Işıklı klozeti dışarısı için lazımlık herşeyi tam takım var dikkatini çekecek herşey alındı. Kendi oturuyor taytını indirip sonra peçetesini alıyor siliyor kalkıyor elini yıkıyor felan bi kere gösterdiğim herşeyi tek seferde anladı tuvaleti gelince söylemesi dışındaBen oğluma küçük klozet aldım daha hevesli oldu her an her yerde oturttum oynarken falan ilk günler hep altına sonra sonra oturuyor duzen pes etmeyin
Evet her anı zor gerçekten. Bakalım başarılı olabilecek miyim..Müzikli tuvalet çok ıyı oluyor 10 günde baya ılerleme olur bezı bırakınca gece gündüz hıc bez takmamak lazım yataklara alez halıları da ben bır ay sılerek ıdare ettım sonra yıkamaya gonderdım
2 buçuk yaşında ogrendı suan 3 dısarda kullandığımız portatıf açılıp kapanan e bebekten aldığım tuvalet var dısarda onu kullanıyoruz artık altına kacırma sıfır sımdıde tutma yapıyor çok zararlı kızım var mı yok oyundan kalmamak ıcın yapıyor sureklı anlatıyorum her anın zorluğu farklı derler ya tam oyle
Tabiki başarılı olacaksınızEvet her anı zor gerçekten. Bakalım başarılı olabilecek miyim..
Aslında hazırım sadece bi doktordan bazı çocukların kasları geç gelişir diye duydum onu yormak istemiyorum. mesela çişin varmı diye soruyorum gözüme bakarak hayır diyor sadece bi kaç saniye sonra altına yapıyor hiçbişey olmamış gibi devam ediyorBence siz hazır değilsinizgeçen yaz kızım 2,5 yaşındayken 3 kez sabahtan akşama denedim ancak akşama kadar sabredebildim, hep pes ettim. Kışın 3 yasına iki hafta kala dedim artık birakalım 3 güne bitti gitti. Anladım ki hazır olmayan sabredemeyen benmişim,kızım değil
Söylemesi bir kaç haftayı hatta 2 ayı buluyor. Ya zaman geçince siz oturtacaksınız ya o tutar, zıplar, hissettirir falan zamanla düzen oturur. Benim 2 çocuğu da 24-26 aylarında bezi bıraktılar. Kas gelişimi elbet kişiye özeldir ama bu aylarda oluyor yani.Işıklı klozeti dışarısı için lazımlık herşeyi tam takım var dikkatini çekecek herşey alındı. Kendi oturuyor taytını indirip sonra peçetesini alıyor siliyor kalkıyor elini yıkıyor felan bi kere gösterdiğim herşeyi tek seferde anladı tuvaleti gelince söylemesi dışındasadece altına kaçırma olayları kafamı karıştırıyor
Öğleden sonra düne göre çok daha iyiydi. Ben bu sefer söyle demek yerine sık sık götürdüm sormadan oyun haline getirerek. Dün 10 kere altına bıraktıysa bugün 5 tir. İnşallah başarma ümidi yeşeriyor içimde yorumlarınızla çünkü çevremde kolay kolay bu sürecin zaten böyle olması gerektiğini söyleyen nadir insan olunca karmsar oluyorsun tecrübede yok malumSöylemesi bir kaç haftayı hatta 2 ayı buluyor. Ya zaman geçince siz oturtacaksınız ya o tutar, zıplar, hissettirir falan zamanla düzen oturur. Benim 2 çocuğu da 24-26 aylarında bezi bıraktılar. Kas gelişimi elbet kişiye özeldir ama bu aylarda oluyor yani.
Bugün nasıl geçti? Yazın buraya dertleşin. Oturacak elbet düzen. Şimdi sıcaklardan önce bıralırsa yazın da popitosu rahat eder.
Siz böyle diyince "cisimiz tuvalete kakamiz tuvalete artık yapmayacağız altimizdaki beze, bezleri attık ,kilotlar giydik, tuvalete gitmeyi artık öğrendik " diye bağırdıgım yakın gecmis günler aklıma geldi. Sabır çiş de sorun olmuyorda sonraÖğleden sonra düne göre çok daha iyiydi. Ben bu sefer söyle demek yerine sık sık götürdüm sormadan oyun haline getirerek. Dün 10 kere altına bıraktıysa bugün 5 tir. İnşallah başarma ümidi yeşeriyor içimde yorumlarınızla çünkü çevremde kolay kolay bu sürecin zaten böyle olması gerektiğini söyleyen nadir insan olunca karmsar oluyorsun tecrübede yok malum
Neee 3 aymıSiz böyle diyince "cisimiz tuvalete kakamiz tuvalete artık yapmayacağız altimizdaki beze, bezleri attık ,kilotlar giydik, tuvalete gitmeyi artık öğrendik " diye bağırdıgım yakın gecmis günler aklıma geldi. Sabır çiş de sorun olmuyorda sonrau birakamiyorlar. geriliyor a sarıyor falan 3. Ayın sonunda vuslata erdim.
Süreç bu. Hem de ben çok kolay öğrendi diyen bir anneyim öğle düşünün :) kolay öğrendisi bu :)) hiç söylesin diye beklemeyin. Çişini yaptıktan 1.5-2 saat sonra otutturun. Yapmazsa 20 dakika sonra tekrar. Böyle böyle bir kaç güne kazalar azalır, bir kaç haftaya da ağzıyla söylemeye başlar. Ama ağzıyla söylemesi ilerleyen zamanda oluyor, önce siz halinden hareketinden farkeder oluyorsunjz anne olarak. Tuvalet eğitimi değil de iletişimi oluyor. Biz çocuğun halinden tavrından anlıyoruz.Öğleden sonra düne göre çok daha iyiydi. Ben bu sefer söyle demek yerine sık sık götürdüm sormadan oyun haline getirerek. Dün 10 kere altına bıraktıysa bugün 5 tir. İnşallah başarma ümidi yeşeriyor içimde yorumlarınızla çünkü çevremde kolay kolay bu sürecin zaten böyle olması gerektiğini söyleyen nadir insan olunca karmsar oluyorsun tecrübede yok malum
1.5- 2 saat sonra oturtsam her yer çiş olur ama benim kızın sorunu sık çiş yapması 20 dkda bi işiyorSüreç bu. Hem de ben çok kolay öğrendi diyen bir anneyim öğle düşünün :) kolay öğrendisi bu :)) hiç söylesin diye beklemeyin. Çişini yaptıktan 1.5-2 saat sonra otutturun. Yapmazsa 20 dakika sonra tekrar. Böyle böyle bir kaç güne kazalar azalır, bir kaç haftaya da ağzıyla söylemeye başlar. Ama ağzıyla söylemesi ilerleyen zamanda oluyor, önce siz halinden hareketinden farkeder oluyorsunjz anne olarak. Tuvalet eğitimi değil de iletişimi oluyor. Biz çocuğun halinden tavrından anlıyoruz.
Bir doktora mı gitseniz bu kadar sık yapması normal mi? Az az mı yapiyor?1.5- 2 saat sonra oturtsam her yer çiş olur ama benim kızın sorunu sık çiş yapması 20 dkda bi işiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?