Türkiye’ye dönmek veya dönmemek

Evlerin en dandiği olmuş 5 milyon, hangi maaşla ev alsın insanlar?

Peki hollanda almanya gibi komşu yerlerde iş başvurusu yapıyor musunuz mesela ben almanyada erasmus yaparken bi arkadaşımın sevgilisi haftada 2 gün brüksele git gel yapıyordu ne kadar süreniz var iş bulmak için

Peki hollanda almanya gibi komşu yerlerde iş başvurusu yapıyor musunuz mesela ben almanyada erasmus yaparken bi arkadaşımın sevgilisi haftada 2 gün brüksele git gel yapıyordu ne kadar süreniz var iş bulmak için
Bizim çalışma izni sadece Belçika ile sınırlı. Vatandaş olsak sorun kalmayacak. Hollandada İngilizce ilan çok daha fazla. Ama hollandada bi işe girmek için Hollanda’daki şirketin bize sıfırdan çalışma izni çıkarması gerek. E oraya gidince de burdaki 4 sene havaya gidiyor, vatandaşlık için sıfırdan saymaya başlıyorsunuz

Umarım bulursunuz bi iş bunu ayarlayan bi sistem yok mudur acaba orada çok fazla göçmen vardır aracı kurum vs yok mudur destek olacak bi akrabam hollandada bu işi yapıyor ama o genelde tır şoförü buluyor aracı olarak hani vatandaşlık olsa çocuklar için muhteşem olur

Dediklerinizin her birine katılıyorum. Peki Avrupa da bu saydiklariniz da problem yok mu orada her şey mükemmel mi? Oralarda hiç arka sokak yok mu.
Ben zaten tr de her şey harika niye gidiyorlar diye sormuyorum ki.herkesin beklentisi farklı bu hayatta.dogup buyudukleri bu vatanı neden tiksinerek anlatıyorlar benim zoruma giden bu.

Evlerin en dandiği olmuş 5 milyon, hangi maaşla ev alsın insanlar?
Benim kuzenlerim doğma büyüme almanyadalar 50 yaşlarına geldiler yeni ev aldılar. Bence dünya genelinde zor ev almak.
Ben şöyle bakıyorum olaya bizim konumumuzda ki bir ülke için yine iyiyiz.
Deprem savaş her şey var bu coğrafyada

Madem 1 seneniz kaldı dişinizi sıkın derim. Hem yabancı bir ülkede yaşamanın zorluklarını aşmış tam tadını çıkarmaya başlamışsınız geri dönmeyşn.

Eşim yazılımcı 15 yıl önce sonra 10 yıl önce 3-4 kez fırsat geçti elimize ama biz gitmek istemedik. Şu an hiç pişman değiliz açıkçası. O zamanlar tek çocuğumuz vardı şimdi 3 tane. Yönetici oldu iyi para kazanıyor. Maddi sıkıntı çekmiyoruz. İstediğimiz zaman tatile gidiyoruz. Yurt dışına gitsem bu koşulları sağlamak için giderdim zaten. Bizim açımızdan gitmenin bir avantajı yok.

Zorunuza gidecek bir şey yok ki. İnsanların ne hissetmesi gerektiğine siz karar veremezsiniz. Israrla her mesajınızda ama neden diye soruyorsunuz, sizin çok sevdiğiniz ülkeniz bir başkasının cehennemi çünkü. Herkes dünyaya aynı pencereden bakmıyor. Kimse de sizin sempatiniz için düşünmediği şeyleri söylemez.

bu başlık altında söylediklerinizden çalışmayan ve yurtdışı hiç görmemiş biri profili çiziyorsunuz adeta. Avrupa'yı yekpare bir bölge olarak değerlendirmeniz de çok ilginç bu arada.
Yurtdışında yaşayan birinin Türkiye'yi herhangi bir açıdan eleştirmesi için Avrupa'nın güllük gülistanlık olması gerekmiyor. elbette ki yaşadığı yerin de negatif yönleri vardır ama muhakkak ki Türkiye'ye göre daha avantajlı olduğunu düşündüğü yanları çok daha ağır bastığı için orada yaşamaya devam ediyordur. sizin şükür ettiğiniz okul ve hastaneler, başkaları için şükür unsuru olmayabilir. örnek olarak, vasata bile yaklaşamayan eğitimciler tarafından beyni yıkanarak gerillaya çevrilmiş bir çocuk hayal etmiyorum hiçbir zaman.
şu kadarını söyleyeceğim. İran da bir gecede şu andaki haline erişmedi ve şu anda çizelgeye bakarsak da aşırı endişe duymamız gereken bir tablo sunuyor bize. Tahran'da Lolita'yı okumak filmini izleyin. oturduğu yerde sinirinden haykırarak ağlamayacaksınız zaten sizin için bu ülkeyi inşa ettiler.

