- 5 Haziran 2018
- 827
- 1.055
- 28
- Konu Sahibi TugceHilal1989
O bahsettiğiniz pozisyonlara birilerinin tanıdıklarını atıyorlar artık. Burası daha da kötüye gidicek. Gelmeyin derim. Orda emeklerinizin karşılığını alabilirsiniz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu mesajinizin üstüne bir de şükür edin demissiniz bir başka mesajıniz da. Alkışlıyorum sizi. Şu yazdığınız mesaj bile kaç insanın canını acitir bilemezsiniz.Kızlar ülkeyi bukadar kotulemeseydiniz keşke herşey para değil konuyu açan kişide demekki huzur istiyor ve Bu yüzden memleketine yerleşmek istiyor bizler lüks yaşamayı sevdiğimiz için memnun olamiyoruz birturlu inanıyorum ki geçim zor diyen diyenlerin altında 60 70 binlik arabaları ellerinde son model telefonları ülkeyi begenmiyolar konuyu açan arkadaşım buyur gel ülkemiz vatanımız güzel samimi huzur dolu
1.5 liraya 2 kilo patates demenize cok guldum10 senedir almanyada yaşıyorum, türklerle fazla ilişkim yok, genelde almanlarla iciceyim... dillerini öğrendigim buraya entegre olup ortaçağ kafası taşımadığım için hepsiyle çok iyi anlaşıyorum... kimse bana ırkçılık yapmıyor... yaşadığım yer SPD elinde belki ondandır bilmiyorum... ama ben yine de almanlara bu kadar haksızlık edilmesine karşıyım.. evet çok irkcilari var ama hepsi de aynı kefeye konmamalı..
Türkiyeye dönme konusunda ise bana göre hayatta yapılacak en büyük hata... burda 10kiloluk patates çuvalına ortalama 1.5 Euro ödüyorsun turkiyede 1.5 liraya ancak iki kilo patates alabiliyorsun.... şimdi bi düşün bakalım burda kazandığın üç bin euro orda kazandığın üç bin lira ile denk mi???
Patatesin kilosu 6 lira oldu10 senedir almanyada yaşıyorum, türklerle fazla ilişkim yok, genelde almanlarla iciceyim... dillerini öğrendigim buraya entegre olup ortaçağ kafası taşımadığım için hepsiyle çok iyi anlaşıyorum... kimse bana ırkçılık yapmıyor... yaşadığım yer SPD elinde belki ondandır bilmiyorum... ama ben yine de almanlara bu kadar haksızlık edilmesine karşıyım.. evet çok irkcilari var ama hepsi de aynı kefeye konmamalı..
Türkiyeye dönme konusunda ise bana göre hayatta yapılacak en büyük hata... burda 10kiloluk patates çuvalına ortalama 1.5 Euro ödüyorsun turkiyede 1.5 liraya ancak iki kilo patates alabiliyorsun.... şimdi bi düşün bakalım burda kazandığın üç bin euro orda kazandığın üç bin lira ile denk mi???
Ay çok özür dilerim iki tane yazacaktim iki kilo yazmisim1.5 liraya 2 kilo patates demenize cok guldum
1.5 tl ye bir adet minik patates alabiliyoruz cunku patatesin kilosu 5 tl
Diger soylediginiz herseyr katiliyorum
Evet maalesef.... insan korkuyor acaba daha neler olacak diyePatatesin kilosu 6 lira oldu![]()
Ben sahsen kurtuluyorum , yurtdisina tqsiniyorumAy çok özür dilerim iki tane yazacaktim iki kilo yazmisim
Umarım en kısa zamanda bu durumdan kurtulursunuz benim ailem de turkiyede onlar için de çok zor
O ozendiginiz ülkede size yatarak para vermiyor kusura bakmayın birçok almanya'da yaşayan akrabalarımız var anlattıklarına bakıyorum da inanın şükrediyorum 20 senelik kredi çekip şuan ev aldılar ve inanın köpek gibi çalışıyoruz diyorlar emek olmadan yemek olmuyor birde onlardan dinleyin nasıl yaşam mücadelesi verdiklerini herkes bisekilde mücadelesini veriyor ben siyasi bir yönden yorumlamiyorum düşüncelerinizi ama neden hep kotuluyoruz vatanımızıBu mesajinizin üstüne bir de şükür edin demissiniz bir başka mesajıniz da. Alkışlıyorum sizi. Şu yazdığınız mesaj bile kaç insanın canını acitir bilemezsiniz.
Para her şey demek değil evet çok şey demek.
Yaklaşık 2 yıldır fakir sayılırım. Baya fakirim yani, hamileyken işten çıkarıldım ev kira , doğum için kredi çektim vs.
Bu iki sene içerisinde aylarca et, balık yemedigimiz , iki haftada bir pazar yaptığımız, bir çift ayakkabı alamadığımız, yeni bir kıyafet giymedigimiz , misafir agirlayamadigimiz zamanlar oldu. Eşim mühendis.
Evet şükrediyorum neye biliyor musunuz; kendimden kısıp çocuğuma aldığım ete ve balığa, kendim gitmeyip onu goturebildigim doktora, kendimden kısıp ona aldığım üst başa. Ve bunları yaşama ihtimalimi iki sene önce rüyamda görsem inanmazdim.
Evet şükrediyorum çünkü çocuğuna ilaç alamayan , bir patates yemeği yapamayan insanlar ütopik değil gerçekten var.
Şükrederken de utanıyorum , o insanlar için bir şey yapamadigimdan.
