bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Meyvelilerde var abla, onları dene. Bizim küçük kızda içmiyordu, kendi yaptığım kefire çilek falan ekledim öyle içiriyorum şimdi. Probiyotik iyidir.
İnşallah..

Bildiğin süt tadı var bunda,sütü zaten sevmem içmem normal meyve yemeye çalışıyorum bende muz iyiymiş öyle dediler onu yiyorum bende.

Bana yeni tasindigimdan 18 günlük 110 gelmis . Ama bu ay 250 garanti bekliyorum.

Ben bayağıdır kargo almıyorum eve. Bi projeksiyon perdesi gelecekti gelmedi bir türlü. Ama bu kargocu olayı canımı sıktı. Kim bilir kimde var da bilmiyoruz :/

Onun icin oldukca gec kalindi.
Bundan sonra sokaga cikma yasagi asla ilan edemezler eger bahsettiginiz sIki onlem buysa.
Onu bastan yapip onunu almalilardi.
Zaten ticari isletme fabrika restaurant guzellik merkezleri, giyim magazalari 15 gundur kapali,o arada sokaga cikma yasagi degerlendirilebilirdi.
Esnaf hazirana kadar kepenk kapatmaz, bu virus bundan sonra ilan edilen 10-15 gunluk yasakla da durdurulamaz..
Olur da heryeri kapattirirlarsa masrafini oder devlet ki adamlar kendi ohalini ilan et dedi cikti isin icinden.
Baskanin sIki onlem diye bahsettigi seyi bende merak ediyorum..
Zamaninda yapilmayan neyi yapacaklar acaba.

Bildiğin süt tadı var bunda,sütü zaten sevmem içmem normal meyve yemeye çalışıyorum bende muz iyiymiş öyle dediler onu yiyorum bende.
Ekşimiş süt gibi tadı var evet haklısın. Dediğim gibi muz turunçgiller falan önemli onlardan yersin sende.

Her gün ekmek pişiriyorum, fırın hergün en az 1 kez bazen de 2 kez çalışıyor, hergün süpürge bazen de yine 2 kere, o yüzden diyorum...

Ben haftada 1 ekmek yapiyorum 2 kez kek &kurabiye 1 seferde firin yemegi. Benim sülale boyu davulum vardi yedekte ilac gibi geldi.
Esim artik 1 haftadir evde çok sükür . Gunasiri silip süpürüyorum. camasirda nirmal rutine girdi. (Esim ise giderken günde 2 sefer calisiyordu montuna kadar yikiyordum) Ama bulasik makinasi hergün full calisiyor .

Geçen ablama telefon etmiş kargocu, paketi asansöre bıraktım kata bastım alın diye..

sanırım bu tüm viral enfeksiyonlar için geçerli, hapşırınca o tazyik ile epeeeey uzağa gidebiliyor. yoksa kendi kendine ayakları yok ki yürüsün, bir yere tutunuyor ya da en fazla 2 metre havaya yükselip sonra iniyormuş. siz aksırandan tıksırandan uzak durun, tıksırmayanla da 1,5 ya da 2metre mesafeyi koruyun, hiçbir yere dokunmayın, dokunacağınız yüzeyler eldivenle, dezenfekte edin, el yıkayın falan gerisini biliyorsunuz zaten.

Bence amaç buydu. Zorunlu sokağa çıkma yasağı ilan etmek yerine keyfi sokağa çıkma yasağı ilan edildi bir nevi. Yani, insanların gençlerin gidebilecekleri bütün alanları kapattılar, yaşlılar için camileri, kadınlar için güzellik merkezlerini, erkekler için berberler ve kahveleri kapattılar. Böylece insanlar dışarı çıktığında yapacak birşey bulamayıp evine girip çıkmayacaktı.
Ama yine de yeterli değil, çünkü her haneden en azından 1 eve giden var. Ben evdeyim, kardeşim evde. Ama annem işte. Annem ya gelip bana ve anneme bulaştırırsa, ne anladım bu işten. Bilmiyorum İtalya gibi de olmayız ama öyle ponçik hayallerde kuramıyorum. İyimser olamıyorum. Sevgilim işletme sahibi, şimdiden zarara girdi. Hadi o bir şekilde kendisini toparlar ama ya küçük esnaf. O ne olacak? Bunca kişinin zararı ne olacak? Oofff..

Buzlukta doğranmış meyveler vardı onu pişirip blendırla ezdim al sana doğal meyve suyu çokta güzel oldu
Ay evet, bizde süt ve donmuş muz ile bowl yaptık dün, içine de kare çikolatalardan birkaç kare ekledik. Mis gibi oldu. Al sana vitamin protein kaynağı. Özellikle çocuğu olanlara sütü içmeyenlere öneririm.
Umarım virüs geçse de bu beslenme ve temizlik düzeni kalıcı olur.

Kurtlar Vadisinin oyuncularından biri vefat etmiş, 69 yaşında, ailesinde hiç bulguya rastlanmamış, arkadaşımın babası pozitif hastanede, diğer aile üyelerinde bişey yok, adam mı seçiyor bu meret anlamadım ki

Kucuk esnaf ya dayanir krediye ya da elindeki avucundakini satar savar borcu varsa kapatir, kenara cekilir.
En cok onlara uzuluyorum zaten.
Bide evde durmak zorunda kalan okul cagi cocuklarina..

Süper olmuş ellerine sağlık,ne yenir o şimdi varya

Bu 14 gün orda kalmak neden var? Hastaysan garanti başklarına bulaşsın diye mi? Bir tek bana mı saçma geliyor bu kural?
Aslında kural hiçbir yere gitmemek ama bu 14 gün başkalarına bulaştırmamak için var. Evde izole olmak gerekiyor sıfır temas ile ki kuluçka süresinde kimseye bulaşmasın. Komşuya gitseniz de aynı, Türkiye'nin öteki ucundaki şehre gitseniz de aynı. Gittiğiniz yere bulaştırma riskiniz var, gittiğiniz yerden kapma riskiniz var, giderken gelirken kapma riski var.

Kucuk esnaf ya dayanir krediye ya da elindeki avucundakini satar savar borcu varsa kapatir, kenara cekilir.
En cok onlara uzuluyorum zaten.
Bide evde durmak zorunda kalan okul cagi cocuklarina..
Okul Çağı çocukları mümkün değil evde zaptedemiyorsun. Bizimki balkonda yatıp kalkıyor resmen, sıkıntıdan patlıyoruz.
Düzenin değişeceğine sonuna kadar katılıyorum. İnşallah en az hasarla maddi manevi kayıp ve en az ölümle atlatırız.

bazen olur herkes grip banada gecer dersiniz gecmez ayni ortamda bulunsanizda bunun aciklamasida vardir heralde acaba arkadasinizin aile uyeleri tasiyicimi o hemen teste cikarmi

Aynen bnmde iki tane var..
Cocuklar delirmek uzere, durup durup agliyorlar
Cok ozlediler disariyi, arkadaslarini..
Insallah saglikla atlatir herkes bu sureci

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…