Tutumlu olmak

Bazi ogretmenlen 15 bin aliyormus.
Nasil ve nerede bilmiyorum

Bir kere burda bi kiz atanamadim intihar edicem yazmisti. Cok gencsin ve memurluk tek yol degil canim baska islere bak intihar ne demek, ozelde de cok guzel is mkanlari var ben de diyetisyenim ama ascilik yapiyorum cunku maaslar ve haklar cok iyi, sen de gerekirse baska bir sey dusun demistim. Bir cok ogretmen 12 ve 15 bin gibi rakamlar yazdi. Tekrar dene ve ogretmen ol dediler.

O hangi öğretmenmiş ya
Devlette çalıştım full ekders belletmenlik kurs hepsini açıyordum ama hiç böyle paralar görmedim :)

Esim de ben de ogretmeniz.aslinda maaşımız fena degil bence.ev borcu ödüyoruz ama.12 senelik evliyiz.aslinda en büyük sorunumuz hiiiic tutumlu olamadık.ben de tutumlu biri değilim ama eşim benden de savurgan.bu aralar ekonomi de baya kötü biliyorsunuz herşeye zam geliyor.ben baya korkmaya başladım.keske biraz birikim yapabilseydik.bizim gibi karı koca öğretmen olanlar çoktan ev borcunu bitirdi .Biz daha yeni başladık sayılır.nasil tutumlu olunur bana biraz tüyo verseniz.bunca yıl birşey yapamadık bari bundan sonra yapabilsek.bir de bu ara biraz dikkat edelim artik diyoruz ama bence beceremiyoruz:işsiz:sizden fikir almak istiyorum :110:
kimi insan doğuştan tutumlu gibi :)) ben de bu yasa bir daha mi gelecegim mantigindaydim, dışarda yemek, tatil,giysi, canta vs bunlar epey para harcatıyor, sonra öğrendim ki birikim, maaşı aldigin gun oluyormus,maasi aldigin gun bütçe neyse atıyorum 100 lira veya 500 neyse artık. o kadar altin veya baska birikime koymak gerekiyormuş, gene de tam uygulamak zor gibi. her ay bir gider cikiyor malum

O hangi öğretmenmiş ya
Devlette çalıştım full ekders belletmenlik kurs hepsini açıyordum ama hiç böyle paralar görmedim :)

Spizella bir kisi yazsa neyse diyecektim ama kac kisi alintiladi, kac kisi de ozelden "sen ne diyorsun? Sen memurlugu kucuk mu goruyorsun biz bu kadar aliyoruz" diye mesaj atti.
Ben yabanci dil bilen garsona bile baslangicta 4500 veriyoruz en az 2 bin de tipbox alir yazmistim. Buna tepki olarak geldi sanirim.

Ama etrafimda hic 4-5 bin liralik hayat standartlarinin uzerinde yasayan ogretmen gormedim.

Spizella bir kisi yazsa neyse diyecektim ama kac kisi alintiladi, kac kisi de ozelden "sen ne diyorsun? Sen memurlugu kucuk mu goruyorsun biz bu kadar aliyoruz" diye mesaj atti.
Ben yabanci dil bilen garsona bile baslangicta 4500 veriyoruz en az 2 bin de tipbox alir yazmistim. Buna tepki olarak geldi sanirim.

Ama etrafimda hic 4-5 bin liralik hayat standartlarinin uzerinde yasayan ogretmen gormedim.

Valla öyleyse ben değerini bilememişim
Mesleğe döneyim bari :D
Demek özel dersleri falan varsa...

Demek ki kardesim bana maasi hakkinda yalan soyluyor :KK70:
İyi kazanan ogretmen vardir, bransi matematikse, ek derseri, kitap içerikleri, ozel dersleri falan varsa. Ama devletin duz ogretmeni o kadar almiyor.

Iradeli davranmak cok önemli tutum konusunda.Bi ara ben ayakkabilara takmistim ve girdigim ayakkabi magazasindan muhakkak begenecek bir ayakkabi bulup almaya kalkisiyordum esim cok uyardi beni tamam guzel sana da yakisir ama bir sürü ayakkabin var buna verecegin parayla farkli bisey al gibisinden..Zor da olsa kendimi engelledim..Biraz kendinizi frenleyin giyim kusam konularında basaraksiniz deneyin.Birde buzluga biseyler hazirlayip koyun okuldan gelince size kolaylik saglayacak yiyecekleri kisa bir sürede yaparsiniz bu da disardan yemeye hem engel oluyo hem de evden saglikli beslenmeyi sagliyor.Gezme tozma kismina bisey diyemiycem o önemli calisiyorsak gezeceğiz de ama onceden rezevasyon veya planlama yapmak gezileri ekonomiklestiriyor.Zaten ev birikimdir evinize yatiriyormussunuz kenara da üç beş atabilirseniz uzun vadede iyi olur paraniz çoğalır.

