Ben olsam gelmem. Korku sebebi ölüm olamaz. Ecel birdir degismez. Ölecegin varsa her yerde ölürsün. Ama sakat kalma ihtimalin olabilir hici hicine. Mesela o saldirida havaalanindaydin kolun koptu diyelim nolacak? Hani yuzlerce yarali oluyo ya ölmedi diye seviniyoruz iste onlar oyle haa iyilesti kalkti gitti olmuyo. Kadinin iki bacagi kopmus mesela vs. Tatil cok elzem bi sey degil. Ben olsam bu riske giremem 11 ayda 10 patlama olmus. Nasilsa gunun birinde bu olaylar bitecek o zaman gelirsin
Otobana kendini salmakla bir ihtimal üzere bir yere gidip gitmemek arasında çok fark var. Birincisi intihar ikinci ihtimal olur. İhtimaller de bizim elimizde degildir. Bu mantıkla arabamızla hicbiryere gitmeyelim kaza yapıp ölme ihtimali var diye. Ve evet ecel birdir değişmez.Zorla ecelin olduğu yere gitmek kader mi oluyor şimdi?
Aynı mantığa göre, çıkıp otobanın oryasında yürüyeyim nasılsa ecel değişmez öleceğim varsa ölürüm???? Ya da el bombasının üstüne atlayayım mesela ama kaderde o gün yazılı değilse ölmem mesela???
Otobana kendini salmakla bir ihtimal üzere bir yere gidip gitmemek arasında çok fark var. Birincisi intihar ikinci ihtimal olur. İhtimaller de bizim elimizde degildir. Bu mantıkla arabamızla hicbiryere gitmeyelim kaza yapıp ölme ihtimali var diye. Ve evet ecel birdir değişmez.
Ne yapalım evden çıkmayalim o zaman? Konu sahibine gel ya da gelme demedim zaten. Otobana kendini sal nasılsa olursen olursun mantığına takildim. Evet böyle bir durumda zaten tatil beldelerine gitmek tercih edilmek için büyük sıkıntı .İyi de Türkiye'deki ihtimal çok yüksek, artık ihtimal ötesi farkında mısınız? Her hafta ve planlı şekilde saldırılar oluyor. Adamlar ağızlarıyla söylemişler, sıra tatil beldelerinde diye.
Buraya bir turist çıksa gelse, bonbalı saldırıda ölse , arkasından ailesi arkadaşları biz, saldırıların yoğun olduğu yere gitme demiştik, sonuç şaşırtıcı olmadı derler. Bu kadar. Siz belanın olduğu yere belki ölmem belki ölürüm diyerek giderseniz, ondan sonra ecelmiş işte diyemezsiniz. Ecelin olduğu yere kendi ayağınızla gidip sonra buna kader işte diyemezsiniz. Ölmek istemiyorsanız ölme olasılığı olan yerlerden uzak durcaksınız bu kadar.
Bizim millet kader işini çok yanlış anlamış çok.
Ne yapalım evden çıkmayalim o zaman? Konu sahibine gel ya da gelme demedim zaten. Otobana kendini sal nasılsa olursen olursun mantığına takildim. Evet böyle bir durumda zaten tatil beldelerine gitmek tercih edilmek için büyük sıkıntı .
Mesela ABD birçok kez psikopatlar yüzünden okullarda toplu katliamlara maruz kaldı. İnsanlar çocuklarını okula göndermekten vaz mi geciyor? Doğum ve ölüm değişmez kaderdir.
İnsanlarımız cidden koyun yahu. Ülkemiz rezil yönetiliyor, koyunlar çıkıp kader işte uçak kazasında da ölebilirdin diye meeliyor.
O kadar çok bu şekil yorum okudum ki hayretlerdeyim yazmadan geçemedim. Berbat yönetilmeyi kader gören varsa görmesin, kötü yöneten varsa yerinden indirip daha iyi yöneteni getirirsin. Herkes hakettiği gibi yönetiliyor gerçekten. Şu olaylar Almanya'da olsa halk hükümeti lime lime ederdi, edebi olan zaten ertesi gün istifa ederdi ya neyse...Halkımız koyun sürüsü olarak yaşamaya devam ediyor, postunu koruyabilene aşk olsun. Aziz Nesin %70 derken az bile demiş, bu kadar kafasız olunmaz yahu.
biri demis avrupa seyehatine cik sanki oralarda olmuyor
Bu şekilde ölüme kader diyenlerden biri de benim. Hayatımın hiç bir döneminde şu anki hükümeti desteklemedim ya da yaptıklarına bir kılıf uydurmadım. Tam tersi yapılanlara karşı herzaman sesim yükselmiş hatta bu insanların asıl amaçlarını bu forumda siyaset topiğinde defalarca haykırmışımdır.
