- 9 Aralık 2016
- 1.890
- 3.070
- 83
- 38
- Konu Sahibi yenieleman
-
Benim oğlum 27 aylıkken çok rahat bir şekilde alıştı.
İkizlerim şu anda 2,5 yaşındalar ve hazır değiller bunu anlıyorum.zaten prematüreler..Ekim Kasım gibi hazır olduklarını inanirsam denemeyi düşünüyorum.
Bana da diyen oluyor, "hazır olduklarını inandığım vakit basliyacagim" diyorum, bunu biraz sert söylüyorum ki kendi çocuklarına 1 yaşında tuvalete aalıştıklarından anlatmasınlar diye:)
Her çocuk bir değil kızım tam 3yasinda öğrendi ama tam öğrendi çok sukur.
Eğer çocuk rahatsız oluyorsa bence erteleyin çünkü ben 3 yaş olmasına rağmen ozelikle büyük tuvaletinde çok zorlanmıştım birde çocuğunuzu başka çocuklar ile kiyaslamalarina izin vermeyin Allah kolaylık versin bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza inşallah.
Ay cidden ya. Kvler resmen gelinlerle yarisiyor oğlum 2 aylık kilosu gelişimi gayet iyi ama zayıf doğdu. kvye bakarsak hala beğenmiyor çocuğu. Oğlu 1 haftalıkken 7 kilo gelmiş bide evde doğum yapmış . Şimdikiler el kadar doğuruyormuş adı doğum yaptı oluyomuş. afedersinde okadar çocuğu nasıl doğurabilirsin akla mantığa aykırı değil mi bu ya? Abarta abarta anlatıyolar herseyi...Nedense şu kayınvalidelerin çocukları zamanında hep bir mükemmel yetiştirilmiş....
Yok çok erken yürüdü çocuklarım, yok çok kiloluydu çocukluklarım, yok çişi hemen öğrendiler, yok hemen konuştular bla bla...
Oğlum 3 yaşını çoktan doldurdu yeni çıkardım bezden... Doktoruma kalsa erken çıkarmışım psikolojik hazır değilmiş... Bıraktığından beri kakasını yapmak istemiyor Tuta tuta kabız oldu, son dışkısında daha da zorlandı yara oldu kanadı =(
Ya inanır mısın 2 yaş sendromu diyolar sanırım çok feci huyları var lazımlık aldım evın ortasına getırdı amacının dışında her işe kullandıArkadaşımın oğlu 3 yaşında yeni öğretmiş geç değil bence. Bir kaç kez lazımlığa oturmayı dene tepkisini ölç. Altına yapınca söyle de mesela. Ufak tefek hazırlamaya çalış. Belki seneye bile kalmaz
Çok sağolun... Psikolojik hazır olmayan çocuklarda çiş kaçırma, kaka tutma problemi çok olurmuş..Geçmiş olsun ☹ çözümü yok mu acaba yazık çocuğa. Yada ne bileyim psikolojisi nasıl alışsbilir bu duruma doktor bişeyler önermedi mi
Helal olsun o kayınvalideye ki 7 kilo normal doğıumla doğurup (hemde evde) hala yaşıyor =D Kayınvalideleri takacak olursak torunları açlıkla savaşıyor =D Gelinin sütü asla yetmez... Oğluma bir ayda sadece emzirerek 2 kiloya yakın kilo aldırmışlığım varken bile mama alın sütün yetmiyo demişliği var. Aldım mı tabi ki hayır =DAy cidden ya. Kvler resmen gelinlerle yarisiyor oğlum 2 aylık kilosu gelişimi gayet iyi ama zayıf doğdu. kvye bakarsak hala beğenmiyor çocuğu. Oğlu 1 haftalıkken 7 kilo gelmiş bide evde doğum yapmış . Şimdikiler el kadar doğuruyormuş adı doğum yaptı oluyomuş. afedersinde okadar çocuğu nasıl doğurabilirsin akla mantığa aykırı değil mi bu ya? Abarta abarta anlatıyolar herseyi...
2. Hamileliğiniz hayırlı olsun öncelikle. Evet havalar sıcak ayı itibari ile tamda zamanı aslında. İçine idrar damlayınca müzik çalan lazımlıklar vsr onlardan alabilirsiniz korkmaz. Ama hamileliğiniz nadıl geçiyor bilmiyorum. Eşiniz evet geç kaldı diyorsa kendisi akşamları ilgilensin malum 2 canlısınız baba oğul halledebilirsiniz diyin. Her çocuğun fsrklıdır özellikleri tıpkı diş çıkartma, konuşma gibi. oğlum mesela 1.5 yaşında bırakmıştı o müzikli lazımlıklardan almıştık müzik hoşuna gidiyorduDeminden beridir bütün yazıları okudum hemen hemen. Seninki de dert mi diyebilirsiniz. Dert de değil aslında ama Bi nevi deneyimli kişilerden yorum almak istiyorum.
