Tutturdu evlenecegim diye

26 yasindayim diye evde mi kalmis oluyorum ?
Ne kadar cirkin ithamlar.
Takilip kalmak degil bildiginiz vebal almak.

Ben de evlenmesin demedim. Okulu bitince dedim.
Tesekkurler.

Kesinlikle sonuna kadar haklısınız..
Kardesinizin üzülmesini istemiyor ve çoğu konuya ondan daha realist bakabiliyorsunuz..
Ben buradaki bazı kadınların mantiksizligini anlamıyorum zaten..
Insanın fikri neyse zikri de o olurmuş, sürekli fesatca düşünmeler, her sözü söylendiği gibi değil de anlamak istedikleri gibi anlamalar..
Entrika kraliçesi ne de çok maşallah..
Kardesinizle konuşun, elinizden geleni yapın
Gerisi de ona kalmış..
Inşallah hata yapmaz..

Bazi insanlar o kadar kirici ki.

Benim canim cigerim kardesim evlenecekmis de ben onu kiskanacak kadar gozu donmus bir ablaymisim.

Ne diyim, burda vebal almak kolay.
Burda yazip kalp kirmak kolay.
Buyuk konusmamak gerek bu hayatta.
Onlarin da evladi var,kardesi var, yegeni var.

Ben kardesimi baskilamiyorum. Anlatiyorum, evlenecekse evliligin sorumluluklarini da gercekleri de bilsin.

Yarin obur gun onun cani yandiginda ah canim erken evlenmissin ,once okulunu bitirseydin, anneni dinleseydin, adami iyi tanisaydin demeyecekler mi?

Zaten sonu icin hep hayirlisini diliyorum.

Cok tesekkur ederim.

Küçük yaşta evlenen ve evlenebileceğine inananlar üstüne alındı konuyu, o yüzden cevaplar böyle diye düşünüyorum. Siz haklısınız bence, anneniz rıza göstermek zorunda da değil. Çok istiyorsa sizi çiğneyip evlenecek başka yolu yok.

Evet ben anlayamadim. Erken evlilige laf etmis degilim
insanlar 21 de evlenemez de demedim.
O olgunluga sahip olanlar evlenir, mutlu da olur ama ben baska bir durumdan bahsediyorum.

Keske sadece ustlerine alarak erken evliligi savunmakla kalsalardi bana evde kalmis kiskanc abla demeye kadar vardi bu cirkinlik.

Tesekkur ederim.

Kardeşiniz internette mi tanıştı bu adamla nasıl güvenmiş anlamadım ya evliyse bunları düşünmüyor sanırım.

Sen burada yazanlara aldırış etme. Kardeşine de yaşayacağı güzel bir hayati olduğunu ve evlenmek için erken olduğunu öğret. Ablam bana boyle yaptı. Ben 20 yaşındayım. Ben de ayni düşüncelere kapıldım . Sevgilim benden büyük, beni beklemez, okulu döndürdüm gerekirse diyordum. Ablam beni vazgeçirdi şükürler olsun. Seni seven okulunu bekler dedi. Ablalarimjza çok görev dusuyor. Kardeşini bu yanlıştan vazgecir. Gezilecek görülecek çok yer var dedi ablam bana. Özgür bir kadın olacaksın sen dedi. Kendi paranın kazanıp gezceksin çocuk bakmayacaksin dedi. Buradaki insanlar seni yargılıyor ama ben seni anlıyorum ablam da ayni kaygıyı taşıdı . ve simdi şükürler olsun vazgecirmia diyorum. Sen de kardeşine bunu yap. Buradakilerin söylediği gibi evlenmek bi halt değil hele 21 yasında, 18 yasında .

Internetten tanismislar.

Bilmiyorum. Neden,nasil bu kadar inaniyor
Tanisalim dedik.
Tanisacagiz sevgilisiyle.
Bencede şimdilik suyuna gidin kabul etmiş gibi görünün karşı çıktığınızı anlamasın,yoksa siz haklısınız 21 yaş çok erken evlilik için üstelik okulunun bitmesine yıllar var siz de bu arada adamı araştırın bakalım nasıl birisiymiş.

Agzim açık hayretler içinde okudum. Siz burada 16 yaşındaki bir ÇOCUĞUN evliliğini mi savundunuz? Bu pedofili farkında misiniz ?

