Tuvalet fircasi

korkma birsey olmaz.bağışıklıkları bızden kuvvetlı onların.Rabbim her turlu zarara karşı onlara o kuvvetı verıyor hiç korkma tıksınç bır durum sadece.

Allahım çıldırmamak elde değil haklısınız, ama birşey olacağını sanmam yapı marketlerde kilitli tuvalet fırçaları satılıyor eskisini derhal atın gidip ondan alın bir daha tekrarlanmasın. Ve asla asla iki çocuğu banyoda tek bırakmayın, birbirlerini ıslatırsın ayakları kayıp düşer kafaları patlar biraz daha dikkatli olmanız lazım asla yalnız bırakmayın çocukları bunun bahanesi olmaz

Tuvalet fırçasındaki mikroptan ziyade o çocukları küvette tek bırakmak daha büyük sorun değil mi sizce?

bence oturup dua edin şükür falan edin. 4 yaşında ve 1 yaşında iki çocuk banyoda yalnız. benim oğlan 4,5 yaşında tuvalet banyo da (banyo da klozete gidiyor bazen) uzun kalsa korkuyorum. Allah dan düşüp beyin kanaması geçirmemişler, ya da kafa gözlerini yarmamışlar.
bak dün bir haber gördüm. 4 yaş ve 1 yaş kardeşler banyoda. anne de kıyafet almaya içeri giriyor feryat figan ses. koşup banyoya geçiyor. büyük olan küçüğü kaynar suyla haşlamış. şimdi yoğun bakımda çocuk. aman dikkat edin. bu mesajımdan sonra ben de oğluma daha dikkat etmeliyim onu fark ettim. Allah esirgesin çocuklarımızı.
mikrop falan da kapmaz bişey olmaz.

Bu ulkede klozete kafa ustu dusup bogulan cocuk da gorduk.
Cok tehlikeli birakmamak lazim.
Tuvalet fircasina gelirsek tekrar; birsey olmaz Allahin izniyle

Anneleri olarak her Turlu onlemimi aldim iciniz rahat olsun. Kuvetin icinde kizim var azicik suyla oynuyor. Kendisi yuzunu islatmaktan cok korkar. Benden temkinli oldugu icin musade ettim. Oglumun ayagibin altinda kalin bir Hali var, islatacaklari icin kaymasinlar diye koydum. Kizim soyle diyim dort yasinda toplam iki kere dusmustur disarda o da birinde bizim hatamiz. Cok dikkatli dogustan Boyle karakteri. Bir yasinda yururken bile kaldirmadim gecerken surekli adimini Dengeler oyle cikardi. Tek yonden bakinca evet tehlikeli. Ama ortamimi, cocugumu biliyorum. Sukur fircadan baska birsey olmadi Allah baska kotu sey gostermesin.
Bahsedilen seyler benim de korkum, nasil umursamam. Ama konum gercekten sadece fircayi Boyle uzadi. Cocuklarimi Benden cok dusunen olamaz tabiki arkadaslarindan uyarilarina da tesekkurler ederim hassas olmalari cok guzel birsey.
Bugun iyiyiz simdilik umarim daha da birsey olmaz.

Korkunc birsey, cok uzuldum gercekten

Birsey olmaz benimkide firca ile oynadi bisey olmadi sukur.kizim klozete kendi oturup kendi siliyor peceteyle bazen haberim olmuyor yapmis gelmis pijamasini kaldiriyor ama ben yine de yanliz birakmiyorum o tarafa gittimi pesinden gidiyorum mutlaka bana haber ver diyorum.

Korkma hicbirsey olmaz Allah in izniyle benim kucuk kizimda cok cok yaramaz olmadik sey yapar. Klozete elini sokmustu ustune camasirliktan camasirlari icine sokmus cikarmis her yer su ve o suyu icmisti ustune geldim seninki gibi bir panik ben yikamistim. Birsey olmadi sukur. Disarda parkta oynuyorlar ellerini agzina goturuyorlar emin ol o parklarda o fircadan daha cok mikrop vardir.

Iste bakterileri dusunuyorum. Fircadakiler taze taze yapilmisindan bin Kat beterdir. Esim geldi alkolle temizledi banyoyu cocuklari cikayacak simdi. Ben psikolojik olarak cok yiprandim su an

Taze taze yapılmışı Konu sahibi yanlış anlamayın, komiğime gitti şu tanımlama da o yüzden. Korkmayın çocuklar ebeveynlerinin haberi olmadan nelerle temas ediyorlar, bu sizin gördüğünüz, görmediğiniz neler olacak daha kimbilir. Ben küçükken dışarda inşaat kumlarıyl oynarken az mı kedi dışkılarıyla muhatap oluyordum ve daha neler neler. El yıkamakta yok tabi, aynı elle yemek de yiyordum, evde kimse yoktu temizliğimi yapsın, hiçte hasta olmadık maaşallah. Ama bu doğru bi örnek değil tabi de hani o kadar korkmayın, çocukların bağışıklığı bizden daha kuvvetli mi ne... Bence siz anne olarak yeterince tedbirlisiniz, hangimiz küçükken su dolu küvet ya da leğende oynamadık ki yani.

