• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi

Ocean27

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2015
9
1
6
41
Herkese iyi geceler anneler ya da bu konuda bilgisi olandan öneri bekliyorum. 28 aylık bir kızım var başlıktan anlaşılacağı üzere tuvaletini öğretemedim. Çok mu geç kaldım diye tedirginim dil gelişimi çok iyi bütün derdini anlatıyor ama tuvalete gelince inatlaşıyor gitmek istemiyorum korkuyorum diyor. Bütün yöntemleri denedim beraber gittik müzikli klozetler ama yok beziyle çok Mutlu. Çalıştığım için hafta sonu başlasam devamını babaanne getirecek bu durumdan çekiniyorum kayınvalidem biraz kuralcı bir ben bir babaanne psikolojisi bozulur mu bilemedim. Ya da ocakta izinli olacağım o zamana kadar beklesem mi bilemedim acemi bir anneyim. tecrübeli anneler ya da bilgisi olanlar bir el atıverdin Nasıl öğretecem ben bunu ne zormuş

bekle bence ocak a ne kalmış şurda

çok da inatlaşmaya gerek yok

büyüyüp abla olanların bezi yok deyince bırakması lazım

korku vs neden korkuyor

bir de evinizde tuvalet tabu mu

yani salonda tuvalete giderken söyler misiniz mesela

çişim geldi tuvalete gideyim diye yoksa sessizce mi kalkılıp gidilir

biz rahat bir aileyiz her şeyimiz ortadadır oğlum bu nedenle rahat geçirdi bu süreci

hani pis vs deyip sokmayıp uzak tuttu iseniz kafasında olumsuz imaj olabilir

ama alışır üzülmeyin geç filan da kalmamışsınız 36 aylık başlayın diyenler bile var

Sevdiği bir cizgifilm kahramanı falan var mı öyle çamasırlar alsan heveslense. klozetını sızınkının yanına koy özendir . mesela dekı ben tuvalete gıdıyorum de , hadı sende gel de , pepenın tuvalet sarkısını söyleyın cıkar at bezı . Alıstırma kılotları al o bezı unutsun artık .

Hiç geç değil canım nisan mayısa bile bırakabilirsiniz bence üstüne gitme baskı yaptıkça zorlanır ona anlatın artık buyudun bezimizi atmamız gerekiyor beraber götürün kendinizle görsün sifona bastirtin birde kararlı olup asla pesetmemelisiniz bir başlayınca asla vazgecmeyin kolay gelsin

Benim oğlum 37 aylık hala söylemiyor soyletemedim bi türlü neler denedim neler. Bide aynanın karşısına geçiyor kendi kendine diyor ki
Neden cisini annene soylemiyorsun diyor
Bilincli ama inat

Bende damdam@ hanima katiliyorum. Bekleyin kendiniz ôgretin.Korkunun sebebi tuvaletten yani manzaradan kaynaklanabilir .Cocuk tuvaletini yaptginda koktugu icin yapmak istemez .Ôrnegn;karsiniza alip sen tuvaletin geldgnde bna sôylemeni istiyorum cùnkù sen tuvaletini yaptgnda ben cok mutlu oluyorum seviniyorum vs. Diyebilirsiniz

yani manzara derken tuvaletin yada klozetten bahsetmek istedim cocuklara farkli geliyor ilk baslarda. Korkabiliyolar

Kızım çok korkak ama bunu biz aşılamadık her şeyden korkar bebeklikten böyleydi yün iplere dokunamazdı altı aylıkken peluş oyuncaklarımız bir buçuk yaşından sonra oldu. Çocuğumu hiç kısıtlamayacağım dedim hayvanları sevsin karıncayı ağzına bile katabilir diye sevimli hayallerim vardı ama olmadı. Şimdi tuvalet korkusu başladı adını bile duymak istemiyor klozet oturma odasında oyuncakların yanında hiç umrunda değil dediğiniz önerileri uyguladım. 12 aylıkken emekledi 14 aylıkken yürüdü acaba bunu n etkisi olabilir mi yani kasları gelişmedi mi düşünüyorum insan hiç mi bezden rahatsız olmaz değiştirmesem umrunda değil

