Tutumlu olmak

Ogretmen1981

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
940
822
23
43
Esim de ben de ogretmeniz.aslinda maaşımız fena degil bence.ev borcu ödüyoruz ama.12 senelik evliyiz.aslinda en büyük sorunumuz hiiiic tutumlu olamadık.ben de tutumlu biri değilim ama eşim benden de savurgan.bu aralar ekonomi de baya kötü biliyorsunuz herşeye zam geliyor.ben baya korkmaya başladım.keske biraz birikim yapabilseydik.bizim gibi karı koca öğretmen olanlar çoktan ev borcunu bitirdi .Biz daha yeni başladık sayılır.nasil tutumlu olunur bana biraz tüyo verseniz.bunca yıl birşey yapamadık bari bundan sonra yapabilsek.bir de bu ara biraz dikkat edelim artik diyoruz ama bence beceremiyoruz:işsiz:sizden fikir almak istiyorum :110:

İki tane kumbara biriktirin. Biri bozuk para kumbarası diğeri kağıt paralar için.

Kılık kıyafet alırken 3 kez düşünün . Almazsanız ne kaybedersiniz?

Elektrikleri gereksiz harcamayın. Suyu harcamayın . Yani diş fircalarken durmadan suyu akıtmayın.

Böyle böyle bir sürü yöntem bulabilirsiniz.

Bunlar da ise yaramazsa araba alın . Veya yeni küçük bir konut alın . Borca girin borcu ödeyin.

Valla para artsin da biriktireyim diye bi sey yok. Maaslar yatar yatmaz ikiniz de 200-300er lira ayirsaniz kar kardir.
Onun haricinde acilmayan kumbara kesinlikle oneririm. Biz sevgilimle aldik oyle bir kumbara her gun dukkandan cikan bozukluklari atiyoruz, hem gaza gelip elimize ne gecerse atmaya basladik. İlk zaman Uc haftada 300 lira birikmişti -dayanamadik actik da-:KK53:
Simdi daha buyugunu aldik o da yariya kadar doldu bekliyoruz fullensin acicaz, boyle insan gaza geliyo icindekini merak ettiginden habire doldurasi geliyo valla:KK53:
İcinden cikanla da altin yapip kenara koyuyoruz
3 ceyrek oldu boylece

Sanki asgari ucret ve tek maas aliyormussunuz gibi maasinizin geri kalanina dokunmayin yokmus gibi davranin, o zaman nasil tutumlu oluyorsunuz siz de sasirirsiniz :KK53: insan ustu caba sarfediyoruz yani tutumlu olmak kelimesi yetersiz kalir :KK39:

İki tane kumbara biriktirin. Biri bozuk para kumbarası diğeri kağıt paralar için.

Kılık kıyafet alırken 3 kez düşünün . Almazsanız ne kaybedersiniz?

Elektrikleri gereksiz harcamayın. Suyu harcamayın . Yani diş fircalarken durmadan suyu akıtmayın.

Böyle böyle bir sürü yöntem bulabilirsiniz.

Bunlar da ise yaramazsa araba alın . Veya yeni küçük bir konut alın . Borca girin borcu ödeyin.
Ah ah kilik kıyafet konusunda ben cok savurganim.kendimi durdurmalıyım artık.yeni bir borca girecek durum yok artık.para anca yetiyor o parayla rahat edebilmek için ne yapabilirim nasıl daha tutumlu olabilirim onu soruyorum aslında.arabamizi da 2012 de sıfır almıştık.onunla idare ediyoruz

Valla para artsin da biriktireyim diye bi sey yok. Maaslar yatar yatmaz ikiniz de 200-300er lira ayirsaniz kar kardir.
Onun haricinde acilmayan kumbara kesinlikle oneririm. Biz sevgilimle aldik oyle bir kumbara her gun dukkandan cikan bozukluklari atiyoruz, hem gaza gelip elimize ne gecerse atmaya basladik. İlk zaman Uc haftada 300 lira birikmişti -dayanamadik actik da-:KK53:
Simdi daha buyugunu aldik o da yariya kadar doldu bekliyoruz fullensin acicaz, boyle insan gaza geliyo icindekini merak ettiginden habire doldurasi geliyo valla:KK53:
İcinden cikanla da altin yapip kenara koyuyoruz
3 ceyrek oldu boylece
süpermiş iyi biriktirme yontemi

