Tutumlu olmak

Öncelikle askerlerimize sonsuz saygı duyduğumu ve onlarla gurur duyduğumu belrtmek isterim yazacaklarım yanlıś anlaşılmasın maddi olarak cok daha fazlasını hakediyorlar vatan onlara emanet.Ama sizin öğretmenin aldığı gözetmenlik parasına sinirlenmenizi anlayamadım ne alaka.Bir doktorda yarim saatlik muayenede 500 lira alabiliyor veya bir psikolog..Karsilastirmak elbette olabilir ama sinirlenmek fazla ve gereksiz.Bir öğretmen olarak hakkimiz olanin altinda kazandigimizi düşünüyorum ama kalkip kendimi bir doktorla veya baska mesleklerle kiyaslamiyorum diyelim ki kiyasladim sinirlenmiyorum.Herkes hakettigi parayi kazansin kimse kimseye sinirlenmesin ve bir cok meslege degerli gozuyle bakalim kendi degerimizi kendimiz belirleyelim o almasin ben alayim veya o benden fazla aldilarla ugrasmak kadar gereksiz bisey yok.
Bir öğretmenin 3 saat gözetmenlik yaptığı sınav ile bir askerin afrinde bir gün bombaların altında aynı parayı alması sizce ne kadar adil sizce ?

Bir öğretmenin 3 saat gözetmenlik yaptığı sınav ile bir askerin afrinde bir gün bombaların altında aynı parayı alması sizce ne kadar adil sizce ?
Öğretmen yaptığı isin karşılığında bir bedel alır sinav gozetmenliginde de uygun bir rakam aliyor bence.Askerlere daha fazlasini versinler ama öğretmen de ucuz iş yapmaz ve yapmalı dusuncesi de cok saçma olur.Bombalar konusu bambaska bir konu size cevap verecegim diye vatanimizi emanet ettigimiz askerler adina yanlis bir cümle kurmak istemem.Ama öğretmen ne alirsa alsin bunun birilerini sinirlendirmesinden bir öğretmen olarak rahatsizlik duydum ve o yuzden yazdım.sevgiler..

Öğretmen yaptığı isin karşılığında bir bedel alır sinav gozetmenliginde de uygun bir rakam aliyor bence.Askerlere daha fazlasini versinler ama öğretmen de ucuz iş yapmaz ve yapmalı dusuncesi de cok saçma olur.Bombalar konusu bambaska bir konu size cevap verecegim diye vatanimizi emanet ettigimiz askerler adina yanlis bir cümle kurmak istemem.Ama öğretmen ne alirsa alsin bunun birilerini sinirlendirmesinden bir öğretmen olarak rahatsizlik duydum ve o yuzden yazdım.sevgiler..
Ya askerlere haksızlık yapılıyor ya öğretmenlere fazla veriliyor bilemiyorum artık herneyse

ayrıca kendim günlük bankanın uygulamasından altın alıp satıyorum.şükür günlük 50 tl kazandığım da oluyo 100 tl de.Allah bereket versin.parayı arttırıyorum bu şekil.para ölmüyor.işleymiş oluyorum
Hangi banka ve nasil yapiyorsunuz?

Konu sahibi bencede giderlerinize gore , ceyrek veya yarim altin alin.
Bozuk paralar icinde kumbara yapin en az 1 tl atin.onuda ayda bir tumleyin

Hangi banka ve nasil yapiyorsunuz?

Konu sahibi bencede giderlerinize gore , ceyrek veya yarim altin alin.
Bozuk paralar icinde kumbara yapin en az 1 tl atin.onuda ayda bir tumleyin
canım maaşımı aldıgım bankadan açmıltım yıllar önce.önce bankaya gidiyordunuz.altın hesabı açtırıyorsunuz.daha sonra halkbank diyolog şifresi ve internet bankacılıgı şifresı edınıyorsunuz.ben halkbankı arıyarak müsterı hızmetlerınden edinmiştim.ama şubeden de oluyo sanırım artık .bankaya gittiğnizde altın hesabı açtırırken sorun görevli kişiye.ben internet bankacılıgı kullanmak istiyorum diye.onlar yardımcı olacak

