Bu kafada muayenehaneyi açması normalValla haklısınız ne deyim. Ben de çok sinir oldum. Dış hekimlerin, kuaförlerin vb düzenli aralıklarla yasal olarak test yaptırma zorunluluğu olsa ama öyle bir şey de yok. Test olmadığı için herhangi bir şey de yapılamıyor. N95 takıyordur yüksek olasılıkla zaten ama hastalar bilse gelmez tabi. Hadi covid olduğunu gizledi bari başka bir yalan uydurup kapatmalıydı muayenehaneyi bir süre ama hastaları kaçırmak istemiyor. O hastaların arasında yaşlılar var mı bilmiyorum ama yoksa bile evde yaşlısı olan vardır. Yoksa bile bir kişiden kaç kişiye bulaşıyor ve zincirin halkaları gibi çoğalıyor... Yani vebal büyük bence.
Bir de bir haberde okudum, bilim kurulu üyesi açıklamış, belirtilerin ortaya çıkmasından önceki 48 saat ve belirtilerin ortaya çıktığı ilk gün bulaş riskinin en yüksek olduğu dönemmiş. O süre zarfında zaten bilmeden yayıyor insan ve o sürede görümcem kızı ile birlikteydi aynı evde. Belirtiler ortaya çıktıktan sonraki gün kızını arkadaşının evine göndermiş oradan da ertesi gün babasının yanına gönderdi ama babasına gitmeden önce de kayınvalide ile kayınpederimin evine göndermiş yeğenimi (yeğenimin babası çalıştığı için). Bütün gün orada kalmış; ve onlar görümcemin covid olduğunu bilmiyorlar. Telaşlanmasınlar diye "test yaptırdım negatif çıktı" demiş annesine. Kayınpederim de 75 yaşında, akciğer kanseri tedavisi gördü ciğerinin yarısı yok, bir bulaşırsa El fatiha. Neyin rahatlığı bu anlayamıyorum. İnşallah yeğenime bulaşmamıştır.
Biz herhangi bir belirtimiz yokken ana babamıza gitmiyoruz hatuna bak
Hiç mi vicdan yapmayacak acaba birine bir şey olsa benden kaynaklandı diye