Esim de ben de ogretmeniz.aslinda maaşımız fena degil bence.ev borcu ödüyoruz ama.12 senelik evliyiz.aslinda en büyük sorunumuz hiiiic tutumlu olamadık.ben de tutumlu biri değilim ama eşim benden de savurgan.bu aralar ekonomi de baya kötü biliyorsunuz herşeye zam geliyor.ben baya korkmaya başladım.keske biraz birikim yapabilseydik.bizim gibi karı koca öğretmen olanlar çoktan ev borcunu bitirdi .Biz daha yeni başladık sayılır.nasil tutumlu olunur bana biraz tüyo verseniz.bunca yıl birşey yapamadık bari bundan sonra yapabilsek.bir de bu ara biraz dikkat edelim artik diyoruz ama bence beceremiyoruz:işsiz:sizden fikir almak istiyorum :110:
Maaşınızı alır almaz hemen bir kısmını ayrı bir hesaba yatırın ve o parayı yok sayın. Diğer türlü ay sonunda koyarım diye düşünürseniz malesef olmuyor :(

Ah ah kilik kıyafet konusunda ben cok savurganim.kendimi durdurmalıyım artık.yeni bir borca girecek durum yok artık.para anca yetiyor o parayla rahat edebilmek için ne yapabilirim nasıl daha tutumlu olabilirim onu soruyorum aslında.arabamizi da 2012 de sıfır almıştık.onunla idare ediyoruz

O zaman sadece 3 ay diyetine girin. Bu benim yöntemim. Hemen açıklıyorum .

3 ay boyunca zorunlu alışveriş dışında( ayakkabım yoktur 2.almam gereklidir yada montum eskimistir mecbur almam gerekir onun dışında ki şeyler yok ) hiçbir kilik kıyafet alınmayacak.

Maaş alındığında direk maaş dan 200 tl kenara para atılacak.

Hiçbir şekilde abur cubur alınmayacak ama alınmış gibi parası kumbaraya atılacak.

Kısa mesafeler de toplu taşıma veya araba kullanılmayacak yürünecek ama parası kumbaraya gidecek .

Evden suyu matarayla okula veya işe götürelecek dışarıdan su alınmayacak. Her gün 1 su bile alınsa ayda 30 tl yapar.

Umarım bunlar ise yarar.

Sadece 3 ay bunu yapınca deli para biriktirmiştim

Mesela ders ücretini kesinlikle çekme altın hesabına aktar.
O para yokmuş gibi davranın.
K.kartı kullanmamaya çalış.
Kıyafet alma.manken değiliz öğretmeniz ;)
Ve dışarda yemek yeme zaten sağlıksız vs. diye düşün.(öyle zaten)

Maaşınızı alır almaz hemen bir kısmını ayrı bir hesaba yatırın ve o parayı yok sayın. Diğer türlü ay sonunda koyarım diye düşünürseniz malesef olmuyor :KK43:
Sanırım maaş alınır alınmaz kenara atılan para baya önemli bu çok önerildi
O zaman sadece 3 ay diyetine girin. Bu benim yöntemim. Hemen açıklıyorum .

3 ay boyunca zorunlu alışveriş dışında( ayakkabım yoktur 2.almam gereklidir yada montum eskimistir mecbur almam gerekir onun dışında ki şeyler yok ) hiçbir kilik kıyafet alınmayacak.

Maaş alındığında direk maaş dan 200 tl kenara para atılacak.

Hiçbir şekilde abur cubur alınmayacak ama alınmış gibi parası kumbaraya atılacak.

Kısa mesafeler de toplu taşıma veya araba kullanılmayacak yürünecek ama parası kumbaraya gidecek .

Evden suyu matarayla okula veya işe götürelecek dışarıdan su alınmayacak. Her gün 1 su bile alınsa ayda 30 tl yapar.

Umarım bunlar ise yarar.

Sadece 3 ay bunu yapınca deli para biriktirmiştim
Aslında tam olarak uyamasak da bunu uygulamalıyım ise yarar baya sagolun
Mesela ders ücretini kesinlikle çekme altın hesabına aktar.
O para yokmuş gibi davranın.
K.kartı kullanmamaya çalış.
Kıyafet alma.manken değiliz öğretmeniz :KK66:
Ve dışarda yemek yeme zaten sağlıksız vs. diye düşün.(öyle zaten)
evet bu dışarda yemek işi de vazgeçmemiz gereken bir ayrinti:işsiz:

Ev borcu oduyormusunuz saten, kenara neden ekstradan koymayi dusunuyorsunuz? Biz ev borcunu kapatik , sonra araba borcunu..Evimin mobilyalarını yenilemek istiyorum ama artık gına geldi birikim yapıpda bişiler almayı.. Artık kendimizede harcamak istiyoruz..

