Tuvalet eğitimi çikmazindayim

Actigim ilk üç günde her yere işedi benim kizim.Allahtan yazliktaydık.12 gün sürdü.Koltuk örtülerini yikarken cep telefonumu makineye atmışim o derece.Bizim 2 gün sürdü diyen yazlik komsuları da cabası.Son care yarim saate bir lazimliga oturduk.Arada kacti 20 dakikada bir oturmaya başladı.13.gün altina yapmamaya başladı.Sık gidin tuvalete bnm nacizane tavsiyem.Çok çok sık.

Bugün sık götürdum ve ters tepti cidden kızım diyorum gitmek istemiyorum diyor daha ben bir şey demeden oysa ki ben tuvalet demeyeceğim

Benim kızımda 37 aylık.
Çişi tuvalete kakayı beze yapıyor.
Daha 2-3aydır tuvalete yapıyor çişini.
Neden bukadar problem yapılır bu tuvalet olayı anlamış değilim.
İllaki yapacak tuvalete zaten,ne kendinizi yorun ne de çocugunuzu.
Valla gece yapmadığı halde altını bezliyorum.
Ne yani 10yaşına kadar bez kullancak değil heralde illaki anne yeter dicek.
Lütfen hayatı zorlaştırmayalım kendimize.
Yeğenim 4yaşındaydı hala bezliyordu annesi kesinlikle gitmiyordu tuvalete. Aman yarabbim gitmedikleri doktor kalmadı.
5 yaşına doğru çocuk kendi anne istemiyorm artık bez büyüdüm ben dedi ,bırakış o bırakış.
5-6yaşına kadar tuvalet ile ilgili problemler yaşanabilir idrar kaçırma falanda buna dahil.

Problem yapmak değil ben gördüğüm gerilemenin sebebini anlamaya çalışıyorum belki yanlış yapıyorum tecrübelerden faydalanmak istiyorum
Seneye kreş gidecek kreşler almıyor biliyorsunuz öğrenmeden
Hazır olduğunu hissetmeden başlamazdım yoksa tabii ki sonsuza kadar bezli kalmayacak
Benim burda önemsediğim tek şey çocuğuma herhangi bir olumsuz etkisi olmadan süreci atlatmak çünkü her ebeveyn gibi özgüveni yüksek olsun istiyorum bunun için de tuvalet eğitimi önemli bir şey

Evet önemli ama sorun yapacak kadar değil.
Çünkü ısrar etmek bir işe yaramayacak.
O yine nezaman isterse ozaman hazır olacak.
Kendinizi hırpalamayın diye söylüyorum.
Ben mesela hiç eğitim falan aklıma gelmedi.
Bigün kızım ben büyüdüm tuvalete yapcam dedi.
Çişide kakayıda yaptı 5-10gün.
Sonra kakası gelince bezimi bağla demeye başladı.ben sadece ona doğru olanı herseferinde söylüyorum.annecim çişinide kakanıda tuvalete yapman gerek bizde öyle yapıyoruz ama yine de sen nasıl istersen diyorum.
Sürekli doğru olanı anlatın ama istemediği hiç birşeyi yaptırmayın.asıl özgüven problemi bu şekilde oluşur.

Sayfaya baktım fark etmeden o tarihlere uygun başlamışım zaten ama bir etkisi yok mu ki gerçi orda önce niyetlerin demiş ben henüz ögrendim bunu
Biraz enerji ve inanmakla alakalı elbette. Mesela saç kesim tarihlerinde kesip saçımın sağlıklı uzadığını hissettim ben. Bir dönem yıllarca ona göre tüylerimi aldım ve cidden azalmıştı.

