Tuvalet eğitimi

Benim oğlum 27 aylıkken çok rahat bir şekilde alıştı.

İkizlerim şu anda 2,5 yaşındalar ve hazır değiller bunu anlıyorum.zaten prematüreler..Ekim Kasım gibi hazır olduklarını inanirsam denemeyi düşünüyorum.

Bana da diyen oluyor, "hazır olduklarını inandığım vakit basliyacagim" diyorum, bunu biraz sert söylüyorum ki kendi çocuklarına 1 yaşında tuvalete aalıştıklarından anlatmasınlar diye:)

Her çocuk bir değil kızım tam 3yasinda öğrendi ama tam öğrendi çok sukur.
Eğer çocuk rahatsız oluyorsa bence erteleyin çünkü ben 3 yaş olmasına rağmen ozelikle büyük tuvaletinde çok zorlanmıştım birde çocuğunuzu başka çocuklar ile kiyaslamalarina izin vermeyin Allah kolaylık versin bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza inşallah.

Aslında olay şu. Kimse kimseye karışması bu tarz mevzular olmayacak bile. Çocuk bu oyuncak değil ki pat diye herşey yapabilsin. Sert konuşmamak için eşime söylüyorum uyar diye ama oda onlar gibi düşünüyor ne yazıkki. Galiba iş başa kaldı. Sizede kolay gelsin 2.5. Yaş öğrenmeleri için ideal bence

Çok teşekkür ederim çok haklısınız kıyaslaması lar diye çok çabalıyorum inşallah

Ay cidden ya. Kvler resmen gelinlerle yarisiyor oğlum 2 aylık kilosu gelişimi gayet iyi ama zayıf doğdu. kvye bakarsak hala beğenmiyor çocuğu. Oğlu 1 haftalıkken 7 kilo gelmiş bide evde doğum yapmış . Şimdikiler el kadar doğuruyormuş adı doğum yaptı oluyomuş. afedersinde okadar çocuğu nasıl doğurabilirsin akla mantığa aykırı değil mi bu ya? Abarta abarta anlatıyolar herseyi...

Ya inanır mısın 2 yaş sendromu diyolar sanırım çok feci huyları var lazımlık aldım evın ortasına getırdı amacının dışında her işe kullandı kaldırmak zorunda kaldım ama sık sık wcyi götürüp gösteriyorum hoşuna gidiyor çocuğun bakalım nası olacak. Bide alışabilmesi için direk bezi çıkar diyolar öyle de nasıl olcak ya çok bilgisizim off

Geçmiş olsun ☹ çözümü yok mu acaba yazık çocuğa. Yada ne bileyim psikolojisi nasıl alışsbilir bu duruma doktor bişeyler önermedi mi
Çok sağolun... Psikolojik hazır olmayan çocuklarda çiş kaçırma, kaka tutma problemi çok olurmuş..
Kremler verdi... Kakasını yaparken de kötü kaka gelme deyip ağlayıp acı çekiyor..
Lavman yapmışlığım bile var bir hafta tuttuğu oldu =(
3_4 günde bir yapıyor şimdi umarım biran evvel düzelir bakalım...

Kızım 1,5 yaşında çiş dedi, hazır olduğunu anlattı ama hamileyim diye ilgilenemedim. Sonra bebek doğdu zor zamanlar ilgilenemedim. Sonra dağın başına taşınma, tüm düzenin değişmesi derken aman araya da tuvalet eğitimi sokmayayım dedim
Ay hesabı yapamıyorum araba kredisi gibi ama 3,5 yaşında bir sabah küçük bir rüşvetle (istediği bir büyük oyuncak) tuvalet eğitimine başladık ve çok şükür sadece bir kez öğlen oyuna dalıp kaçırdı onun haricinde hiç kaza olmadı ve bezi bıraktı. (Ben bir dönem de yaz gelsin kışın çiş kaçırıp hasta olur her yer çiş olur diye de mevsim geçmesini beklemiştim ama illa her yer çiş olacak değilmiş)
Neyse demem o ki bezle gezmediğimize göre her canlı bir gün bezi bırakıyormuş, kaynanalar çok biliyor peh.

Yaaa bi gezsin gelsin yaa 1 haftalik 7 kg bebek hadi yaaa... O zamanlar o kütleyi cikaracak sezaryen varmiymis? Yoktu ise de ki yoktu, nasil bir kanal ki 7 kilo cikmis sifir hasarla.. bi dolansin gelsin yaa sallamasin bol keseden. Haberlerde 1 kere denk gelmistim 5.5-6 kg civari dogan bir bebege yabanci bir ulkede o da zaten haber olmuştu kayitlara gecmisti. Tip literatüründe yer edinmisti. Kaynanan da gitsin basvursun ispatlayabiliyorsa

Helal olsun o kayınvalideye ki 7 kilo normal doğıumla doğurup (hemde evde) hala yaşıyor =D Kayınvalideleri takacak olursak torunları açlıkla savaşıyor =D Gelinin sütü asla yetmez... Oğluma bir ayda sadece emzirerek 2 kiloya yakın kilo aldırmışlığım varken bile mama alın sütün yetmiyo demişliği var. Aldım mı tabi ki hayır =D

