• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi 3 yaş

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Bugün 6. gün ...

Sanırım bu işi hallettik biz .İki gün öncesine göre ne kadar yol aldık :21:

Sabah yine kuru uyandı .

Hemen anneciğim gel önce çişimizi yapalım dedim , oturdu ama yapmadı .

Çok erken uyanmıştı , biraz yatağa aldım boğuşalım diye :27:

Baktım , çişim geldi çişim geldi dedi ve gidene kadar hiç kaçırmadı .

Bu birinci fasıldı ve başarı ie geçti.

Kahvaltıdan sonra oyun oynuyorduk , yine koştu gitti , ikinici fasıl yine sızdırmasız ve başarılı .

Bir yarım saat sonra '' bu sefer kakayı haber verdi '' çok az yaptı ama devamı geleceği beli idi , kalktı .

Devamını yine 10 dakika sonra haber verdi .

Biraz öncede çizgi film izliyor ayakta , baktım bacaklarını çapraz yapmış , hem çizgi filmi izlemekten vazgeçemiyor hem de zor tutuyor artık:1:

Bakalım ne yapacak diye bilerek bekledim , olacakları göze aldım .

Çişim geldi diyerek koştu wc ye .

Yani şu saate kadar 3 çiş , 1,5 :37:kaka raporumuz hepsi kendi söylemesi ile adrese teslim oldu.

Artık mezun olabilirz sanırım :ssz:

ahretim epey sayfa geçmiş ya ben neden görmedim bunları :60:
çiş meselesini halledince pek uğramadım buraya ondan göremedim demekki :) geçenlerde sen bi bahsetmiştin geyikte, dur bi bakayım derken unutuverdim işte saftirikliğim tuttu demekki :)
şimdi tek tek okudum maceralarınızI :)
çok çabuk ve garantili yol almışsınız...maşallah :nazar::nazar:
aman nazar olmasın...gece bezlemediğine çok imrendim...napsam bende mi denesem bi yaa :31::31:
bir iki tane alez var onu sererim...mesele batırması değil zaten de, gece uyandığında saatlerce susmaz ağlaya ağlaya uyumaz birdaha diye korkuyorum..çünkü daha önce gece ilaç içirmem gerekiyordu saatli bi ilaçtı bi kaç sefer uyandırdığımda, öldü ağlamaktan..nazlandı sızlandı derken şimdi de kaldırsam gece pişman edermi beni diye düşünmüyor değilim??? napsam ki??
bu arada burak da süt içiyor yatmadan önce...ve gece biz mutlaka çay içeriz bitki çayı genelde..oda içer bol bol...
su zaten haddi hesabı yok cuk cuk içer :)
böyle bir gecenin hesabını sen düşün artık...göl...deniz.. :60:

çiş meselesini halledince pek uğramadım buraya ondan göremedim demekki :) geçenlerde sen bi bahsetmiştin geyikte, dur bi bakayım derken unutuverdim işte saftirikliğim tuttu demekki :)
aman nazar olmasın...gece bezlemediğine çok imrendim...napsam bende mi denesem bi yaa :31::31:
bir iki tane alez var onu sererim...mesele batırması değil zaten de, gece uyandığında saatlerce susmaz ağlaya ağlaya uyumaz birdaha diye korkuyorum..çünkü daha önce gece ilaç içirmem gerekiyordu saatli bi ilaçtı bi kaç sefer uyandırdığımda, öldü ağlamaktan..nazlandı sızlandı derken şimdi de kaldırsam gece pişman edermi beni diye düşünmüyor değilim??? napsam ki??
bu arada burak da süt içiyor yatmadan önce...ve gece biz mutlaka çay içeriz bitki çayı genelde..oda içer bol bol...

:52::52:Düşünmesem canım :9:

Arkadaşım yusufta bi o kadar içer , o sebeble iki kez kaldırıyorum .Hepsinde de yapmıyor tabii , hemen uyumak istiyor falan .

Ben gece bezi kaldırdım ama alıştırma kilodu var primanın bez gibi , ondan kullanıyorum . yani kıyafetine bile geçmiyor.

Yusuf kuru kalkıyor , o kilot hep temiz ,uyandırdığım için tabii.

Çocuk artk hiç bezlenmediğini kavrasın önemli bu . Madem o bezi bir kere berber kaldırıp attık , gece bezlersem aklı karışsın istemedim .

