Turkiye'ye gelmek veya gelmemek...

Gelmek veya gelmemek

• Ankete Katılan
    110
biz napalım biz burda yaşıyoruz
akrabaların burda

Oncesinden yazin tatil yerlerini hedef alacaklari haberi gelmisti zaten. Valla tam mayin tarlasi ortalik.

Demek ki bir yerden duyunca bilincaltima islemis.Bugun avmye gittim bombost resmen insanlar korkudan birbirlerine tip tip bakiyordu..Insallah su bela def olur basimizdan da rahat ederiz.Sizde umarim en dogru karari verirsiniz..

Bende yurt dişinda yasiyorum şöyle turkiyeme bakiyorum ne olursa olsun hayat devam ediyor.patlama olunca okul tatil ediliyor mu?işyerleri kapaniyormu hayir...bir şekilde donuyor,bu patlamalaein amacida bu zaten insanlari korkutmak ben olsam hatta şuan imkanim olsa valizimi hazirlamadan bir cantamla gelirdim turkiyeye bu arada bilirsin ama tatil icin nereye gidersen git Türkiye deki kadar eglenemezsin

Sorun burada ölüp ölmemek değil ki, huzursuzluk. Elbette eceli biliyoruz .
En basit bir şeye oturup uzuldugumuzde de eceli biliyoruz ama yine ağlıyoruz.

Sevde, bu size bağlı; paranoyak biriyseniz, az da olsa huzurlu dolasamayacaksaniz gelmeyin.

Sadece Türkiye de yok terör saldırıları, ya da beynini koltuğunun altına alıp cinnet geçirenler .

Ben olsam giderdim, gelirdim,gezerdim.

Olur mu olmaz mi ya olursa gibi düşüncelerle hayat sürmez zira bir çok avrupa ülkesinde de bu tip patlamalar baş göstermeye başladı o yuzden ecelin önüne gecilmez olacak zaten olur bu arada huzursuz olacak hic birsey yok siz gerçekten gelmek istiyorsanız çıkın gelin

Bazi yorumlarda biz burda yasiyoruz denmis. Mesele havaalanlari ucaklar. Kac ucak düstü ve kayboldu son yillarda. Havaslaninda yeni patlama oldu. Yoksa zaten heryer tehlikeli.

Bu sorun turkiyede degil dunyanin hertarafinda var. Daha dune kadar Fransada belcikada kiyametler koptu. O cok ayilip bayildigimiz avrupada bile guvenli degiliz. Ben izinimi iptal etmedim. Bence bukadar korkmayin.

Benim arkadas cazgezmeseydi Paris
Benim arkadasim vazgecmeseydi bu mayista gidecektim ben Paris ve Bruksel'e.Ordan pay bicerek ben olsam gelirdim diyorum.Bir kere olduktan sonra guvenlik onlemleri artirilir diye dusunuyorum.

Düşüncelerinde çok haklısın. Hele de çocuklar konusunda. Benim çocuğum yok en azından, bir tek ben. Ben de diyorum Türkiye çevresinde tatil yapayım. Arada Türkiye'ye de uğrayayım kısa zaman için. Mesela Yunanistan, Kıbrıs gibi yerlerde de vakit geçireyim. Ama ben Tr konusunda pek vazgeçemiyorum işte, burada bir tanıdık var, sağolsun bana gaz veriyor bişey olmaz filan diyerek. :) Sanırım benim istediğim de bu. Biri beni kandırsın, birşey olmayacak filan desin, gideyim... Allah kahretsin diyorum ben de ya, şu halimize bak. Lanet olsun bu olaylarda parmağı, desteği olan herkese.

Bende yurtdisindayim. Annem babam 1 aydir Samsun'dalar. Kizkardesim ve ailesi patlama oldugu gece burda tam istanbul uçağına biniyorlardi iptal oldu. Ucaklari erken ucsaydi istanbulda olacaklardi. Ertesi gun gittiler yine. Haftaya ablamlar gidecek. Enistem cok istiyor ablam korkuyor doğrusu. Ama yine gidecekler. Zor bir durum. Ben bile su an tedirginim ailem tr de diye. Yakinimdaki yabancilar tr tatillerini iptal ediyorlar bir iki. Durum cok kotu maalesef.

