Merhaba, dönmeyi mi düşünüyorsunuz gerçekten, özel bir nedeni var mı?Merhaba arkadaslar,
Ben yeniym bu forumda. Ilk basda soyleyim turkcem okadar iyi degil, ben danimarkalim ama kocam turk, 2007'den 2011'e kadar Turkiye'de yasadik, o zamanlari biraz turkce ogrendim. 2011'de Danimarka'ya tasindik.
Simdi dusunuyorum dogru kara mi verdik?
2 tane cocuk yaptik, 4 ve 6 yasinda suanda. Onlarin sadece Turkiye tahtilden biliyorlar ve dili konusmuyorlar. Onlarin icin Turkiye'ye tasinmak cok zor olur diye dusunuyorum. Bu konuda biriyle tesube var mi acaba?
Ani zaman da pratik sorunlularim var.
Mesela bir aile (4 kisi) ne kadar masraflari var? Mesela toplam kac para lazim aylik.
Umarim yardim edersiniz arkadaslar. Cok sevinirim.
- Sara
Babası çocuklarla Türkçe konuşsa gayette öğrenir. Benim bazı tanıdıklarım var baba yabancı anne türk baba ingilizce konuşuyordu anne Türkçe çocuklar her iki dili de harika konuşuyor.Merhaba arkadaslar,
Ben yeniym bu forumda. Ilk basda soyleyim turkcem okadar iyi degil, ben danimarkalim ama kocam turk, 2007'den 2011'e kadar Turkiye'de yasadik, o zamanlari biraz turkce ogrendim. 2011'de Danimarka'ya tasindik.
Simdi dusunuyorum dogru kara mi verdik?
2 tane cocuk yaptik, 4 ve 6 yasinda suanda. Onlarin sadece Turkiye tahtilden biliyorlar ve dili konusmuyorlar. Onlarin icin Turkiye'ye tasinmak cok zor olur diye dusunuyorum. Bu konuda biriyle tesube var mi acaba?
Ani zaman da pratik sorunlularim var.
Mesela bir aile (4 kisi) ne kadar masraflari var? Mesela toplam kac para lazim aylik.
Umarim yardim edersiniz arkadaslar. Cok sevinirim.
- Sara
ben TRde yasamiyorum ama danimarkada oldugu gibi TR icinde sizin standartlariniz gecerli.
TRde eviniz varmi?
hangi sehirde yasamayi planliyorsunuz?
standartlariniz hangi seviyede? cocuklar icin özel okul düsünüyormusunuz?
Evde turkce konusuyoruz, hem onlarin alisinlar, hemde ben de unutmiyim. Ama gelecek, konusacaklar, simdi baya anliyorlar, ama konusmuyorlar.Babası çocuklarla Türkçe konuşsa gayette öğrenir. Benim bazı tanıdıklarım var baba yabancı anne türk baba ingilizce konuşuyordu anne Türkçe çocuklar her iki dili de harika konuşuyor.
Anlat, neden oyle dusunuyorsunuz?İmkanım olsa ben Avrupa'ya giderim kaçarım buralardan..
Anlat, neden oyle dusunuyorsunuz?
Mandira Filozofu izledik. Oyle hayat istiyoruz, ama burda mumkun degil.Merhaba, dönmeyi mi düşünüyorsunuz gerçekten, özel bir nedeni var mı?
Ama burda gore hersey pahali degil. Her yerde saygisiz insanlari var, buyuk sehirde daha cok. Ama biz sakin bir koy hayat istiyoruz. Bizim icin en yeni araba, kiyatfet, ayakabi, telefon etc. hic ondemli degil.Bana göre çok sebeb var herşey pahalı mesela.
İnsana saygı yok,ev alacaksanız oda pahalı gerçi nerede yaşamayı düşünüyorsunuz.
O zaman haklısınız, küçük bir yerde sade bir hayat için Ege kasabası mantıklı, ancak çocukların eğitimi için imkanlar çok az olabilir o durumda da bir de sağlık hizmetleri de küçük bir yerde biraz kısıtlı olabilir, büyük şehirlere geldiğinizde de devlet hastaneleri maalesef çok yoğun olacak ve özel hastaneler için özel sağlık sigortası yaptırmanız gerekecek.Mandira Filozofu izledik. Oyle hayat istiyoruz, ama burda mumkun degil.
Cevabladin icin cok sagol.
Burdaki materyalistli hayattan biktik. Basit bir hayat istiyoruz. Ufak bir ev, bir arsa, sebze, meyve ekecegiz, birkac tane inek, tavuk, oyle bir hayat, ufak bir koy de. Tertemiz hava. Su film var ya Mandira Filozofu, tam oyle bir hayat istiyoruz
Ama burda gore hersey pahali degil. Her yerde saygisiz insanlari var, buyuk sehirde daha cok. Ama biz sakin bir koy hayat istiyoruz. Bizim icin en yeni araba, kiyatfet, ayakabi, telefon etc. hic ondemli degil.
Mandira Filozofu izledik. Oyle hayat istiyoruz, ama burda mumkun degil.
Burdaki dogal hic guzel degil, soguk, yagmur. Kis ancak 5 saat hava acik, depresyona giriyorum kis zamanlari.niye mümkün olmasin canim? danimarkayi tam bilmiyorum ama almanyada hem mümküm hemde cok kolay- daha 2 yil önce TRden gelen bir akrabam (kendi veteriner) polanya sinirina yakin bir yerden kendine 200 dönüm bir tavuk ciftlik aldi ve suanda berlin ve civarinda yumurta ve tavuk satiyor ve söylemesi ayip zengin oldu.
sadece kendi ektigini yiyorlar ve yesilligin icinde, göl kenarinda yasiyorlar. trafik yok, ses yok, ceylanlar bahcelerinde geziyor. kücük bir cennet parcasindan yasiyorlar. aslinda avrupada büyük sehirde yasamak pahali ve stresli ama büyük bir sehirin kenarinda süper ciftlikler var- cogu sahibinden satiligi verilmis ve asiri ucuzlar. bir diger arkadasim cocugu ve esiyle yasli bir ciftci ailenin yanina tasinda ve orda yasiyor. yani gercekden istersen ayni hayat avrupadada var- sonucda burdada köyler var yani :)
Burdaki dogal hic guzel degil, soguk, yagmur. Kis ancak 5 saat hava acik, depresyona giriyorum kis zamanlari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?