• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi ve kayınvalide stresi

yorumların hepsini okumadım ama tuvalet eğitimi ile ilgili çocuğunuzu zorlamayın lütfen zamanı geldiğinde kendi alışıyor hiç merak etmeyin. ben çevremde zorla eğitim verilip kocaman olmuş ve hala altına kaçıran o kadar çok çocuk gördümki. buna rağmen mahalle baskısı yüzünden kızıma eğitim vermeye kalktım ama çok şükür çabuk uyandım ve hemen vazgeçtim. kızım kendi kendine bıraktı ve o gün bugündür bir defa altına kaçırmışlığı yoktur gece bile kalkar anne çişim var diye. lütfen zorlamayın hazır olduğunda bırakıcaktır.

Ben kayinvalideye hak verdim. Wc ne kadar erken alisirsa o kadar iyi sonra alistirmak emin olun cok daha zor oluyor. Hem de kardesinin altinin baglandigini gordukce o da baglanmak istiyor.
Yakin cevreden edindigim tecrube...

kızlar 6 aylık hamileyim ..kızım 20 aylık.kayınvalidem tutturmuş bu yaz tuvalete alıştıralım sen Doğum yapana kadar ..ben de ben bu sene düşünmüyorum hem hamileyim benim için zor olur hem de çocuğu bunaltmak istemiyorum dedim .doğum yaptıktan sonra bebekle mi uğraşayım çocuğun tuvalet eğitimiyle mi..bunaltmak istmetiorum dedim kızımı seneye kalsın ..kalkıp bana bu fikri senin aklına kim soktu dedi..tam benim aklım var zaten çok şükür ihtiyacım Yok kimsenin aklına diyecektim ki komşum geldi o sıra onun yanında bişey demek istemedim siz olsanız ne yaparsınız

bence mantıklı sinir olunacak bir şey yok.
kararı sen de kv de vermeyecek çocuğun gidişatı verecek. yeni gelen bebek onun tuvalet eğitimine eğiliminin ne yönde olduğunu gösterir. sen uğraşamam die çocuğu 3,5 yaşına kadar beze de mahkum etmemelisin, ille öğrenecek die psikolojini de alt üst edemezsiniz.

kızlar 6 aylık hamileyim ..kızım 20 aylık.kayınvalidem tutturmuş bu yaz tuvalete alıştıralım sen Doğum yapana kadar ..ben de ben bu sene düşünmüyorum hem hamileyim benim için zor olur hem de çocuğu bunaltmak istemiyorum dedim .doğum yaptıktan sonra bebekle mi uğraşayım çocuğun tuvalet eğitimiyle mi..bunaltmak istmetiorum dedim kızımı seneye kalsın ..kalkıp bana bu fikri senin aklına kim soktu dedi..tam benim aklım var zaten çok şükür ihtiyacım Yok kimsenin aklına diyecektim ki komşum geldi o sıra onun yanında bişey demek istemedim siz olsanız ne yaparsınız
Benim kide öyle canım bnmde büyük 2 buçuk yaşında diğeri 8 aylık.öğretmiyorsun ben 9 aylıkken ögretmştim diyo eltimin kızı var bir yaşında daha yrüyüp konuşamıyor bile o bile söylüyor sen öğretmek istemion dio bn gülüom he he dyip savuşturuom her çocugun hazır oldgu bi zaman var.onuda hissettirir zaten.hee de geç...

Buna kendi isteğinize veya kvnin isteğine göre değil çocuğun durumuna göre karar verin. Benim kızım 25 aylık. Her derdini anlatıyor. Büyük tuvaletini yaparken de söylüyor. Ben üstüne gitmeden yavaş yavaş başlamak istiyorum. Aslında bez daha kolay. Ama zamanı geldiyse yapacak birşey yok.

Buna kendi isteğinize veya kvnin isteğine göre değil çocuğun durumuna göre karar verin. Benim kızım 25 aylık. Her derdini anlatıyor. Büyük tuvaletini yaparken de söylüyor. Ben üstüne gitmeden yavaş yavaş başlamak istiyorum. Aslında bez daha kolay. Ama zamanı geldiyse yapacak birşey yok.
Bnimki yapıp sonra söylüyor bezin neresi kolay kız herseyi yiolar büyük gibi:kusmuk::kusmuk::kusmuk::kusmuk:

Ben de hamile halimle öğrettim ama 30 aylıktı. 20 aylık bebe öğrenemez.

