Tuvalet Eğitimi tuvalet eğitimine başlayanlar varmı?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

elian

~~2oğlan1kız annesi~~
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2008
545
12
118
39
Ankara
geçmiş konulara baktımda yenilerde wc eğitimine başlayan yok,
biz iki gün oldu başlayalı bi lazımlığa iki altına
oğlum 2,5 yaşında tam zamanı diye düşündüm
bizim gibi yeni başlayan arkadaşlardan tavsiyeler beklerim

Merhabalar bende baslayali 3 gun oldu altinida islatiyo tuvaletede yapiyo pantol degismekten biktim artik) peki gunduz uykusunda ve gece bezliyormusun? ben tam bilmedigimden bezliyorum bu gece 2 kez kaldirdim yaptirdim ama cok zormus yaa hayirlisiyla en kisa zamanda atlatiriz insallah. Allah yardimcimiz olsun

evet canım ya gerçekten zor benm ikinci oğlum ama yinede zorlanıyorum
gündüz uyudugnda altına naylon serdim 2,3 saat uyudugu için baya bi çiş yapmış:)
bende bezliyorum artıık gecede takıyom bez daha küçük kıyamıyorum gece akldırmaya uykusunu bölmeye
bakalım hayırlısı ile şu gündüz çişini halledlimde iyice alışınca geceyede başlarız inş.sanada kolay gelsin cnm bol boll sabırlaarr:))

gunduzu ogrenincemi gecede bez baglamamaya baslamamiz lazim bilemedim simdi bu arada kakasini korkuyo yapmaya klozetten kaldiriyorum odaya gelene kadar pantolonuna yapiyo snrada agliyo gorunce gulermisin aglarmisin) peki ilk oglun ne kadar surede alismisti ? yani bu donem aylarcami suruyo eger oyleyse sabir sinir bisey kalmicak bende) Allah yardimcimiz olsun

gündüze başlayınca aynı anda geceyede başlayan var ama ben öle yapmadım büyük oğlum 3 yaşında alıştı çişe o daha zordu tuvalete girmemek için ağlardı 3 gün hiç tuvalete yapmadı ona baya uğraşmıştım 4 yaşındaykende geceye alıştırdım o daha kolay olmuştu.
şimdi küçük oğlumuda öle yapmayı düşünüyorum
canım çocuktan çocuga değişiyo bazı çocuklar bir günde alışıyo kimi aylarca sürebiliyo
ama en çok rastlananı 15 günde bitiyo bu iş
ben lazımlığa yaptırıyodum ilk gün çok hevesli yaptı ama bugun oturmuyo kaçıyo ağlıyo baktm olmuyo gel wc gidelim orda yapalım diyince tamam dedi çok güzel yaptı 2,3 kere
kakasına daha tam yapmadı 3 kere altına yaptı birinin yarısını lazımlığa yaptı uff işimiz zor sabır sabır:18:

VALLA ben annemle beraber 2012 nısan mayıs ayından berı denıyoruz
bıkmadan usenmedensureklı denedık belkı yanlıs yaptık
ev hazırlıgı ceyız dugun derken derken bı turlu basaramamıstık
15 gundur cok sukur yarabbıme 37 aylık oglum tuvaletı ogrendı cokta kolay oldu gıbı geldı ama gerı gıden zamanı dusununce mıllet 3 gunde ogretıyor
:S
cok zor oldu
sımdı sorun sukı gece baglamak ıcın bezımız bıtmek uzere
baglamasam kaza olurmu?
gece cıse kaldıramıyorumda

canım eğer gece alıştıramaya niyetliysen saat kur geceleri öle kaldır yap sonradan alışıyo
ben büyük oğlumu öle yapmıştım gece 12 , 03, ve 06 ya kurdum saatleri bi kaç gün öle devam etti sonra bi kere kaldırdım gece 03 de sonraları saadece ben yatmadan önce 12,01 gibi kaldırdım bi daha yapmadı sabaha kadar öle alışmıştı. kolay gelsin cnm

bugün 4.gün ben götürürsem yapıyo wc
bi kaçkere yaptı yine çiş varmı diyorum yok dio arkamı dönüyorum koyuveriyo
bi kere söledi çişşş die gittik yaptı
püüfff ben çok yoruldum