Guzel kardesim. Sen benim kardesimle yasit sayilirsin.
20 yasindasin ama surda bazi insanlarin gosteremedigi saygiyi ve empatiyi tum samimiyetinle gosterdin. ben sana, seni boyle yetistiren annene tesekkur ediyorum.

Ablan inan bunlari senin icin yapti,zaten biliyorsun.
Ablanin senden ne cikari olacak ki
Insallah senin icin en hayirlisi olur.

Ve evet benim amacim sevgilisinden ayirmak degil, madem seviyor 3 yil beklemek bu kadar zor olmamali.

Yanaklarindan opuyorum, sevgilerle.

Kimseyi ikna etme cabam yok.
Ben aciklama yaptim.
Yazik cok yazik sen evde kalmissin kardesini kiskaniyorsun da dediniz ya gercekten ben bisey diyemiyorum artik.

Boşverin Allah aşkına hiç uğraşmayın. Herkes kendi dediğini doğru kabul ediyor işte. Siz bu adamı tanımaya çalışın. Buluşun görüşün. Kardeşiniz netten tanıştıysa adamın nasıl sosyal medya hesabı yok onu anlamadım. Çok ilginç geldi. Dikkatli olun. Kimdir nedir belli değil. Tanımadığınız etmediğiniz adamla evlenmesine göz yummayacaksınız elbette

Haklisiniz. Cok tesekkur ederim.

Sosyal medya hesabindan degil de bir konusma sitesinden tanismislar.

Adama dair neyi biliyorsun diyorum ?
Anlattiklari var sadece.

Ailesiyle fotografini bile gormemis daha Allah askina.
Ne bileyim 1 yildir yasamina dair somut bir sey gormemis.

Tanisacagiz kesinlikle.

26 yasindayim diye evde mi kalmis oluyorum ?
Ne kadar cirkin ithamlar.
Takilip kalmak degil bildiginiz vebal almak.

Ben de evlenmesin demedim. Okulu bitince dedim.
Tesekkurler.
Bazen kadinlar kulubundeki kadinlari anlamiyorum. Siz kardesinizin gelecegi icin endiselenirken kadinlarimizin bu mantigina akil sir ermiyor. Bu yasta evlenmek marifet degil. Hangimiz ilk sevgilimizle evlendik. Her sevgilimizle evlenecegimizi sandik ama sonunda iyi ki evlenmemisiz dedik. Evlilik cok da matah birsey degil. Kariyerini yapsin, kendi ayaklari uzerinde kimseye muhtac olmadan dursun daha kimleri sever o gonul... ama iste o yastaki birine anlatamazsin bunlari. Ben olsam ergen psikolojisinden anlayan bir uzmanla gorusurdum..cunku su an ne derseniz o tersini yapacaktir. Baska bir yoldan gidip vazgecirmeniz gerekir diye dusunuyorum.

Cok tesekkur ederim anlayisiniz icin.

Burda ben kimseye erken evlenmek aman ne kotu demedim.
Ama yine de ben kiskanc evde kalmis kardesinin evliligi icime dert olmus abla oldum.

Aslinda anlatabiliyorum ama onun dediklerine o kadar inanmis ki.
Yoksa evlilik sorumlulugunu istemiyor.
Ama iste sevgilisi oyle olmayacak demis.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Lütfen bu yazdıklarımı kardeşine okut. Uzman dişhekimi ablası olarak tavsiyelerim. Kardeşin anladığım kadarıyla daha 2. Sınıfta. Sonraki senelerde stajlar başlayacak. Bir taraftan hasta yetiştirmeye çalışırken bir taraftan asistanların EGO’ları ile uğraşacak. Akşam pestili çıkmış vaziyette eve gelecek bu sefer teorik çalışması gerekecek. Millet bahar şenliklerimde eğlenirken oturup ders çalışacak. Hadi okul bitti sonra dağ gibi dus sınavı karşısına çıkacak. Üniversite sınavına çalıştığından kat kat fazlasına çalışıp uzmanlık kazanması lazım. Artık bitti pratisyen diş Hekimliği. Evlilik işte ancak uzmanlık kazandıktan sonra olabilir. Kardeşin için hayat toz pembe akşam pestil vaziyetinde eve gelecek varsaysın ki hiç iş yapmadı ki mümkün değil en kötü adam sevişmek isteyecek. Ayrıca sadece adamın alacağı 3 kuruş para ile ne eve hizmetçi tutabilirler ne de rahat yaşayabilirler. Arkadaşları sinema tiyatro kongre sempozyum gezerken senin kardeş ay sonunu getirmeyi düşünecek. Ayrıca yurdun her mahallesinde üniversite olduğu için herkes üniversite mezunu ve diş hekimliği okumakla bir tutuyorlar kendilerini. Bak evliliği savunanların hiç biri çalışmıyor neden küçük çocuk bahanesi. Aylık 8 bine iş bulsalar koşa koşa çalışmaya giderler. Kısaca engel ol kardeşine git dişhekimleri asistanları ile konuştur. Hayatını yakmasın. Gerekirse bana özelden de yazabilirsin