Siz wc egitimine gec kalmissiniz ,kv catacak yer mi ariyorsunuz,koca cocugu bezlemek kolay mi geliyor

valla cocuklar genelde 3 yaşında ögreniyoırlar. zorlasanda zorlamasanda ortalama bu.

Ben kesinlikle sana hak verdim. İlk üç ay bebekler hem çok uzun süre hem de sık aralıklarla emiyor. Çocuk altına yapar tutamaz sen emzirirken. Evde seninle biri daha olmalı. Benim oğlum 20 aylıktı doğum yaptığımda. Ben kendim tuvalete gidemedim ki , tuvalet öğretsem oğlanı nasıl götürecektim.

Çocuğunuz henüz çok küçük. Fiziksel olarak tuvalet eğitimi için gerekli olgunluğa erişmesi gerekiyor. Kaslarını şu anda kontrol edemez. Deneseniz bile yeterli olgunlaşma olmadığı için başarısız olursunuz. Siz kv yi dinlemeyin. İdeal zaman 2,5 yaşından sonradır tuvalet eğitimi için. Bu yaştan önce başlamayın. Ve çocuğu zorlamayın. Zaten kardeşinin bezlendiğini görünce oda kıskanıp bezlenmeyi ister muhtemelen. Boşuna yormayın kendinizi.

32 aydan önce bez biraktiramak bebeğin psikolojisini bozuyor ve ileride geceleri altına iseme olarak karşısına çıkıyor bence de bezi biraktirmayin sizin yine kv merhametliymis :D benim kv 9 aylıkken biraktiricam dedi bana o tüm çocuklarını guya 9 aylıkken bezden kesmiş yani diyeceğim o ki oğlunun parasına kiyamiyodur sen boşver seneye biraktirirsin

k. valideniz haklı. 2 çocuğun bez parasıyla ve bez değiştirmesiyle uğraşmak çok zor olur. 20 ay tuvalet eğitimine başlamak için uygun. neredeyse 2 yaşında. zorlanırsa eğitimi başka zamana ertelersiniz tabi.

dogumunuza zten 3 ay kalmis cocugunuz tuvaletini soylemeyi ogrense bile tam alismisken yeni kardes gelecek ve duzeni bozulacak..

uzmanlar boyle hayatinda degisiklik olacagi zaman tuvalet egitimine baslamayin diyolar zaten. yeni kardes, tasinma, seyahat vs.

tuvalet egitimi zor bi surec bi de ustune kardese alismak gelecek bence cocugunuzu zora sokmayin..

ben olsam beklerim. haklisiniz.

Ben kesinlikle sana hak verdim. İlk üç ay bebekler hem çok uzun süre hem de sık aralıklarla emiyor. Çocuk altına yapar tutamaz sen emzirirken. Evde seninle biri daha olmalı. Benim oğlum 20 aylıktı doğum yaptığımda. Ben kendim tuvalete gidemedim ki , tuvalet öğretsem oğlanı nasıl götürecektim.
Ben de Doğum yaptığımda 23 aylık oluyor kızım ama ilgilenemem ..hem kim bezle gezmiş büyüdükten sonra elbet öğrenecek

Yani kızınız için en doğrusunu siz bilirsiniz. Sadece aklınızda olsun yaş dönümlerinde tuvalet alışkanlığı kazandırmak gerekiyormuş. Bu durumda zaten bebeğiniz doğmuş olacak. Kırkı çıktıktan sonra bebeğinde düzenine alışmış olursunuz kızınızın eğitimini rahatça verirsiniz. Yoksa seneye yaparsınız bebekte biraz büyümüş olur. Abimin oğluna 3 yaşını geçince eğitim verildi bir kayıp olduğunu da düşünmüyorum çocuk laftan anlıyor hiç değilse anlatmak daha kolay

k. valideniz haklı. 2 çocuğun bez parasıyla ve bez değiştirmesiyle uğraşmak çok zor olur. 20 ay tuvalet eğitimine başlamak için uygun. neredeyse 2 yaşında. zorlanırsa eğitimi başka zamana ertelersiniz tabi.
Bez parasını düşünmüyoruz tabiki büyük masraf ondan ziyade kızımın ve kendi psikolojimi düşünüyorum

Bez parasını düşünmüyoruz tabiki büyük masraf ondan ziyade kızımın ve kendi psikolojimi düşünüyorum

yeni doğmuş,her an size ihtiyacı olan bir bebeğiniz varken onun tuvalet eğitimine ayıracak vaktiniz olmayacaktır ama.

Back
X