Tuvalet eğitimi

Zrd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2021
208
119
53
28 aylık kızım var. Bugün tuvalet eğitimine başladık. Hatamı ettim bilmiyorum
2 yaşından beri klozete çişe herşeye hevesliydi. Arada bi girer çişim var diye yapardı buna güvenip başladım aslında ama ilk gün diyemi yoksa hazırmı değilmiş altına yapıyor. Mesela 10 kere işediyse yarısını klozete yaptık bugün yarısını taytına. Sürekli soruyordum dedim heralde doğru yöntem değil 20 dk bir götürdüm felan sürekli gitmektende sıkıldı büyük ihtimalle çiş varmı diyorum yok diyor sadece 2 dk sonra altına bırakıyor yani. Hazır değilmi acaba

Benim kızım 24 aylıkken bir sabah kendi kalktı ve çiş dedi, ben de şakasına oturttum tuvalete ve yaptı. Sonra 2 saatte bir oturttum ve hiç kazasız o gün geçti. Ertesi gün hepsi kaza oldu, tuvalete hiç yapmadı. Bir sonraki gün biraz kaza biraz tuvalet derken derken oturdu düzen. Demem o ki bir günü bir gününü tutmuyor. İstikrarlı olmak lazım. 10 güne iyice azalır kazalar.

Ben oğluma küçük klozet aldım daha hevesli oldu her an her yerde oturttum oynarken falan ilk günler hep altına sonra sonra oturuyor duzen pes etmeyin

Ben oğluma küçük klozet aldım daha hevesli oldu her an her yerde oturttum oynarken falan ilk günler hep altına sonra sonra oturuyor duzen pes etmeyin
Işıklı klozeti dışarısı için lazımlık herşeyi tam takım var dikkatini çekecek herşey alındı. Kendi oturuyor taytını indirip sonra peçetesini alıyor siliyor kalkıyor elini yıkıyor felan bi kere gösterdiğim herşeyi tek seferde anladı tuvaleti gelince söylemesi dışında sadece altına kaçırma olayları kafamı karıştırıyor

Müzikli tuvalet çok ıyı oluyor 10 günde baya ılerleme olur bezı bırakınca gece gündüz hıc bez takmamak lazım yataklara alez halıları da ben bır ay sılerek ıdare ettım sonra yıkamaya gonderdım
2 buçuk yaşında ogrendı suan 3 dısarda kullandığımız portatıf açılıp kapanan e bebekten aldığım tuvalet var dısarda onu kullanıyoruz artık altına kacırma sıfır sımdıde tutma yapıyor çok zararlı kızım var mı yok oyundan kalmamak ıcın yapıyor sureklı anlatıyorum her anın zorluğu farklı derler ya tam oyle

Evet her anı zor gerçekten. Bakalım başarılı olabilecek miyim..

Evet her anı zor gerçekten. Bakalım başarılı olabilecek miyim..
Tabiki başarılı olacaksınız her anne ve cocuk özeldir her çabada sevgiye dair değil mi siz elinizden geleni yapın gerısı gelecek

bu bç.klu yolda başarılar diliyorum benim en en en zorlandığım aşamayd tuvalet eğitimi.
ama daha dün1 bugün 2 , hemen pes etmek yok.
10 gün çok çok normal. bizimki geçen yaz başladı hala bazen çişini bi iki damla kaçırıyor.
sürekli sıkmadan sormak lazım, götürüp oturtmak lazım. bazen gözüne bakarak işeyecek ya sabır demek lazım. ben ağlamıştım herhalde hazır değil diye
kolay gelsin :) alıştırma külotunu tavsiye etmem, bide gece bez takayım , gezmeye giderken bez takayım demeyin bence. çocukların kafası karışıyor süreç uzuyor
bezi attık bitti diyeceksiniz çocuk anlıyor zaten

Sabır lazım. Altına yaptığında kızma, anlat ona. Tuvalete yaptiginda alkışla sevindiğini belli et. Sevdiği bir şeyi ver.

Çok sık yapıyor çişini bu normal mi peki.?
Yani sırf altına yapmasın diye zırt pırt soruyorum yok diyip altına bırakınca 15 20 dk da bir klozete oturuyorum onuda sıkarım diyede korkuyorum doğru yolda mıyım bilmiyorum açıkcası tutamıyormu kas gelişimi tam oluşmadımı diye sorguluyorum..

Bence siz hazır değilsiniz geçen yaz kızım 2,5 yaşındayken 3 kez sabahtan akşama denedim ancak akşama kadar sabredebildim, hep pes ettim. Kışın 3 yasına iki hafta kala dedim artık birakalım 3 güne bitti gitti. Anladım ki hazır olmayan sabredemeyen benmişim,kızım değil

Aslında hazırım sadece bi doktordan bazı çocukların kasları geç gelişir diye duydum onu yormak istemiyorum. mesela çişin varmı diye soruyorum gözüme bakarak hayır diyor sadece bi kaç saniye sonra altına yapıyor hiçbişey olmamış gibi devam ediyor

Söylemesi bir kaç haftayı hatta 2 ayı buluyor. Ya zaman geçince siz oturtacaksınız ya o tutar, zıplar, hissettirir falan zamanla düzen oturur. Benim 2 çocuğu da 24-26 aylarında bezi bıraktılar. Kas gelişimi elbet kişiye özeldir ama bu aylarda oluyor yani.

Bugün nasıl geçti? Yazın buraya dertleşin. Oturacak elbet düzen. Şimdi sıcaklardan önce bıralırsa yazın da popitosu rahat eder.

Öğleden sonra düne göre çok daha iyiydi. Ben bu sefer söyle demek yerine sık sık götürdüm sormadan oyun haline getirerek. Dün 10 kere altına bıraktıysa bugün 5 tir. İnşallah başarma ümidi yeşeriyor içimde yorumlarınızla çünkü çevremde kolay kolay bu sürecin zaten böyle olması gerektiğini söyleyen nadir insan olunca karmsar oluyorsun tecrübede yok malum

Siz böyle diyince "cisimiz tuvalete kakamiz tuvalete artık yapmayacağız altimizdaki beze, bezleri attık ,kilotlar giydik, tuvalete gitmeyi artık öğrendik " diye bağırdıgım yakın gecmis günler aklıma geldi. Sabır çiş de sorun olmuyorda sonrau birakamiyorlar. geriliyora sarıyor falan 3. Ayın sonunda vuslata erdim.

Neee 3 aymı o sırada 3 günde artık niye alışmadı diyen ben hahahhshdnnfnfn

Süreç bu. Hem de ben çok kolay öğrendi diyen bir anneyim öğle düşünün :) kolay öğrendisi bu :)) hiç söylesin diye beklemeyin. Çişini yaptıktan 1.5-2 saat sonra otutturun. Yapmazsa 20 dakika sonra tekrar. Böyle böyle bir kaç güne kazalar azalır, bir kaç haftaya da ağzıyla söylemeye başlar. Ama ağzıyla söylemesi ilerleyen zamanda oluyor, önce siz halinden hareketinden farkeder oluyorsunjz anne olarak. Tuvalet eğitimi değil de iletişimi oluyor. Biz çocuğun halinden tavrından anlıyoruz.

1.5- 2 saat sonra oturtsam her yer çiş olur ama benim kızın sorunu sık çiş yapması 20 dkda bi işiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…