• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi

Çocugu önce kendımız korkutuyorz aman dokunma elleme şöyle yapma böle yapma cocuk wc yı tanıcak buna musade etmelıyz. Ayrıca ılla klozet olacak dıye sartlaöayın belkı norml wc ye yapabılecek. Sabırlu olun. Ve tavsıyem sudur. Ocak ayına kdr bu olayı hiç konuşmayın. Unutsn. IZınden ıtıbaren silbaştn baslayın. Bezsiz gezmesıne izin verin.gercktn zor olabılıyr bu süreç.

11 aylıkken emekledi. 14 aylıkken adımladı bir hafta içinde tamamen yürümeye başladı. Emeklemeyi çok geç başladı yaşıtlarından adımlayan vardı biz sadece oturuyorduk bu çocuk yürümeyen diyordum şükür yürüyor şimdide bu çocuk hep beze yapacak diyorum dert bitmiyor allah dermansız dert vermesin
Ùzûlme elbet ôgrencek.Sadece cok sabirli ol bir bakmssin ôgrenmis,o gùnler geride kalms.(:

Babaannenin korkusuna bir etkisi var mı bilmiyorum sadece kuralcı yatma saati yemek saati meyve saati ben v biraz oluruna bırakırım ne yapmak istediğine kızım karar verir. Bu yüzden babaannesini hiç mi bulaştırmasam diyorum pek anlaşamazlar ama gözüm arkada kalmıyor işte

Kesinlikle beklemenizi tavsiye ederim , tuvalet egitimi tek elden verilmeli ve tek kural uzerinden yurutulmelidir.
Ben oglumu odullendirme yontemi ile alistirmistim ve egitim oncesi ciddi hazirliklarim oldu cunku tuvalet egitimi cocuk gelisiminde ciddi oneme ve unutulmayacak etkiye sahip bi donem... Hazirliklarimdan bazilari
*keyifli ve rahat bi lazimlik aldim
*wc kapisini dikkat cekecek sekilde susledim
*tuvalet duvarlarina sevdigi cizgi film karekterlerini astim
*tavandan balonlar indirdim
*bi odul sandigi hazirladim.İcinde farkli cesit oyuncakli ,fiyonklu ,rengarenk, cikolata ,kuruyemis doldurdum :) tuvalet ihtiyacini her soyleyip giderdiginde bu kaseden bi cikolata secmesine izin verdim ve gayet keyifli bi surec oldu bizim icin .
Su an 24 aylik bi kizim var , tuvalet egitimine 29-30 aylarda baslamayi planliyorum.Gec kalmadiniz hatta hala vaktiniz var :KK66:
Umarim sizin icin de rahat bi surec olur :)
Bunu duyduğuma çok sevindim geç kalmış olmaktan çok korktum yazın hallederiz demiştim mümkünatı yok olmadı yavrumu yıpratmak istemedim bıraktık bu zamana geldik bezden rahatsız olmasını bekliyorum şu an uyuyan kızıma baktım daha çok beklersin der gibi Biraz daha zamanım olmasına sevindim kendim vermeliyim bu eğitimi yöntemlerinizi deneyeceğim teşekkürler

Bunu duyduğuma çok sevindim geç kalmış olmaktan çok korktum yazın hallederiz demiştim mümkünatı yok olmadı yavrumu yıpratmak istemedim bıraktık bu zamana geldik bezden rahatsız olmasını bekliyorum şu an uyuyan kızıma baktım daha çok beklersin der gibi Biraz daha zamanım olmasına sevindim kendim vermeliyim bu eğitimi yöntemlerinizi deneyeceğim teşekkürler

Rica ederim ;)

Bende bu yaz alıstırdım..
Gunduzleri bezını komple çıkardım..
Lazımlığa bebeklerını oturtup ciş yaptırdık..
İlk basta hevesle oda hemen çişi gelince yaptı..

Ertesi gün çişi geldiğini anlamayıp altına kaçırdı..

Bende sinirlenip kızdım..çok büyük hata ettim..
Çocuğu tuvaletten soğuttum..bikaç gün bılerek altına yaptı hep..

Bu sefer olsun annecim bi dahakine lazımlığına yetişiriz dedim onu rahatlattım..

Bi kaç gün içinde duzeldı hemen..o gün bugündür gunduz bezsiz dolaşıyor evde..hiç kaza yapmadı aylardır..

Ama normal alafranga tuvaletten korkuyor..çocuklar ıcın olan klozetın üstüne koyulan kucuk oturaktan aldık ama yok istemiyor..

Buyuzden dışarı cıkınca yıne bezliyorum..normal tuvalete gecemedık cunku..