Yeni bir iş bulabildim. Ve sadece ihtiyaclarimi rahatça karşılayabilecek olmak bile lüks geliyor bana.
Bunları yazma sebebim de siz ve sizin gibi insanların bunları bilmesi. Herkes sizin dediğiniz gibi lüks içinde yaşayıp fakir edebiyatı yapmıyor .
Bu yazdıklarınız o insanları incitebilir bilginiz olsun.
Muhtemelen patatesin kilosunu 6 TL görüp alabiliyorsunuz bir çok insan ucuzlasin onu da yemeyelim bu hafta diyor .
Konuya binaen gerçekten tünelin ucu karanlık kaçarak geri dön.
Zamanında o güzelim memleketler güçsüz ülkeleri sömürerek, katliam yaparak ve bütün geleceklerini baltalamasaydılar şuanda memleketlerini kimse bozmazdı. Ektiklerini biçiyorlar sadece.Demek ortadoğunun bataklığını pisliğini oraya da götürüp güzelim memleketleri ne hale getirmişler
İyi düşünün hesap yapın ama dediğiniz gibi ordaki haklarınızı öldürmeden gelin ki pişman olduğunuzda dönebileceğiniz yeriniz olsun
Nereye Acaba:)Ben sahsen kurtuluyorum , yurtdisina tqsiniyorum
Allah geride kalanlarin yardimcisi olsun
Bir acidan dogru soyluyorsunuzda, o gucsuz ulkelerde iyice direnip geleceklerini baltalatmasalardi,menfaatleri icin derim kacarim:))Zamanında o güzelim memleketler güçsüz ülkeleri sömürerek, katliam yaparak ve bütün geleceklerini baltalamasaydılar şuanda memleketlerini kimse bozmazdı. Ektiklerini biçiyorlar sadece.
Ee tabi o da var ama komple olarak baktığımızda kimin daha ağır suçlu olduğu aşikar:) dedikten sonra herkes için hayırlısı olsun deyip bende kaçayımBir acidan dogru soyluyorsunuzda, o gucsuz ulkelerde iyice direnip geleceklerini baltalatmasalardi,menfaatleri icin derim kacarim:))
10 senedir almanyada yaşıyorum, türklerle fazla ilişkim yok, genelde almanlarla iciceyim... dillerini öğrendigim buraya entegre olup ortaçağ kafası taşımadığım için hepsiyle çok iyi anlaşıyorum... kimse bana ırkçılık yapmıyor... yaşadığım yer SPD elinde belki ondandır bilmiyorum... ama ben yine de almanlara bu kadar haksızlık edilmesine karşıyım.. evet çok irkcilari var ama hepsi de aynı kefeye konmamalı..
Türkiyeye dönme konusunda ise bana göre hayatta yapılacak en büyük hata... burda 10kiloluk patates çuvalına ortalama 1.5 Euro ödüyorsun turkiyede 1.5 liraya ancak iki tane patates alabiliyorsun.... şimdi bi düşün bakalım burda kazandığın üç bin euro orda kazandığın üç bin lira ile denk mi???
Bence böyle bişey yapmayın çok pişman olursunuz. Şahsen ben burda olmaktan mutluluk duyan kimseyi tanımıyorum.
Antalyanın insanlarını aslında sıcak buluyorum ama burdaki türkler çok farklı -insan kendini hep baskı altında hissediyor. Zaten insanların burda bi sosyal hayatıda yok hep çalışmak ve çalışmak için yaşamak.
İşte böyle yaşayanlar konuşsunAbartmayın isterseniz 10 kilo pateyesi en son 7 sene önce 1,50 euroya alabiliyorduk ki ben zaten türkiyedeki gıda fıyatlarının burakilerle karışılaştırılmayacak kadar fazla olduğunu gördüğümü belirtmiştim.
Ayrıca bende hergün ırkcılık gören bi insan değilim ama benim ırkcılık dediğim sırf sokakta laf yemek değil. Misal dünya şampiyonluğu veya avrupa şampiyonluğu olduğu zamanlar bu almanların ırkcılığı iyice baş gösteriyor. Şuan almanlar mesela sırf Özil yüzünden son macı kazanamadı, çünkü onlara göre özil pis bi türk ve bu sadece son olaylar yüzündende değil - şimdi sadece açık açık fikirlerini belirtebiliyorlar.
Geçen gün bisikletle iş yerine gidiyorum. Bisiklet yolunda kamyon durduğu için normal yaya geçidinden geçiniyorum ki bu sokakta çok geniş. Birden kadının biri nolcak pis yabancı diye bağırdı ve diğeride ülkene geri dön diye bağırdı. Tabiki altlarında kalmadım çünkü bana bunu diyen almanyanın severek işsiz kalan ve benim vergilerimle yaşayan asalak pislikleri.
Geçen sene kışın kapalı havuza gittim kuzenimle. Birden kadının biri karşımıza çıkıp bas bas bağırıyor. Bizlerin havuzu pisletmeye ne hakkımız varmıs. Baş örtümüzü kapatıp eve dönüp kocamızdan dayak yememiz gerekiyormuş daha neler neler.
Irkcılığı hergün yaşıyoruz. Sosyal medya üzeri olsun, medya üzeri olsun veya iki yaşlı kadının konuşmasında olsun.
Ben de Alman olsam ben de daha fazla türk istemem ülkemde. Sosyal kaliteyi düşüren eğitimsiz cahil mağara çağından kalma yaşam anlayışına sahip insanlarla ugrasiyolar. Eski almancilar bu hale getirdi gerçi. Şimdi daha düzgün Türkler gidiyor oraya