Uzun uzun laf anlatmayacağım istatistikler ortada. Bizdeki bir günlük olaylar Avrupa’da gündemi 1 ay meşgul etmeye yeter artar bile neye üzüleceğimizi şaşırıyoruz üstelik kimse sorumluluk almıyor. Yeni Doğan skandalı daha unutulmamış sağlık bakanı çıkmış aile tanımı yapıyor çocukları koruyabiliyormuş gibi. Bugün yani bi rezillik patlak verdi turhan çömezi dinleyin. Benim midem almıyor bu kadarını burdayım ama giden tiksinerek anlatıyorsa bişey de diyemem. Okulda olması gereken yaşta iş yerinde kolu kopup ölen çocuğa, otelde yanarak ölenlere, depremde çadır satılmasına tiksinmeyen varsa midesi çok geniştir derim ancak. Yediğimiz meyve sebze bile zehir dolu o beğenmediğiniz Avrupa vatandaşına layık görmüyor analiz etmeden mutfağına sokmuyor. Ev araba alıyorum gayet güzel yaşanıyor diyorsanız bazı şeylere gözünüzü kapatmışsınız demektir görmek istemeyenin gözüne parmak sokamam.

Son düzenleme:
Gidene kal demiyoruz zaten.baska bir ülkede yaşama heyecanını anlayabiliyorum ama insan kendi memleketini nasıl bu kadar kotuleyebilir nasıl nefret eder onu anlayamıyorum.
Giden zaten umudu kestiği için gidiyor yoksa neden köklerini bırakmak istesin?
Güvenmiyor kimse ülkeye. Ne adalet var ne demokrasi, büyük şehirler zaten bitmiş ve kokuşmuş. Sizin ülkeyi sevme dediğiniz şey ancak başınıza bir şey gelmezse , paranız varsa olabilir. İhtiyacınız olduğunda ise işlemeyen bir sistemde tepindiğinizle kalıyorsunuz.

Almanya mı? Çünkü maalesef şuan çoğu arkadaşımız aynı stresi yasıyor. Eğer süresizi oturumunuz var ise dayanabildiğiniz kadar dayananın. Vatandaşlık almadan dönmek gerçekten zor. Bir sene kadar işsizlik maaşı alacak zaten eşiniz, bu sizi bir süre idare eder diye düşünüyorum.

Gidene kal demiyoruz zaten.baska bir ülkede yaşama heyecanını anlayabiliyorum ama insan kendi memleketini nasıl bu kadar kotuleyebilir nasıl nefret eder onu anlayamıyorum.
Kendi ülkemizi kötülemiyoruz. Bir kısım insanın kararı yüzünden zorla yaşatılanlara öfke duyuyoruz.
Cehalet övülürken, eğitimli insana düşman olundu. Doktor dövmektne böbürlenen, öğretmenlere düşman, memurlara düşman bir kesim oluştu.
Asgari ücrete zam gelirken kasıtlı olarak eğitimli kesime az verildi maaş makası kapandı.
Devlet okullarında zorla dini eğitim siyasi eğitim veriliyor. Bundan uzak tutmak istiyorsan yüzlerce lira vermen lazım.
Hukuka güvenmiyorsun. Adil yargılanacağına güvenmiyorsun. Sana yolda biri çarpsa ölsen çarpan birinin kızı yeğeniyse hapse bile girmeyeceğini bilerek yürüyorsun. Çiçek gibi
Çocuk yetiştiriyorsun ama bir serseriden koruyacak mısın belli değil/
Her yer mülteci dolu biraz uzakta yaşayım diyorsam milyonlarca lira fazladan para vermen gerekiyor.
Daha pek çok yeni Türkiye gerçeği sayabilirim.
İnsanlar adalet için hakları için insan gibi yaşamak için bir umuda sarılıyor aslında. Keşke o umut bu ülkede yeşerse tekrar ama ne yazık ki bir kesim sadece eğitimli kesim düşmanlığından gözleri kör gibi aynı şeye sarılıyor

Benim zoruma giden şey de sizi ilgilendirmiyor zaten.
Giden insanlar da beni ilgilendirmiyor.ben zaten herkesin beklentisinin farklı olduğunu diğer mesajlarımda da yazdım.oralari okumadınız sanırım.
Sizin ülkeniz benim ülkem diye ayrildiysa bu konu ,fikirlerimizi de paylaşmaya gerek yok.

İstediğimiz şekilde ayırabiliriz ben de bunu söylüyorum zaten.
Pasif agresif cevap vermek yerine yazdığım üzerine biraz düşünürseniz aslında çeliştiğinizi kendiniz de fark edersiniz.
Beni ilgilendiren kısım tabii ki var , ben de bahsettiğiniz gruptayım. Siz yazın ama kimse size cevap yazmasın, klasik ülke özetisiniz.

Aksine çalışıyorum.avrupa da gördüm gezdim.hepsini değil tabi ki.avrupa da yaşayan akrabalarım da var.
Gitmek de kalmak da bir tercih.yani gidenlere niye gidiyorsunuz demiyorum zaten.bu konu da herkes özgür. Beni bunlar ilgilendirmiyor.
Ayrıca burada fikrimi yazmak istedim ama sanki hoşgörü görmek isteyenler tarafından zorbalaniyorum sanki.

Belki karşılıklı konuşsak daha tatlı bir sohbet olabilirdi.cunku bende sizin pasif agresif bir şekilde yaklastiginizi düşünmeye başladım.
Mesajla tam anlatamadık sanırım

sizin başkalarının tercihlerine hoşgörülü yaklaşmadığınız ve sorgulayıcı olduğunuz bir denklemde bu mümkün değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…