2. Hamileliğiniz hayırlı olsun öncelikle. Evet havalar sıcak ayı itibari ile tamda zamanı aslında. İçine idrar damlayınca müzik çalan lazımlıklar vsr onlardan alabilirsiniz korkmaz. Ama hamileliğiniz nadıl geçiyor bilmiyorum. Eşiniz evet geç kaldı diyorsa kendisi akşamları ilgilensin malum 2 canlısınız baba oğul halledebilirsiniz diyin. Her çocuğun fsrklıdır özellikleri tıpkı diş çıkartma, konuşma gibi. oğlum mesela 1.5 yaşında bırakmıştı o müzikli lazımlıklardan almıştık müzik hoşuna gidiyordu Gündüzleri elimde pet şişe ile geziyordum, erkek çocuğu olması çişi geldiği an dışarıda işeme hakkı vermiyor bunu da öğrettik bi yandan. Fakat geceleri zor uyuyan bir çocuk olduğundan uyanınca uyumaz korkusundan bağlıyordum ama sabah tertemiz çıkartıyordum bezini 2.5 yaşına kadar ve bir kere tuvaletini kaçırmadı şuan 12 yaşında. Kızıma o bildiğiniz lazımlıklardan alıp yazlıkta bahçeye koydum bak çiş buraya dedim 1 kere bahçede yere işedi. Sonra lazımlığa gitti ve gidiş o gidiş. Bir daha bez bağlamadık. Kızım da 17 aylıktı o dönem. Ben bu knouda şanslıydım sanırım. Ama diğer bir arkadaşım daha önce bir diğeri daha geç öğretti sizi gören o aile eşrafı ve eş dost eleştirisi, çocuk yarıştırması hiç bitmez bazılarının. siz onları takmayın kendinize göre belirleyin o tatlı canınızı da kayınvalideniz sıkmasın çocuk oturmuyorsa zorla oturtacaksın ne demekmiş çok biliyorlar bazen o çocuğun duyguları yok sanki...

24 aylik oglum var kakasini söylüyor ama.cisi bilmiyor aslaaa zorlamam ve 30 aydan once de tuvalet eğitimi vermicem e somestrda zaten olmaz dolayısı ile seneye yaz 3 yaş olunca vericem ve arkadaşlarım da bu şekilde yaptı 2 günde hallettik dediler sizdeki tek sıkıntı 2 bebekle bez parasından dolayı maddi acıdan külfet olur diye düşünüyorum

Siz çocuğunuzu herkesten iyi tanırsınız. Neyi ne zaman yapacağınızı bilirsiniz. Eşinizle net olarak paylaşın endişenizi, diğer insanlar karışmamalı.

Milleti dinleme. Erken bıraktı, yok su yok bu... bıtmez havaları , verecek akılları. Bana da cok soyledıler.. koca cocuk oldun bezlımısın dıye 30 aylık cocuguma bıle konusup durdular. Hıcbırını dınlemedım. 33 aylıkken cıkardım bezını. Dedıgımı daha ıyı anlayan, kalcakasları cok daha ıyı gelısmıs cocugum da zorlanmadı, ben de zorlanmadım. Elhamdulıllah. Erken baslayıp, yarım yarım yapan sonra aylarca suren tuvalet egıtımı verenlerden olmaktansa. Zamanı gelınce yap tam olsun

Benim kızım 27 aylık iki hafta önce denedim öğrenemedik lazımlığına oturmuyor dahi oturursan çizgi film açarım dedim bir defa oturdu ama korkuyor sonra oturup kendim ağladım hazır değiş demek ki bence 23 ay da erken hele hamile olsam hiç uğraşmazdım kv kp ne oluyor zorla ne demek hem ileriki dönemleri ne kadar etkiler bu
Eşin de çok kolaysa kendi öğretsin madem

Kızım 34 aylıktı tuvalet eğitimini hellettiğimizde. Ve İnanın sadece 1 günde halloldu. 23 ay erken bence. He çocuk istekli olur, kendisi ister amenna, ama bence kendinizi de çocuğunuzu da yıpratmayın. Pekala kardeşi doğduktan sonra da verebilirsiniz eğitimi..

30 aylık olduk bile ama hiç istek yok ben de kış gelmeden öğrensin istiyorum ama
Benim fikrim doğum yapmadan isteği olduğu zaman öğretin 2- 2.5 yaş aralığı en ideali.. Bir de biraz zaman alıyor 2 çocukla zorlayabilir sizi..

30 aylık olduk bile ama hiç istek yok ben de kış gelmeden öğrensin istiyorum ama
Benim fikrim doğum yapmadan isteği olduğu zaman öğretin 2- 2.5 yaş aralığı en ideali.. Bir de biraz zaman alıyor 2 çocukla zorlayabilir sizi..

Çocuk zaten zor bir dönem geçiriyormuş, yazık. Hiç üstelemeyin. Üstelik geç falan da kalmamışsınız. Benim kızım 28 aylık, ben de haftaya başlayacağım inşallah. Bulunduğumuz yer çok soğuktu, o yüzden bekledim ben de. Şartlara da bağlı aslında eğitimin zamanı.
Dün bir uzmandan dinledim; uzun don giydirin, çişini yaptığında idrak etsin, rahatsız olsun..çişin var mı diye sormayın, çişini yap dışarı gidelim vs şeklinde çok güzel özetlemişti..özge selçuk bozkurt kendisi insta dan takip edebilirsiniz, orda özeti var.
Kolay gelsin, aldırmayın lütfen etrafınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…