Türlü türlü alerjilerim ve Güneş kremi?

Pelinimben

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
6.055
7.342
398
Merhaba hanımlar yine sizden destek almaya geldim.Bir sürü alerjim var tuhaf tuhaf ve hayatı bana zindan eden.Tatile gitmemize var ama araştırma yapmaya başladım.Çünkü aldığım kremler duş jelleri güneş kremi vs bir çok şey çöp oluyor.Bu sene biraz araştırmalarım sonucunda sebamed markanın iyi olduğunu duydum kullanan varsa doğru mudur ?Veya bunun dışında yardımcı olabileceğiniz başka marka var mıdır?Birde esmer tenli sayılırım 50 faktör kullanmamın bir zararı olur mu?Sebamedin 30 faktörünü göz ucuyla bir kaç yere baktım yoktu hep 50 faktör var .Yardımcı olursanız sevirim.:KK9:

Ciddi alerji sorununuz varsa önce doktora görünmelisiniz bence.
Kozmetikler daha çok tetikleyebilir.
Dermokozmetikler kişiden kişiye göre değişir.
Sizin en güzeli doktor kontrolünde ilaç bazlı krem kullanmalısınız bence...

Solante kullanıyorum dışı kahverengi olanı. Yüzünüz akneli ise pembe olanını tercih ediyorlar. Güzel bir koruyucu. Yüzüm çilli biraz :) çiklerimi azalttı

ben sebamed 50+ kullanıyorum tabi şapkayla ama beyaz tenliyim zaten güneşe pek çıkmam. alerjim var memnunum sebamedden bayağı yoğun cildin kuruysa benim gibi kışın bile kullanabilirsin :KK51: ne yazıkki kışın bile en az 30 faktör sebamed kullanıyorum :işsiz:

Kimyasal değil de fiziksel koruma tercih edin.

Ayrıca 30 faktör üzeri tamamen gereksiz.

30 faktör sizi 2 saat koruyacaksa, 50 faktor 2 saat 10 dk koruyacak. 10 dk için 2 katı kimyasala mağruz kalıyorsunuz.

Ciddi alerji sorununuz varsa önce doktora görünmelisiniz bence.
Kozmetikler daha çok tetikleyebilir.
Dermokozmetikler kişiden kişiye göre değişir.
Sizin en güzeli doktor kontrolünde ilaç bazlı krem kullanmalısınız bence...
İnanın bıktım artık sürekli doktora gitmekten yeni doktorlar bulmaktan.Sürünce beni kaşındırmasın yeter zaten kaşıntı yaparsa anlıyorum

ben sebamed 50+ kullanıyorum tabi şapkayla ama beyaz tenliyim zaten güneşe pek çıkmam. alerjim var memnunum sebamedden bayağı yoğun cildin kuruysa benim gibi kışın bile kullanabilirsin :KK51: ne yazıkki kışın bile en az 30 faktör sebamed kullanıyorum :işsiz:
Evet kuru cildim kaşıntı falan yapmıyor değil mi?

30 faktör sizi 2 saat koruyacaksa, 50 faktor 2 saat 10 dk koruyacak. 10 dk için 2 katı kimyasala mağruz kalıyorsunuz.
O zaman 28 faktör almam yeterli olacaktır 50 ye hiç bakmayayım

Sebamed nemlendirici kullanmıştım yüzümde sivilceye neden oldu bnde koluma bacağıma kullanarak bitirdim.la roch posay sebamed bioderma ve daha çoğu eczane markası bnde alerjiye sebep oldu o yüzden bıraktım bu tip şeyleri güneş koruyucuda kullanmıyorum güneşin kendinden korunmaya çalışıyorum şimdilik daha iyiyim en azından cildim kabarmıyor sivilce yok daha iyiyim böyle

50 faktor gunesten daha iyi korur dusuncesi tamemen yanlis..bu faktorlerin artmasi,icindeki kimyasalin artmasi demek ki,bu da normali 3 saat koruyorsa,oteki 50 lik alti saat korumasi demek(!)
Sebamed 30 losyon kullaniyorum yillardir memnunum..kullandigim diger bir kac marka,yuzumde agirlik ve yaglilik hissi birakti.oneririm sebamedin tum urunlerini,memnun kalirsiniz.

