- 21 Ocak 2012
- 6.954
- 19.359
- 498
Oncelikle gecmis olsun. Insan basina gelmeyince kendine pek yakistiramiyor bu hastaligi.. Yakalanmaktan ne kadar korkarsa korksun icinden bir ses bana birsey olmaz diyor. Test sonucun negatif bile olsa belirtiler burdayim diyor. Gerci bu oyle sinsi bir virus ki testleri bile guvenilir degil. Arkadaslarin anlattigi hastalardan biliyorum. Neyse, korkutmak gibi olmasin simdi. Herkeste farkli etki, farkli sonuc veriyor. Umarim kolayca atlatanlardan olursun.Cumartesi sabahı, üç gündür süre gelen şiddetli terleme, sıfır iştah, baş ağrısı ve çok sık olan sıtma sebebi ile sabahtan hastaneye kaldırıldım.
Geçen Cumartesi çok sevdiğim bir dostumun, Pazar günü de bizim düğünümüz vardı.
Ben durumu bizim arkadaş grubu ile paylaşınca bir tanesi yumurtladı X ler balayının ikinci günü apar topar geri döndü. Gelin ve tüm sülalesine covid teşhisi kondu. Damat tarafı temiz : ) Ben düğün fotosunda damada sarıldım ama eşim geline sarıldı : (
Dahiliye doktoru beni görünce sen tekerlekli sandalye ile buraya gelecek adam mısın dedi ve ben ilk kez orada çıkarmaya da başladım.
Hemen yatışım verildi. Kanlar alındı, serum bitince de Akciğer Tomosu mu MR mı ne haltsa o çekildi.
Sonuçları beklediğimiz o saatleri tarif dahi edemem. Hastane özel hastane pandemi hastanesi değil günlük yatış odasını kabul etmek istemeyen personel mi diyeyim size, damar yolu açarken nefes almayan hemşiremi artık hangi birini anlatayım.
bu arada bizim düğünde de aynı şekilde kız tarafı yıkılıyor, dedelerine kadar hepsi bendeki belirtiler ile yanı şekilde hasta.
bizde dedik ki diğer düğünden virüsü aldık bizim düğünde bir güzel dağıttık....
sonuç ben temiz çıktım, kanda ki değerler maalesef karaciğer enzimlerinin sapıtmış olduğu yönünde. Normalde düşük olan şeker değeri normalin 3 katı çıktı.
Her ne ise size aman diyeyim o beklenen saatlerde ömrünüzden ömür gidiyor.
bu arada hastanelerde yer var diyen yalan söylüyor, buradan yazıyorum. Eğer solunum zorluğu çekmiyorsanız asla sizi hastaneye yatırmıyorlar. Araba kullanacak durumda değildim sabah ambulas çağıramadık. 184 numaralı hat tamamen saçmalık.
geçmiş olsun ...
Sizde de iyi cesaret ama.. Hem boyle bir pandemi surerken dugune git, hem de dugundeki herkesin sarilip dokunup kutladigi gelin damata saril.. Umarim onlar da kolay atlatir, ne de olsa en cok maruz kalan onlar..
Neyse, yazilmistir belki, bol bol sivi tuketin, Her gun Zink, C ve D vitamini almaya devam edin. Bu hastaligin agir seyredenlerinde ve hayatini kaybedenlerde D vitamini eksikligi ortak bulgu gibi.. Gunese guvenmeyin, hapini alin. C vitamini icin limon yeterli degil, en cok portakalda bulunur, onun da mevsimi degil, isimiz gene hapina kaldi. Gerci sekeriniz yukseliyorsa meyva sulari ve portakal da size yaramaz. Icki kesinlikle yasak, karaciger durumundan, gerci doktorunuz siki siki tembih etmistir zaten. Analarimizdan akcigerlere faydasini ogrendigimiz ihlamuru da ayrica tavsiye ederim. Tekrar gecmis olsun.