Bazıları para biriktiremedigi için bankadan kredi çekip kenara koyup, onu oduyormus . Hani ödemek zorunda ya . Bu da iyi bir yöntem gibi. Faiz de ödeniyor o arada ama mesela 20 bin çekip 20 ayda odesen , 2 yılda 20 bin biriktiremezsin gibi.. umarım anlatabilmisimdir

Ben de asla biriktiremem :KK43: elbiselere verdiğim parayla arabam çoktan olurdu :KK43: tutamıyorum kendimi ‍♀️ ki ihtiyaç varken arabaya; böyle davranmak büyük aptallık :KK43: sizin en azından arabanız da varmış.

Bazı öğretmen arkadaşlarımın sanki on bin lira maaşı varmış gibi giyinmeye çalışmalarını anlamıyorum. Bu pahalilikta nasıl başarıyorsunuz? Kıyafete bu kadar para harcamak bana çok tuhaf geliyor. Ben ihtiyaç dışı birşey beğenirsem aklıma ayakkabisiz, montsuz çocukları getiriyorum.

Maaşı alınca bir kısmını ayırmak gerçekten mantıklı.

Diyelim altın biriktirmek istiyorsun. 400 tl ayıracaksın da kuyumcuya gideceksin de tabi gidene kadar o 400 den tırtıklayacaksın arada, sonra altını alacaksın bir de onu saklamayı dert edeceksin.
Ben naptım altın hesabı açtım. Telefonumdaki mobil banka uygulamasından yönetiyorum. Altın almak için param olmasını beklemiyorum. 50 liralık bile altın alabiliyorum.
Altın hesabını kesinlikle tavsiye ederim.

Kumbaramız var. 2 kumbara, kızımın bankadan kumbara hesabı var, ona 50 kuruş ve altını atıyoruz. Büyüğe sadece 1 lira atıyoruz.

Enerji ve para tasarrufu konusuna da gelince şöyle şeyler yapılabilir

Mesela düdüklüde fasulye kaynatacaksın akşam için, hazır ocak çalışırken fazla kaynatıp kalanını buzluğa atabilirsin.

Fırında kırmızı biber közleyeceksin, gene fazla közleyip kalanını buzluğa atabilirsin.

Hem bir sonraki yemeğin pratik olur hem de Ocak fırın bir kere çalışmış olur.

Ben elektrikli su ısıtıcısı kullanıyorum. Mesela hayatta fazla su ısıtmam, sadece kullanacağımı ısıtırım.

Kıyafet alışverişi için de minimalist olmanı öneririm.

Tüm kıyafetlerini ortaya dök ve gör. Mesela eline bir gömlek al, bu gömleği en son ne zaman giydin? Şimdi mağazada bu gömleği görsen alır mısın? Gibi
Ayırdıklarını sat. Hem başkaları faydalansın hem eline 3-5 kuruş girsin.
Bu şeyi evdeki tüm tabak çanak havlu aksesuar kitap için yapabilirsin.

Minimalizm ile ilgili videolar izlemeni öneririm.

Aklıma gelenler bunlar

Hedef koyun kendinize her ay 5 gr altın alıcam 50 dolar alıcam 50 Euro alıcam gibi...

Kumbarada tl biriktirmeyin.
Elinize geçen parayı dönüştürün. Hem tl harcaması kolay hem de malum değeri düşüyor gittikçe

Bazı öğretmen arkadaşlarımın sanki on bin lira maaşı varmış gibi giyinmeye çalışmalarını anlamıyorum. Bu pahalilikta nasıl başarıyorsunuz? Kıyafete bu kadar para harcamak bana çok tuhaf geliyor. Ben ihtiyaç dışı birşey beğenirsem aklıma ayakkabisiz, montsuz çocukları getiriyorum.

Bazi ogretmenlen 15 bin aliyormus.
Nasil ve nerede bilmiyorum

Bir kere burda bi kiz atanamadim intihar edicem yazmisti. Cok gencsin ve memurluk tek yol degil canim baska islere bak intihar ne demek, ozelde de cok guzel is mkanlari var ben de diyetisyenim ama ascilik yapiyorum cunku maaslar ve haklar cok iyi, sen de gerekirse baska bir sey dusun demistim. Bir cok ogretmen 12 ve 15 bin gibi rakamlar yazdi. Tekrar dene ve ogretmen ol dediler.

Back
X