• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tutuk Arkadaşı Çözmek

yolakes

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2012
545
339
323
İstanbul
arkadaşlar merhaba ;
Bir erkek arkadaşım var kendisi aşırı derecede tutuk.

Yani şöyle buluşuyoruz mesela eline telefonu alıyor dalıyor sürekli birşeylere bakıyor bu artık günümüzde normal ama arkadaşa bu esnada soru soruyorum. 3-4 kere napıyosun diyorum mesela hiç duymuyor duysa da sallamıyor, cevap vermiyor vs vs. Bu bir kez olmadı defalarca oldu bu arada.

En basit kararları bile tek başına alamıyor. Örneğin birşey satın alacak ama basit fikir alınması gerekmeyen birşey onu bile bana soruyor ne alayım ?diye. Aşırı bir pasiflik var yani.

Ya da bir soru soruyorum abartmıyorum arkadaşlar aradan 1 saat geçse de o soruya cevap alamıyorum. Hani nereye gidelim ne yapmak istersin tarzı sorular bunlar. Zaten şuraya gidelim vs diye asla bir fikri olmuyor. Hep de ben şuraya gidelim buraya gidelim demek istemiyorum açıkçası biraz o konuşsun bulsun istiyorum.

Öte yandan bu arkadaşı çok senedir tanıyorum. En başta böyle değildi diye hatırlıyorum. Böyle bir sorun sonradan neden olur sizce ?

Ben kötü bir olay yaşadığını dayak, taciz vs gibi düşündüm ama öyle bir şey olmadığını söylüyor.
Eski kız arkadaşı da biraz hatta baya ezmiş kendine olan güvenini alıp götürmüş gibi geliyor. Bu olay beni biraz üzüyor açıkçası.. sizce ne yapmak gerekir ? Psikiyatriste gidiyor ama bence fayda görmüyor. Kendini geliştirmek adına da pek bir adım atmıyor hayatı iş ev arasında geçiyor. Kendisini dışarıdan görmediği için bu tutukluğun farkında da değil.
Çevrenizde böyle olup sonradan düzelen var mı ?
Sizce sebep nedir ne olabilir ?

Yani şöyle buluşuyoruz mesela eline telefonu alıyor dalıyor sürekli birşeylere bakıyor bu artık günümüzde normal ama arkadaşa bu esnada soru soruyorum. 3-4 kere napıyosun diyorum mesela hiç duymuyor duysa da sallamıyor, cevap vermiyor vs vs. Bu bir kez olmadı defalarca oldu bu arada.
Böyle biriyle buluşmazdım. Sizinle buluşmaktan konuşmaktan zevk almadığını gösterir. Başka ne hastalığı veya kişilik özelliği olursa olsun bu başlı başına açık bir ifadedir benim gözümde.

Böyle biriyle buluşmazdım. Sizinle buluşmaktan konuşmaktan zevk almadığını gösterir. Başka ne hastalığı veya kişilik özelliği olursa olsun bu başlı başına açık bir ifadedir benim gözümde.
Açıkçası bu da geldi aklıma. Ama kendisi buluşmak, görüşmek istiyor. Hatta az görüşmemizden şikayetçi. Ama bu sebeplerden ben de düşünmedim değil. Babası da diyormuş ayrıca benim bu dediklerimi. Bana has bir tavır değil yani.

Sevgiliniz mi arkadaşınız mı? Bence sırf çekingenlik değil sorunu dalgınlık. Sorulan sorulara cevap veremiyor ya da duymuyorsa ilgisini üzerinizde toplayamıyor demektir.

Sevgiliniz mi arkadaşınız mı? Bence sırf çekingenlik değil sorunu dalgınlık. Sorulan sorulara cevap veremiyor ya da duymuyorsa ilgisini üzerinizde toplayamıyor demektir.
Çekingenlik gibi değil zaten nasıl anlatsam ki tutukluk işte. Sevgilim kendisi. Her konuda her zaman böyle ailesi de aynı şeyi diyormuş. Garsonla vs iletişimdeyken de aynı şekilde zaten. Arkadaşlarımla tanıştırdım hepsi aynı şeyi söyledi. Böyle anlatımca dalgınlık gibi anlaşılıypr ama basit bir dalgınlıktan ötesi aslında.

