat artmış
Vefat sayısı 4.8 kat artmış
günlük hasta sayısı ise 23 kat artmış.
ve geçen sene aşılı insan neredeyse yok iken bugün toplumun
1.DOZ TÜRKİYE ORTALAMASI % 66.28
2.DOZ ORTALAMASI: % 44.51
buradan çıkan sonuç;
ben yırtındım aşı olun aşı olun diye insanları kandırdım mı? yani aşı mı işe yaramıyor?
yoksa inanılmaz mı saldık?
daha da önemlisi geçen sene yasaklar varken durum buydu ...
Geçen sene bu zamanlar aşılama başlamamışken (Aşılama 13 Ocak 2021 de başladı) olan vaka sayıları daha düşükken, aşılama yapılmasına rağmen vakalar geçen seneye oranla nasıl daha fazla oluyor? İnsanın aklı karışıyor.
Şimdi Biontech aşısı üretimi durmuş sanırım. Çünkü geçen ay aşı üreticisi Uğur Şahin şu anki aşının korumada yetersiz kaldığını, Ağustos ayında yeni aşı üretebileceklerini söylemişti.
Bir şeyler oluyor ama yakında açığa çıkar kokusu.
Önemli olan test sayısı değil aşının etkisizmiş gibi görünmesi.Yapılan test sayısı da bu kadar değildi tabi
İnsanlar, o yüzüne, çenesine ya da bilmem neresine taktığı maskeler de bir aydır tak çıkar tak çıkar kullanılan aynı maskelerdir. Gözümle gördüm kaç kere. Mesela evinde yaşlı annesi olduğu için aşırı dikkat ettiğini söyleyen ve evimize hafta sonu yatılı gelen misafirimiz, tüm hafta sonu boyunca, ilk geldiğinde yüzünde olan maskeyi hiç değiştirmeden tak çıkar kullandı. Çıkartırken içine dışına her tarafına değerek elinde buruşturup çantasına tıktı, sonra yine aynı şekilde içine dışına her tarafına değerek taktı maskeyi. Örneğin bakkaldan çıktı o para üstünü aldığı kirli elleriyle yine çıkardı maskeyi buruşturup tıktı çantasına sonra lazım olunca yine çıkarıp taktı yüzüne. Ya gerçekten tüm bunlara rağmen vaka sayıları aslında az diyorum ben bazen...Aslinda bu ankete gerek var mi bilemedim. Cunku sokaga cikip soyle bir bakmak yeterli.
Insanlarda maske var, var olmasina da var da, maskeler ya cene altinda ya da cepte veya kola takili sokakta. Bankaya, avm ye falan girerken maskeler yuze takiliyor. Cogu insanda boyle. Elbet dikkat eden insanlar var. Ama genel durum bu sekilde.
Ya maske 1 lira.Neden böle kullanıyolarİnsanlar, o yüzüne, çenesine ya da bilmem neresine taktığı maskeler de bir aydır tak çıkar tak çıkar kullanılan aynı maskelerdir. Gözümle gördüm kaç kere. Mesela evinde yaşlı annesi olduğu için aşırı dikkat ettiğini söyleyen ve evimize hafta sonu yatılı gelen misafirimiz, tüm hafta sonu boyunca, ilk geldiğinde yüzünde olan maskeyi hiç değiştirmeden tak çıkar kullandı. Çıkartırken içine dışına her tarafına değerek elinde buruşturup çantasına tıktı, sonra yine aynı şekilde içine dışına her tarafına değerek taktı maskeyi. Örneğin bakkaldan çıktı o para üstünü aldığı kirli elleriyle yine çıkardı maskeyi buruşturup tıktı çantasına sonra lazım olunca yine çıkarıp taktı yüzüne. Ya gerçekten tüm bunlara rağmen vaka sayıları aslında az diyorum ben bazen...
