Merhabalar konunun uzerinden bayagi gecmis ama,dogum yaptiniz mi bebeginizin durumu nasil acaba?benim bebegm icin de bu dendi sizi merak ettimmerhaba geçmiş olsun sonucunuz belli oldu mu ben 26. haftadayım ve amniosentez sonucunda%3 oranında turner ile uyumlu hücre bulundu çok üzüldüm ikili testiniz ve ayrıntılı ultrasonunuz normalmiydi? bizim durumumuz doğumda kesinlik kazanacak mozaik turner olabilir dendi çok üzgünüm siz nasılsınız
Cok tesekkur ederim, cok sikintili bir.surec insallah sonuclarim da.temiz cikar,peki sizde nasil suphe edildi,benim.nifty testimin sonucunda geldiNihal Hanım merhaba. Bildiğim kadarıyla anlatayım. Bir ara kızımda olma şüphesi vardı o nedenle biraz araştırmıştım. Turner Sendromu olan çocuklar dış görüntüsünde (ayakta perde, boyunda kalınlık vs.) bunu belli ederler. Fakat, düşük derecede olanlar fark edilmeyebilir. Benim bir akrabamın kızında var mesela. Dışarıdan hiçbir şey anlaşılmıyor. Fakat ayak parmaklarında perde var ve yapı olarak kalın. 8-9 yaşlarındayken boyu kısa kalınca doktora götürdüler. Orada anlaşıldı. Maalesef bebek sahibi de olamıyorlar çünkü hiç yumurtası yok. Matematik gibi derslerde de başarılı olmaları zor. Benim tanıdığım bu kız büyüme hormonu aldı, ve şu anda üniversite mezunu. Zekası normal, insan içine karışabiliyor.
Bir de mozaik turner sendromu var. Bu nispeten daha iyi. Dış görünüşte sadece kısa boy ile fark edilebilir. (bu da büyüme hormonu ile çözülebilir) Zekada hiçbir sorun yok. Üstün zekalı bile olabilirler. Bebek sahibi olurken sorun yaşasalarda bebek sahibi olma ihtimalleri var. Hatta yabancı kaynaklarda bir bayanın hikayesini okumuştum. Kadın mozaik turner sendromlu olduğunu 3. bebeğine hamile kaldığında öğrenmişti.
Benim bildiklerim bu kadar. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim.
Anladimm cok.şükür Allah korusun.tum bebislerimizi,bende amniyosentez i.bekliyorum hayirlisiyla.inşallahBenim hamileliğim çok rahat geçti. Kızım doğdu. Sonra kardeş istedik. 5 kez hamile kaldım hepsi düştü. Emryolara yapılan testlerde kromozom bozukluğu tespit edildi. Dr lar bu kadar çok üst üste olunca ve kızımın boyu kısa olunca kromozom testi yaptırmamı istediler. Şükürler olsun ki bir şey çıkmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?