Turla ya da bireysel Yunan Ada'larında tatil konusunda tavsiyeye ihtiyacım var.

maviduvar1

Ben beni bıraktığımda, sen beni bırakma ya' Rab...
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
14.377
24.218
398
Merhaba hanımlar
Daha önce bireysel olarak Rodos'a gittik ve çok beğendik.
Bu yıl da ya turla ya da bireysel olarak başka Ada'lara gidelim istedik.
Araştırdım biraz. Santorini en çok beğenilen ada ancak Türkiye'den direk ulaşım yokmuş.
Turla bu Ada'lara giden varsa hangi şirketi tercih ettiler deneyimlerini alabilir miyim.
Ya da bireysel gidelim dersek hangisine gitmeli. Sakız, Midilli. Kos gibi. 4-5 günlük bi gezi yeterli olur bizim için.

Canım tura hiç gerek yok sakız midilli veya kos için.Santorini- mykonos dersen ulaşım olmadığından mecbur turla gidersiniz.Mykonos ve santorini pahalıdır diğer saydığın adalardan.Türkiyeye yakın olan adalara hem ulaşım var, hem de ucuzlar.Bodrum-Kos karışık bir plan yapardım ben olsam.Tabi mevsim de önemli.sezon başı veya sezon sonu ise Kos ta deniz de hava da daha sıcak olur güneyde olduğundan.Yüksek sezonda heryerde hava güzel olur zaten.Tatilini Ayvalıkla mı Çeşmeyle mi Bodrumla mı birleştirmek istediğine göre de karar verebilirsin.

merhaba çok teşekkür ederim.
kuşadasından sisam, marmaristen simi ye geçişi var sanıyorum. bodrumdan da kosa.
yaz için marmariste rezervasyon yaptırdık. ordanda simiye geçelim diye düşündük.
tam bir planlama yapamadık daha. güzel bir şekilde araştırmak gerekiyor.
tekrar teşekkürler.

Rodossss harika bir adaydı :) çok güzel bir seçim.. Sisam adasını araştırıyorum bende bu yaz için. Denizi çok güzel gözüküyor, gidenlerde tavsiye etti M maviduvar1

Rodossss harika bir adaydı :) çok güzel bir seçim.. Sisam adasını araştırıyorum bende bu yaz için. Denizi çok güzel gözüküyor, gidenlerde tavsiye etti M maviduvar1
Rodos'a biz de bayıldık. Aslında biz sadece demiz aramıyoruz. Gezilecek yerleri de olsun istiyoruz.
Ben de sisama sıcak bakıyorum. Kuşadası'ndan seferler varmış.

Aynen hem deniz hem doğa hem tarih olmalı benim içinde sisam uyuyor aslında bunlara M maviduvar1
Merhaba
Bi karar verebildin mi
Eşim bu konularda bana oek yardımcı olmaz. Daha doğrusu ben kalk kutuplara gidiyoruz desem gelir.
İş bana bakıyor yani.
Deniz tatilinden çok tarih doğa güzelliği olan yerler arıyoruz.
Kos-santorini mi
Sisam mı
Simi mi karar veremedim bir türlü
Sen de durum nedir?

Kos'a uzun zaman ayırmayın bence.
3-4 kere gittim Kos'a. Kale'yi, meydanı, Hipokrat ağacını görürsünüz, merkez dışında birkaç yeri gezersiniz biter. Turistik anlamda çok fazla gezilecek yeri yok eğer deniz tatili düşünmüyorsanız.
Simi'ye de gittim. Simi'nin merkezindeki evler güzel ama bir gün sonra o manzaraya alışıyorsunuz, araba-motor kiralayıp merkez dışındaki yerlere gidebilirsiniz.
Benim en sevdiğim Rodos oldu. Bir daha adalara gidecek olsam Mikonos veya Santorini tercih ederdim. Kos'tan geçebiliyorsunuz sanırım.

Günaydın
Aslında çok Deniz tatili değil. Ben Rodos gibi bir yer arıyorum. Hem tarih olsun hem doğa güzelliği olsun.
Kos santorşni düşünüyorum ancak santoriniye feribotun varış saati gece yarısı. Bu korkutuyor. Gecenin bi yarısı varınca oteli filan Nasıl bulacağız.
Bu şekilde olursa kosa 2 gece ayırmayı planlıyorum.
Sisam veya meis de olabilir.
Önceki mesajlara baktım. Sen Sisam demişsin. Ne düşünüyorsun o ada ile ilgili

Sisam'ı ben demedim karışıklık oldu sanırım :)

Ben üç-dört kez Kos, birer kez Rodos ve Simi'ye gittim ama ikisi de Rodos'la kıyaslanmaz bence.

Sisam'ı ben demedim karışıklık oldu sanırım :)

Ben üç-dört kez Kos, birer kez Rodos ve Simi'ye gittim ama ikisi de Rodos'la kıyaslanmaz bence.
ay evet ben karıştırmışım. onu başka bir arkadaş yazmış.
simi nasıl peki. kaç gün kalmak gerekir. o ada hakkında bilgi verebilir misin.
sisam sanki rodosun tadını verecek gibi ama bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…