- 10 Ağustos 2018
- 940
- 822
- 23
- 43
- Konu Sahibi Ogretmen1981
-
Ah ah kilik kıyafet konusunda ben cok savurganim.kendimi durdurmalıyım artık.yeni bir borca girecek durum yok artık.para anca yetiyor o parayla rahat edebilmek için ne yapabilirim nasıl daha tutumlu olabilirim onu soruyorum aslında.arabamizi da 2012 de sıfır almıştık.onunla idare ediyoruzİki tane kumbara biriktirin. Biri bozuk para kumbarası diğeri kağıt paralar için.
Kılık kıyafet alırken 3 kez düşünün . Almazsanız ne kaybedersiniz?
Elektrikleri gereksiz harcamayın. Suyu harcamayın . Yani diş fircalarken durmadan suyu akıtmayın.
Böyle böyle bir sürü yöntem bulabilirsiniz.
Bunlar da ise yaramazsa araba alın . Veya yeni küçük bir konut alın . Borca girin borcu ödeyin.
süpermiş iyi biriktirme yontemiValla para artsin da biriktireyim diye bi sey yok. Maaslar yatar yatmaz ikiniz de 200-300er lira ayirsaniz kar kardir.
Onun haricinde acilmayan kumbara kesinlikle oneririm. Biz sevgilimle aldik oyle bir kumbara her gun dukkandan cikan bozukluklari atiyoruz, hem gaza gelip elimize ne gecerse atmaya basladik. İlk zaman Uc haftada 300 lira birikmişti -dayanamadik actik da-
Simdi daha buyugunu aldik o da yariya kadar doldu bekliyoruz fullensin acicaz, boyle insan gaza geliyo icindekini merak ettiginden habire doldurasi geliyo valla
İcinden cikanla da altin yapip kenara koyuyoruz
3 ceyrek oldu boylece
Maaşınızı alır almaz hemen bir kısmını ayrı bir hesaba yatırın ve o parayı yok sayın. Diğer türlü ay sonunda koyarım diye düşünürseniz malesef olmuyorEsim de ben de ogretmeniz.aslinda maaşımız fena degil bence.ev borcu ödüyoruz ama.12 senelik evliyiz.aslinda en büyük sorunumuz hiiiic tutumlu olamadık.ben de tutumlu biri değilim ama eşim benden de savurgan.bu aralar ekonomi de baya kötü biliyorsunuz herşeye zam geliyor.ben baya korkmaya başladım.keske biraz birikim yapabilseydik.bizim gibi karı koca öğretmen olanlar çoktan ev borcunu bitirdi .Biz daha yeni başladık sayılır.nasil tutumlu olunur bana biraz tüyo verseniz.bunca yıl birşey yapamadık bari bundan sonra yapabilsek.bir de bu ara biraz dikkat edelim artik diyoruz ama bence beceremiyoruzsizden fikir almak istiyorum
Ah ah kilik kıyafet konusunda ben cok savurganim.kendimi durdurmalıyım artık.yeni bir borca girecek durum yok artık.para anca yetiyor o parayla rahat edebilmek için ne yapabilirim nasıl daha tutumlu olabilirim onu soruyorum aslında.arabamizi da 2012 de sıfır almıştık.onunla idare ediyoruz
Sanırım maaş alınır alınmaz kenara atılan para baya önemli bu çok önerildiMaaşınızı alır almaz hemen bir kısmını ayrı bir hesaba yatırın ve o parayı yok sayın. Diğer türlü ay sonunda koyarım diye düşünürseniz malesef olmuyor
Aslında tam olarak uyamasak da bunu uygulamalıyım ise yarar baya sagolunO zaman sadece 3 ay diyetine girin. Bu benim yöntemim. Hemen açıklıyorum .
3 ay boyunca zorunlu alışveriş dışında( ayakkabım yoktur 2.almam gereklidir yada montum eskimistir mecbur almam gerekir onun dışında ki şeyler yok ) hiçbir kilik kıyafet alınmayacak.
Maaş alındığında direk maaş dan 200 tl kenara para atılacak.
Hiçbir şekilde abur cubur alınmayacak ama alınmış gibi parası kumbaraya atılacak.
Kısa mesafeler de toplu taşıma veya araba kullanılmayacak yürünecek ama parası kumbaraya gidecek .
Evden suyu matarayla okula veya işe götürelecek dışarıdan su alınmayacak. Her gün 1 su bile alınsa ayda 30 tl yapar.
Umarım bunlar ise yarar.
Sadece 3 ay bunu yapınca deli para biriktirmiştim
evet bu dışarda yemek işi de vazgeçmemiz gereken bir ayrintiMesela ders ücretini kesinlikle çekme altın hesabına aktar.
O para yokmuş gibi davranın.
K.kartı kullanmamaya çalış.
Kıyafet alma.manken değiliz öğretmeniz
Ve dışarda yemek yeme zaten sağlıksız vs. diye düşün.(öyle zaten)
Ben de asla biriktirememEsim de ben de ogretmeniz.aslinda maaşımız fena degil bence.ev borcu ödüyoruz ama.12 senelik evliyiz.aslinda en büyük sorunumuz hiiiic tutumlu olamadık.ben de tutumlu biri değilim ama eşim benden de savurgan.bu aralar ekonomi de baya kötü biliyorsunuz herşeye zam geliyor.ben baya korkmaya başladım.keske biraz birikim yapabilseydik.bizim gibi karı koca öğretmen olanlar çoktan ev borcunu bitirdi .Biz daha yeni başladık sayılır.nasil tutumlu olunur bana biraz tüyo verseniz.bunca yıl birşey yapamadık bari bundan sonra yapabilsek.bir de bu ara biraz dikkat edelim artik diyoruz ama bence beceremiyoruzsizden fikir almak istiyorum
Bazı öğretmen arkadaşlarımın sanki on bin lira maaşı varmış gibi giyinmeye çalışmalarını anlamıyorum. Bu pahalilikta nasıl başarıyorsunuz? Kıyafete bu kadar para harcamak bana çok tuhaf geliyor. Ben ihtiyaç dışı birşey beğenirsem aklıma ayakkabisiz, montsuz çocukları getiriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?