Sevdiği bir cizgifilm kahramanı falan var mı öyle çamasırlar alsan heveslense. klozetını sızınkının yanına koy özendir . mesela dekı ben tuvalete gıdıyorum de , hadı sende gel de , pepenın tuvalet sarkısını söyleyın cıkar at bezı . Alıstırma kılotları al o bezı unutsun artık .
Bu hafta sonu alıştırma kilodunu deneyeceğim onu hiç düşünmedim teşekkürler

Bende böyle bi konu açmıştım yanlış yere açmışım diye ceza verdiler 2 gün :-D

Bu hafta sonu alıştırma kilodunu deneyeceğim onu hiç düşünmedim teşekkürler

Deneyın o bezı unutsun mesela sızde gosterın bak benımde çamasırım var deyın , bezden rahasız olmaz cunku alışkın o beze . Sonra klozetı alın sızın kullandıgınız tuvaletın yanına koyun kı özensin babasıda desın ben çişe gidiyorum diye bunu normal bir şey oldugunu anlasın .

Kızım 2.5 yaşında öğrendi. 1 yaşından beri evde lazımlık vardı ama asla yapmadı. İstemiyorum dedi. Bizim yaz aylarına denk gelmişti. Yazlıkta açtık bezini 2 kere çiş kaçırdı(sticker aldım çiş yaparsa yıldız,kaka yaparsa rakam verecektim). Bu 2 kazanın ardından biraz üzüldü. Belli aralıklarla sorduk ve hep lazımlığa yetişti. Kabızlık gibi bir durumda yaşamadık. Başlangıçta çişi yapabiliyorlar ama kaka da zorlanıyor çocuklar. Bizim bu kadar sürdü. Bir daha hiç kaçırmadı ve ilk gece uyuduktan sonra bezlemiştim sabah kalktıgında bez de kuruydu ondan sonra bezi de açtık tamamen. Herkes bana oğret oğret dedi sürekli ama çocuk hazır değildi.1 günde öğrendi. Bizim birde destekçilerimiz vardı yazlıkta komşular falan alkışlar hediyeler. Ocağı bekleyin ve eğitimi siz verin.

Kızım çok korkak ama bunu biz aşılamadık her şeyden korkar bebeklikten böyleydi yün iplere dokunamazdı altı aylıkken peluş oyuncaklarımız bir buçuk yaşından sonra oldu. Çocuğumu hiç kısıtlamayacağım dedim hayvanları sevsin karıncayı ağzına bile katabilir diye sevimli hayallerim vardı ama olmadı. Şimdi tuvalet korkusu başladı adını bile duymak istemiyor klozet oturma odasında oyuncakların yanında hiç umrunda değil dediğiniz önerileri uyguladım. 12 aylıkken emekledi 14 aylıkken yürüdü acaba bunu n etkisi olabilir mi yani kasları gelişmedi mi düşünüyorum insan hiç mi bezden rahatsız olmaz değiştirmesem umrunda değil
Ilk basa korkusunu ôgrenin onunla cocuk olun.ben gelisimiyle alakali oldugunu dùsùnmùyorum.Ben cok bùyùk hata yaptm bùyùk kizimi 15 aylikken zorla ôgrettm ama cok pismanim. Kùcùk kizim 2 yasina grdi ve kendi kendine bezini cikaqtmak istedi ve ôgrendi benim evim sobali tuvalet disarda oldugu icin kizlarima kùcùk tuvalettn aldydm.ama tabi ablasindanda gôrdù onunda etkisi bùyùk

Herkese iyi geceler anneler ya da bu konuda bilgisi olandan öneri bekliyorum. 28 aylık bir kızım var başlıktan anlaşılacağı üzere tuvaletini öğretemedim. Çok mu geç kaldım diye tedirginim dil gelişimi çok iyi bütün derdini anlatıyor ama tuvalete gelince inatlaşıyor gitmek istemiyorum korkuyorum diyor. Bütün yöntemleri denedim beraber gittik müzikli klozetler ama yok beziyle çok Mutlu. Çalıştığım için hafta sonu başlasam devamını babaanne getirecek bu durumdan çekiniyorum kayınvalidem biraz kuralcı bir ben bir babaanne psikolojisi bozulur mu bilemedim. Ya da ocakta izinli olacağım o zamana kadar beklesem mi bilemedim acemi bir anneyim. tecrübeli anneler ya da bilgisi olanlar bir el atıverdin Nasıl öğretecem ben bunu ne zormuş
kızın neden korkuyor bence onu öğren.çocuklar kendi kendilerine korkmazlar korku öğrenilen bir şeydir.bu korkuda acaba babannanenin payı var mı bilmioyrum.bence daha fazla bekletme