Bir kaç konum var kısa kısa yazmaya çalışacağım.
Hamileyim ve 23 aylık bir oğlum var. herkes ısrarla emmeyi kes deyip duruyor ama hamile olup bebek emzirmede sıkıntı olmadığını okumuştum ve oğlum zaten neredeyse emmeyi kesti zor oldu ama başardım çok şükür Bi yandan bu. diğer yanda kaynanam a her gidişimde kaynanam ve kayınpederim ısrarla tuvalet eğitimine geç kaldığımı artık bezden ayırmam gerektiğini söylüyorlar. Hatta kayınpederim bir keresinde "kaynanan çocuklarını 1 yaşındayken tuvalet eğitimini bitirmişti" dedi yok artık dedim. Oğlum Bi yandan diş çıkarıyor ve çok zor geçiyor. Pişik oluyor ateşi çıkıyor vs. Şuan bile ateşli yatıyor kuzum. O bunları yaşarken tuvalet eğitimi için acele etmemem gerektiğini düşünüyorum. Lazımlığa oturtuyorum korkuyor. Bende zorlamıyorum fobi filancanlısınız vakti vardır illaki diye ufak ufak gösteriyorum .kaynanam zoraki oturtacaksın öğrenecek böyle olmaz ki diyor.
Benimde artık sinirlerim bozuldu. Eşimde geç kaldın diyor yolda oğlumun yaşıtları olan anneler biz öğrettik diyorlar. Oğlumu soruyorlar. Ya her çocuk bir değil ki bence. Sanki çocuk yarıştırıyoruz mubarek. Ben mi rahatım yoksa onlar mı aceleci bilemedim. Oğlum şuan altına yaptığını bana söylüyor ama sadece söylüyor. Neden söylediğini bile bilmiyor ki garibim. Bunaldım paylaşmak istedim okuyanlara şimdiden teşekkürler
Milleti dinleme. Erken bıraktı, yok su yok bu... bıtmez havaları , verecek akılları. Bana da cok soyledıler.. koca cocuk oldun bezlımısın dıye 30 aylık cocuguma bıle konusup durdular. Hıcbırını dınlemedım. 33 aylıkken cıkardım bezını. Dedıgımı daha ıyı anlayan, kalcakasları cok daha ıyı gelısmıs cocugum da zorlanmadı, ben de zorlanmadım. Elhamdulıllah. Erken baslayıp, yarım yarım yapan sonra aylarca suren tuvalet egıtımı verenlerden olmaktansa. Zamanı gelınce yap tam olsunDeminden beridir bütün yazıları okudum hemen hemen. Seninki de dert mi diyebilirsiniz. Dert de değil aslında ama Bi nevi deneyimli kişilerden yorum almak istiyorum.
Bir kaç konum var kısa kısa yazmaya çalışacağım.
Hamileyim ve 23 aylık bir oğlum var. herkes ısrarla emmeyi kes deyip duruyor ama hamile olup bebek emzirmede sıkıntı olmadığını okumuştum ve oğlum zaten neredeyse emmeyi kesti zor oldu ama başardım çok şükür Bi yandan bu. diğer yanda kaynanam a her gidişimde kaynanam ve kayınpederim ısrarla tuvalet eğitimine geç kaldığımı artık bezden ayırmam gerektiğini söylüyorlar. Hatta kayınpederim bir keresinde "kaynanan çocuklarını 1 yaşındayken tuvalet eğitimini bitirmişti" dedi yok artık dedim. Oğlum Bi yandan diş çıkarıyor ve çok zor geçiyor. Pişik oluyor ateşi çıkıyor vs. Şuan bile ateşli yatıyor kuzum. O bunları yaşarken tuvalet eğitimi için acele etmemem gerektiğini düşünüyorum. Lazımlığa oturtuyorum korkuyor. Bende zorlamıyorum fobi filan olmasın vakti vardır illaki diye ufak ufak gösteriyorum .kaynanam zoraki oturtacaksın öğrenecek böyle olmaz ki diyor.
Benimde artık sinirlerim bozuldu. Eşimde geç kaldın diyor yolda oğlumun yaşıtları olan anneler biz öğrettik diyorlar. Oğlumu soruyorlar. Ya her çocuk bir değil ki bence. Sanki çocuk yarıştırıyoruz mubarek. Ben mi rahatım yoksa onlar mı aceleci bilemedim. Oğlum şuan altına yaptığını bana söylüyor ama sadece söylüyor. Neden söylediğini bile bilmiyor ki garibim. Bunaldım paylaşmak istedim okuyanlara şimdiden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?