Biz eşimle bir dışarıya çıktık mı 6-7 maske harcadığımız oluyor. Bir de olmayanlara dağıtıyoruz bunun haricinde. Her daim çok sayıda yedek maske taşıyoruz yanımızda ve örneğin konuşmak zorunda olduğumuz bir kişi maske takmamış ise "a maskeniz yok galiba buyurun, vereyim bir tane" diye uzatıyorum ambalajlı bir maske. İnanır mısınız bazıları yanına bile almadan çıkmış oluyor sokağa.Ya maske 1 lira.Neden böle kullanıyolar
Çok çok geçmiş olsun.Bunca zamandır hep dikkat ettik gayet iyiydik. Ancak hamileliğimde 7.aya girince daha Bi dikkat edelim az kaldı dedik eşim pozitif çıktı. Bende büyük ihtimalle pozitifim. Test yapılmasını bekliyorum.
1 haftaya kadar pimpirikli değildim.olduğum anda hastalandım. Dozunda kendini kollamak çok önemli.
Biz eşimle bir dışarıya çıktık mı 6-7 maske harcadığımız oluyor. Bir de olmayanlara dağıtıyoruz bunun haricinde. Her daim çok sayıda yedek maske taşıyoruz yanımızda ve örneğin konuşmak zorunda olduğumuz bir kişi maske takmamış ise "a maskeniz yok galiba buyurun, vereyim bir tane" diye uzatıyorum ambalajlı bir maske. İnanır mısınız bazıları yanına bile almadan çıkmış oluyor sokağa.
Düşünüyorum da olması gerektiği gibi eğer tek kullanımlık olarak değerlendirseler, hepsinin sokağa çıktığını düşünürsek, 4 kişilik bir aile günde 24 maske kirletecek. Aylık hesaba vurursan maske masrafı 720-750tl yapacakYa maske 1 lira.Neden böle kullanıyolar
Bizimde arabada 50lik maske vAr çocuğunda ona keza, çantamızda da var . Daha önce kargocularda maske oluyordu. Dün 4 tane kargo geldi,ayri şirketler ama hiçbirinde maske yoktu.Biz eşimle bir dışarıya çıktık mı 6-7 maske harcadığımız oluyor. Bir de olmayanlara dağıtıyoruz bunun haricinde. Her daim çok sayıda yedek maske taşıyoruz yanımızda ve örneğin konuşmak zorunda olduğumuz bir kişi maske takmamış ise "a maskeniz yok galiba buyurun, vereyim bir tane" diye uzatıyorum ambalajlı bir maske. İnanır mısınız bazıları yanına bile almadan çıkmış oluyor sokağa.
Maske olmak zorunda. Şikayet edebilirsiniz. Ben hiçbir çalışanın ekmeği ile oynamak istemem ama dün bizim sanal migros alışverişimizde bir sorun çıkınca mağaza yetkilisi ile konuştum ve "şikayet olarak kaydetmeyin zira ekmeği ile oynamak istemem ama son iki gelişinde de elemanın yüzünde maske yoktu, herhalde aşılı olduğu için takmıyor" dedim. "Aşılı olsun olmasın, tüm çalışanlarımız ister içeride ister dışarıda maske takmak zorundalar, uyarmanız iyi oldu" dedi.Bizimde arabada 50lik maske vAr çocuğunda ona keza, çantamızda da var . Daha önce kargocularda maske oluyordu. Dün 4 tane kargo geldi,ayri şirketler ama hiçbirinde maske yoktu.
Onların da işi zor bu sıcakta. Allah kolaylık versin çalışanlara daMaske olmak zorunda. Şikayet edebilirsiniz. Ben hiçbir çalışanın ekmeği ile oynamak istemem ama dün bizim sanal migros alışverişimizde bir sorun çıkınca mağaza yetkilisi ile konuştum ve "şikayet olarak kaydetmeyin zira ekmeği ile oynamak istemem ama son iki gelişinde de elemanın yüzünde maske yoktu, herhalde aşılı olduğu için takmıyor" dedim. "Aşılı olsun olmasın, tüm çalışanlarımız ister içeride ister dışarıda maske takmak zorundalar, uyarmanız iyi oldu" dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?