• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiyeye kesin dönüş

Gel kardeş gel. Az önce 1 kg soğan, 1 ekmek ve 1 lt limonataya 12,5 tl ödedim.

Burada hayat çok güzel hepiniz gelin :işsiz:

limonata lüks olmuş neden aldınız ki? çeşme suyu neyinize yetmiyor? siz de bi alemsiniz yaaaani.

ayıptır sorması ne kadar maaş alıyorsunuz?? yurtdışında ki hemşireyle ülkemizdekini kıyaslamak istiyorum da.
zahmet olmazsa kira fatura gibi ortalama giderleri de yazar mısınız??

Buranın şartlarına göre pek fazla kazanmıyorum. Sizinde dediğiniz gibi liraya cevirince güzel oluyor. Şuan çalıştığım hastanede sırf gececilik yapıyorum ve gece vardiyasi yaptığım için üzerine prim alıyorum. Ayda iki hafta sonuda çalışıyorum ve haftasonu çalışıncada ek para alınıyor. Brüt maaşım 3200 euro vergiler kesilince elde 2000 kalıyor ama bunun üzerine olduğumuz ayagöre 300-400 euro ekleniyor. Bidahaki ay başka bi hastaneye part time olarak başlayacağım yani ayda 4 gün çalışarak kesintisiz 450 euro daha kazanacağım.

2+0 bir dairede yaşıyorum ve 850 euro kira ödüyorum. Bi kaç ay önce yanıma ev arkadası aldım ve kirayı paylaşıyoruz yani bana 425 euro düşüyor. İntrnet 40 Euro; elektrik 60 Euro, her üç ay televizyon vergisi 50 euro; gida alışverisi için her ay bikere toptan 160 euro kadar bi para harcıyorum ve haftalık kücük alışverişlerle en az 350 euro ya mâl oluyor.

Doğalgaza her ay kiranin içinde olarak 70 euro ödüyoruz ve sene sonunda fazla yaktıklarım için fatura geliyor. Aynısı elektrik içinde geçerli. Geçen sene elektrik için 800 euro, doğalgaz içinde 1500 euro ödedim.

Abartmayın isterseniz 10 kilo pateyesi en son 7 sene önce 1,50 euroya alabiliyorduk ki ben zaten türkiyedeki gıda fıyatlarının burakilerle karışılaştırılmayacak kadar fazla olduğunu gördüğümü belirtmiştim.

Ayrıca bende hergün ırkcılık gören bi insan değilim ama benim ırkcılık dediğim sırf sokakta laf yemek değil. Misal dünya şampiyonluğu veya avrupa şampiyonluğu olduğu zamanlar bu almanların ırkcılığı iyice baş gösteriyor. Şuan almanlar mesela sırf Özil yüzünden son macı kazanamadı, çünkü onlara göre özil pis bi türk ve bu sadece son olaylar yüzündende değil - şimdi sadece açık açık fikirlerini belirtebiliyorlar.

Geçen gün bisikletle iş yerine gidiyorum. Bisiklet yolunda kamyon durduğu için normal yaya geçidinden geçiniyorum ki bu sokakta çok geniş. Birden kadının biri nolcak pis yabancı diye bağırdı ve diğeride ülkene geri dön diye bağırdı. Tabiki altlarında kalmadım çünkü bana bunu diyen almanyanın severek işsiz kalan ve benim vergilerimle yaşayan asalak pislikleri.

Geçen sene kışın kapalı havuza gittim kuzenimle. Birden kadının biri karşımıza çıkıp bas bas bağırıyor. Bizlerin havuzu pisletmeye ne hakkımız varmıs. Baş örtümüzü kapatıp eve dönüp kocamızdan dayak yememiz gerekiyormuş daha neler neler.

Irkcılığı hergün yaşıyoruz. Sosyal medya üzeri olsun, medya üzeri olsun veya iki yaşlı kadının konuşmasında olsun.
Screenshot_20180622-152757_Chrome.webp

Daha 7 ay(kesinlikle 7 sene degil) önce 1.99a alıyorduk mesela bakin orda 2017 kasımına ait tarih var, hangi 7 seneden bahsediyorsunuz... 1.50lik indirimler de var denk gelmediyseniz bilemicem... ama bu bahsettiginiz turden kişisel ırkçılığa hiç maruz kalmadım... ayrıca Özil konusunda almanların neden ateş püskürdğünü çok iyi biliyorum ama bu konu siyasete girer o yüzden yorum yapmayacağım... ama artık size dönmeyin demem ınsallah dönersiniz ve öngördüğünüz gibi mutlu olursunuz

Almanya’da yıllık izin ortalama 30-36 gün :)
Ben lise’de markette çalıştığım zamanlar 4 hafta birden aldığımı bilirim. Garson da olsan kasiyer de olsan hademe de olsan yıllık izin hakkın ortalama bu civarda.
Burada bırak 4 haftayı 1 haftayı bile anca rüyasında gören var. Kim “eşşek gibi çalışıyor” belli.
Avm'de çalışan arkadaşımı cuma günü doktora gitmek istediği için işten attılar
Kiz her Allah'ın günü sabah 9 akşam 10 yapıyordu
Kim eşek gibi çalışıyor iyi düşünmek lazım

Eki Görüntüle 2160037

Daha 7 ay(kesinlikle 7 sene degil) önce 1.99a alıyorduk mesela bakin orda 2017 kasımına ait tarih var, hangi 7 seneden bahsediyorsunuz... 1.50lik indirimler de var denk gelmediyseniz bilemicem... ama bu bahsettiginiz turden kişisel ırkçılığa hiç maruz kalmadım... ayrıca Özil konusunda almanların neden ateş püskürdğünü çok iyi biliyorum ama bu konu siyasete girer o yüzden yorum yapmayacağım... ama artık size dönmeyin demem ınsallah dönersiniz ve öngördüğünüz gibi mutlu olursunuz

Ben iki gün önce 2 kg patatese 3 euro verdim. Böyle bi indirime gerçekten denk gelmedim ama dediğim gibi türkiyede fiyatların çok daha fazla olduğunu biliyorum ve bu konuda tartışmıyorum.

Özile gelirsek bu o çekindiği fotoğraf yüzünden değil. Bu fotoğraf onlar için sadece bi sebep.

Hanımlar,
konu sahibesi aramızda yeni, kuralları bilmiyor olabilir, sitenin işleyişi hakkında net bir fikri olmayabilir ama sizler çok iyi biliyorsunuz ki siyaset bölümünde dışında siyasi konu ve yorumlar, Dualarımız Sizinle bölümü dışında da dini içerikler kesinlikle yasak ve uyarı alma nedenidir.

Canınız siyaset çektiyse sizi siyaset bölümündeki konuya alalım: https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/24-haziran-baskanlik-secimi-anketi.1072170/

Bu konu siyasi yazılarınız sebebiyle kapatılmıştır.

Back
X