Ben de hep sokaklarda oynadim, cöp kamyonuna bile girmisligim var arkadaslarla. Ama iste insan kendi cocugu olunca cok pimpirikleniyor. Ya birsey olursa onlara ne olurum bilemem. Öyle zor hamilelik gecirdim ki bir basima. Onlari dünyaya getirmek öyle zordu ki. O yüzden fazla korkuyorum.
Cok sükür bugün iyiler, dün hepimiz icin stresli gecti. Donmustum. Esim yikadi cocuklari da banyoyu da. Ciktik hep beraber bir yürüdük eve öyle geldik.

Su cok azdi. Ne olur ne olmaz diye . Kuveti yuksek oglum icine giremezdi kizim da onu cekemez. Zaten surekli kontrol halindeler. Kasla goz arasi fircaya dadanmis

Bir anne olarak muhakkak tedbirinizi almışsınızdır , ancak yazmak istiyorum ; o fırçayı alıp götürdüğü ve oynamaya başladıkları o kaşla göz arası çok daha tehlikeli şeyler yapabilirler yahut düşebilir , kafasını vurabilir v.s Allah muhafaza.

Ne olursa olsun yalnız bırakmayın 10 saniye de olsa.
Ikiside kontrolsüz akıl yaslarındalar.

Yapamaz, edemez demeyin. Çocuklar her şeyi yapabilir.

O arada gülüstükleri icin firlamadim yanlarina zaten. Bu sefer de ne bu kadar eglenceli bir bakayim dedim, fircaymis. En ufak bir süphede zaten kosuyorum.
Herseyi yapabilirler, evet.
Ama on saniye de olsa illa ki gün icinde yalniz birakiyorum, tuvalete gidiyorum en basidinden.
Ev onlara göre ayarlandi.
Kizim zaten odasina kapanip resim cizer almaz odaya kimseyi. Kontrol ederim arada. Oglum zaten sürekli pesimde, ama normal evde yürürken bile duvara tosladigi oluyor yanimda.
Evimin düzeni tehlikeli, cocuklari söyle böyle yalniz birakmaaa diye elestirileri yersiz buluyorum sadece. Cünkü kendimi biliyorum, cünkü hep ilk planda onlar vardir benim icin.
Ama üzücü de olmuyor degil böyle suclamalar. Agir geliyor insana. Canim cigerim onlar benim, nasil onlara bu denli kötülük yapabilirim, odada birakip cikmisim gibi. Gözüm haric tüm duyu organlarim onlari hissetmeye odakliyken ve sürekli odadan odaya kostururken.
Bazen beni kovduklari oluyor hatta gülesim geldi.
Kardes kardes oynuyorlar, anne sen cik diyor kizim. Bazen bir bakiyorum banyoya götüruyor oglumun agzini siliyor islak bezle, bir bakiyorm anne pecete ver burnunu silicem diyor. Cok sükür henüz birsey olmadi, ama tabiki tedbiri elden birakmamak lazim.

Gönlünüzü kırdıysam hakkınızı helal edin. Benim kastim banyo içiydi.

Yoksa gün içinde yemek yaparken etrafı toplarken v.s elbette başka bir odada vakit geçiriyor çocuklar kontrollü bir şekilde.

Banyo ve su çok tehlikeli geliyor bana bundan dolayı yazdım. Eleştiri değil asla , evlatlarinizi sizden çok düşünmek mümkün değil.
Herkes kendi yavrusunun ayarını ev şartlarını çok daha iyi bilir elbette.

Banyo benim evde hep kilitlidir. Deterjanlar ve su kaygan zemin olduğu için.

Size demedim ama bir sürü arkadas bu sekilde yorum yaptigindan yine aciklamak istedim.
Benim banyo normal oda gibi, gider yeri bile yok yerde. Yerler de mat bir fayans var, kaygan degil. Arti normal kücük hali kullaniyorum, yerler islanmiyor o islaniyor. Dolapta deteryanlarim var ve hepsi cocuk kilitli oluyor. Hicbirini acamazlar, ben bile zor aciyorum.
En korktugum sey basina böyle üzücü seyler gelmesi, suclaninca cok kötü oldum cünkü böyle birsey düsünmek bile beni üzmeye yetiyor. Hala emziriyorum, anne olduktan sonra cok duygusallastim zaten, cocuk adi gecsin gözümün pinarlari doluyor

Ne güzel bir anne

Kadının bu kadar üzüntüsü varken , ateşe tinerle koşup,onu başka konularda suçlayan üyeler.
BDV değil DDE (Derdime dert ekle )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…