• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi gece süreci hakkında tecrübeli annelerden yardım istiyorum

bebekannessi

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2024
53
-26
6
Herkese merhaba

2 yaş 3 aylık kızım var. Kendini ifade edebildiği ve bezinden rahatsız olmaya başladığı için 2 hafta önce gece ve gündüz bezi bırakarak tuvalet eğitimini başlattım. Maşallah diyim bir kaç gün içinde çişini halletti şimdi çişi gelince tutup tuvalete koşuyor geldi diye söylüyor . Kakayı ilk başlarda 2 3 gün tuttu ama şimdi onu da çözdük. Dışarda 2 saat tutuyor sorunsuz vakit geçiriyoruz. Bir iki ıslatma olsa da hiç çok görmüyorum ona. Ama gece sorunu var.. uyuduktan bir iki saat sonra kaldırıp yaptırdım sonra birkaç saat sonra bir daha sabaha karşı bir daha. Buna rağmen uykusunda hep kaçırdı sabah ıslak uyandı öğlen uykusunda da hep ıslak uyandı. Rahatsız oluyor ama uyurken onu anlamadığı için yapıyor . Üşütmesinden korktum artık bir de uykusu yeni dğzene girmişken gece de defalarca kaldırmak ona da bana da yazık dedim. Dün itibariyle gece uyumadan önce kilot bez takmaya başladım. Bez olduğunu söylemedim bu gece kilodumuz dedim alışana kadar bunu takarız ama sen gece çişin gelince bana seslenmelisin artık tuvalete yapıyoruz yatağımıza değil dedim. Çok şükür dün gece bez takınca o da bende düzgünce uyuyabildik. Ama bu ne zamana kadar böyle gider yanlış mı yaptım bilmiyorum. Annem çocuklar 3 4 yaşına kadar gece tutamayabilir eziyet etme daha küçük gece bez tak bir şey olmaz diyince onun da tecrübesine güvenip takmaya karar verdim. Siz ne düşünüyorsunuz

Ben 6 ay oldu bırakalı. Gece birkere kaldiriyorum bazen geç kalıyorum . Bizim kaçırma nedenimiz yatmadan çok su içiyor gün içinde öyle su içmeyi seviyor. Bende gece 1 kere kaldırınca sorun olmuyor. Fakat bazen gece kaldirdigim vakit azıcık geçince islatmis oluyor . Olur sorun değil diyorum . Yatmadan önce sıvı alımını minimuma indirin .

Tecrübesine güvenmekle bence hata ettiniz. Yatağa bir kac kar çarsaf alt açma bezi çarşaf alt açma bezi serin sırayla. Kaçırınca çarşafı direkt atarsınız tekrar çarşaf geçirmekle uğrasmazsınız. Çocuğun da sadece üzerini değiştirin gece yıkamakla uğraşmayın. Kaçırmadan tutmayı öğrenemez. Her şeyi baştan ögrenmesi çok daha doğru. 3 4 yaşına geldiğinde bezlemek hiç doğru olmayacak. Ve o vakitlerde öğrenmesi daha da zorlaşacak.

Herkese merhaba

2 yaş 3 aylık kızım var. Kendini ifade edebildiği ve bezinden rahatsız olmaya başladığı için 2 hafta önce gece ve gündüz bezi bırakarak tuvalet eğitimini başlattım. Maşallah diyim bir kaç gün içinde çişini halletti şimdi çişi gelince tutup tuvalete koşuyor geldi diye söylüyor . Kakayı ilk başlarda 2 3 gün tuttu ama şimdi onu da çözdük. Dışarda 2 saat tutuyor sorunsuz vakit geçiriyoruz. Bir iki ıslatma olsa da hiç çok görmüyorum ona. Ama gece sorunu var.. uyuduktan bir iki saat sonra kaldırıp yaptırdım sonra birkaç saat sonra bir daha sabaha karşı bir daha. Buna rağmen uykusunda hep kaçırdı sabah ıslak uyandı öğlen uykusunda da hep ıslak uyandı. Rahatsız oluyor ama uyurken onu anlamadığı için yapıyor . Üşütmesinden korktum artık bir de uykusu yeni dğzene girmişken gece de defalarca kaldırmak ona da bana da yazık dedim. Dün itibariyle gece uyumadan önce kilot bez takmaya başladım. Bez olduğunu söylemedim bu gece kilodumuz dedim alışana kadar bunu takarız ama sen gece çişin gelince bana seslenmelisin artık tuvalete yapıyoruz yatağımıza değil dedim. Çok şükür dün gece bez takınca o da bende düzgünce uyuyabildik. Ama bu ne zamana kadar böyle gider yanlış mı yaptım bilmiyorum. Annem çocuklar 3 4 yaşına kadar gece tutamayabilir eziyet etme daha küçük gece bez tak bir şey olmaz diyince onun da tecrübesine güvenip takmaya karar verdim. Siz ne düşünüyorsunuz
Külot bez takmayin . bırakti mi bitti bez artık. Altına alt açma bezleri serin kaçırmış ise kaldırirsiniz çarşafı . Hergun olmuyor zaten siz sıvı alımına dikkat edin büyük ihtimal yatmadan çok sıvı tüketiyor başka türlü 3-4 defa cisi gelmez insanın.

Gece uyutmadan 1,5 saat önce sıvı beslenmeyi kesin. Uykudan 1 saat önce ve hemen uyku öncesi tuvalete götürün. Mesane iyice boşalsın. Ve gece kaldırmayın tuvalete. Bunu alışkanlık hale getirir. Gözünü açtığı gibi tuvalete götürün. Böyle böyle alışır gece yapmamaya. Bez bağlamayın. Bez bağlarsanız gece onun rahatlığı ile öğrenemez

Herkese merhaba

Gece hiç kaldırmadım 10-15 gün falan geceleri kaçırdı bazen 3kere kaçırdığı oluyordu her seferinde yatağı değiştir kızımı duşa sok derken. uykusunun bölündüğünü anladı zamanla ve kendisi uyanıp söylemeye başladı. Bezi bir kere çıkartınca ne olursa olsun geri takma tarafatarı değilim ben.

Back
X