Hepimiz o laflara kandik. Masallardaki gibi degil gercek hayat. Opunce prense donucecegini sandiklarimiz evlenince kurbagaya donustu. Sevgilisi kendi hayaline onu da suruklemek istiyor. Belki de ailesiyle sorunlari var ayri eve cikmak icin evlilik yapmayi dusunuyor. Belki de o da gercekten evlenmek istiyor, bunlari bilemem. Ama bildigim tek sey var seven bekler. Seven adam sevdiginin istikbali icin ugrasir sabreder fedakarlik eder bekler. Seven sevdigi icin herseyi yapar.
Suan evlilik sorumlulugunu kaldirabilecek yasta degil kardesiniz. Evliligin evcilik oldugunu saniyor olabilir. Erkek arkadasiyla gorussun. Flort etsin. Ancak evlilik icin acele etmesinler. Karsi taraf baski yapiyorsa kardesinizin dusuncelerine saygi gostermiyor demektir bana gore. Boyle ise bu evlilik gerceklestiginde de hicbir zaman kardesinizin dusunceleri onemsenmeyecek demektir. O yuzden acele etmesin. Dusuncelerine saygi gostermeyen, isi aceleye getiren erkek arkadasinin da gazina gelmesin. Ben olsam bir psikolog ya da bir aile danismaniyla gorustururdum kardesimi.
Size evde kalmis diyen buradaki hanimlarimizi da takmayin. Siz ne oldugunuzu bildikten sonra bu laflarin sizi etkilemesine izin vermeyin.
Ben evlendigimde 30 yasinda idim. Evde de kalmadim. Kimse evde kalmiyor merak etmeyin. Ayrica karpuz muyuz biz mevsimimiz gececek. Bu arada 12 yil sonra da bosandim. Yani cok da matah birsey degil evlilik. Kimseye muhtac olmadan, kimsenin eline bakmadan, kendi ayaklarinin uzerinde durabilmek en guzeli. Bu arada gayet akli basinda, olgun birisiniz siz. Ne mutlu ki kardesiniz sizin gibi duyarli bir ablaya sahip...

Iyi ki yazdiniz, cok sevindim.
Siz beni cok iyi anlarsiniz, dis hekimlerinin ne kadar zorlu bir egitime tabi tutuldugunu ,bittikten sonra ne kadar zorlu yoldan gectiklerini biliyorum.

Simdi sadece ogrenci ve su anda bile cok zorlaniyor. Hayat toz pembe, eve gelince esinin ondan hic beklentisi olmayacakmis.

Keske her sey o kadar basit olsaydi.

Bana yazdiginiz icin cok tesekkur ederim

Ozelden yazacagim size.

Cidden tüm sayfaları okumadım da 21 yaşında reşit, sen kardeşinin erken evlenmesini kıskanıyorsun gibi
yorumlar geldi mi sahiden?
Hangi akla hizmet yazıyor bunu yazan?
Cidden evli biri falan mı bunu yazan?

Tüm sorumluluk bende olacak, sen hiç bir iş yapmayacaksın diyen herife cidden inanmışlar mı?
Bu hangi kafa?

Heee canım heeee...
Bize de prensesler gibi yaşatcam seni dediler.
Doğru da oldu hani , Külkedisi olduk o da prenses..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…