Para biriktirmek de gerçekten öğrenirlmesi gereken bir davranış maaşınızı aldığınızda ilk olarak birikim yapacağınız kısmı ayırın( bu miktar ne için biriktirdiğinize göre değişir) birikim için ayırdıktan sonra Kalanıyla geçinmeye çalışacaksınız. Bunun dışında ben daha iyi bir yol bilmiyorum, ben hep bunu yapıyorum çok bir şeyden de mahrum kalmıyorum. Bir de farkedeceksiniz ki ne kadar gereksiz küçük şeylere ne paralar gittiğini..

Burada ekonomi topiğinde okudum bir öğretmen arkadaş bir sınavda görevliydi ve o gün aldığı gözetmenlik parası eşimin afrindeki 1 günlük tazminatı ile aynıydı o 2 saat gözetmenlik yaptı mesela . Okuyunca çok şaşırıp sinirlenmiştim ki öyle para alan öğretmenler kesin vardır hiç şaşırmam

Bazi ogretmenlen 15 bin aliyormus.
Nasil ve nerede bilmiyorum

Bir kere burda bi kiz atanamadim intihar edicem yazmisti. Cok gencsin ve memurluk tek yol degil canim baska islere bak intihar ne demek, ozelde de cok guzel is mkanlari var ben de diyetisyenim ama ascilik yapiyorum cunku maaslar ve haklar cok iyi, sen de gerekirse baska bir sey dusun demistim. Bir cok ogretmen 12 ve 15 bin gibi rakamlar yazdi. Tekrar dene ve ogretmen ol dediler.
Deli gibi çalışırsan kazanırsın o parayı. Branşın talep gören bir branşsa özel derste çok iyi para var

O zaman sadece 3 ay diyetine girin. Bu benim yöntemim. Hemen açıklıyorum .

3 ay boyunca zorunlu alışveriş dışında( ayakkabım yoktur 2.almam gereklidir yada montum eskimistir mecbur almam gerekir onun dışında ki şeyler yok ) hiçbir kilik kıyafet alınmayacak.

Maaş alındığında direk maaş dan 200 tl kenara para atılacak.

Hiçbir şekilde abur cubur alınmayacak ama alınmış gibi parası kumbaraya atılacak.

Kısa mesafeler de toplu taşıma veya araba kullanılmayacak yürünecek ama parası kumbaraya gidecek .

Evden suyu matarayla okula veya işe götürelecek dışarıdan su alınmayacak. Her gün 1 su bile alınsa ayda 30 tl yapar.

Umarım bunlar ise yarar.

Sadece 3 ay bunu yapınca deli para biriktirmiştim

Gerçekten bu söylediklerin ciddi para birimi

Valla öyleyse ben değerini bilememişim
Mesleğe döneyim bari :KK70:
Demek özel dersleri falan varsa...
Benim bir öğretmenim vardı. Adam hem devlette çalışıyordu. Haftasonlari öğlene kadar dershanede, öğleden sonra dil kursunda, akşamları da özel ders veriyordu. Artık o kadar tutulmuştu ki böyle zengin iş adamlarına falan özel ders veriyordu. Sen hesapla ;)

her ay maaşımın bir kısmını bankaya atıyorum yoksa nereye gittigini bilmeden anlamadan hepsini harcamış oluyorum.elimde kalan, kira elektrik su araba yakıtı mutfak alışverişi ve kişisel ihtiyaçlar icin yetiyor.internetten alışverişi cok seviyorum ihtiyacım olmadığı halde aldığım şeyler olmaya başladı ve bu hic iyi birsey degil hem israf hem maddi zarar.bu konuda da kendimi dizginliyorum artık.etiketini sökmedigim kıyafetler var daha bundan sonra 1 sene kıyafet almayacağım dedim kendi kendime.mutfak alışverişini bim a101 den orada bulamadıklarımı da diğer büyük marketlerden alıyorum.her ay iki maaşı ortaya koyun.ev giderleri kişisel ihtiyaçlarınız için harcayacağınız parayı belirleyin geri kalanı atın bankaya.yoksa elinizde olunca ister istemez birşeyler alırsınız.

