- Konu Sahibi yenieleman
-
30 aylikken basla egitime. Asla dinleme kimseyi herkes kendi cocugunu kendi tanir. Zorlamada hic cocugun icin iyi olmaz benm arkadasim zorladi cocugu kekeme oldu smdi onun tedavisiyle ugrasiyor allah korusun bisey ogreticem diye cocuklarin baska yetisi kayboluyoDeminden beridir bütün yazıları okudum hemen hemen. Seninki de dert mi diyebilirsiniz. Dert de değil aslında ama Bi nevi deneyimli kişilerden yorum almak istiyorum.
Bir kaç konum var kısa kısa yazmaya çalışacağım.
Hamileyim ve 23 aylık bir oğlum var. herkes ısrarla emmeyi kes deyip duruyor ama hamile olup bebek emzirmede sıkıntı olmadığını okumuştum ve oğlum zaten neredeyse emmeyi kesti zor oldu ama başardım çok şükür Bi yandan bu. diğer yanda kaynanam a her gidişimde kaynanam ve kayınpederim ısrarla tuvalet eğitimine geç kaldığımı artık bezden ayırmam gerektiğini söylüyorlar. Hatta kayınpederim bir keresinde "kaynanan çocuklarını 1 yaşındayken tuvalet eğitimini bitirmişti" dedi yok artık dedim. Oğlum Bi yandan diş çıkarıyor ve çok zor geçiyor. Pişik oluyor ateşi çıkıyor vs. Şuan bile ateşli yatıyor kuzum. O bunları yaşarken tuvalet eğitimi için acele etmemem gerektiğini düşünüyorum. Lazımlığa oturtuyorum korkuyor. Bende zorlamıyorum fobi filan olmasın vakti vardır illaki diye ufak ufak gösteriyorum .kaynanam zoraki oturtacaksın öğrenecek böyle olmaz ki diyor.
Benimde artık sinirlerim bozuldu. Eşimde geç kaldın diyor yolda oğlumun yaşıtları olan anneler biz öğrettik diyorlar. Oğlumu soruyorlar. Ya her çocuk bir değil ki bence. Sanki çocuk yarıştırıyoruz mubarek. Ben mi rahatım yoksa onlar mı aceleci bilemedim. Oğlum şuan altına yaptığını bana söylüyor ama sadece söylüyor. Neden söylediğini bile bilmiyor ki garibim. Bunaldım paylaşmak istedim okuyanlara şimdiden teşekkürler
Yazıyı ben yazdm sandımYa inanır mısın 2 yaş sendromu diyolar sanırım çok feci huyları var lazımlık aldım evın ortasına getırdı amacının dışında her işe kullandıkaldırmak zorunda kaldım ama sık sık wcyi götürüp gösteriyorum hoşuna gidiyor çocuğun bakalım nası olacak. Bide alışabilmesi için direk bezi çıkar diyolar öyle de nasıl olcak ya çok bilgisizim off
Deminden beridir bütün yazıları okudum hemen hemen. Seninki de dert mi diyebilirsiniz. Dert de değil aslında ama Bi nevi deneyimli kişilerden yorum almak istiyorum.
Hamileyim ve 23 aylık bir oğlum var. herkes ısrarla emmeyi kes deyip duruyor ama hamile olup bebek emzirmede sıkıntı olmadığını okumuştum ve oğlum zaten neredeyse emmeyi kesti zor oldu ama başardım çok şükür Bi yandan bu. diğer yanda kaynanam a her gidişimde kaynanam ve kayınpederim ısrarla tuvalet eğitimine geç kaldığımı artık bezden ayırmam gerektiğini söylüyorlar. Hatta kayınpederim bir keresinde "kaynanan çocuklarını 1 yaşındayken tuvalet eğitimini bitirmişti" dedi yok artık dedim. Oğlum Bi yandan diş çıkarıyor ve çok zor geçiyor. Pişik oluyor ateşi çıkıyor vs. Şuan bile ateşli yatıyor kuzum. O bunları yaşarken tuvalet eğitimi için acele etmemem gerektiğini düşünüyorum. Lazımlığa oturtuyorum korkuyor. Bende zorlamıyorum fobi filan olmasın vakti vardır illaki diye ufak ufak gösteriyorum .kaynanam zoraki oturtacaksın öğrenecek böyle olmaz ki diyor.