12 aydan önce emeklemedi mi hiç yani anlamadım.kas gelişimi önemli tuvalet eğitiminde tabi etkisi olabilir

Oğlum ilk 18 aylık alıştı. Gün içinde oyuna alişıp kaçak yaşadık ama gece hiç olmaz dı. Ama gece 2 kere sonra 1 kere olarak tuvalete kaldırdım. Sonra bigün dışarıda uzun kalmamız gerek diye bez bağladım hiç olmayacak bir yerde cisi geldi. Yap oğlum bez dedim demez olaydım gece gündüz hep isedi ondan sonra altına ara verdim. 2 buçuk yaşına geldi. Bezden dolayı cilt problemi yaşadı ama bir türlü alıştıramadım. Iyilesmiyor ama bezi istiyor derken kapıya hemşireler geldi aşı için şu malum kapı kapı gezilmisti. Neden geldiler dedi bende bez bağlayan çocuklara yapıyorlar iğne dedim. Hemşire duydu çıkarken sen bez bağlamıyorsundur dimi dedi. Bizimki çat diye kapattı kapıyı bende bezleri verdim beraber çöpe attık. Ve kurtulduk. Hem iyilesmis oldu.

1. Bezi asla takmayın
2. Ona bir süre verin. .
3. Hediye teklif edin.
4.gece tuvalete kaldırın.
5. Kacirinca büyük tepki vermeyin. Ayyyy tüh battı falan gibi.

Ben korkutmak zorunda kaldım doktor bezi bırakmalı demese kendinin istemesini beklerdim.

Bezi vazgeçip tekrar takarsaniz 2. Ye alışma sı daha zor oluyor.

Mesela giysi vs gibi beğendiği bişey olursa cisini tuvalete yapanlar alabiliyor yazıyor üstünde diyin.

12 aydan önce emeklemedi mi hiç yani anlamadım.kas gelişimi önemli tuvalet eğitiminde tabi etkisi olabilir
11 aylıkken emekledi. 14 aylıkken adımladı bir hafta içinde tamamen yürümeye başladı. Emeklemeyi çok geç başladı yaşıtlarından adımlayan vardı biz sadece oturuyorduk bu çocuk yürümeyen diyordum şükür yürüyor şimdide bu çocuk hep beze yapacak diyorum dert bitmiyor allah dermansız dert vermesin

Kesinlikle beklemenizi tavsiye ederim , tuvalet egitimi tek elden verilmeli ve tek kural uzerinden yurutulmelidir.
Ben oglumu odullendirme yontemi ile alistirmistim ve egitim oncesi ciddi hazirliklarim oldu cunku tuvalet egitimi cocuk gelisiminde ciddi oneme ve unutulmayacak etkiye sahip bi donem... Hazirliklarimdan bazilari
*keyifli ve rahat bi lazimlik aldim
*wc kapisini dikkat cekecek sekilde susledim
*tuvalet duvarlarina sevdigi cizgi film karekterlerini astim
*tavandan balonlar indirdim
*bi odul sandigi hazirladim.İcinde farkli cesit oyuncakli ,fiyonklu ,rengarenk, cikolata ,kuruyemis doldurdum :) tuvalet ihtiyacini her soyleyip giderdiginde bu kaseden bi cikolata secmesine izin verdim ve gayet keyifli bi surec oldu bizim icin .
Su an 24 aylik bi kizim var , tuvalet egitimine 29-30 aylarda baslamayi planliyorum.Gec kalmadiniz hatta hala vaktiniz var ;)
Umarim sizin icin de rahat bi surec olur :)

Bide tuvaletini yapınca baya sevinç gösterisi yapıyorduk. Oğlum büyüdü tuvalete yapıyor diye şarkı falan söyleyip dans ediyor Duk. Buda alışkanlık yapıyor ama ☺

Back
X