Esim de ben de ogretmeniz.aslinda maaşımız fena degil bence.ev borcu ödüyoruz ama.12 senelik evliyiz.aslinda en büyük sorunumuz hiiiic tutumlu olamadık.ben de tutumlu biri değilim ama eşim benden de savurgan.bu aralar ekonomi de baya kötü biliyorsunuz herşeye zam geliyor.ben baya korkmaya başladım.keske biraz birikim yapabilseydik.bizim gibi karı koca öğretmen olanlar çoktan ev borcunu bitirdi .Biz daha yeni başladık sayılır.nasil tutumlu olunur bana biraz tüyo verseniz.bunca yıl birşey yapamadık bari bundan sonra yapabilsek.bir de bu ara biraz dikkat edelim artik diyoruz ama bence beceremiyoruz:işsiz:sizden fikir almak istiyorum :110:
Evimde kumbaram var bütün bozuklar oraya gider.İyide para çıkıyo ordan.Her ay maaşınızdan bi gram altın alabilirsiniz bozdururken zarar olmuyo çok.Çevrenizde günler varsa onlara girebilirsiniz.Yada bankada altın hesabı açtırabilirsiniz.

Minimalist yaşam felsefesini araştırmanızı tavsiye ederim...çok faydasını göreceksiniz...

Burada ekonomi topiğinde okudum bir öğretmen arkadaş bir sınavda görevliydi ve o gün aldığı gözetmenlik parası eşimin afrindeki 1 günlük tazminatı ile aynıydı o 2 saat gözetmenlik yaptı mesela . Okuyunca çok şaşırıp sinirlenmiştim ki öyle para alan öğretmenler kesin vardır hiç şaşırmam
Öncelikle askerlerimize sonsuz saygı duyduğumu ve onlarla gurur duyduğumu belrtmek isterim yazacaklarım yanlıś anlaşılmasın maddi olarak cok daha fazlasını hakediyorlar vatan onlara emanet.Ama sizin öğretmenin aldığı gözetmenlik parasına sinirlenmenizi anlayamadım ne alaka.Bir doktorda yarim saatlik muayenede 500 lira alabiliyor veya bir psikolog..Karsilastirmak elbette olabilir ama sinirlenmek fazla ve gereksiz.Bir öğretmen olarak hakkimiz olanin altinda kazandigimizi düşünüyorum ama kalkip kendimi bir doktorla veya baska mesleklerle kiyaslamiyorum diyelim ki kiyasladim sinirlenmiyorum.Herkes hakettigi parayi kazansin kimse kimseye sinirlenmesin ve bir cok meslege degerli gozuyle bakalim kendi degerimizi kendimiz belirleyelim o almasin ben alayim veya o benden fazla aldilarla ugrasmak kadar gereksiz bisey yok.

Her maaş aldığınızda birer çeyrek alıp kenara koyabilirsiniz yada gram altın bir şeylere paranızı bağlayın yatırım yapın bazı insanlarda vardır cüzdanında 5 lira olsa sokar nereye harcasam bunu diye düşünüyor kenara koyuyum ihtiyacım olur diye düşünmez onuda harcar param yok bitti der borç ister hiç anlayamıyom böyle insanları

Karı koca ortalamanın üzerinde kazanan kişileriz.
Eşim sadece özel ders veren Matematik öğretmeni, hani 'öğretmen olup da nasıl çok kazanıyor?' Diye merak edilenlerden.
Özel okulda okuyan tek çocuğumuz var.
Birikim için her ikimiz de BES ödüyoruz.
Evin para idaresi eşimdedir çünkü o bana göre daha akıllıca harcama yapar ve yerine göre tutumludur.
Son ekonomik sarsıntı nedeniyle artık ben de biraz daha dikkat ediyorum.
Örneğin market alışverişine artık sadece nakitle gidip ihtiyaç dışında bir şey almıyorum. 'At sepete' devri bitti.
Her Cuma semtimizdeki Çağrı'da manav bölümünde halk günü oluyor, meyveyi ordan alıyoruz.
Pazar günü de yine semt pazarına gidip sebzemizi alıyoruz, pazardan meyve almıyorum.
Pazar dönüşü markete uğrayıp haftalık et,süt,yumurta vb alıyoruz. akşamına da en az iki çeşit sebze, bir çeşit et yemeği pişirip dolabıma koyuyorum. Bakliyat haşlayıp kıymamı kavurup onları da buzluğa atıyorum.
Bu şekilde hafta içi yemeklerim hazır oluyor ve dışarda yemek olayı azalıyor.
Temizlik malzemelerini de e-alışverişle daha ucuza alıyorum. Benim aklıma gelenler bunlar.

hergün gözetmenlik olmaz.maksimum ayda 2 kez gelır .seçim ,aöf sınavı,teog,ehliyet sınavı gbi.maksimum alınan ücret 150 diyelim.ekders full oldun .hafta sonu kurs versin .maksimum 5,6 bin ediyor.ysni 15 bin neymiş .özel ders varsa eyvallah.ama devletin öğretmeni imkansız onu alması

ayrıca kendim günlük bankanın uygulamasından altın alıp satıyorum.şükür günlük 50 tl kazandığım da oluyo 100 tl de.Allah bereket versin.parayı arttırıyorum bu şekil.para ölmüyor.işleymiş oluyorum

Back
X