Benimde artık sinirlerim bozuldu. Eşimde geç kaldın diyor yolda oğlumun yaşıtları olan anneler biz öğrettik diyorlar. Oğlumu soruyorlar. Ya her çocuk bir değil ki bence. Sanki çocuk yarıştırıyoruz mubarek. Ben mi rahatım yoksa onlar mı aceleci bilemedim. Oğlum şuan altına yaptığını bana söylüyor ama sadece söylüyor. Neden söylediğini bile bilmiyor ki garibim. Bunaldım paylaşmak istedim okuyanlara şimdiden teşekkürler
kv ler her zaman karisir.banada hep derdi alistir he der gecerdim.ama artik oglum 32 aylik olacak zamani geldi bende dusunuyorum nasil alistircaz diye.gidelim diyorum hayir diyor yapmak istemiyecek biliyorum.ve ayni yazin bile hastaliklardan firsat bulup deneyemedik.oglunuz daha kucuk yaz sonlarina dogru baslayabilirsiniz sizde.hastayken denemeyin hastaligi artabilir.Deminden beridir bütün yazıları okudum hemen hemen. Seninki de dert mi diyebilirsiniz. Dert de değil aslında ama Bi nevi deneyimli kişilerden yorum almak istiyorum.
Kaynananız cahil, siz ondan cahil... nasıl böyle bir şeyi araştırmadan etmeden kaynana lafıyla hareket ederek başlatırsınız? Çocuğunuza üzüldüm. 18 aylıkken anal kaslar bile tam olarak işlevini yerine getiricek olgunluğa erişmemiş oluyor, önce kasları olgunlaşıcak ki kritik dönem 3 yaştır ancak o zamanlarda bu eğitim verilebilir. Nasıl ki bir çocuğa 7 yaşından önce okuma yazma öğretemezsiniz , tuvalet eğitimini de 3 yaştan önce tam anlamıyla veremezsiniz. İstisnalar elbette vardır ama hangi şartlarda oluştuğunu incelemekte fayda var.18 aylıkken kv baskısıyla başladım 6 ay uğraştım geri de dönemedim. çocuğuma da bana da yazık oldu. İkinciye asla dinlemem. kv de diyor sizin taraftan böyle sıkıntılı biri var demekki yoksa bizde böyle bir şey yok alışır hemen bizim çocuklarlanet,çok sinir harap eden bir şey. hamilesin de oluruna bırak zamanını ikiniz anlarsınız zaten...
Resmen anal tutuculuk yapıyor. Hazır olmadığı için kakasını vücudundan bir organ gibi düşünüyor ve ondan ayrılmak istemiyor. Bence acilen bir pedagoga gidin kişiliğini çok olumsuz etkiler.Nedense şu kayınvalidelerin çocukları zamanında hep bir mükemmel yetiştirilmiş....
Yok çok erken yürüdü çocuklarım, yok çok kiloluydu çocukluklarım, yok çişi hemen öğrendiler, yok hemen konuştular bla bla...
Oğlum 3 yaşını çoktan doldurdu yeni çıkardım bezden... Doktoruma kalsa erken çıkarmışım psikolojik hazır değilmiş... Bıraktığından beri kakasını yapmak istemiyor Tuta tuta kabız oldu, son dışkısında daha da zorlandı yara oldu kanadı =(
Zorluktan kastiniz nedir kaka olayini ne kadar surede ve nasil cozdunuz? Biz 1 aydir kaka sorununu cozemedik eskisi gibi aglamiyor korktugunu da dusunmuyorum ama tutma huyundan vazgecemedi 2 3 gunde bir artik son raddede yapmak zorunda kaldigi icin yapiyor.Her çocuk bir değil kızım tam 3yasinda öğrendi ama tam öğrendi çok sukur.
Eğer çocuk rahatsız oluyorsa bence erteleyin çünkü ben 3 yaş olmasına rağmen ozelikle büyük tuvaletinde çok zorlanmıştım birde çocuğunuzu başka çocuklar ile kiyaslamalarina izin vermeyin Allah kolaylık versin bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza inşallah.
Deminden beridir bütün yazıları okudum hemen hemen. Seninki de dert mi diyebilirsiniz. Dert de değil aslında ama Bi nevi deneyimli kişilerden yorum almak istiyorum.
Günde en az 5camasiir değiştirdik lazimliga yapmayıp banyo yaptığı zamanlar dusakabine bile yaptığı olmuştu. Her gün banyo yapması çamaşır yıkaması üstelik hamileydim.Zorluktan kastiniz nedir kaka olayini ne kadar surede ve nasil cozdunuz? Biz 1 aydir kaka sorununu cozemedik eskisi gibi aglamiyor korktugunu da dusunmuyorum ama tutma huyundan vazgecemedi 2 3 gunde bir artik son raddede yapmak zorunda kaldigi icin yapiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?