Turkiye'ye gelmek veya gelmemek...

Gelmek veya gelmemek

• Ankete Katılan
    110
Geldiginizde kalabalık yerlerden kacinip avm lere girmeyecekseniz sorun yok.ben de istanbulda yaşıyorum mesela ama merkez denemeyecek bir yerde yeşillikler icinde olan bi bölgede oturuyorum. Alışveriş gezme yeme icme gbi ihtiyaçlari cok kalabalik olmayan yerlerden karşılıyoruz. Hayatimda buyuk kısıtlamalar da yok oyle.illa avm ye gideceksem de erken saatlerde gitmeye çalışıyorum. Bence planlarini bu doğrultuda yap

Mecburiyet mi, yoksa tamamen tercih mi? Eger tercihse cok cesursunuz. Nasil karar verdiniz donmeye? Onceleri ben de kesin donus yapacaktim, sonra bu sebeplerden dolayi vazgecmek zorunda kaldim malesef.
Tercihim ❤ Sevdiklerimin olmadigi bi ülkede yavas yavas ölücegime bi kerede patlar ölürüm ama arkamda sevdiklerimle doya doya yasadigim bi ömür kalir.

Şu bir gerçek vatanım cennet.Ama ne yazıkki zor dönemlerden geçiyoruz.Ecelden kaçılmaz tabii nerde olsa bulur ama başa gelmese bile bi seylere tanık olmak da kötü.Hergün şehit haberleri.Haber izlerken aglamaktan yemek yiyemez olduk.Hele bu son havaalanı olayı hepimizi sarsmış durumda.Madem küçük cocuğunda var hic bozma düzenini orda bak rahatına canım.

Şimdi ne desem boş
Çünkü gelme desem, şuraya git, buraya git desem her yerde böyle bir risk var
Bilemedim
Bu arada meksikalı ne iş

Malesef bende Türkiye tatilimi erteledim.
Bu son patlama(inşallah artık son olur) benide çok derinden yaraladı.
Tek başıma olsaydım hiç düşünmeden giderdim. İnsanın ait olduğu topraklar bambaşka.
ama iki tane küçük çocuğum var. Kendimden cok onları düşündüğüm için gidemicem.
ya onlara bişi olursa düşüncesi vazgeçirdi beni.
Tabi ecel bu geldimi orası burası farketmez.
Eğer tekseniz gidin bence.

Pardon araya giriyorum ama çocuktan hiç bahsetmemiş ki. Sevde'nin çocuğu yok bildiğim kadarıyla.
+
sevde_ Bu arada oylama size yardımcı olmayacak gibi. Başa baş gidiyor.
İkinci şık, çok fark atar diyordum. Şaşırdım doğrusu.

Anne baba kardeş var mı ? Varsalar Türkiye deler mi

Ben geldim kismetse haftaya eve geri donuyorum gezmedigim yer kalmadi basima simdilik birsey gelmedi ama bir tedirginlik oluyor ister istemez.ertele bencede hic tadi yok

Pariste, brüksel de newyork ta da bombalar patladı saldırılar oldu. Bana göre hiçbiryer güvenli değil ki.
Bence gelin ülkenize hasretinizi giderin. onları amaçlarından ilki olan, insanlara korku salıp pasivize etmek amacına ulaştırmayın.
Birazda ecel meselesi..

Ben yurtdışındayım çok gitmek istiyorum türkiyeye bu sene. Güvenlik berbat, tehlike kapıda ülkenin durumu muamma ama yinede giderdim sanırım. Cahil cesareti gibi görünsede vatan özlemi ağır basıyor. Bunu ülkesinden uzakta olanın anlaması çok zor. Bir yerin taşı toprağı özlenir mi özlenirmiş...

Olaylardan beri kalabalık yerlere gidemiyorum, kalabalık avm lere de tabi.. metroda falan tedirginim etrafa bakıyorum mont falan giyen biri var mı diye.. gelsen rahat rahat gezemezsin.

Bence gelme .
Polyanna olmaya gerek yok .
Tenhada olsan tecavüze ugrayabilir,
Otobuste,minibüste, metrobuste olsan tacize uğrayabilir,
Kalabalıkta olsan bomba patlayabilir bi ülke oldu burası artik .
Bizim bile can güvenliğimiz yok .
Eşim bi süredir takside çalışıyor .
Yemin ederim ki her sabah kalbim ağzımda atıyor sanki ...
Aklın varsa gelme .
He diyorsan ki bazı insanlar gibi çok param var etrafımda beni koruyan 1500 tane koruma , keskin nişancı vs var yani o zaman no problem .
Çünkü bu ülkede bi tek onlar güvende şu an ...

