Turla mı gitmeliyiz bireysel mi???

Bir masraf hesaplaması yaptınız mı bilmiyorum. Tur şirketleri çok kısa süreli geziler için bile çok yüksek fiyatlar istiyorlar (7-8 güne kişi başı 4.000 euro gibi) tabi uçak biletleri filan zaten pahalı, bunun da etkisi var. Ayrıca Japonya bize kıyasla pahalı bir ülke, yani konaklama-yeme derken daha ucuza gelecekse bireysel olarak bir tur düzenleyin derim, Kore ve Japonya'da İngilizce bilen sayısı çok fazla, özellikle de yeni nesilde neredeyse İngilizce konuşamayan yok. Ama Japonya'nın pahalılığını göz önüne alırsak ben çok ucuza halledebileceğinizi sanmıyorum. Arada ciddi bir fark olmayınca da turla gitmek daha mantıklı.

Ucuzlugundan ziyade rahatlığa bakıyoruz çünkü bebeğimiz var turlarla cok zor oluyor gerçi su ana kadar yurt dişina hep bireysel gittim ama o zaman çocuk yoktu Türkiye de ktatildigim turlarda cocuklular çok zorlanıyordu bilmiyorum yurt dişi nasil olur zaten yirmi beş bini gözden cikardik istiyorum ki rahat rahat gezeyim

O zaman Orta Doğuda bir yere gidebilirsiniz aslında. Hem daha ucuz hem de farklı bir yer olur..
Aslinda orta doğuyu çok istiyorum ama Esim hemen hemen bütün ülkeleri gezmiş bekar ken o yüzden simdi bilmediğimiz yerlere gidelim sonra tekrar gideriz diyor o yüzden Japonya bu yil tercihimiz oldu

Bunu duymuştum ama bu denli olduğunu bilmiyordum buradan bi rehber bulabilir miyiz acaba

Japonya'nın hangi bölgesine gitmişler? Japonlar genelde çok iyi İngilizce bilir. Daha kırsal kesim ve küçük şehirlerde bilmezler ama merkezi yerlerde bizdekinden daha çok İngilizce konuşan var ama bi' Koreliler kadar canayakın olmadıkları için konuşmak istememiş olabilirler

25 bin mi?

O paraya sadece Japonya değil, tam bir Uzakdoğu turu yapılır

Ben bireysel gideceksem o ülkedeki bir arkadaşım ya da arkadaşımın bir tanıdığı vasıtasıyla bir şekilde bağlantı kurmaya çalışıyorum, en azından bir yol göstermesi açısından. Sonra rebher filan bulunur ama insan tanımadığı bir yerde tanıdık istiyor vallahi

Bütçeniz hayli hayli fazla olduğu için hoteli önceden ayarlayıp Japonya'ya gittiğinizde bir rehber sayesinde gezmek sorun olmayacaktır. Kültür Bakanlığı'nın kültür ve tanıtma ateşeliklerinde turizm ofisleri var. Türkiye'nin Tokyo'da kültür ateşeliği var. Oradaki turizm ofisinde de yardımcı olup yol gösterebilirler, fikir verebilirler

Bireysel gitmek daha ekonomik ve özgür oluyor.
Eğer ön araştırma yapacak zamanınız ve isteğiniz varsa kendiniz program yapabilirsiniz.
Biz her zaman kendimiz gideriz ama bilemiyorum Japonya'ya giden çok kişi olmadığı için fazla kaynak bulamayabilirsiniz.
Çok gidilen ülkeler hakkında blog yazıları vs kaynaklar oluyor.En azından konaklamak için neresi uygun olur,nereleri gezilir ne yenir içilir şekilleniyor.
Turlar duyduğum kadarıyla şehirdışı otellere götürüyorlar,ekstra turları mecbur ediyorlar ve yemekli gezilerde iyi olmasa da komisyon aldıkları yerlere götürüyorlar.
Maddi sınırlamanız yoksa turu tercih edebilirsiniz.