onu o şekil düşünürseniz olmaz ama.afrindekk askerlerımız. nato birliği degıl.günlük almazlar .aylık maasından harıc ücret alıyorlar aylık ama.asker eşi olarak tamam ama kendımde ögretmenım .her meslek kendı içinde degerlendırılmeli bence

onu o şekil düşünürseniz olmaz ama.afrindekk askerlerımız. nato birliği degıl.günlük almazlar .aylık maasından harıc ücret alıyorlar aylık ama.asker eşi olarak tamam ama kendımde ögretmenım .her meslek kendı içinde degerlendırılmeli bence
Neyi nasıl aldığımızı biliyorum ben merak etmeyin siz

no problem.kıyas yapmayalım lütfen.benim eşimde afrini gören insan .neyin ne olduğunun gayet farkındayım
Gördüyse sorun yok neler olduğunu hangi şartlarda çalışıldığını herşeyi biliyorsunuz :KK48:

tabiki canım.ama şu ülkede birazda şükretmek lazım askerler az almıyor öğretmenlerde çok almıyor .

Burada ekonomi topiğinde okudum bir öğretmen arkadaş bir sınavda görevliydi ve o gün aldığı gözetmenlik parası eşimin afrindeki 1 günlük tazminatı ile aynıydı o 2 saat gözetmenlik yaptı mesela . Okuyunca çok şaşırıp sinirlenmiştim ki öyle para alan öğretmenler kesin vardır hiç şaşırmam
Neden sinirlendiniz? Öğretmenin o kadar ücret almasına mı eşinizin afrinde o kadar düşük tazminat almasına mı?

Esim de ben de ogretmeniz.aslinda maaşımız fena degil bence.ev borcu ödüyoruz ama.12 senelik evliyiz.aslinda en büyük sorunumuz hiiiic tutumlu olamadık.ben de tutumlu biri değilim ama eşim benden de savurgan.bu aralar ekonomi de baya kötü biliyorsunuz herşeye zam geliyor.ben baya korkmaya başladım.keske biraz birikim yapabilseydik.bizim gibi karı koca öğretmen olanlar çoktan ev borcunu bitirdi .Biz daha yeni başladık sayılır.nasil tutumlu olunur bana biraz tüyo verseniz.bunca yıl birşey yapamadık bari bundan sonra yapabilsek.bir de bu ara biraz dikkat edelim artik diyoruz ama bence beceremiyoruz:işsiz:sizden fikir almak istiyorum :110:
Öncelikle yaptığınz harcamaları belirleyip not etmenizi tavsiye ederim. Sonrada her ay bunu kaydedip limiti ortalama makul bişeye sabitlemenizi. Ayrıca kendinize özel ayrı bir bütçe belirleyp üstüne çıkmamayı. Mesela ayda 5 kez dışardan yemek yicez diyip 400 ona ayırıp üstüne çıkmamanızı tavsiye ederim. Yada 1000 lira kenara koncak onu unutcaz deyip ilk o parayı ayrmanızı tavsye edeblrö

Neden sinirlendiniz? Öğretmenin o kadar ücret almasına mı eşinizin afrinde o kadar düşük tazminat almasına mı?
Belki öğretmen için o ücret uygun olabilir ama askere oradaki tazminat hiç uygun değil ikisinin aynı kefeye koyulmasına tabiki. Yoksa öğretmende belirli bir emek veriyor . Aldığı ücret beni hiç ilgilendirmez

tabiki canım.ama şu ülkede birazda şükretmek lazım askerler az almıyor öğretmenlerde çok almıyor .
Allah’a şükür biz eşimle hep şükür ediyoruz onda problem yok . Sadece bu durum yani ikisinin o an aynı kefeye koyup aynı ücretin verilmesi bana adaletsizce geliyor .

Allah’a şükür biz eşimle hep şükür ediyoruz onda problem yok . Sadece bu durum yani ikisinin o an aynı kefeye koyup aynı ücretin verilmesi bana adaletsizce geliyor .
canım askerle o tazminatı bir ay yada kaç aysa aralıksız alıyor ama öğretmen o dediğin gözetmenliği senede 2 yada 3 kez göruyor.

canım askerle o tazminatı bir ay yada kaç aysa aralıksız alıyor ama öğretmen o dediğin gözetmenliği senede 2 yada 3 kez göruyor.
Orası öyle ama ilk duyduğum zaman çok şaşırmıştım ve anlamsız gelmişti

Back
X