• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet egitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Cocuk hazir degil belkide uzmanlar en uygun yaş 32 aylik diyorlar ben 35te öğrettim.. israr etmeyin küçük sürprizler verin sticker vs

Ben asla 3 yaşına kadar çocuğu zorlamamak taraftarıyim. İllaki eninde sonunda çocuk bezi tercih etmiyor. Ben oğlumu 3 yaşında bezini çıkarttım. Ve bir iki kaza hariç hiç altına yapmadı. Israr etmeyin tuvalet eğitimi için hem sizin açinizdan hemde bebek açısından sıkıntılı olmasın. İki değilde uç yaşında ogrense ne olur

Bende tuvalet egitimi asamasindayim bugun 5. Gunumuz cisini tutmayi iyice ogrendi bugun sabah 1 defada olsa tuvalete cisini yapti ilerleme goruyorum sanki artik daha sık gidiyoruz tuvalete cisim geldi diyor fakat hala azda olsa korkumuz var bakalim onumuzdeki gunlerde insallah daha iyi olucaz

Bende tuvalet egitimi asamasindayim bugun 5. Gunumuz cisini tutmayi iyice ogrendi bugun sabah 1 defada olsa tuvalete cisini yapti ilerleme goruyorum sanki artik daha sık gidiyoruz tuvalete cisim geldi diyor fakat hala azda olsa korkumuz var bakalim onumuzdeki gunlerde insallah daha iyi olucaz
5. günde çişini haber veriyorsa sizi çok zorlamadan bu süreci atlatacak sanırım kuzunuz :)

27 aylik kizim var tuvalet egitimi vermeye basladim insallah fakat tuvalette veya lazimlikta oturmayi daha dogrusu idrarini yapmayi istemiyor ama kendisi altini islattigindada bacaklarindan akinca idrari rahatsiz oluyor 3. Gunumuzdeyiz bugun ilk gun aksam uzeri bir iki kere tuvalete yapti ama simdi istemiyor dusunce ve onerileriniz nedir yardimci olurmusunuz...
Çok kalpten ediyorum bu duayı dilerim çabuk öğrenir size zorluk çıkarmaz. Ben 3 yaşına girdiği gün bezi bıraktım tam 1.5 ay evin muhtelif yerlerine izini bıraktı:)) asla söylemedi ne büyüğü ne küçüğü. Pes etmek üzereydimki 2.ayda söylemeye başladı. Sabırlı olun. Sakın kızmayın. Evi o halde görünce sinirlenmemek elde değil ama sabretmeye çalışın.

Erken daha.Her cocugun kas gelisimi farklidir tavsiyem cocugu cok baskilamadan takip edin hazir degilse etrafin gaziyla ne kendinizi ne de cocugu hirpalamayin.Benimki 3 bucugu buldu tam olarak kontrolu.Yani cocuk hazir oldugunda zaten birakiyor yipratmayin kendinizi.

32 aylik oglum suan 4 gun oldu baslayali basladigimizdan beridir gece hic yataga yapmadi
bizim sorunumuz gunduz ilk gun cok guzel yapti cisini soledi de ikjnci gunden sonra tutmaya ve kacmaya basladi bugun sabah da tamamen reddedio tutmaktan helak oldu aciyor diye agliyor altina yapincada rahatsiz oluyor hamileyim 10 gun sona dogum yapacagim ustune birde dogimdan sonaki hafta ev tasicam acaba yanlis bir zamanda mi basladm :eek:

bayanlar merhaba tamda sorularıma cevap buldum tuvalet eğitimi konusunda çok mıuzdaribimim oğlum bezi istemiyor ama çişini altını yapıyor bence en büyük sorun çalıştığım için birebir ilgilenemem evde olsam bütün gün ilgilenirdim ama bakanlarada ayrı anlatmam lazım o iş çok daha zor sanki. lazımlığa oturmayıp yerine yapmayı tercih ediyor ıslak olmayı sevmiyor evde oldğum müddet a<çık bırakıyorum ama nasıl bir yol izleyeceğimi çözemedim kafam biraz karışık

Coookkk mutluyum 10. Gunumuzdeydik bugun 1_2 kacirmanin haricinde melegim artik tuvalete yapmasi gerektigini ogrendi cok sukur...

gozunuzaydin benim oglum inat rdiyotdu tutuyordu birgun ateslendi enfeksiyon kaptigini soyledi doktor 3 gun boyunca atesini dusuremediler dr bobrekten ultrason istedi sonuc tek bobrekliymis oglum:KK61::KK61: dr bi muddet daha tuvalet egitimini ertelemem gerektigini soyledi diger bobrek icin gerekli testler yapilcakmis ne kadar calisio islevselligine bakacaklarmis kisacasi tuvalet egitimi yarida kaldi buna da sukur en azindan oglumun tek bobrekli oldugunu erken ogrenmis oldum :mad: bundan sonra daha baska bi hayati olcak sanirim nasil bir yasam kalitesi olcak bilmiyorum

Merhabalar oğlum 2 yaşında 1.5 aydır tuvalet e alistiriyorum yapiyo artık fakat 2 gündür ara ara altına yap maya başladı ne yapicam bil mi yorum yardımcı olabilir misiniz lutfen

Back
X