Turkiye'ye gelmek veya gelmemek...

Gelmek veya gelmemek

• Ankete Katılan
    110

Kimseye kabul ettirmeye çalışmıyorum. Bence demek istediğim ortada ama ısrarla farklı şeyler söylemişim gibi lanse etmeye çalışıyorsunuz.

1. Dünya savaşı da birilerinin işine gelen ve değiştirilebilecek bir olaydı fakat yaşandığı süreç içerisinde ölen insanların o dönem içerisinde ölmeleri onların kaderleriydi.

Veya bir katil tarafından pisi pisine öldürülmek de kaderdir. Değiştirebilirsin ama süreç o şekilde ilerler ve ölürsün. Buradan katilleri desteklediğimiz sonucu mu çıkıyor? Tabiki hayır.

Hükümetin en azılı eleştirmenlerinden biri de benim. Yanlış sularda yüzüyorsunuz.

eğer tedirginliği üstünden atıp keyfini çıkarabileceğine inanıyorsan gel.
tam aksine sürekli tedirgin olup, tatil sana zehir olacaksa gelme.

Hanımefendi kim kabul ediyor olanları? Konuyu siyasete çekip bir de koyun diye hakaret ediyorsunuz. Şurada yönetim ve siyasileri aklayan bir laf çıktı mı ağzımdan? Asıl siz düşüncelerinizi zorla dayatmaya çalışıyorsunuz. Buyrun aday olun size verelim oyları siz yönetim o halde. Herkesin aklı var kimse koyun değil!

Ölüm elbette kader fakat göz göre göre onca masumun canına mal olan saldırıları veya ihmalkarlıkları önlemeyen devletin her olaya kader demesi benim de sinirimi bozuyor. Resmen işlerine geliyor.

Ama onların işlerine geliyor diye kızgınlığımdan inancımı değiştirecek değilim.

Ne yapmak lazım? Bu hükümet çeksin gitsin de eski huzurlu günlerimize kavuşalım diye elimizden geleni yapmak lazım. Ne benim inancıma ne de hayatıma mal olmasınlar diye.

Ben olsam gelmezdim sizin durumunuzda. Ama ailem burada olsaydı onların hasreti ile gözümü karartirdim sanırım.

Allah korusun gelseniz ve başınıza bişey gelse kader deyip geçiştirmek biraz abes geliyor bana. Kaderimiz kararlarimiz doğrultusunda sekilleniyor sonuçta.

Keşke benim de tek derdim acaba turkiye'ye gelip gelmemek olsaydı..
Diken üstündeyiz resmen.

Taksim vs hepsini unuttum adını duyunca içim ürperiyor zamanında dışına çıkmazdım..
otobüs desen üç buçuk atıyoruz..

üzgünüm...

Bile bile ateşe yürümüyorsunuz, savaşın ortasına dalmıyorsunuz.
Ne yazık ki arada bir, farklı yerlerde yaşanan durumun içindeyiz...
Bu nedenle ben olsam iptal etmezdim.

Bilinen bir şeyin ortasına dalmadıktan sonra gerisi tevekkül, kader...

Ne diyeceğim herkes kendi ölümünden pay biçmiş de, tamam ben hiçbir saldırıya yakalanmadım, ölmedim de... Bir sürü ölen gördüm o ne olacak? Saldırı olduğunda oh ölmedim diyemiyorsun işte, senin de içinde bir yerler kopuyor anlatabildim mi? Her şey patlamada ölmemekle bitmiyor.

Sevde bana kalırsa da gelme
Birde şu kadercilik anlayışını anlamıyorum
İhmalin terörün parçalanarak ölmenin bu coğrafyada ki adı kader
Ne güzel

Gitme! Bende yurtdisinda yasiyorum bu sene tüm Türkiye planlarimizi iptal ettik. Kaldiki ordaki sevdigimiz insanlarin hicbiride gelin demiyorlar. Millet diken üstünde yasiyor. 2 küçük cocukla kendime macera aramiyorum. Bak abd haziran ayinda dikatli olun bomba patliycak dedi ve patladi vede yeni aciklama geldi isid 5 tim daha yollamis.
Neyin nerde olacagi hic belli olmaz ama suan Türkiye ACIK HEDEF (buda tevekkülculere gelsin)....

Bence çok iyi yaparsın. .Yunanistan ve Kıbrıs benim de aklımdaydı..seçeneklerde onlarda var.
Her yıl giderdim ilk kez bu tereddütu yaşıyoruz. Haklısın lanet olsun bizlere bunu yaşatanlara. .!

Bu topraklar hiçbir zaman yüzde yüz güvenli ve huzurlu olmadı
Bütün dünyada terör olayları var heryerde tehlikeye açığız
Biz rutin hayatımıza devam ediyoruz etmek zorundayız
Sizin yerinizde olsam kesinlikle gelirdim

Ben 1.5 aylık izin derken onu 1.5 aylık kızım gibi okumuşum.Yanlış anlaşılma olmuş.

arada bir mi
neredeyse her ay düzenli olmaya başladı farkında değilsiniz herhalde

arada bir mi
neredeyse her ay düzenli olmaya başladı farkında değilsiniz herhalde

Arada biri az olan bir şey anlamında söylemedim.
Ne yazık ki oluyor, ama her gün bir çatışma ortamı değil ve yeri belli değil anlamında dedim.

Her an her yerde tehlike var.
Ben bu nedenle iptal etmezdim.

Master için Ankara'ya gitmem gerekiyor mesela korktuğum için gitmiyorum, gidemiyorum. Su anda Istanbuldan ve Ankaradan nispeten daha güvenli bir ildeyim ve buradan cikasim yok hiç.

Biz şimdi gel deriz ama biz bu korkuyla yaşamaya alıştık.... siz alışmayın bari... kaderci insanlar var oldukca da böyle olaylar bitmek bilmiyor!

Önlem yok mu? Var... ama yetersiz bence gelmeyin biz tatile çıktık ama o korkuyu göze aldım tabiri caizse abdestli geziyorum ne olur ne olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…