Ne yazıkki bazılarımız için farklı işliyor o prosedür 30 faktöre güvenip çıktığımda akşam silverdin ve anestol karışımını sıvadım kendime :KK61:

Merhaba hanımlar yine sizden destek almaya geldim.Bir sürü alerjim var tuhaf tuhaf ve hayatı bana zindan eden.Tatile gitmemize var ama araştırma yapmaya başladım.Çünkü aldığım kremler duş jelleri güneş kremi vs bir çok şey çöp oluyor.Bu sene biraz araştırmalarım sonucunda sebamed markanın iyi olduğunu duydum kullanan varsa doğru mudur ?Veya bunun dışında yardımcı olabileceğiniz başka marka var mıdır?Birde esmer tenli sayılırım 50 faktör kullanmamın bir zararı olur mu?Sebamedin 30 faktörünü göz ucuyla bir kaç yere baktım yoktu hep 50 faktör var .Yardımcı olursanız sevirim.:KK9:
Hiç birşey kullanmana gerek yok.
Gölgede ve kontrollü şekilde giyinip yüzerken sorun çıkmaz. Güneş koruyucu diye verilen satılan her kareden nefret ediyorum.
Zaten kullanamam da alerjik var tüm vücudum kırmızı benekli olur. Krem sürüyorum rahat ediyorum.
Ayrıca d vitamini alımını da kremler engellediği için kkremlerden 2,kat nefret diyorum.

50 faktor gunesten daha iyi korur dusuncesi tamemen yanlis..bu faktorlerin artmasi,icindeki kimyasalin artmasi demek ki,bu da normali 3 saat koruyorsa,oteki 50 lik alti saat korumasi demek(!)
Sebamed 30 losyon kullaniyorum yillardir memnunum..kullandigim diger bir kac marka,yuzumde agirlik ve yaglilik hissi birakti.oneririm sebamedin tum urunlerini,memnun kalirsiniz.
Bende o ağırlık vıcık vıcık yağ bıraksın istemiyorum .Birde sivilcelerim olmasın

Arkadaşım sebamed in içinde bu makyaj bazlarinda olan neydi suan aklıma gelmedi ondan varmış bu yüzü pürüzsüz pudralı gbi göstermesinin sebebi oymus bende 3 sene sebamed kullandm ama doktor bıraktırdi son zamanlarda sivilce yapmıştı zaten suan solante acnes ten çok memnunum(silikon smdi hatirladm)

Ne yazıkki bazılarımız için farklı işliyor o prosedür 30 faktöre güvenip çıktığımda akşam silverdin ve anestol karışımını sıvadım kendime :KK61:
Acaba kulladiginiz marka kotu ya da urun bozuk olabilir mi? Inanin cok okudum bunun uzerine, koruyuculugu artmaz deniyor, en fazla sureyi 10 /20 dk uzatir.
Ve tum gun gunes altinda iseniz 2 saatte bir yeniden surmek gerek.

O zaman 28 faktör almam yeterli olacaktır 50 ye hiç bakmayayım
Bence yeter, ama arkadaslarada tek muhalif ben olmusum. Siz kendiniz deneyip bulun isterseniz.

Ben normalde 30 factor diye biliyorum. Suya giriliyorsa 40 dk da bir, normal kullanimda 2 saatte bir yenilenmeli.

Denizden cikip kurulandiysaniz, hemen tekrar surulmeli.

Acaba kulladiginiz marka kotu ya da urun bozuk olabilir mi? Inanin cok okudum bunun uzerine, koruyuculugu artmaz deniyor, en fazla sureyi 10 /20 dk uzatir.
Ve tum gun gunes altinda iseniz 2 saatte bir yeniden surmek gerek.
Eminim tarihine bakmadan bişey alamayacak kadar hassas cildim ve evet çantamda taşıyıp terlediğimde bile tazeliyorum. Bu arada kimya mühendisiyim bende okudum ona güvendim ama olmadı kışın sıkıntı olmuyor ama yazın mümkün değil 30 faktörle çıkmam

Back
X