Benim ikizlerim var birbirinden çok etkilenir ikizler derler,biri öğrenince diğeri de öğrenir istekli olur derler,yalan :) bir kızım 15 günde öğrendi çünkü diğerine bakıp yapmak istemiyordu,yapmak isteyen olumsuz örnekten etkilendi yoksa ilk 3 gün öğrenecek gibiydi..Diğeri öğrenemeyince bıraktım yaklaşık 1 ay hiç bahsetmedim sadece ikizine ödüller verdik alkışladık falan o zaman o da özendi birden çıkardı pijamasını tuvalete gitmek istedi ama tam 2 ay alaturkayı istedi ve ayakta yaptı kız çocuğu düşünün,bacaklar yıkamaktan çatladı,sonra klozeti denedik (baştan korkunç geliyordu ikisi de asla kabul etmiyordu o yüzden bide klozete alıştırma sürecimiz oldu) klozete de 10 günde falan anca alıştılar yani sık sık dediklerinizi yaşadım ama pes etmedim çünkü okul açılmadan halletmeliydim,bakıcılar zamanında açmazda pişik olur hasta olur aklım kalıt düşüncesi yüzünden hiç vazgeçmedim,24 aylıkken başladım biri 15 günde diğeri 1 ayda falan tam olarak öğrendi(öyle 3-5 günde öğrenme olayı bizim için hayaldi,büyük tuvalet olayı süreci uzattı,çişini yapar büyüğünü kiloda yapardı ) büyük sabır ve kararlılık lazım kolaylık diliyorum ..

Tuvalet olayını bu kadar büyütmeyin gözünüzde .Her çocuk farklı zamanlarda öğreniyor ama eninde sonunda öğreniyor .Hiç 4-5 yaşina gelip eğer ki sağlık problemi yoksa bez kullanan cocuga denk geldiniz mi ?

Çocuğa erken eğitim vermek inanın marifet değil sonrasında büyük sıkıntılar çıkabiliyor .Tuvalet eğitimi verilirken ailenin tutumu çok önemli burda yapılan hatalar çocuğun ileride davranışlarını etkileyebiliyor .(Ders kitaplarından hatırladığım hırsızlığa meyilli olabileceği ve cimri olabileceği )

Çocuk kendini hazır hissettiğinde ve üzerinde baskı kurmadiginiz zaman 7-10 gün arasında çözersiniz .

36 aylıkken başladık eğitime yaza denk geldiği için rahat oldu her yere yapıp üzerinde bile gezdi :) ama 1 haftada bitti hem gece hem gündüz ':) :)

Istemedii bir şeyi yapmıyorum ama bu eğitimde çok serbest kalmasi da iyi değil onu biliyorum
Gitmeyeceğim derse bir şekilde ilgisini çekmeye çalışıyorum
Söylüyorum biz yapıyoruz diyorum sevdiği çizgi film karakterlerini sayıyorum onlar yapıyor diyorum
Tek amacım kalıcı bir hasar birakmamak

Biraz enerji ve inanmakla alakalı elbette. Mesela saç kesim tarihlerinde kesip saçımın sağlıklı uzadığını hissettim ben. Bir dönem yıllarca ona göre tüylerimi aldım ve cidden azalmıştı.
Belki önceden bilsem daha iyi olurdu ama yine de sevindim fark etmeden o tarihlerde başladığıma
Sac kesimine de dikkat edeceğim

Reactions: Kuf
Ikiz olunca iki katı zor tabii ki
Sürekli altına yapıyor.burada yapmıyor
Burdan çıkıyoruz yapıyor
Bugün daha sakinim ama bir defa olsun tuvalete yapsa çok sevinecegim
Ilk gün yaptı sonra yok

Evet hepsini biliyorum eğitim derslerinden
Erken olması tabii ki marifet değil ama bence erken de değil yaza artık 39 aylık oluyor
Ben hazır olduğunu düşünüyorum inatlasiyor ama

Teo’nun kaka kitabı çok ilgisini çekmişti benim oğlumun. Siz de okuyun. Yüreklendiriyor çocukları

Sabır yahu bu ne acele :)
Çocuk bu zamanla öğrenecek nasılsa, bizler nasıl öğrenmişsek...

Çişini yaptığını b
Ama hazir olsa inatlasmamasi lazım değil mi ?39 ay geç bir ay değil üstelik .
Çişini yaptığını biliyor kalasını yaptığını biliyor sen git diyor bunlar hazır olması anlamına gelmiyor mu ?
Ben eminim ki 39 aylık da inatlasacak

Çişini yaptığını b
Çişini yaptığını biliyor kalasını yaptığını biliyor sen git diyor bunlar hazır olması anlamına gelmiyor mu ?
Ben eminim ki 39 aylık da inatlasacak

Bu saydiklarinizi altı bezliyken bir çok çocuk yapıyor yani hazır olduğuna dair bir kıstas sayılabilir mi sayılamaz mi bilemedim .Ama sizde inatlasiyorsunuz o da size inatlasiyor rahat bırakın hatta yaza kadar hiç gündeme getirmeyin Mayıs Haziran yeniden yaparsınız .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…