Geç kalmış değilsin canım ben biyerde okumuştum çocuk merdivenlerden demirleri tutmadan çıktığı zaman çişe alışma vaktinin geldiğini yazıyordu bende öyle yaptım ve gerçektende zorlanmadık

Bir arkadas her çişte duşa kabine çıkartma yapıştırıyomuş her 20 çıkartmada oyuncak

Çocuklarda tuvalet eğitimi çok önemli yaa. Psikolojilerinde ciddi önemi var bu konunun. Adem Güneş diye bir pedagog var. İnternette videoları falan var. Mutlaka onu dinlemeni tavsiye ederim.

Bende bu yaz alıstırdım..
Gunduzleri bezını komple çıkardım..
Lazımlığa bebeklerını oturtup ciş yaptırdık..
İlk basta hevesle oda hemen çişi gelince yaptı..

Ertesi gün çişi geldiğini anlamayıp altına kaçırdı..

Bende sinirlenip kızdım..çok büyük hata ettim..
Çocuğu tuvaletten soğuttum..bikaç gün bılerek altına yaptı hep..

Bu sefer olsun annecim bi dahakine lazımlığına yetişiriz dedim onu rahatlattım..

Bi kaç gün içinde duzeldı hemen..o gün bugündür gunduz bezsiz dolaşıyor evde..hiç kaza yapmadı aylardır..

Ama normal alafranga tuvaletten korkuyor..çocuklar ıcın olan klozetın üstüne koyulan kucuk oturaktan aldık ama yok istemiyor..

Buyuzden dışarı cıkınca yıne bezliyorum..normal tuvalete gecemedık cunku..
choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah bir lazımlıktan bahsetmişti. Yanında taşınabilir bir şeymiş. Ben de almaya niyetlenmiştim ama gerek kalmadı. Dışarı çıkarken bezlemek yerine bunu bir deneyebilirsin.

choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah bir lazımlıktan bahsetmişti. Yanında taşınabilir bir şeymiş. Ben de almaya niyetlenmiştim ama gerek kalmadı. Dışarı çıkarken bezlemek yerine bunu bir deneyebilirsin.
Evet popifiks almıştım ben ,bezi bırakınca bir daha hiç bağlamadım,halâda arabada lazımlığımız ,dışarı çıkarken alıyoruz. Çok kullanışlı gerçekten. Tavsiye ederim millan millan

Bekleyebilirsiniz ocağa kadar,geç kalmış sayılmazsıniz. Sakin kalamıyorsanız ve babaanneye güvenmiyorsanız en doğrusu sizin yanında olmanız bu süreçte. Kitap okuyorsanız ve dinlemeyi seviyorsa size "Güle Güle Kakalar" diye bir kitap var onu tavsiye ederim,orada Arda diye bir çocuk var tuvalete gitmekten korkuyor,babasıyla diyalogları vs var,gayet güzel anlatıyor. Ben eğitime başlamadan önce onu uzunca bir süre okumuştum kızıma,faydası olduğunu düşünüyorum.
Kolaylıklar dilerim

Evet popifiks almıştım ben ,bezi bırakınca bir daha hiç bağlamadım,halâda arabada lazımlığımız ,dışarı çıkarken alıyoruz. Çok kullanışlı gerçekten. Tavsiye ederim millan millan
Gecen gün 10 dakikalığına markete indim..bez bağlamıyım bakalım tutabılecekmi gelirse dedim..markette altına işedi eve kadar tut dediğim halde..ben sürekli o seyle dolanamam ki..az daha kaslarına hakim olabilsin diye sıkmıyorum onu..belkide kolayıma böyle geliyor bilmiyorum:(

Ama dediğin şey babanesine falan gittiğimizde gün boyu bezle durmaması için işime yarayabilir..

Gecen gün 10 dakikalığına markete indim..bez bağlamıyım bakalım tutabılecekmi gelirse dedim..markette altına işedi eve kadar tut dediğim halde..ben sürekli o seyle dolanamam ki..az daha kaslarına hakim olabilsin diye sıkmıyorum onu..belkide kolayıma böyle geliyor bilmiyorum:KK43:
Ama şöyle söyleyeyim bezin rahatlığına alışmış,dışarda bez kullanmaya alışmış,beze çiş yaptığını bile düşünmüş olabilir.
Ben gece gündüz ikisinide bir anda bıraktım,ilk zamanlar sık sık tuvalete gidiyorduk ama şimdi evden çıkmadan tuvalete gittiyse 2 -3 saat girmiyor,kısa bir işim varsa almıyorum bile yanıma.
Birde ben hijyen takıntısı dolayısıyla almıştım,avm'de vs tuvalete sokmamak için. Bu anlamda ekstra işe yaradı diyebilirim. Ev ve okul dışında her yerde bunu kullanıyorum ićim rahat.

Back
X