Fakat ölüm benim siyasetle alakalı olmayan inancıma göre yazılı olan ve değiştiremeceğim birşeydir tıpkı doğum gibi.
Evet pisi pisinedir evet yanlış politikalar sonucudur ama benim kaderimdir. Son nefesime kadar haksızlığa karşı dururum o ayrı.
Lütfen insanların dini inançlarını siyasetle ilişkilendirip "koyun" diyerek hakaret etmeyin.
Bu şekilde ölüme kader diyenlerden biri de benim. Hayatımın hiç bir döneminde şu anki hükümeti desteklemedim ya da yaptıklarına bir kılıf uydurmadım. Tam tersi yapılanlara karşı herzaman sesim yükselmiş hatta bu insanların asıl amaçlarını bu forumda siyaset topiğinde defalarca haykırmışımdır.
Fakat ölüm benim siyasetle alakalı olmayan inancıma göre yazılı olan ve değiştiremeceğim birşeydir tıpkı doğum gibi.
Evet pisi pisinedir evet yanlış politikalar sonucudur ama benim kaderimdir. Son nefesime kadar haksızlığa karşı dururum o ayrı.
Lütfen insanların dini inançlarını siyasetle ilişkilendirip "koyun" diyerek hakaret etmeyin.
İnsaf artık yahu. İyice saçmalamışsınız.
Kötü yönetimi kabul etmek , bombaların uçuşmasını kabul etmek demek. Kötü yönetimi kabul etmezseniz bombalar uçuşmaz siz de ölmezsiniz. Bunun neresi kader, ecel???? Gayet deterministik bir sebep sonuç ilişkisi.
Kötü yönetenler çıkıp ecel işte, kader kabullenin bomba yerçekimine kapılır düşer bir şey yapamayız diyor işlerine öyle geliyor çünkü. Bu saçmalığı kabul eden insan koyundur net bu hakaret değil.
Yiyorsa gitsinler o kaderi saldırıdan yaralı çıkan adamın yüzüne söylesinler buradan kader demek kolay.
Yeter artık.Madende felaket olur kader,bombalar patlar kader...Başlarım böyle işe ben.
Konu sahibi arkadaş gelme.Bak burada her şeye bir kılıf var.Hiç yere başına bir şey gelmesin.Arkandan kader diyorlar başka da bir şey demiyor kimse.
Öncelikle şu üslubu bir düzeltin.
Ben türkçe yazıyorum ama siz nece anladınız bilemedim. Ben kötü yönetimi kabul mü etmişim? Bir daha okuyun.
Ölüm ve doğum benim inancıma göre saati geldiğinde hiçbir müdahaleyle değiştiremeyeceğimiz mukadderattır. Siyasiler göz göre göre ölüme yollar ve bizler de sonuna kadar mücadele ederiz ülkedeki rezilliklerle burası ayrı tartışılması gereken bir konu. Ama benim kaderimde bu berbat zamanda yaşamak ve bu berbat yönetim yüzünden ölmek varsa bundan kaçamam. Bu, siyasilerin yaptıklarına kılıf uyduruyorum demek değil. Umarım bu sefer anlamışsınızdır.
Öncelikle şu üslubu bir düzeltin.
Ben türkçe yazıyorum ama siz nece anladınız bilemedim. Ben kötü yönetimi kabul mü etmişim? Bir daha okuyun.
Ölüm ve doğum benim inancıma göre saati geldiğinde hiçbir müdahaleyle değiştiremeyeceğimiz mukadderattır. Siyasiler göz göre göre ölüme yollar ve bizler de sonuna kadar mücadele ederiz ülkedeki rezilliklerle burası ayrı tartışılması gereken bir konu. Ama benim kaderimde bu berbat zamanda yaşamak ve bu berbat yönetim yüzünden ölmek varsa bundan kaçamam. Bu, siyasilerin yaptıklarına kılıf uyduruyorum demek değil. Umarım bu sefer anlamışsınızdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?