Tuvalet eğitimi ve kayınvalide stresi

Nur_ece

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
621
181
103
kızlar 6 aylık hamileyim ..kızım 20 aylık.kayınvalidem tutturmuş bu yaz tuvalete alıştıralım sen Doğum yapana kadar ..ben de ben bu sene düşünmüyorum hem hamileyim benim için zor olur hem de çocuğu bunaltmak istemiyorum dedim .doğum yaptıktan sonra bebekle mi uğraşayım çocuğun tuvalet eğitimiyle mi..bunaltmak istmetiorum dedim kızımı seneye kalsın ..kalkıp bana bu fikri senin aklına kim soktu dedi..tam benim aklım var zaten çok şükür ihtiyacım Yok kimsenin aklına diyecektim ki komşum geldi o sıra onun yanında bişey demek istemedim siz olsanız ne yaparsınız

20 aylık çok küçük daha. Doğumdan sonraya ertelemen en iyisi. Hem sen yıpranmazsın hem de o daha çabuk alışır.

Kayınvalideyi takma. Doktora danıştım daha hazır değilmiş falan de.

2 yaşına az kalmış bana da kalırsa alıştırmak en iyisi. En azından bunu deneyebilirsin istemiyorsa tabiki zorlamak iyi değil . Gerçekten de senin için çok rahat olur. Uyumlu bir cocuksa kısa sürede alışır sana da çok ihtiyacı kalmaz sevgiden başka. Hem bez tasarrufu hem zaman.

Bence kayinvaliden mantıklı dusunuyo alt degistirmeyle daha çok yipranacaksin bence hem bez maliyetini ikiye katlamis olmazsın kayinvaliden yardimci oluyorsa bence alistirin wc ye yavas yavas

Kesinlikle 2 yaştan önce deneme. KV tekrarlarsa bu düşüncesini "benim aklım var zaten çok şükür ihtiyacım Yok kimsenin aklına" dersin o zaman... Şimdi tekrar açma konuyu.

Her çocuk tuvalete hazır olup olmadığını kendisi belli eder aslında,zorla tuvalete alıştırma fikri bana o kadar uzak ki..
Doktoru hazır olmadığını söyledi diyip kapatabilirsiniz konuyu..

Çocuğunuzun durumuna göre karar vermekte fayda var. Eğer hazirsa alistirilabilir ve seneye yaza kaldığınızda da biraz geç olmuş olur. Eğer KV yardım ederse neden olmasın. Siz söyleyin anne sen alistirirsan olur bı hafta yanınızda kalsın alistirip gitsin.

cocuk senin, kayinvalideninse torunu. soz hakki oncelkle sendedir. mudahale ettirtmeyin.

Annesi sensin. Ne zaman istersen o zaman alıştırırsın.
Söyleyeceğim tek şey "alıştırmayı şu an düşünmüyorum" illa bir sebep olmasına bile gerek yok.

ah bu kaynanalar...
valla kızlar siz de pek nazlısınız yahu!
biliyorsunuz bu kaynanalarınızın çocukları, 9 aylıkken yürüdü, 1 yaşında konuştu. 1,5 yaşında tuvaletini öğrendi. tosun gibiydi, çok zor yemek yerdi ama anacığı onu yedirirdi. birini ayağında sallarken diğeri memedeydi. zaten, öyle gezme tozma bilmedi, saçını süpürge etti. bir de çamaşır makinesi de yoktu. kakalı bezleri yıkadı.

şimdi o merhametli vicdanlı oğulları bardağını bulaşık makinesine bile koyuyor daha ne olsun..

Şimdi 20 aylık temmuz da 23 aylık olur ya da ağustosta doğum günü olur 2 yaş gayet uygun bence. 10 gün falan uğraşıp sonrasında doğum yaptığın dönemde rahat edersin. Yani bence kv haklı gibi ama yine de siz bilirsiniz. Çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız.

Bir pedagog bize 24. aydan önce özellikle kız çocuklarında tuvalet eğitimine başlanmamalı demişti. Biz 2.5 yaşında falan başladık. Zaten çocuk hazır olduğunda belli ediyor kendini, çocuğu da bunaltmayın hazır değilse.

Tuvalet eğitimi sizin düşünüp düşünmemenizle ilgili değilde çocuğun hazır bulunuşluğu ile ilgilidir.
Ayrıca kız çocuklarında mesane kontolü daha erken gelişir.
Öğlen uykusunda bezi temiz kalıyorsa hazır olduğunun 1. sinyalidir.

tuvalet eğitimi almış çocuklar bile yeni kardeş geline bir süre altına kaçırabiliyor. taam böyle bir eğitimin ortasında kardeş gelmesi daha sıkıntılı kızınız için. bencede hazır olana kadar erteleyinn

Hahahahah helal kız :))

Benim oğlum doğduğunda kızim 2,5 yaşında idi hamile iken uğraştım tuvalet eğitimine fakat kendisi herşeyi farkında olduğu için karnındaki bebeği kıskandığı için yapmadı bende zorlanmadı. Doğumdan sonra benim için kolay oldu diyebilirim çünkü yeni öğrenen bir çocuk için zor oluyor çişini tutması, evet bez masraflı oluyor ama gezmeye giderken filan kolaylık. Ama bezden çıkınca hem gece hem gündüz çıktık. Artık abla olduğunu kabullendi çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…