Arkadaşlar ben sayfama tamamen veda ediyorum :21::21::21:

Ne gece ne gündüz bez yok artık hayatımızda.Tam 7 günde hiç kazasız olarak zafere ulaştık .

Elbette oyuna dalınca , dışarıda wc ararken bazı kaçamaklar zaman zaman yaşanacaktır ama şimdilik durum :nazar:

İki gecedir kuru kalkıyor . Gece uyandırıyordum ilk günler ,şimdi kaldırıyorum , hayır anne çişim yok diyor kalkmak istemiyor , ona güvendiğimi göstermek için almıyorum yataktan , sonucu göze alıyorum .Ama henüz bir kaza yok .

Bu sabah 6 olmamıştı daha yanıma geldi , çişi gelmiş , hemen yapıp yatağa attı kendini , 1,5 saat daha uyudu .

Okuyan olursa yazayım , ben bu konuyu Yusuf tam 3 yaşında iken açmıştım , 3-4 gün dayanabilmiştim .Günlerce çiş , kaka temizlemiştim .Bir kez bile yapmamıştı ne lazımlığa ne tuvalete.O zamanlar bana dert etme bu kadar hangi çocuk bezli kalmış diyenlere , ahh gel sen bir de bana sor diyordum .
Yusuf sanki bu işi hiç öğrenemeyecek gibi geliyordu .
Aradan 7 ay geçti. Tekrar başladığımızda ilk gün feciydi .2 gün ilerleme , 3-4 de bazı kaçırmalar derken 6. günde gece bile çıkardık bezi.
Yeğenim 4,5 yaşında bırakmıştı , çok iyi hatırlıyorum .Yusuf yeni doğmuştu daha , o da yanında bezlenirdi.

Aklıma hep bu örnekleri getirdim , çevreye içim içimi yese de kulak tıkadım .

Anne / çocuk ilişkisinde çok önemli bir dönem bez bırakma .En ufak bir baskı ters tepebiliyor.

Ne gece ne gündüz bez yok artık hayatımızda.Tam 7 günde hiç kazasız olarak zafere ulaştık .

Elbette oyuna dalınca , dışarıda wc ararken bazı kaçamaklar zaman zaman yaşanacaktır ama şimdilik durum :nazar:

İki gecedir kuru kalkıyor . Gece uyandırıyordum ilk günler ,şimdi kaldırıyorum , hayır anne çişim yok diyor kalkmak istemiyor , ona güvendiğimi göstermek için almıyorum yataktan , sonucu göze alıyorum .Ama henüz bir kaza yok .

Bu sabah 6 olmamıştı daha yanıma geldi , çişi gelmiş , hemen yapıp yatağa attı kendini , 1,5 saat daha uyudu .

Okuyan olursa yazayım , ben bu konuyu Yusuf tam 3 yaşında iken açmıştım , 3-4 gün dayanabilmiştim .Günlerce çiş , kaka temizlemiştim .Bir kez bile yapmamıştı ne lazımlığa ne tuvalete.O zamanlar bana dert etme bu kadar hangi çocuk bezli kalmış diyenlere , ahh gel sen bir de bana sor diyordum .
Aradan 7 ay geçti. Tekrar başladığımızda ilk gün feciydi .2 gün ilerleme , 3-4 de bazı kaçırmalar derken 6. günde gece bile çıkardık bezi.
Yeğenim 4,5 yaşında bırakmıştı , çok iyi hatırlıyorum .Yusuf yeni doğmuştu daha , o da yanında bezlenirdi.

Anne / çocuk ilişkisinde çok önemli bir dönem bez bırakma .En ufak bir baskı ters tepebiliyor.
hadi geçmiş olsun ahretim maşallah nazardan saklasın...:nazar::nazar:
şükür bizde kurtulduk kaza falan öyle kayda değer derecede olmuyor...şükürler olsun...
tek sıkıntım gece bezliyorum ben....
bi süre böyle gidicem bakalım hayırlısı...
bu dönemi birlikte atlattığımıza sevindim :) aynı duyguları aynı dönemde paylaşmak çok güzeldi :)
senle herşey çok güzel....:16::16:
çişsiz kakasız günler dilerim :60:

hadi geçmiş olsun ahretim maşallah nazardan saklasın...:nazar::nazar:
şükür bizde kurtulduk kaza falan öyle kayda değer derecede olmuyor...şükürler olsun...
tek sıkıntım gece bezliyorum ben....
bi süre böyle gidicem bakalım hayırlısı...
bu dönemi birlikte atlattığımıza sevindim :) aynı duyguları aynı dönemde paylaşmak çok güzeldi :)
senle herşey çok güzel....:16::16:
çişsiz kakasız günler dilerim :60:

Evet gazelim yaa , belki de senden cesaret alıp tekrar başladım ama ne güzel , ne çabuk geçti şükürler olsun .:16:

Son dileğine bayıldım :1:

Biraz önce okudum burada , çok güzel alışıp sonra yeniden kaçıran çocuklar olmuş .Açıkcası bir acaba mı dedim ama onlar yaş itibarıyla erken alışmışlar , bizde öyle olacağını sanmam , koca kazık oldu yusuf :55:

Evet gazelim yaa , belki de senden cesaret alıp tekrar başladım ama ne güzel , ne çabuk geçti şükürler olsun .:16:

Son dileğine bayıldım :1:

Biraz önce okudum burada , çok güzel alışıp sonra yeniden kaçıran çocuklar olmuş .Açıkcası bir acaba mı dedim ama onlar yaş itibarıyla erken alışmışlar , bizde öyle olacağını sanmam , koca kazık oldu yusuf :55:

yok ausum sanmıyorum ya, yani inşallah olmaz öyle birşey...
18 aylıkken bile çişe alıştıranlar var mesela, erken olması hasebiyle oluyor öyle sonradan kaçırmalar sanıyorum...
dediğin gibi bizimkiler koca kazık oldular...
burak temmuz 21 de 3'ü bitirip 4'e girecek...
benim arkadaşların çocukları taa geçen yıl alıştılar mesela ama hala kaçırmalar oluyormuş..buraktan küçükler ikiside...
doktorlar da diyor zaten çok erken çişe alıştırmak iyi değilmiş..çünkü bebişlerin ellerinde olan birşey değilmiş..kaslar gelişmediği için ister istemez kaçırır diyor doktor...
boşver bizimki iyi oldu böyle...sağın solun lafından bıkmıştım iyice ama tıkadım kulaklarımı...erken yaşta başlayıp kaçırmalarla uğraşacağımıza, veya alıştırma süresi uzun olacağına, sıktık dişimizi büyüttük öyle alıştırdık..hemde bir hafta bile sürmedi ikimizinkide :)
iyi oldu iyi oldu boşver...:ssz::ssz::ssz:

maşallah ne kadar sevindim anlatamam. biz çiş konusunu çözdük ama kaka yapmaktan çok korkuyor, bir de onu atlatırsak inşallah biz de mezun olabiliriz :) hadi bakalım gözünüz aydın :16:

maşallah ne kadar sevindim anlatamam. biz çiş konusunu çözdük ama kaka yapmaktan çok korkuyor, bir de onu atlatırsak inşallah biz de mezun olabiliriz :) hadi bakalım gözünüz aydın :16:

Yahu nasıl oldu bende anlamadım , artık bezler iz yapıyordu yanlardan dar geliyordu :1:

Office canım , en kısa zamanda inşallah sende kurtulacaksın . Kaka yapmaktan genelde kabızlık yaşayan çocuklar korkuyor , var mı öyle bir sorunu ?

Yahu nasıl oldu bende anlamadım , artık bezler iz yapıyordu yanlardan dar geliyordu :1:

Office canım , en kısa zamanda inşallah sende kurtulacaksın . Kaka yapmaktan genelde kabızlık yaşayan çocuklar korkuyor , var mı öyle bir sorunu ?

tuvalete yapmak zorunda hissedince 3 gün bile kaka yapmadığı oldu aslında. bu aralar kabızlık sorunumuz var, uzun oturunca da sıkılıyor ve kalkıp bezine yapıyor bazen. nasıl olacak bilmiyorum ama sen çok moral oldun bana :16: inşallah bizde kolayca hallederiz çok utanıyorum kocaman oldu çocuk :1:

tuvalete yapmak zorunda hissedince 3 gün bile kaka yapmadığı oldu aslında. bu aralar kabızlık sorunumuz var, uzun oturunca da sıkılıyor ve kalkıp bezine yapıyor bazen. nasıl olacak bilmiyorum ama sen çok moral oldun bana :16: inşallah bizde kolayca hallederiz çok utanıyorum kocaman oldu çocuk :1:

Moral olayım diye yazıyorum zaten canım arkadaşım , 4 ay sonra 4 yaşını dolduracak . 2009 Ekim doğumlu .

