Tutumlu Hatunlar Birikim İçin Önerileriniz?

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.672
5.299
Arkadaşlar, 3 senedir çalışıyorum. Bugüne kadar maddi yetersizlikten ve borçlardan dolayı hiç birikim yapamadım. Borçlarım azaldı ve durumum biraz rahatladı ve çok fazla rahata alışmadan elimdeki ekstraları biriktirmek istiyorum. Ama elimdeki paranın gelirin giderin hesabını yapmayı hiç beceremiyorum. Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz? Para mı ayırıyorsunuz? Altın mı alıyorsunuz? Döviz mi? Yani en mantıklı biriktirme yöntemi nedir?

para ayur bır hesap açıp kendıne orada bırıkım yap hatta bıreysel emeklılık dusunebılırsın ben ve esım öyle yapıyoruz devlette %25 yardım edıyor yatırdıgın paranın uzerıne

Ben güne girdim.Elime gelen kısmıyla hangisi düşükse ondan alırım.Misal geçen ay bendeydi gün gittim Euro aldım 2,65 ti kur.Şimdi 2,81.

Kontrollü harcama yapın
Kredi kartı kullanılıyorsa.. asla taksit yaptırmamalı. (ev eşyası haric beyaz eşya vs..)
Market alışverişine çıkarken. listesiz çıkmayın (çayı şekeri kuruyu toplu alın)
Kıyafete çok para harcamayın. (gerçekten ihtiyaçını varsa alın)
Gelir ne kadar. (aylık rutin giderler elek.su gibi şeyler bir kenara yazın) ona göre paranız artat zaten
Ama ucu ucuna yetiyorsa, arttırmak zor helede çocuk varsa

Ben de beceremiyorum kenarda 1 kuruş yok aylık elimize 10 bine yakın geçtiği halde... Bana da akıl verin bayanlar:KK43: minik bi ev alıp borca mi görsek diyoruz veya arsa dükkan ne biliyim yoksa kenara atacağımiz yok.. nerden ne almalı ne yapmalı.

Bu bireysel emeklilik olayı kalkacak diyorlar eşim de yatırıyor ama öyle birşey dedi geçen devlet katkısını geri mi alcakmis... öyle bisey

Arkadaşlar, 3 senedir çalışıyorum. Bugüne kadar maddi yetersizlikten ve borçlardan dolayı hiç birikim yapamadım. Borçlarım azaldı ve durumum biraz rahatladı ve çok fazla rahata alışmadan elimdeki ekstraları biriktirmek istiyorum. Ama elimdeki paranın gelirin giderin hesabını yapmayı hiç beceremiyorum. Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz? Para mı ayırıyorsunuz? Altın mı alıyorsunuz? Döviz mi? Yani en mantıklı biriktirme yöntemi nedir?

ayda 50 euro almaya başladık
100 tl de bireysel emekliliğime atıyorum.
gelecek aydan itibaren ayda 100 euro yapıcaz inş.

ben altın alıyorum , para olarak saklayamıyorum ama altın bozdurmak öyle kolay olmuyor, altında bence karlı yani

En iyi yatırım harcama yapmamak :) Mesela dışarda yeme, dışarda yedıklerınızı evde çok daha ucuza yiyebilirsin. sonra parayı bı kutunun ıcıne bile koysan birikim yaparsin

Bankada biriktirince aylık para kesiyolar ya hesaptan öyle yapmak istemiyorum. Maaş hesabımla aynı yerde de biriktirmek pek mantıklı gelmedi :KK43:

Bireysel emeklilik sistemine ben de baktım aslında baya. Bir kaç kişi çok mantıklı değil dedi paranın değeri düşüyor diye, uzun vadeli yatırımlar sonuçta.

Altınla mı devam etsem acaba...

ayda 50 euro almaya başladık
100 tl de bireysel emekliliğime atıyorum.
gelecek aydan itibaren ayda 100 euro yapıcaz inş.

evet BES ler çok güzel orayi para atin ve unutun devletinde katkısı var 6 yıl sonra fazlasıyla gerı alırsın oraya attıgın parayı unut gıtsın :)

Benim ve eşimin bireysel emekliliği var kredi kartlarına bağladık, her ay ordan farkına varmadan birikim yapıyoruz. Ayrıca her ay ortalama harcamamı biliyorum maaşım yatar yatmaz bir kısmını başka bankadaki hesabıma yatırıyorum bu sayede birikimler oluyor.

Önce harcama yapayım sonra birikim derseniz para biriktirmek zor, önce ayırın kenara parayı sonrasında harcayın.

ben altını çok mantıklı bulmuyorum uzun vadelide ancak kar edilebilir, ama ne zaman ihtiyacınız olacağı da belli olmaz dolar ve euro da bi nevi kumar gibi belki yükselir belki düşer 100 dolarda zarar etmezsin ama çok biriktiğini düşün kuruş oynamaları bile seni sıkıntıya sokabilir. mantıklı olan faiz getiren bi hesap açıp oraya aydan aya para atmak ve o hesabı unutmak.

giderlerimizin gelirlerimizden az olduğu bir zaman gelirse ben de böyle yapmayı düşünüyorum :KK70:

Ben de beceremiyorum kenarda 1 kuruş yok aylık elimize 10 bine yakın geçtiği halde... Bana da akıl verin bayanlar:KK43: minik bi ev alıp borca mi görsek diyoruz veya arsa dükkan ne biliyim yoksa kenara atacağımiz yok.. nerden ne almalı ne yapmalı.

Bu bireysel emeklilik olayı kalkacak diyorlar eşim de yatırıyor ama öyle birşey dedi geçen devlet katkısını geri mi alcakmis... öyle bisey
bireysel emeklilik kalkmıyor hayatım. hatta herkes ilerde bireysel emeklilik yaptıracak yasa ile...

X