bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ayrica madem bu belirtilerin cikmasi bir aya kadar uzuyor, yurtdisindan yeni gelen öğrencilerin 14 gun karantina altinda tutulması yeterli mi? Neden bir ay degil.

Aralarında süper taşıyıcı olmadigini kim garanti edebilir.

Marketten alınan paketleri yıkıyor musunuz acaba
Elimden geldiğince yıkıyorum yada siliyorum, bir kaç gün balkonda bekletiyorum bozulmayacak olanları, sonra silip yerleştiriyorum, ekmeğimi evde yapıyorum, tedbir bizden, takdir Allah'tan...

Bu yargınız niye?
Şahsım adıma cevap vereyim bende soran biri olarak. Öncelikle "Ben mi yanlış anladim" diye sordum. Gayette yanlış anlayabiliriz tekrar tekrar dinleme fırsatım olmadı. Benim yanlış anlamamın nedeni "hastanede 8 bin küsur vakamız var" kısmıydı. Yanlış anlamışım düzeltildi.
Burada açık arama derdi yok, bunu size düşündüren nedir acaba, bu devlet sadece siz için mücadele etmiyor biz içinde ediyor. Lütfen ön yargınızı yenin.
Not: çok şükür üniversite dahil notlarım iyidi. Amma ve lakin insanız bazen yanlış anlayabiliyoruz..
Bakınız yukarıdaki arkadasın videoyu eklemesiyle bir daha dinledim ve 8 bin küsürün "vaka" değil takip edilenler olduğunu kavradım. Vaka sayımız 1800 deymiş..

Şimdi hong kong ( Çin ) içinde yaşayan canadalı bir kadın var.bu kadın bir YouTuber . uzun süredir vloglarını izlerim. Corona ilk başladığında bu konuyla ilgili videolar çekmişti. Baya bilgiler vermişti.
bugün yeni videosunu izledim
Hong kong bizim gibi devam ediyor. Yani mecburiyet dışında ( hastane eczane) dışarı çıkılmaması gerekiyor . Yalnız iş yerlerini çoktan kapatmışlar. Herkes evden çalışıyor. Dışarı çıkmak yasak gibi. Ama kesin yasak değil yani yapmayın diyorlar ama durduran özel bir sistem yok. Sokağa çıkma yasağı yok. Sanırım vardı kaldırıldı. çünkü çok sert önlemlerle salgını durdurdular.
şu ilginç bilgi onlar ülkelerinde yeni vakalar yok artık. Yalnız seyahat edenlerden korkuyorlar. Yani zaten Çin’den yayıldı. Çin salgının önüne geçince yeni vakalar bir şekilde engel olunca . Çin’de seyahat edenlere karşı korku başlamış.
kadın diyordu eğer seyahat edenlere dikkat edilmezse bunca emek boşa gidecek ( kurallar onlarda çok daha sertti ilk başladığında emek derken boşuna değil )
Biz napacağız. Bu iş uzun ülkemizde bitse bile tekrar etmemesi için seyahat yasaklarının devam etmesi lazım. Biliyorum bu sonraki iş ilk önce içerde vakalar bitsin. Herkes iyileşsin. Yeni vakalar oluşmasın. Ama bu salgın ne zaman bitecek. Bittiği vakit yok ben Avrupa’ya tatile gideceğim , yok umre ziyareti, nasıl engel olacağız. Böyle düşününce içim bunalıyor.

Allah yardımcımız olsun. Gittikçe artıyor

Zaten bunlar disarda degil karantinadalar.bisuru isimler kim oldugunu nereden taniyip bilecez
Diyelimki çevremden biri öldü ve ailesi saklarsa gerçek ölüm sebebini öğrenmiş olurum en azından gerçek sebebi. Bana bencillik gibi geliyor saklamak. Nereden biliyorsunuz ölenlerin hemen karantinaya alınanlardan olduğunu. Belki sizin benim gibi kişilerdir. Kimlerle temas ettiler bilinmesi lazım

Vaka sayısında ve malesef kaybettiğimiz kişilerin sayısında artış olması çok üzücü fakat şaşırtıcı değil. Test sayıları arttıkça vakalarda artacak.
Bugün dahil hep yapılan testlerin yaklaşık yüzde onu pozitif vakaydı. Vaka sayısında malesef çok daha yüksek sayılara hazırım fakat kaybettiğimiz kişilerin sayısı çoğalmasın umarım...

Marketten alınan paketleri yıkıyor musunuz acaba
Ben bir iki kere yıkadım içine su girmiş makarnanın mesela O zamandan beri kolonya sıktığım bez ile siliyorum. Meyve sebzeyi sirkeli suda bekletip yıkayıp kaldırıyorum. Un vs gibi paketleri de bir köşeye kaldırıp bekletiyorum birkaç gün ellemeden..

Bazen bende korku filminde gibi hissediyorum kendimi ha insAllah süreç çok çok uzamaz ama iki üç ay daha garanti bu mevzu ortada olacak

Aynen oyle haber dinlemeyen bencil embesil ordusu ya da dinliyorlar ama yanlis yerleriyle . Resmen kavga ariyorlar. Sizi polise şikayet edecegiz, bizi tehlikeye atıyorsunuz diye dolasan da var. Kendine bulastirici gozuyle bakmiyor.

Zengini yaslisi genci fakiri esmerin sarışını yok bu işin. Herkes yani duyarlılıkla yaklassaydi, bu kadar vaka bile olmayacakti belki. Günlük test etme sayimiz hala az ama elimizden geleni yapıyoruz. Sadece vaka sayıları daha da artabilir. Bir italya olmayiz diye umut ediyorum ama bir Çin de degiliz.

Ben bir kaba sirkeli ve kolonyalı su yapıyorum. Bezle silip ayrı bir odada tutuyorum. Bozulacakları da silip dolaba kaldırıyorum.
Ne kadar etkili olur, bilemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…