2. ve 3. gündü sanırım yusufta hiç kaka yapmadı , bez olunca günde 2 , 3 kez yapan çocuk nasıl inatla tuttu.

Bende hiç müdahale etmedim . 3. gün pes etti o da . Şimdi lazımlıktayız ama birde oradan tuvalete alıştırma safhası var .

Amaaaaaaaaan hiç bitmez mi bu alıştırma işleri yahu :1:

En kısa zamanda senden de güzel haberler gelecek hissediyorum :34:

İlla ki başıma gelecek ama sancılı olmasın çok da yahu :27:
Teşekkür ederim, klozette son bulan bol tuvaletli günler dilerim size. :9::3:

HayyaL muhtemelen bir daha görmezsin bu yazdığımı ama içimde kalmasın yazayım , ne içten dilekte bulunmuşsun haftasına halettik olayı .

Bundan sonra konudan muzdarip her anneyi sana yollayacağım , iyi dilek ve temenniler için :1:

Maşaallah:nazar::46:Hayırlı olsun darısı başımıza inşaallah:16::16:

tuvalet egitimi sabır işi gerçekten benimde oglum 3 yaş dogum gününden 10 gün önce tuvalet egitimini çözüme ulaştırdık.uzmanlar önce kakasını ögretin diyorlar ama bizde tam tersi oldu çişini rahatlıkla yapıyordu kakası için bir hafta ugraştık.klozet kapagı istemedi direk klozete oturdu hiç lazımlıkta kullanmadık. kakayı ögretirken en az 15-20 dk oturtmamız gerekiyor.ben oyun, kitap okuma işine çok girmedim tuvalet neticede sadece ihtiyaclarımızı görmemiz için olan bir yer ilk etapta geceleri bezledim 10 gün kadar sonra onuda bıraktık gece 12 gibi kaldırıp çişini yaptırıyorum.vakti zamanı gelince bütün çocuklar ögrenecek tavsiyem telaşa kapılmadan sakinlik ve sabırla bu işi çözmek kolaylıklar diliyorum bütün annelere.

işte bizim sorunumuz tam bu. bütün gün su, su, su. akşam da meyve vs. hep sulu şeyler. kızım 40 aylık, 7 ay önce başlamıştık tuvalet eğitimine. önce gündüz yaptırıp gece bezledik. kış bitince de gece bezlemesini de bıraktık. başlarda 2 saatte bir kaldırıp tuvalete gidiyorduk, iyiydi ama son 1 aydır kalkma aralıkları önce 1 saate sonra da 45 dk.ya düştü. ve her kalkışında da çiş yapıyor. eğer ki 45 dk yı hadi bazen de 1 saati geçsin yatağa yapıyor. gece kalktığında uykusu açılmıyor, tuvalete kucakta gidiyor, klozete oturuyor, bu arada gözleri kapalı, yarı uyuyor, çişini yapıyor, sonra tekrar kucağa ve yatağa.
şimdi sebebi su diyeceğiz, çok içiyor diye. ama çocuk bu içme desen anlamaz, susadım diyor içiyor. toplasak günde 3 lt falan içiyordur.
gece kalkmasından geçtim, gündüz bile çok nadirdir 3 saat tuvalete gitmeden durduğu. acaba fizyolojik bir problem mi vardır? mesaneyi tam boşaltamıyor da sadece kanallardakini boşaltıyor sanki. sonra yine tuvalete.
nasıl çözeceğiz bu durumu?