Ülkece zor bir dönemden geçiyoruz.
Aslında dünya üzerinde birçok yerde var terör belası..
Malesef....

Ben de çok korkuyorum.
Ama gelirdim sanırım, sevdiklerim, memleketim der gelirdim.
Ben sevdalısıyım memleketimin. Ama memleketim eskiden daha güzeldi, cennet köşesiydi. Artık değil.....
Bazı şeyler nasip işi.. Ömür bitiyorsa bunlar sebep oluyor işte
Doğrusu korkunun ecele faydası yok.

Allah ülkemizi korusun..

Sevde aile akraba eş dost etkeni yoksa çok büyük bir hata olurmuş gibime geliyor. Gerçi kafan atarsa dönebilme şansın vardır mutlaka senin. O açıdan aklında bir soru işareti kalmaması için gelip denenebilir tabi.

Çalışma şartları çok zor. İnsanlar çok zor. İletişim kuramıyosun kimseyle. Tuhaf takıntılar garp komşuluklar. Zenci Bile diyemediğin ülkeden kalk insanların sürekli bir şeylere göre ayrıltırıldığı yere gel. En kötüsü iş ortamında orda burda sürekli bir dedikodu. Bekarsan sürekli evlilik baskısı. Evlenemediğin için başarısız ilan edilme. Trafik berbat. İstanbul için diyorum. Paran varsa çok güzel bi hayatın olur. Eve giren paranın 10bini geçmesi lazım rahat yaşıyorm demen için. Öbür türlüsü sadece hayatta kalmak oluyor bu şehirde. Küçük yerde yaşiyim desen daha çok dedikodu daha az kültürel sportif aktiviteler. Ay bilmiyorum ben çok sıkıldım buralardan. Benim eşim dubaide. İşim olmasa oraya bile atlar giderim :)

Şimdi ne desem boş
Çünkü gelme desem, şuraya git, buraya git desem her yerde böyle bir risk var
Bilemedim
Bu arada meksikalı ne iş
Diline ve ulkesine duydugum merak ve ilgiden canim. Yoksa Meksikali degilim. :)

Cocugum yok. Belki benim gibi olan diger arkadasla karistirmis olabilir. Onun cocugu vardi.
Henuz son sonuclara bakmadim, ama ben bu sekilde iki ucta da cevaplar bekliyordum. Burada tanidiklarim da oyle, herkes ayri konusuyor. Forum da oyle anlasilan. Bunun pek dogru, yanlis cevabi yok ki. Bir de memleket olunca, biraz hassaslasiyor konu.

Anne baba kardeş var mı ? Varsalar Türkiye deler mi
Hepsi buradalar, ABD'de. Annemle kardesim de benden 2-3 hafta sonra geleceklerdi Turkiye'ye. Ben en cok kalan olacagim orada. Onlara en son sordugumda (havalimani olayindan sonra) hala geliyorlardi. Bu aksam bir daha sorayim bakayim hala ayni fikirdeler mi.

Ben geldim kismetse haftaya eve geri donuyorum gezmedigim yer kalmadi basima simdilik birsey gelmedi ama bir tedirginlik oluyor ister istemez.ertele bencede hic tadi yok
Ne guzel. Saglicakla tamamlayip donmenizi umarim. Darisi basima ve tum yurttaslarima.

Of of.

Amin amin.

Temelli donmuyorum ama. Sadece 1.5 ayligina. Acaba diyorum donus biletini almayip da duruma gore spontane mi alsam... Sanki bir bilet hayatimi kurtaracakmis gibi. Hala kendimi avutma cabasindayim aslinda.

Yurtdışında yaşıyorum ama biz geldik çokuk çocuk. Ama tırsıyorum kendi ülkemde gezerken. Tüm arkadaşlarım peş peşe geldik Türkiyeye. Korksakta,turssakta geliyoruz çünkü özlüyoruz. Allah ülkemizi tez zamanda düze çıkarsın inşallah. Ama bu başıbozukluk düzelmez gibi geliyor bana

Amin, insallah duzelir, hepimizin duasi o yonde aslinda.
Sizinki gibi yorumlari gorunce rahatliyorum. "Biz yaptik oldu" misali. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…