elian ya sen gene ıyısın benımkı wc gelmıyordu gelıyordu suyu basmaktan sıfona yapmıyordu bırak klozete oturuyoruz kac kere agzıma yuzume cısını yaptı bened hıc erkek cıs yaptırmadı pıpının ne bılım ben asagı dogru tutulması gerekgını :)
bı kapmı edınsem gece ona yaptırırım erkekler ne kolay ıs :)))
buarada bız hala hafat sonları 2 gunde 2 kere kacırıyoruz oyuncu oyuna dalıyor koyverıyor yere ama allahtan lamınata
camasırlarımız sırf esofman pıjema gıyecek bısey bulamıyoz hepsı cıslı oluyor
neysekı kıvırdık ya cok sukur gecen bahardan berı artık sınır sıstemımız cokmustu annemınde benımde

uyanmıyokı
aglıyor yataktan kaldırınca :S
nasıl yapcıak cısı bazen bezı kupkuru kalkıyor bazen yapıyor sabah bezıne ben kalkana kadar

uyanmıyokı
aglıyor yataktan kaldırınca :S
nasıl yapcıak cısı bazen bezı kupkuru kalkıyor bazen yapıyor sabah bezıne ben kalkana kadar

ağlaya zırlaya yapacak:)
kuru kalkıyosa alışması kolay olur bence
zaten alışınca gece kaldırmana gerek kalmıcak yatmadan bi kere kaldırıp yapatırırsın bidaha sabaha kadar yapmaz

YEniden dogdum peki oglen uykusunda ne yapiyosun ? ben bezliyorumda yalismi yapiyorm acaba bende 4.gunundeyim bu gecede bi kez kaldirdim yapti sonra sabah beZ doluydu kalktiginda gunduzleri saniye pesindeyim aman cok zor ya , peki bisi sorucam disari cikinca nasil yapiyorsunuz? ben bezi gunduZleri hepten biraktigim icin biraz korkuyorum alisir diye bu donemde alissin diye hep evdemi kalmam lazim bilen varmi arkadaslar ?

walla canım bizimde 4 gün oldu hala dışarı çıkmadım azcık alışsın diyorum
ama eninde sonunda çıkcam büyük oğlumun tekwando kursu var mecbur götürecem ve bez takmayı düşünüyorum 2, 3 saatliğine yapcak bişi yok

valla canım oglen uyumuyor genelde
yanı bızım durumumuza gore aksam bı ısımız var uyumasınıstıyorsak oglen uyutuyoruz
aksam erken uyusun ıstıyorsak oglen uyutmuyoruz
ama tabı genede o kendı belırlıyor ama oglen uykusuna duzenlı yatmıyor
oglen bezlemıyorum ben
ama uyandıgını anında duymalıuyımı wc yetısebılelım
dısarı cıkarken ben bez baglıyorum ya mesela cumartesı 3-4 saat dıasrıda olucaz 2 saatı yolda 1 saatı tıyatroda ne yapıcam bılmıyorum

Kizlar anladigim kadariyla herkes ayni dertten muzdarip hic degilse burasi varda birlikte fikir alisverisinde bulunuyoruz bilmediklerimizi paylasioruz, Allah hepimizin yardimcisi olsun

arkadaşlar benim oğlum şu an 22 aylık ve şu an 19 haftalık hamileyim, bu yaz öğretmeye çalışsam 2 yaşını henüz doldurmuş oluyor, erken mi olur sizce, ne zaman ve nasıl başlamalıyım?

arkadaşlar benim oğlum şu an 22 aylık ve şu an 19 haftalık hamileyim, bu yaz öğretmeye çalışsam 2 yaşını henüz doldurmuş oluyor, erken mi olur sizce, ne zaman ve nasıl başlamalıyım?

cnm bebeğin doğmadan öğrenmesi senin için çok iyi olur
çokda erken olmaz bence eğer bebeğinde hazır olursa öğrenmeye kolay olur zaten
çok zorlanırsanda fazla uğraşma çocukda çok yıpranıyo çünkü zamanı gelince kolayca öğreniverir

Kizlar anladigim kadariyla herkes ayni dertten muzdarip hic degilse burasi varda birlikte fikir alisverisinde bulunuyoruz bilmediklerimizi paylasioruz, Allah hepimizin yardimcisi olsun

evet gerçekten öyle
aynı sorunları yaşayan insanlarında fikirlerini önerilerini almak ve yanlız olmadığını bilmek insana ferahlık veriyor iyi varsın kk

bende şu an hamileyim doğumum temmuzda allah izin verirse kızım şu an 26 aylık 2 yaşını doldurduğunda şubat ayında tam kış ortasıydı biraz daha bekleyip şimdi başladım tuvalet eğitimine yaz gelsin öyle başlarım diyodum ama yeni bebek ile hem çok zor olacak hemde onun için çok sakıncalıymış yeni kardeş döneminde başlanmamalıymış (( uff çokta zor zaten nasıl yapıcam bilmiyorum sinirlerime de hakim olamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…