tuvalet egitimi sabır işi gerçekten benimde oglum 3 yaş dogum gününden 10 gün önce tuvalet egitimini çözüme ulaştırdık.uzmanlar önce kakasını ögretin diyorlar ama bizde tam tersi oldu çişini rahatlıkla yapıyordu kakası için bir hafta ugraştık.klozet kapagı istemedi direk klozete oturdu hiç lazımlıkta kullanmadık. kakayı ögretirken en az 15-20 dk oturtmamız gerekiyor.ben oyun, kitap okuma işine çok girmedim tuvalet neticede sadece ihtiyaclarımızı görmemiz için olan bir yer ilk etapta geceleri bezledim 10 gün kadar sonra onuda bıraktık gece 12 gibi kaldırıp çişini yaptırıyorum.vakti zamanı gelince bütün çocuklar ögrenecek tavsiyem telaşa kapılmadan sakinlik ve sabırla bu işi çözmek kolaylıklar diliyorum bütün annelere.

ya inşallah. haftaya memlekete gideceğiz, kendi evimizde sorun değil de orda burda akrabaların evinde çok zor olacak. Allah yardımcımız olsun.

gecelerı de bezlemeyı bırakan arkadaslar cocugunuz yatmadan kac saat once karnını doyuruyor yahut sut ıstemıyor mu? benımkı karnı ne kadar tok olursa olsun 2 bıberon sut ıcmeden mumkunatı yok uyumuyor ee halıyle bezı dolu uyanıyor ama gece hıc uyanmıyor bı kez ıcırmeden yatırayım dedım yarım saatte bır mızıldanıp durdu bırkac saat sonra artık uyanıp haykıra haykıra agladı sut ıstıyom dıyeee goren de cocugu ac yatırdık sanacak :S nasıl cozume kavusturdunuz bu ısı?

gecelerı de bezlemeyı bırakan arkadaslar cocugunuz yatmadan kac saat once karnını doyuruyor yahut sut ıstemıyor mu? benımkı karnı ne kadar tok olursa olsun 2 bıberon sut ıcmeden mumkunatı yok uyumuyor ee halıyle bezı dolu uyanıyor ama gece hıc uyanmıyor bı kez ıcırmeden yatırayım dedım yarım saatte bır mızıldanıp durdu bırkac saat sonra artık uyanıp haykıra haykıra agladı sut ıstıyom dıyeee goren de cocugu ac yatırdık sanacak :S nasıl cozume kavusturdunuz bu ısı?

slm
çok şükür bu sorunu aştık hala eksikliklerimiz olsada....
bizimde süt içmeden uyumazdı önce biberonu bırakmalısın
pepeli veya pipetli bardasğımız var onda içiyodu onlarda 300ml tuvalet eğitimimde önce bardağı küçülttüm baloncuklu mavi bi bardak var 200ml onda vermeye başladım baktım yatak ıslanıyo gene bu sefer içine yarıya kadar doldurdum artık öyle içiyo yemek te akşam yemeği bizimle yiyo 7-8 filan ama gece bağlamıyorum çıkardınmı tamamen biticek o .
gece 12de çiş yaptırıyorum uykulu uykulu tekrar yatıyo uyandırmıyorum yarı uyanık yani...
şuanda 1aydır filan hiç kaçırmadı saatlerce götürmesem bile tutuyor ama asla geldiğini söylemiyor 3saatte bir soruyorum çiş varmı kaka varmı yok diyo ama olsun donunu indiriyom hadiş yapta gel diyorum yapıp geliyor
sizce nasıl söylicek bu çocuk bunu

aussssssss hadi bize de bir aferin gelsin artık :46: dün öğlene kadar kakasını altına yapan oğluş, dün geceden itibaren artık tuvalete yapıyor onu da :46: yani hani derler ya, zamanı gelince kendisi söyler diye, evet söylüyor gerçekten. demek zamanı dün geceymiş dedik :27: bugün hiç kaçırmadı altına yine 1 kere tuvalete yaptı :52: inşallah böyle gider valla elim yüreğimde bekliyorum, inşallah bundan sonra da söyler :D darısı bütün arkadaşların başına :16:

aussssssss hadi bize de bir aferin gelsin artık :46: dün öğlene kadar kakasını altına yapan oğluş, dün geceden itibaren artık tuvalete yapıyor onu da :46: yani hani derler ya, zamanı gelince kendisi söyler diye, evet söylüyor gerçekten. demek zamanı dün geceymiş dedik :27: bugün hiç kaçırmadı altına yine 1 kere tuvalete yaptı :52: inşallah böyle gider valla elim yüreğimde bekliyorum, inşallah bundan sonra da söyler :D darısı bütün arkadaşların başına :16:

:46:aferim oğluşa:46:

Back
X