Kaynana konusu olmadığı için mi kimse bakmıyor ?
İlahi ya :D

Valla konuda sevgiliden bahseder gibi değil de herhangi bir erkek arkadaştan bahsediyor gibisiniz. Ne kadardır birliktesiniz ?
Oda size öyle bi özen göstermiyor sanki.
Belki depresyonda, belki kafasını karıştıran bişey var ya da psikolojik başka bişey.

Esrar kullanıyor olabilir mi? Esrar kullananlarda bu tür algı yavaşlamaları sık görülüyor. Önceden böyle değildi diyorsunuz. Önceden bu kadar yakın değildiniz belki de farketmemişsinizdir. Ya da nörolojik ya da psikolojik bir problemi vardır. Bence açıkça konuşun. Çözüm arayın

İlahi ya :KK70:

Valla konuda sevgiliden bahseder gibi değil de herhangi bir erkek arkadaştan bahsediyor gibisiniz. Ne kadardır birliktesiniz ?
Oda size öyle bi özen göstermiyor sanki.
Belki depresyonda, belki kafasını karıştıran bişey var ya da psikolojik başka bişey.
Depresyonda olabilir sanırım. Bence hayatının iş ev arasında geçmesinden kaynaklanıyor. İş ev ge sürekli internette haber okumak. Başka birşey yapmıyor. Spora yazıl, kitap oku diyorum. Aklıma başka birşey gElmiyor. Psikiyatristte aynılarını söylemiş.

Esrar kullanıyor olabilir mi? Esrar kullananlarda bu tür algı yavaşlamaları sık görülüyor. Önceden böyle değildi diyorsunuz. Önceden bu kadar yakın değildiniz belki de farketmemişsinizdir. Ya da nörolojik ya da psikolojik bir problemi vardır. Bence açıkça konuşun. Çözüm arayın
Valla bilemedim şimdi hiç aklıma gelmemişti. Eskiden de yakındık evet kesinlikle böyle değildi hatta zekiydi bile.

Sorularinizi duymuyor algilamiyor.
Dalginlik cekingenlik.

Sizi sevdiginden eminseniz ciddi psikolojik sorunlari var bu adamin.

Resmen cevresiyle iletisimi kesmis kabuguna cekilmis gibi.

Psikolog psikiyatris devam etsin.

Siz de bakin duruma.

Gerekirse vaktinizi bosa harcamayin

Asosyallik sonradan olan birşey mi bilmiyorum
Olabilir mi acaba?

Sorularinizi duymuyor algilamiyor.
Dalginlik cekingenlik.

Sizi sevdiginden eminseniz ciddi psikolojik sorunlari var bu adamin.

Resmen cevresiyle iletisimi kesmis kabuguna cekilmis gibi.

Psikolog psikiyatris devam etsin.

Siz de bakin duruma.

Gerekirse vaktinizi bosa harcamayin
Kendisi çok sevdiğini söylüyor. Söylem tabi bilemeyiz gerçeği. Ben de ciddi psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum ama kendisi kabul etmiyor kendi kendine bu normal geliyor. Eski kız arkadaşı aşırı kıskançmış çevresinde bir arkadaş dahi bırakmamış gözlemlediğim kadarıyla. Ama kendisi de hiç bir arkadaşıyla iletişimi kısıtlamamış bunun yanısıra. Yani erkek arkadaşımı baskı altına almış kendisi özgür takılmış. Bu baskıya boyun eğmesi zaten tuhaf ama sonrasında yine bu şekilde kalmış olması da tuhaf.. benim de erkek arkadaşlarımla görüşmemi istemiyor mesela ona göre bir kızla erkek arkadaş olamazmış çünkü. Bu gibi sosyal problemleri çok aslında. Spora git diyorum orada bile ya başkasını bulursam diyor böyle tuhaf şeyleri var.

Back
X