Hemen hemen bu kadar tutuyor canım bi cin gezimiz 10 bin dolar tutmuştu ki bu sefer çocuklu gidiyoruz ama genelin tavsiyesi tur yönünde olmuş biraz bilgi edindim en azından bu sefer de turla gideyim bakayım ilgine tesekkurler

Evet sanirim turu tercih edicez

Hemen hemen bu kadar tutuyor canım bi cin gezimiz 10 bin dolar tutmuştu ki bu sefer çocuklu gidiyoruz ama genelin tavsiyesi tur yönünde olmuş biraz bilgi edindim en azından bu sefer de turla gideyim bakayım ilgine tesekkurler

Şimdiden hayırlı olsun, umarım tatiliniz çok güzel geçer

Çocuklarıyla seyahate çıkan ailelere çok imreniyorum. Kapadokya'da, Efes'te 2-3 çocuğuyla birlikte tatile gelen yabancı turistleri görüyorum, takdir ediyorum. Biz pek cesaret edemeyiz, fazla garanticiyiz sanırım Ama sizin gibi aileleri gördükçe seviniyorum. Dilerim herkes imkânı olur da tüm dünyayı gezer

Tam olarak bilemiyorum nedir ne değildir neresine gittiler ama düşünüyorum da bir Çinli Japonya'da zorlandıysa ben kesin kendimi kaybederdim oralarda

Amin inşallah isteyen herkes gidebilir

Bir de maddiyat çok önemli bu tur organizasyonlar için bizim de donem donemcçokzzorlandigimiz zamanlar oluyor ama bazen toplu nakit geliyor elimize bu şekilde değerlendirmek hoş oluyor

Arkadaşlar Japonya ya gezi planlıyoruz ama turlarla gitmek mi daha iyi olur yoksa oradan bir rehber bulup gezmek mi daha rahat olur bilemedik yardımcı olur musunuz?

Avrupa'nın farklı yerlerine hem turla hem de bireysel olarak gittik. bireysel çok daha eğlenceliydi. ülkeler arasında şehirler arasında otobüsle trenle seyahat ettik daha çok eğlendik. turda bir bağımlılık olur ister istemez. onların programına uyuyorsun.

ancak japonya'ya tek gitmek zor olacaktır. avrupa olsa kesin kendiniz gidin derdim gerçi dil problemi her yerde var. bir hollandada herkes ingilizce konuşuyor ama bir fransada bir çek cumhuriyetinde hele ingilizce konuşan bulması zor bulsan aksan farkından anlaşılmıyor. gerçi iyice araştırıp gidersen çok dile ihtiyaç duymazsınız. araştırın bence yapabilir misiniz diye.

Avrupanın hemen hemen tüm ülkelerine gittim bireysel takildim hic sorun yasamadim dil konusunda da öyle ama Japonya beni düşündürdü biraz neyse ki bi tur şirketiyle anlastik gittiğimizde turun programı dişinda kalan zamanlarda rehber bizim olacak uzak doğu avrupa gibi değil maalesef gerek kültür gerek yasayis mimikler bile farklı sen seviniyo saniyosun meğer kiziyo oluyor falan gibi ama görmeye değer yerler

Avrupa şehirlerinde zaten kimseye bir şey sormasan bile her şey çözülebiliyor da bir şey sorucak olsan bazı yerlerde ingilizce bilen bulmak kolay değil bilmiyorum öyle bir şey yaşadınız mı?

biz mesela pragda metroya binmek için bilet alıcaktık bozuk para gerekliydi bizde de bozuk para yoktu para bozdurucaz orada bir büfeye gittik kız bir kelime ingilizce bilmiyor thank you u bile bilmiyordu o derece orada bir adamlar vardı onlar biraz çevirebildiler de parayı bozdurabildik. bunun gibi şeyler olmuştur her şehirde ingilizce bilen olmuyor neticede.

ama zaten avrupada kendiniz de takılabiliyorsunuz ama dediğiniz gibi japonya çok başka bir kültür. ben tur olayını sevmediğimden öyle söyledim ama japonya tursuz zor olabilir gerçekten.

selam arkadaslar.13 yildir japonya/osaka da yasiyorum..gezi,tur her sekilde yardimci olurum..gelmek isteyen arkadaslar irtibat kurarsaniz sevinirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…