Ben olsam gelmem. Korku sebebi ölüm olamaz. Ecel birdir degismez. Ölecegin varsa her yerde ölürsün. Ama sakat kalma ihtimalin olabilir hici hicine. Mesela o saldirida havaalanindaydin kolun koptu diyelim nolacak? Hani yuzlerce yarali oluyo ya ölmedi diye seviniyoruz iste onlar oyle haa iyilesti kalkti gitti olmuyo. Kadinin iki bacagi kopmus mesela vs. Tatil cok elzem bi sey degil. Ben olsam bu riske giremem 11 ayda 10 patlama olmus. Nasilsa gunun birinde bu olaylar bitecek o zaman gelirsin

burdanda anlaşılıyor ki terör saldırıları amacına ulaşmış!!Allah kahretsin onları,Tüm Dünya ya ülkemizi kötü göstermek turistleri korkutma ,ama bizler de deli cesareti var heralde korkmuyoruz gezme tozma tatil planları yapıyoruz çarşı pazar dolaşıyoruz,düğünlermizi yapıyoz evlilik programları devam ediyor,diziler son sürat çekiliyor,konserler,ithalat ihracat vs hayat devam ediyor napalım bizi düşünün birde

korku ve panik olcaksan gelme,biz burda alıştık heralde işlemiyor artık korkmuyoruz

Tam emin olmamakla birlikte gelme seçeneğini işaretledim seneye gelirsin abimlerde gelmicek bu sene yengem slovak korkuyor

İlla görmeniz gereken biri yokmuş okuduğum kadarıyla o zaman gelmeyin. Gezseniz bile keyif alamayacaksanız nasılsa boşuna canınızı tehlikeye atmayın. Ben paramparça bir şekilde ölmeyi asla ama asla ecel olarak görmüyorum. Evde de ölebilirsiniz, kazada da gibi yorumlar okudum, herkesin kendi düşüncesi saygım var ama bombayla patlayarak ölmekle nasıl bir tutuluyor anlamıyorum. Dün iftar için dışarıdaydık, cadde de masalarda otururken adamın biri telefonla konuşarak geçti yanımızdan şuan tam olarak halkla iç içeyim gibi bir cümle kullandı.. Önceden duyduğumda gülümseyeceğim bu cümle ben de panik yaptı, gerildim ister istemez.. Ne yediğim yemekten anladım ne gülüp eğlenebildim. Bir an önce gitmek istedim oradan. Sizce ben mi abartıyorum ? Hiç sanmıyorum kimin kendini orta yerde patlatacağını bilmiyorum, tipini yada konuşmasını beğenmediğim biri benim için potansiyel suçlu artık. Tatil için başka bir ülke bulup gönlünüzce eğlenin..

Ben olsam son 1 yilda 336 kisinin teror saldirilarinda öldüğü binlerce kisinin yaralandigi bir ulkeye tatile gitmezdim.
Avrupaya, kibrisa falan gidin, adrenalin ariyorsanjz bungee jumping, yamaç paraşütü falan yapin, buraya gelip istatistik veri olmayin.

Kafanda bu kadar korku varsa gelme derim,burnundan gelir her gezmeye çıktığında bişey oldu mu olacak mı diye. .

Ben olsam gelirdim ama o ayrı. Ki ankara ve istanbuldaki olaylardan kısa bir süre sonra iki şehire de gittim de gezdim de. Ama bir korkum yoktu olsaydı gitmezdim tedirgin gezmektense evde otururum daha iyi..
Allah belasını versin yapanların, içimize bu korkuyu salanların...

Anaa ben de temelli gelicen sanmışım gece gece.

Gel kız tatile hiçbi şey olmaz. Tırsmayın böyle şeylerden. Bombadan falan. Biz çok alıştık. Kader diyoruz artık. Ben havalimanında çalışıyorum. Güvenlik önlemleri falan artırılmadı mesela. Patlatan her yerde patlatıyo yapılacak bişey yokmuş.. normalde en ufak bir istihbaratta tel tokamıza kdar bomba var mı diye aranırdık. Şu an bıraktılar. Ben şu an izmirdeyim annemlerin yanında. İstanbulda daha panikli bir prtam var tabi burda kimse bişeyin farkında değil. Sen nereye gelicen?

sevde_ Deli misin gelme tabi ki. Memleket hasreti falan geç bence bunları mantığınla hareket et. Teroru geçtim bu memleketin eski tadı yok geçen yıl gördüğün turkiyeden bile farklı 1 yılda düşün , biz hiç bir şeyden keyif alamıyoruz, sanki renkler gri öyle anlatayim, denize gidiyoruz, dışarıda yemek yiyoruz, geziyoruz ama eski rengi yok hayatın. Burda sadece namaz kıl oruç tut insanları yaşayabilir artık , hepimiz ötekileştik. Bizi de aldırsanız ya nolurr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…